Doorgaan naar hoofdcontent

Gisteren nog getrouwd, vandaag Antwerp aanvuren in Istanboel: “Dit is de bijzonderste week uit ons leven”

Gisteren nog getrouwd, vandaag Antwerp aanvuren in Istanboel: "Dit is de bijzonderste week uit ons leven"

Van de 153 supporters die Antwerp donderdag tegen Istanbul Basaksehir naar een gunstige uitgangspositie willen stuwen, beleven Els Van Ham (33) en Kenny Peckstadt (34) van supportersclub ASC Number One ongetwijfeld de meest unieke week. Woensdag stapte het koppel uit Deurne namelijk nog in het huwelijksbootje. "Het worden een paar zéér korte nachten na elkaar."

Lees verder

Nafi Thiam ziet voorsprong halveren na dubbele nulsprong in het verspringen, Noor Vidts zakt naar vierde plek

Nafi Thiam is donderdag tijdens het verspringen, het openingsnummer van de tweede dag in de zevenkamp bij de vrouwen op het EK in München, niet verder geraakt dan een sprong van 6m08, die haar slechts een negende plaats en 874 punten opleverde. Met 4.937 punten blijft ze wel aan de leiding, met nog twee proeven te gaan. De regerende olympische en wereldkampioene ziet de Poolse Adrianna Sulek, die 6m55 op de tabellen zette en daarmee 1.023 punten sprokkelde, wel naderen tot 99 punten.

Lees verder

Belangrijke informatie voor Antwerpfans in Istanboel: tickets via mail blijken ongeldig

Er lijkt iets misgelopen bij de ticketdienst van Basaksehir. Dat liet de Turkse club althans zelf weten aan Antwerp in aanloop naar de Europese confrontatie van donderdagavond. Rood-witte fans in Istanboel zijn genoodzaakt hun tickets op te halen aan een afgesproken punt, omdat de tickets die ze via mail toegestuurd kregen ongeldig blijken.

Lees verder

Julien Watrin met Belgisch record naar EK-finale 400 meter horden

Julien Watrin heeft zich donderdag met een verbetering van zijn eigen Belgisch record geplaatst voor de finale van de 400 meter horden bij de mannen op de Europese atletiekkampioenschappen in het Duitse München.

Lees verder

Hoe haalbaar zijn de Europese tegenstanders van Antwerp, Anderlecht en Gent? Basaksehir sinds maart ongeslagen, Young Boys slikt amper tegengoals

Een belangrijke avond voor het Belgische voetbal donderdagavond. Gent, Antwerp en Anderlecht strijden om een plekje in de groepsfase van de Europa League en de Conference League. De tegenstanders: Omonia Nicosia, Basaksehir FK en Young Boys Bern. Hoe sterk zijn die ploegen en verkeren ze in vorm? Een overzicht.

Lees verder

Voorzitter Rupel Boom wil zijn ploeg nog versterken: "We gaan nog twee drukke weken tegemoet"

Rupel Boom is met een valse noot aan de competitie begonnen. Voorzitter Nathan Crockett kwam poolshoogte nemen en beseft dat er nog werk op de plank ligt voor het einde van de mercato. Maar hij was wel te spreken over de grote opkomst woensdag.

Lees verder

Nairo Quintana past voor Vuelta na vondst verboden pijnstiller in bloed: "Wil me concentreren op mijn verdediging"

Een kleine maand na het einde van de Tour de France moet Nairo Quintana zijn zesde plaats in het klassement afstaan. In een persbericht communiceerde de UCI dat er afwijkende waarden in het bloed van de Colombiaan werden gevonden. Het gaat om de verboden pijnstiller Tramadol. Quintana, die dinsdag nog zijn contract bij Arkéa-Samsic verlengde, wordt niet geschorst, maar past wel voor de Vuelta. Dat heeft hij donderdagmiddag laten weten via Instagram.

Lees verder

Medaillekansen voor Noor Vidts stijgen: Nederlandse concurrente Anouk Vetter stapt geblesseerd uit zevenkamp

Anouk Vetter is na vijf disciplines afgehaakt op het EK zevenkamp. De 29-jarige Nederlandse, die vooraf als grootste concurrente van Nafi Thiam gezien werd, kampt met een achillespeesblessure.

Lees verder

Ben Broeders baalt na uitschakeling in kwalificaties polsstokspringen op EK: "Enorme gemiste kans"

Ben Broeders kon zich donderdag niet kwalificeren voor de finale van het polsstokspringen op het EK atletiek in München. De 27-jarige Leuvenaar werd met een sprong van 5m50 vijftiende in de kwalificaties. Hij faalde drie keer op 5m65. Zijn Belgisch record bedraagt 5m85. De top 12 stootte door naar de finale.

Lees verder

Ronde van Spanje: dit is de startvolgorde van de ploegentijdrit in Utrecht

Burgos-BH mag vrijdagavond om 18u30 de Ronde Van Spanje 2022 op gang trappen. De Spaanse wielerformatie rolt in Utrecht als eerste van het startpodium voor een ploegentijdrit van 23,3 kilometer. Titelverdediger Primoz Roglic en zijn Jumbo-Visma, de topfavoriet, gaan anderhalf uur later als laatste van start.

Lees verder

Red Flame-doelvrouw Nicky Evrard speelt zaterdag eerste thuismatch met OHL Women: "We kunnen de toonaangevende club worden in België"

Zaterdag om 19 uur spelen de OHL Women in Oud-Heverlee hun eerste thuismatch in de nieuwe competitie tegen White Star Woluwe. Red Flames-doelvrouw Nicky Evrard (27) zal ongetwijfeld dienen als één van de trekpleisters.

Lees verder

Het secondenspel van de afsluitende 800 meter: enkel bij een val kan goud Nafi Thiam nog ontsnappen, ook medaille voor Noor Vidts is haalbaar

LEES OOK. Nafi Thiam opnieuw steviger aan de leiding op EK zevenkamp, Noor Vidts nog steeds op medaillekoers

Lees verder

Acht renners, 40.320 mogelijke combinaties en allerlei valkuilen: wie zet je tijdens de ploegentijdrit in het wiel van sneltrein Remco Evenepoel?

De ploegentijdrit leek een uitgestorven wielerdiscipline. Maar kijk, vrijdag staat er zowaar eentje op het programma als opener van de Vuelta. Het zal stil zijn aan de ontbijttafel bij de renners, want de valkuilen van de TTT (Team Time Trial) zijn talrijk. Deze uitdagingen moeten overwonnen worden in de eerste strijd om het rood.

Lees verder

Publiek krijgt gratis toegang bij seizoensopener in Polderscross: "Zou fijn zijn als iedereen wat meer consumeert"

Binnen exact één maand, op zondag 18 september, staat in ons land de Polderscross als eerste wedstrijd geprogrammeerd in het internationale veldritseizoen. De organisatoren van deze veldrit pakken uit met een stunt, want de toegang tot dit evenement is volledig gratis.

Lees verder

Al 2,45 miljoen tickets verkocht voor WK voetbal in Qatar

Met iets minder dan honderd dagen te gaan tot het WK in Qatar begint, zijn er zo'n 2,45 miljoen tickets voor wedstrijden verkocht, zo maakte Wereldvoetbalbond FIFA donderdag bekend. In de laatste verkoopsperiode, tussen 5 juli en 16 augustus, gingen 520.523 tickets de deur uit.

Lees verder

Konvert Koerse schenkt stuur met gouden remmen aan winnares

Het vrouwenwielrennen zit duidelijk in de lift. In Kortrijk organiseren ze nu vrijdag Konvert Koerse. De wedstrijd staat meteen op de UCI-kalender en de winnares houdt er een wel heel bijzondere trofee aan over.

Lees verder

Maxim Van Gils jaagt op ritwinst in Vuelta: "Hoop dichter te komen bij een goed resultaat"

Maxim Van Gils (22) won begin dit jaar de Saudi Tour en start vrijdag in zijn tweede grote ronde. Ook vorig jaar was hij van de partij in de Vuelta. "Ik heb er veel geleerd", zegt de renner van Lotto Soudal. "Deze keer hoop ik op meer succes in een ontsnapping en jaag ik op ritwinst, al besef ik dat het niet gemakkelijk wordt."

Lees verder

95 miljoen euro voor twee extra seizoenen: LeBron James blijft langer bij LA Lakers en wordt best betaalde basketter ooit

Los Angeles Lakers haalt opgelucht adem: de 37-jarige LeBron James verlengt zijn contract bij Los Angeles Lakers met twee seizoenen. Volgens ESPN heeft de basketballer overeenstemming bereikt over een verbintenis tot en met 2025. Voor de extra twee jaar krijgt hij maar liefst 95 miljoen euro. King James wordt daarmee de best betaalde basketballer ooit: 522 miljoen euro in 21 seizoenen NBA. Geen basketballer verdiende ooit meer!

Lees verder

Remco Evenepoel droomt van top-tien en ritzege in de Vuelta: "We hebben vijftien kansen"

"Dit is een volledig andere Remco dan die vorig jaar aan de start van de Giro stond. Beter op alle vlakken." Evenepoel start vrijdag met gezond zelfvertrouwen maar ook nederig aan zijn allereerste Ronde van Spanje. Dat bleek uit zijn uitgebreide persconferentie op donderdag.

Lees verder

LIVE. Ekkelenkamp komt een eerste keer voor doel! Volg de match hier!

Nog een laatste horde moet Antwerp overwinnen vooraleer het kan aantreden in de Conference League. De Turken van Basaksehir hebben al een poos niet meer verloren. Maakt Antwerp vandaag een einde aan hun streak?

Lees verder

Anderlecht knokt zich verdiend naar sterke uitgangspositie met winst in en tegen Young Boys

Anderlecht zet de deur naar de Conference League open. Paars-wit won de heenmatch tegen YB Bern dankzij een goal van Hannes Delcroix.Het was een bikkelharde strijd van young boys tegen Young Boys, maar RSCA had aan één bal tussen de palen genoeg. Zo neemt paars-wit een optie op de groepsfase, maar het wordt thuis nog een zware klus.

Lees verder

ONS OORDEEL. Alleen Nainggolan steekt er bovenuit bij matig Antwerp

Antwerp stapt morgen met een goeie uitgangspositie het vliegtuig op. Tegen Basaksehir kwam het op achterstand, maar Almeida zorgde voor de 1-1-eindstand. De Great Old heeft zo alles in eigen handen om de poules van de Conference League te halen.

Lees verder

COMMENTAAR. "In een Antwerpse in plaats van een Turkse hel moet de Great Old dit kwalificatiewerk afmaken"

Basaksehir en Antwerp mogen volgens Sinan Bolat dan wel veel gemeen hebben, wat die trouwe achterban betreft kunnen de fans van de Great Old de Turken uit het westen van Istanboel een spreekwoordelijk 'poepie' laten ruiken. Een stadion van zeventienduizend zitplaatsen dat nauwelijks voor een vijfde gevuld geraakt, en dat voor een bepalende Conference Leaguevoorronde. Dan is de Bosuil een schoner decor voor de poulefase dan het Fatih Terimstadion.

Lees verder

Noor Vidts valt net naast het podium op EK atletiek

Ondanks een persoonlijk record in het speerwerpen en een knappe afsluitende 800 meter kon Noor Vidts (26) geen medaille pakken in de zevenkamp. Ze eindigde vierde.

Lees verder

REACTIES. Toby Alderweireld: "Soms moet je als volwassenen spelen en niet als kinderen"

Antwerp stapt morgen met een goeie uitgangspositie het vliegtuig op. Tegen Basaksehir kwam het op achterstand, maar Almeida zorgde voor de 1-1-eindstand. De Great Old heeft zo alles in eigen handen om de poules van de Conference League te halen.

Lees verder

AA Gent komt niet tot scoren en krijgt tweemaal het deksel op de neus tegen stug Omonia Nicosia

AA Gent lijkt nu al veroordeeld tot deelname aan de Conference League na 0-2-verlies van Omonia Nicosia. De Cypriotische bekerwinnaar profiteerde van een zwakke start van de Buffalo's, die het na de rust lieten liggen. De groepsfase van de Europa League is ver weg.

Lees verder

Remco Evenepoel begint jaar na opgave in Giro aan tweede grote ronde: "Mijn hoofd verliezen, dat mag nietmeer gebeuren"

Precies 450 dagen na zijn opgave in de Giro begint Remco Evenepoel (22) aan zijn tweede grote ronde. In de Vuelta moet het allemaal anders: minder hype, minder stress, geen paniek meer bij een slechte dag. "In de Giro ben ik mijn hoofd verloren. Dat mag nu niet meer gebeuren."

Lees verder

Frédéric Frans is opnieuw fit na revalidatie van tien maanden: "Het waren zware maanden"

Op 17 oktober vorig jaar scheurde de linkerachillespees van Frédéric Frans in de competitiewedstrijd tegen KV Mechelen volledig af. De 33-jarige verdediger kende een moeizame revalidatie, maar zaterdag maakte hij na exact 300 dagen afwezigheid zijn rentree in het eerste elftal

van Beerschot.

Lees verder

VOORBESCHOUWING VUELTA 2022. Rit 1 (Utrecht-Utrecht): Voor het eerst sinds 2019 nog eens een ploegentijdrit als opener

In het Nederlandse Utrecht gaat vrijdagavond de 77ste editie van de Ronde van Spanje van start. Met een ploegentijdrit, wat toch alweer geleden is van 2019. Het parcours in de Nederlandse stad is uiteraard biljartvlak en op enkele gevaarlijke bochten na vooral spek naar de bek van de grote motoren. Het zou zomaar kunnen dat Remco Evenepoel aan het eind van de dag in de rode leiderstrui staat te pronken.

Lees verder

Nafi Thiam na twee olympische én wereldtitels nu voor tweede keer Europees kampioene

Tweemaal olympisch kampioene, vier weken geleden een tweede keer wereldkampioene en nu een tweede Europese titel: in München heeft Nafi Thiam de beste twee seizoenen uit haar carrière bekroond. Zelfs al verliepen die verre van rimpelloos. Ze kan dus nóg beter.

Lees verder