Doorgaan naar hoofdcontent

HBO stopt ‘Batgirl’-film van Adil en Bilall in de diepvries: “Niemand zal hem te zien krijgen”

HLN
HBO stopt 'Batgirl'-film van Adil en Bilall in de diepvries: "Niemand zal hem te zien krijgen"
Een zware dobber voor 'ons' regisseursduo Adil El Arbi en Bilall Fallah. Volgens verschillende Amerikaanse media, waaronder het toonaangevende 'Deadline', heeft producent Warner Bros. besloten om de door de Belgen geregisseerde superheldenfilm 'Batgirl' voorlopig niet uit te brengen in de bioscoop of op streamingdiensten.
Lees verder

Opnieuw speelt crèche vergunning kwijt: "Zó oneerlijk. Wij hadden hier vanaf dag één een warm gevoel"
Kinderopvang Janneman in Westmalle moet vanaf 29 augustus de deuren sluiten. Geen incident of klacht, maar wel herhaaldelijke tekorten liggen aan de oorzaak van de beslissing bij Agentschap Opgroeien. De 66-jarige uitbaatster had dit "niet verwacht" en de ouders reageren verbolgen op het besluit. "Ik merk élke dag dat mijn kindje hier graag komt en nu moet de crèche zonder degelijke redenen dicht. Het gevoel van onrecht is groot", aldus papa Tom Vervoort (37).
Lees verder

Auto in brand gestoken in Berchem, vermoedelijk daad in het drugsmilieu
Tijdens de nacht van dinsdag 2 op woensdag 3 augustus werd de politie omstreeks 3.15 uur op de hoogte gebracht van een brand in een auto in Berchem. Deze zou opzettelijk aangestoken zijn. De federale gerechtelijke politie is nog steeds ter plaatse: "We gaan uit dat dit incident kadert in een groter geheel."
Lees verder

De strijd om 'Zomerhit'-trofee was nog nooit zo spannend: hoe ronselen de genomineerden stemmen?
De strijd voor de titel van 'Zomerhit 2022' is nu echt losgebarsten. Liefst twintig artiesten nemen het tegen elkaar op. Dat betekent dat ze alles uit de kast moeten halen om door te stoten tot de finale. Showbits-reporters Senne en Jarne trokken daarom naar de BV's om te checken hoe zij de meeste stemmen in de wacht proberen te slepen.
Lees verder

Opvallende nieuwbouwflats aan zee te koop vanaf 276.000 euro: "Dankzij de in- en uitspringende volumes heb je een maximaal zicht op het strand"
Appartementen aan de kust blijven enorm populair, zowel om erin te wonen als voor een tweede verblijf. Onze woonexpert Björn Cocquyt geeft zijn toppers aan de kust die op dit moment te koop staan. "Dit spraakmakende nieuwbouwproject heeft niet alleen een heel bijzondere architectuur, de appartementen zijn – zeker gezien de locatie – ook heel betaalbaar"
Lees verder

Kwart personeel beleggingsapp Robinhood weg door cryptocrash
De Amerikaanse beleggingsapp Robinhood neemt afscheid van bijna een kwart van zijn personeel vanwege de ingestorte cryptomarkt. Het bedrijf gaat verder met ongeveer 23 procent minder medewerkers, heeft topman Vlad Tenev bekendgemaakt. In april werd al een vermindering van 9 procent aangekondigd, maar dat bleek niet genoeg.
Lees verder

"Mannen mogen meerdere partners hebben, vrouwen niet": wie is Andrew Tate en waarom is hij overal te zien op sociale media?
Als je op TikTok zit of Instagram gebruikt, dan heb je zeker al kennisgemaakt met Andrew Tate. Online kan je zien hoe hij de wereld rondreist, in zijn dure Bugatti rijdt en hij achter de microfoon seksistische uitspraken doet over vrouwen. Maar wie is deze man eigenlijk?
Lees verder

Voorlopig wordt er niet meer aan 'Het rad' gedraaid: er komt geen nieuw seizoen
"Draaien, Peter!" De bekende slogan uit het televisieprogramma 'Het rad' zal (voorlopig) niet meer te horen zijn op het scherm. De spelshow met presentator Peter Van de Veire (50) krijgt geen nieuw seizoen op de zender Play4, maar een mogelijke comeback wordt niet uitgesloten.
Lees verder

Met een gerust hart op vakantie? Vraag aan de politie om je woning te controleren
Tijdens de zomermaanden profiteren heel wat inbrekers van de afwezigheid van vakantiegangers. Vertrek je binnenkort op vakantie en wil je graag ongewenst bezoek vermijden? Dan kan je vragen of de lokale politie je woning regelmatig overdag of 's nachts van buitenaf nakijkt, die service is trouwens volledig gratis. Daarnaast kan je ook een extra diefstalverzekering afsluiten. Independer.be legt uit hoe je jouw woning en inboedel beschermt.
Lees verder

Beschonken fietser (46) kan zichzelf redden uit kanaal: hulpdiensten zetten uren later toch reddingsactie op poten na aantreffen van z'n fiets
Een 46-jarige man uit Beernem is dinsdagnacht met z'n fiets in het kanaal beland langs de Westdijk in Moerbrugge. Hij kon zichzelf redden en raakte op eigen kracht thuis. Z'n fiets moest hij echter achterlaten en dat deed woensdagmorgen even alle alarmbellen afgaan bij de hulpdiensten.
Lees verder

Jongeman maakt dodelijke val vanaf schachtbok op mijnsite in Eisden
Een jongeman heeft woensdagochtend een dodelijke val gemaakt vanaf de schachtbok aan de mijnsite Terhills in Eisden. De brandweer van de hulpverleningszone Oost-Limburg werd opgeroepen voor een redding op hoogte, maar voor de jongeman kwam alle hulp te laat. De lokale politie Lanaken-Maasmechelen kwam ter plaatse. Vervolgens werd ook het parket van Limburg op de hoogte gebracht.
Lees verder

Strijd in Cherson wordt heviger: meer burgers op de vlucht
Meer inwoners van de Oekraïense stad Cherson gaan de komende dagen proberen te vluchten. Dat melden de Britse inlichtingendiensten. Doordat de strijd steeds heviger wordt in de regio is er ook minder eten en drinken beschikbaar.
Lees verder

Een transfer van Sergio Gómez naar Manchester City kan de mercato van Anderlecht herlanceren
Staat Sergio Gómez voor een toptransfer? De 21-jarige Spanjaard geniet belangstelling van Manchester City, dat in contact staat met Anderlecht. Vertrekt Gómez effectief, dan zou zijn transfer de zomermercato van paars-wit weleens volledig kunnen herlanceren.
Lees verder

Hoe kan je nog rondkomen met de stijgende prijzen? Budgetexpert geeft acht stappen om meer grip te krijgen op je budget
Heel wat mensen hebben het moeilijk om rond te komen en moeten steeds vaker hun spaargeld aanspreken. Budgetcoach Sara Van Wesenbeeck geeft acht stappen waarmee ook jij je inkomsten en uitgaven onder controle krijgt of houdt, en formuleert enkele belangrijke lessen voor later. "Maak altijd eerst een overzicht van je inkomsten en uitgaven."
Lees verder

Deze telecomoperatoren bieden de beste netwerkdekking
Ongeacht waar je komt, is er in België vrijwel overal een mobiel signaal. Toch zijn er kleine verschillen tussen de regio's in ons land. Ook binnenshuis kan het soms moeilijk zijn om aan een snel mobiel internetsignaal te geraken. Welke operator biedt de beste dekking? En in welke regio's is de dekking minder goed? Mijntelco.be overloopt de cijfers.
Lees verder

Deze telecomoperatoren bieden de minst goede netwerkdekking
Ongeacht waar je komt, is er in België vrijwel overal een mobiel signaal. Toch zijn er kleine verschillen tussen de regio's in ons land. Ook binnenshuis kan het soms moeilijk zijn om aan een snel mobiel internetsignaal te geraken. Welke operator biedt de beste dekking? En in welke regio's is de dekking minder goed? Mijntelco.be overloopt de cijfers.
Lees verder

Marc Coucke investeert in roboticabedrijf Zeal Robotics
Het investeringsfonds Comate Ventures, dat deels in handen is van Marc Couckes Alychlo, pompt geld in het logistieke roboticabedrijf Zeal Robotics uit Herent bij Leuven. Dat blijkt woensdagochtend uit een persbericht. Financiële details werden niet meegedeeld.
Lees verder

'Bleeding Love'-zangeres Leona Lewis is moeder geworden van eerste kindje
De Britse zangeres Leona Lewis (37) en haar man Dennis Jauch (33) hebben heuglijk nieuws. Ze zijn eind juli de trotse ouders geworden van hun eerste kind, een dochter met de naam Carmel Allegra. "En toen waren we met z'n drieën", liet ze zelf op Instagram weten.
Lees verder

LIVE (19u). Antwerp trekt naar Noorwegen voor heenmatch derde voorronde, Van Bommel: "Wij moeten altijd voor overwinning gaan"
• Heenmatch derde voorronde Conference League • Åråsenstadion, Kjeller • Aftrap: 19u • Scheidsrechter: Daniel Stefański (Pol)
Lees verder

Ex-bondskanselier Schröder ziet geen reden om zich te distantiëren van Poetin: "Waarom zou ik me moeten verontschuldigen?"
Ondanks de Russische oorlog tegen Oekraïne, ziet de voormalige Duitse bondskanselier Gerhard Schröder geen reden om zich te distantiëren van de Russische president Vladimir Poetin. Dat heeft hij gezegd in een interview met Duitse media.
Lees verder