Doorgaan naar hoofdcontent

Hallo, schoolkosten en wat met zakgeld? Expert helpt je erover te praten met je kind

HLN
Hallo, schoolkosten en wat met zakgeld? Expert helpt je erover te praten met je kind
1 september loert al om de hoek. Voor veel ouders brengt dat grote kosten met zich mee: een nieuwe outfit, brooddoos of misschien is de boekentas van jouw spruit aan vernieuwing toe. Volgens geldcoach Eef van Opdorp is het goed om je kinderen mee te laten nadenken over het financiële plaatje. En als je jouw kind een zakcentje meegeeft voor op de schoolbanken, hoeveel zakgeld dan best? "Laat je kinderen ook fouten maken."
Lees verder

Aalter neemt massaal afscheid van ereburgemeester Jan De Crem (94): "Pappie, je hebt gestreden als een leeuw, en bent in alle rust kunnen vertrekken. Werkelijk alles is volbracht"
Meer dan 900 mensen hebben dinsdag afscheid genomen van Jan De Crem. De vader van oud-minister Pieter De Crem was van 1959 tot 1994 burgemeester van Aalter, en werd 94. Het werd een serene en stijlvolle plechtigheid, waarin kinderen en kleinkinderen het woord namen. "Pappie, wat een leven! Bedankt voor alles."
Lees verder

Federaal gerechtshof bevestigt veroordeling Maleisische ex-premier Najib Razak
Het federaal gerechtshof in Maleisië, de hoogste rechtsinstantie in het land, heeft vandaag de veroordeling van ex-premier Najib Razak bevestigd. Razak werd tot twaalf jaar cel veroordeeld wegens zijn betrokkenheid in het corruptieschandaal rond het staatsfonds 1MDB.
Lees verder

Is Bitcoin terug van weggeweest? "Als de Amerikaanse centrale bank zou ingrijpen, kan dat een neerwaarts effect hebben voor aandelen en crypto"
De belangrijkste cryptomunt Bitcoin kende tijdens de zomervakantie een voor investeerders deugddoende stijging van zo'n 30 procent. De jongste dagen ging de koers wel opnieuw wat bergaf. Wat mogen we uit die bewegingen concluderen? Heeft de Bitcoin stilaan een bodemprijs gevonden of kan het nog wat lager? We zochten raad bij Gwen Busseniers van de CryptoSchool, auteur van 'Bitcoin & Crypto', en prof. dr. Gertjan Verdickt, assistent-professor financiële economie aan de KU Leuven.
Lees verder

Is Bitcoin terug van weggeweest? "Als de Amerikaanse centrale bank strenger dan verwacht zou ingrijpen, kan dat een neerwaarts effect hebben voor aandelen en crypto"
De belangrijkste cryptomunt Bitcoin kende tijdens de zomervakantie een voor investeerders deugddoende stijging van zo'n 30 procent. De jongste dagen ging de koers wel opnieuw wat bergaf. Wat mogen we uit die bewegingen concluderen? Heeft de Bitcoin stilaan een bodemprijs gevonden of kan het nog wat lager? We zochten raad bij Gwen Busseniers van de CryptoSchool, auteur van 'Bitcoin & Crypto', en prof. dr. Gertjan Verdickt, assistent-professor financiële economie aan de KU Leuven.
Lees verder

Brussels Airlines wil uitbreiden: op zoek naar extra cabinepersoneel, piloten en onderhoudsmedewerkers
Brussels Airlines wil uitbreiden, met meer vliegtuigen en meer personeel. Er zijn al vacatures gepubliceerd en er liggen verschillende groeiscenario's op tafel. Dat is vernomen bij de luchtvaartmaatschappij.
Lees verder

Belgische stroomprijs blijft stijgen: piek van 850 euro per megawattuur
De Belgische groothandelsprijs voor stroom blijft omhooggaan. Dat blijkt uit de gegevens van de elektriciteitsbeurs Epex Spot.
Lees verder

LIVE VUELTA. Evenepoel zal niet aanvallen: "Wil vooral geen tijd verliezen", wie triomfeert in punchersrit in Baskenland?
De Vuelta is neergestreken in het Baskenland. Vandaag staat er een pittige rit van 152,5 kilometer op het menu, met op het eind een explosieve finale. Wie trekt aan het langste eind in de vierde etappe? Volg het in onderstaande liveblog.
Lees verder

Het vervloekte (en vergeten) Belgische F1-circuit dat amper 2 races mocht ontvangen en in geen tijd verloederde tot spookstad met wrakken en kogelgaten
Zondag is het weer tijd voor de Belgische Grand Prix F1. Naar goede gewoonte in Francorchamps. En ja, destijds trok het circus wel eens naar het Limburgse Zolder. Maar wie weet dat de GP van België ook twee keer bezuiden Brussel werd verreden? Op een circuit in Nijvel, dat wel vervloekt leek. "Waarom Nijvel een doorn in zowel Vlaamse als Waalse ogen was? Het was een té logische keuze voor de F1."
Lees verder

Van budget tot topklasse: dit zijn de beste laptops voor studenten
Een betrouwbare laptop is dé onmisbare handlanger voor studenten. Friso Weijers, laptopexpert bij technologiesite Tweakers, legt uit waar je zeker op moet letten binnen het studentensegment én geeft zijn top drie studentenlaptops per budgetcategorie mee.
Lees verder

LIVE. De deal is rond: Lamkel Zé tekent bij KV Kortrijk
Het belooft nog een hete transferzomer te worden. Dat de lat hoog ligt bij Antwerp, is duidelijk. Ook bij Club Brugge zijn het drukke tijden. En welke internationale sterren, naast onder meer Romelu Lukaku, Robert Lewandowski, Erling Haaland en Sadio Mané, verhuizen deze zomer naar een ander team? Via deze pagina transfernieuws zit u op de eerste rij voor alle geruchten en done deals op de transfermarkt!
Lees verder

Aanhangers van sjiitische leider al-Sadr houden sit-in aan Iraaks gerechtsgebouw
Honderden aanhangers van de invloedrijke sjiitische leider Moqtada al-Sadr zijn vandaag begonnen met een sit-in aan het gebouw van de Hoge Raad voor Justitie, de belangrijkste gerechtelijke instantie in Irak. Dat hebben lokale media meegedeeld.
Lees verder

Drie gewonden nadat vrouw aanval uitvoert met mes in Duitsland
In het centrum van de Duitse stad Weiden in der Oberpfalz in de deelstaat Beieren heeft een vrouw drie mensen verwond met een mes. Dat meldt de Duitse krant 'Bild'.
Lees verder

Adil en Bilall over schrappen 'Batgirl': "Volgens Warner lag het niet aan ons of aan de kwaliteit van de film"
Dat Warner Bros de film 'Batgirl' niet langer zou gaan uitbrengen, sloeg in als een bom - ook bij regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah. In een interview met 'Skript', dat te bekijken is op TikTok, reageren ze nu voor het eerst op het nieuws.
Lees verder

Omstreden Italiaanse kandidaat-premier deelt beelden van verkrachting online
De extreemrechtse leider Giorgia Meloni, die mee strijdt om de volgende premier van Italië te worden, werd maandag door haar rivalen beschuldigd van beschamende verkiezingscampagnes. Dit gebeurde nadat ze een video had gedeeld van een Oekraïense vrouw die in een Italiaanse stad door een asielzoeker werd verkracht.
Lees verder

Diana stierf aan 'uiterst kleine en zeer zeldzame verwonding', zo weet professor: "En het had voorkomen kunnen worden"
Bijna 25 jaar na haar dood blijft het tragische ongeval van prinses Diana de gemoederen beroeren. De Britse prinses kwam om het leven toen haar wagen crashte in een Franse tunnel. Ze werd slechts 36 jaar oud. In een nieuw medisch boek worden haar verwondingen in detail omschreven, en de bevindingen van de arts zijn opmerkelijk: "Diana stierf aan een zeer zeldzame verwonding, die eigenlijk makkelijk vermeden had kunnen worden."
Lees verder

Noodtoestand uitgeroepen in Amerikaanse stad Dallas na overstromingen
Naar aanleiding van de grote overstromingen in Dallas, in de Amerikaanse staat Texas, en de omgeving daarrond, heeft de rechter Clay Jenkins de noodtoestand uitgeroepen voor dat gebied. Inwoners van Dallas County moeten de aangerichte schade melden, zei Jenkins gisteren op Twitter.
Lees verder

Hoorn van Afrika kampt met dramatische waternood
In de Hoorn van Afrika is het aantal mensen zonder betrouwbare toegang tot water dramatisch gestegen door de ergste droogte sinds 40 jaar. In Ethiopië, Kenia en Somalië lijden nu 16,2 miljoen mensen aan waternood, tegen 9,5 miljoen vijf maanden geleden. Dat meldt het VN-kinderagentschap Unicef.
Lees verder

Nederlandse verdachte die betrokken was bij dood Hakim tijdens Gentse Feesten komt vrij onder voorwaarden
Een van de twee Nederlandse mannen die betrokken waren bij de verdrinkingsdood van de 53-jarige man die tijdens de Gentse Feesten in het water aan de Lousbergskaai werd gegooid, komt vrij onder voorwaarden, mits betaling van een borgsom van 10.000 euro. Dat heeft de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling dinsdag beslist.
Lees verder

Michel Van den Brande verkoopt "alles wat hij bezit" in Blankenberge: "Ze steken mij een mes in de rug"
Michel Van den Brande (60) heeft het gehad met Blankenberge. Via zijn Facebookprofiel laat het 'The Sky Is The Limit'-gezicht weten dat hij de badstad zal verlaten, "met dank aan het bestuur en de politiek". Van den Brande vindt dat de gemeente hem "een mes is de rug steekt", nu hij 17.500 euro 'krotbelasting' moet betalen op een pand dat hij naar eigen zeggen renoveerde.
Lees verder