Doorgaan naar hoofdcontent

Groen wil btw op groenten en fruit afschaffen

Groen wil btw op groenten en fruit afschaffen

Groen wil de btw op groenten en fruit afschaffen. 'Groenten en fruit zijn voor veel mensen te duur om op te nemen in hun dagelijks eetpatroon. Door de btw op groenten en fruit af te schaffen, maken we een gevarieerd eetpatroon een stuk toegankelijker voor iedereen, ook voor mensen met een kleine portemonnee', zegt parlementslid Barbara Creemers

Lees verder

Coldplay pakt Koning Boudewijnstadion in met Nederlandstalige versie van 'Magic'

De Britse band Coldplay gaf vrijdagavond de aftrap van een vierdaagse concertreeks in het Koning Boudewijnstadion in Brussel. Frontman Chris Martin haalde voor de gelegenheid zijn beste Nederlands boven om een 'Vlaamse versie' van het nummer 'Magic' te spelen. Geslaagd of niet? Luister in bovenstaande video mee.

Lees verder

Jean-Jacques Cassiman, de geneticus die geen blad voor de mond nam

Emeritus professor Jean-Jacques Cassiman is overleden. Dat meldt de KU Leuven. Cassiman, een vooraanstaand geneticus, werd 79 jaar.

Lees verder

Coldplay bouwt een flitsend feest maar is op z'n best wanneer de lichtjes doven

Na tweeëntwintig jaar Coldplay kan Chris Martin naar verluidt niet meer wandelen – zelfs zijn boodschappen doet hij tegenwoordig al huppelend. Aangedreven door een laaiend enthousiast Brussels publiek was er vrijdag van een energiecrisis geen sprake bij het eerste van vier uitverkochte concerten in het Koning Boudewijnstadion. Pas wanneer de lichtjes doofden, had je ook het gevoel een band aan het werk te zien in plaats van een lichtgevende, volgens algoritmes functionerende hitmachine.

Lees verder

Droogste plek in Noord-Amerika verandert plots in rivier

Het nationaal park Death Valley in de Verenigde Staten is een van de heetste en droogste plekken ter wereld, maar vrijdag veranderde de woestijn even in een rivier. Door hevige moessonregens ontstonden er overstromingen die 1.000 bezoekers en medewerkers van het park gegijzeld hielden tot de wegen er weer begaanbaar werden. Het park blijft door het noodweer nog voor onbepaalde duur gesloten.

Lees verder

Oekraïense verdediging in Donbas onder druk

Sinds de inname van de regio Loehansk zijn de Russische offensieve inspanningen in Oost-Oekraïne geconcentreerd op de aangrenzende regio Donetsk. Stap voor stap hebben de Russische invallers de Oekraïense verdedigers de afgelopen weken weten terug te dringen en controleren ze er intussen zowat 60 procent van het grondgebied.

Lees verder

Britse oma van 93 jaar oud bindt zich vast aan vliegtuig

Een sponsorloop organiseren of koekjes bakken voor het goede doel: allemaal opties die niet avontuurlijk genoeg zijn voor de 93-jarige Betty Bromage. De Britse oma doet liever aan liefdadigheid door spectaculaire stunts uit te halen, zo liet ze zich donderdag vastbinden aan een vliegtuig om geld in te zamelen voor een palliatieve zorginstelling. Kijk mee in bovenstaande video.

Lees verder

Tennisvedette Alexander Zverev lijdt aan diabetes en richt stichting op

De Duitse toptennisser Alexander Zverev lijdt al sinds zijn jeugd aan diabetes (suikerziekte). Op 4-jarige leeftijd stelden dokters vast dat hij kampt met diabetes type 1, zo maakte hij zaterdag bekend. Nu wil de olympische kampioen van Tokio aantonen dat je 'het ook als diabetespatiënt ver kan schoppen'. Tegelijkertijd kondigde Zverev de oprichting van zijn stichting 'Alexander Zverev Foundation - Serving against Diabetes' aan.

Lees verder

Musk: 'Overname gaat door bij bewijs aantal echte Twitter-accounts'

Elon Musk heeft nog eens van zich laten horen in de soap rond zijn overname van Twitter. Als Twitter genoeg echte accounts heeft, wil hij de socialenetwerksite nog steeds kopen.

Lees verder

België trekt met flinke delegatie naar EK atletiek in München

Belgian Athletics heeft zaterdag de selectie voor het EK atletiek in München bekendgemaakt. De Belgische delegatie bestaat uit 48 individuele atleten en vier aflossingsteams en is zo de grootste sinds het EK in Brussel in 1950, toen er 50 individuele atleten geselecteerd werden.

Lees verder

Behandeling Archie stilgelegd, jongen is overleden

Archie Battersbee, de 12-jarige hersendode jongen van wie z'n ouders vochten voor bijkomende behandeling, is overleden. Er was aangekondigd dat de behandeling vanmorgen zou worden stilgelegd en dat is ook gebeurd.

Lees verder

Hittegolf op komst: waarschuwingsfase hitteplan afgekondigd

Het KMI verwacht volgende week een hittegolf. Vanaf woensdag stijgt het kwik boven de 30 ° C. Daarom is vandaag de waarschuwingsfase van het hitteplan ingegaan.

Lees verder

'Mogen scouts nog scouts zijn? Dit gaat toch allemaal wel ver': ouders laten van zich horen na incidenten

Er is deze zomer al veel gezegd en geschreven over de jeugdbewegingen. Hun kampen veroorzaken overlast, gemeentes zien ze liever niet komen. Waar buitenstaanders de kampen afschilderen als een nachtmerrie, is zo'n avontuur voor de leiding en leden zelf eerder een droom. Scouts-moeders laten nu van zich horen. 'Ik ben zo dankbaar dat alles mocht op kamp. Het is een levensles voor mijn kinderen.'

Lees verder

Voormalig VUB-rector Caroline Pauwels overleden

Oud-rector van de VUB Caroline Pauwels is overleden. Dat laat de universiteit in een persbericht weten. Ze werd 58 jaar.

Lees verder

Dadi Freyr, slungelig dansen op een discobeat

Wie naar de editie 2021 van het Songfestival gekeken heeft, kan hem onmogelijk gemist hebben: Dadi Freyr performde er met zijn band Gagnamagnid de aanstekelijke popsong '10 years'.

Lees verder

Genk bibbert nog even tegen Eupen, maar houdt de drie punten thuis na spektakelrijke eerste helft

In de Cegeka Arena heeft Genk de opener van de derde speeldag in de Jupiler Pro League naar zich toe getrokken. In eigen huis versloeg het Eupen met 4-2. Na 45 minuten stond het 3-1 met onder meer twee doelpunten van Paintsil (Genk) in de eerste tien minuten. Op het uur maakte Charles-Cook nog de aansluitingstreffer voor de bezoekers, maar in de extra tijd gaf Tresor het genadeschot. Genk begint het seizoen zo met 6 op 9, Eupen moet het doen met amper 3 puntjes.

Lees verder

Actrice Anne Heche 'in kritieke toestand' na auto-ongeluk

De Amerikaanse actrice Anne Heche (53) is vrijdagochtend naar het ziekenhuis gebracht na een auto-ongeluk.

Lees verder

Schipper vindt lichaam in Oostendse havengeul: 'Het gaat om een vrouw tussen de 60 en de 80 jaar'

In de havengeul van de haven van Oostende werd zaterdagochtend bij het binnenvaren een lichaam opgemerkt door een schipper.

Lees verder

'Caroline Pauwels maakte van VUB een warme en meelevende universiteit'

Zowel uit de academische als de politieke wereld wordt gereageerd op het overlijden op het overlijden gewezen VUB-rector Caroline Pauwels.

Lees verder

KV Kortrijk en Sint-Truiden komen in matig kijkstuk niet tot scoren

In eigen huis heeft KV Kortrijk 0-0 gelijkgespeeld tegen Sint-Truiden. Het werd 0-0, een brilscore waarmee zowel KV Kortrijk als STVV niets opschieten. In de stand telt de thuisploeg nu 4 punten, de bezoekers uit Sint-Truiden bungelen in de staart van het klassement met amper drie punten na drie keer een gelijkspel.

Lees verder

Charleroi gaat in eigen huis kopje-onder tegen KV Oostende

Een goed begin seizoensbegin voor KV Oostende: het prijkt na drie speeldagen met zes op negen na een knappe zege op het veld van Charleroi. De Kustboys wonnen met 1-3 na goals van D'Haese, Bätzner en Ndicka. Bij de Zebra's wenkt een kleine crisis: daar keerden de fans zich tegen Mehdi Bayat.

Lees verder

Kind in levensgevaar na val uit raam in Antwerpen

Aan de Boomsesteenweg in Antwerpen is zaterdag een kindje van zowat anderhalf jaar oud levensgevaarlijk gewond geraakt bij een val uit een raam. Dat zegt de lokale politie.

Lees verder

Gratis vaccin tegen apenpokkenvirus lokt heel wat Belgen de grens over naar Frankrijk

Er stond zaterdagochtend een lange wachtrij aan het vaccinatiecentrum van Rijsel, in het noorden van Frankrijk. Je kon er gratis een vaccin tegen het apenpokkenvirus afhalen en dat lokte ook veel Belgen naar de overkant van de grens.

Lees verder

Tindersticks, druilerige kamerpop bij het aperitief

De anders zo zwijgzame Stuart Staples liet zich op het einde van het concert ontvallen dat het een surprising pleasure was om hier te spelen. Het was dan ook zowel een verrassende plek als een verrassend tijdstip voor een band die het vooral moet hebben van sfeer en intimiteit – en dat laatste is in een festivaltent vaak ver te zoeken.

Lees verder

Dries Mertens op weg naar Galatasaray

Na zijn vertrek bij Napoli heeft Dries Mertens bij het Turkse Galatasaray een nieuwe club gevonden. In Istanboel zou hij een contract voor minstens één seizoen tekenen.

Lees verder

Union gaat kansloos onderuit bij KV Mechelen

De ene wedstrijd is de andere niet. Zo sterk Union voor de dag kwam tegen Rangers, zo slap was de prestatie op het veld van KV Mechelen. Onder impuls van aanvoerder Schoofs kwam een gretige thuisploeg op slag van rust op voorsprong. Amper een kwartier ver in de tweede helft was de wedstrijd helemaal gespeeld na een own goal van Lazare en een goal van Ngoy. Union zal dinsdag uit een ander vaatje moeten tappen.

Lees verder

Tourist LeMC, de Antwerpse troubadour verovert West-Vlaamse harten

Als er één concert was waar het obligate 'wie komt er hier uit provincie x?'-spelletje met het publiek niet mocht ontbreken, dan was dat wel bij de passage van de Antwerpse troubadour par excellence op de West-Vlaamse festivalgrond van Dranouter.

Lees verder

Het Beste van 't Westen, ontregelende hoempapa met humor

Het zaadje voor deze opmerkelijke allstar-line-up werd vorig jaar geplant, toen tijdens het optreden van Het Zesde Metaal op de Dranouter XL Zomersessies bleek dat het op het podium méér dan goed klikte tussen Wannes Cappelle, Flip Kowlier en Brihang. Een jaar later is dat zaadje uitgegroeid tot de headlineract van Dranouter waar iedereen naar uitkeek.

Lees verder

Zonnige en aangenaam warme zondag met maxima tot 26 graden

We krijgen een zonnige zondag met af en toe wat hoge wolken bij temperaturen rond 20 graden aan zee en tot 26 graden in het centrum van het land. In de loop van volgende week klimt het kwik weer boven de 30 graden, meldt het KMI.

Lees verder

Hoe brandbaar is Vlaanderen?

Ook bij ons zullen we in de toekomst vaker natuurbranden krijgen. Maar hoe goed zijn we in Vlaanderen bestand tegen echt grote bosbranden? Journalist Sofie Hens legde enkele vragen voor aan het Agentschap voor Natuur en Bos. Kijk mee in bovenstaande video.

Lees verder

Vijf nieuwe verdachten aangehouden in zaak dubbele moord op Britse Journalist in Amazonewoud

De Braziliaanse politie heeft vijf nieuwe verdachten opgepakt in het onderzoek naar de moord op de Britse journalist Dom Philips en de Braziliaanse expert inheemse volkeren Bruno Pereira in het Braziliaanse Amazonewoud in juni. Ze zouden deel uitmaken van een illegaal vissersnetwerk.

Lees verder

Algemeen en permanent rook- en vuurverbod in Vlaamse bos- en natuurgebieden vanaf maandag

Vanaf maandag geldt in de Vlaamse bos- en natuurgebieden een algemeen en permanent rook- en vuurverbod. Dat meldt Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir maandag.

Lees verder

Trump is favoriete presidentskandidaat op ultraconservatieve conferentie

De voormalige Amerikaanse president Donald Trump is voor de ongeveer 1.000 aanwezigen van de jaarlijkse rechts-conservatieve conferentie CPAC de favoriete Republikeinse presidentskandidaat voor 2024. Trump haalde het makkelijk van de gouverneur van Florida Ron DeSantis, al zijn de resultaten niet representatief voor het bredere Republikeinse electoraat.

Lees verder