Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 31 augustus 2022

GEZIEN? ‘Het oudste beroep’: “5.000 euro per maand? Wij zitten duidelijk in de verkeerde sector”

HLN
GEZIEN? 'Het oudste beroep': "5.000 euro per maand? Wij zitten duidelijk in de verkeerde sector"
In het vijfdelige 'Het oudste beroep' dompelt nu ook Eric Goens zich onder in de wereld van de sekswerkers. In de eerste aflevering houdt hij onder meer halt bij een bordeeluitbater uit Izegem en een masseuse uit Diest. Kan deze Eén-reportagereeks zich onderscheiden van eerdere pogingen om het meest tot de verbeelding sprekende ambt in beeld te brengen? "Het manuele hoogtepunt laat voorlopig nog even op zich wachten."
Lees verder

Reizigers Thalys uur lang in het donker nadat trein zonder elektriciteit valt
Zowel het gewone treinverkeer als het treinverkeer op de hogesnelheidslijn ondervond dinsdagavond hinder door twee incidenten in Halle.
Lees verder

Saoedi-Arabië veroordeelt opnieuw vrouw tot 45 jaar cel voor Twittergebruik
In Saoedi-Arabië is opnieuw een vrouw veroordeeld voor haar activiteit op Twitter. De vrouw, Nura al-Kahtani, heeft een celstraf tot maar liefst 45 jaar gekregen, meldt de ngo DAWN ('Democracy for the Arab World Now') op basis van gerechtelijke documenten. Volgens de rechter wou al-Kahtani "het sociale weefsel (van het koninkrijk) verscheuren met behulp van het internet" en "de openbare orde schenden met sociale media".
Lees verder

IAEA-inspecteurs krijgen van Rusland maar één dag in kerncentrale Zaporizja
De missie van het Internationaal Atoomenergieagentschap (IAEA) naar de door de Russen bezette kerncentrale van Zaporizja zal niet langer dan één dag duren. "De experts moeten op één dag bekijken hoe de centrale werkt", aldus Jevgeni Balizki, leider van de Russische bezettingsmacht in de regio, aan het Russische staatspersbureau Interfax.
Lees verder

Ex-Sovjetleider Michail Gorbatsjov (91) overleden na slepende ziekte
Mikhail Gorbatsjov, de Russische leider die in 1991 een einde hielp maken aan de Koude Oorlog, is op 91-jarige leeftijd overleden. Dat melden Russische nieuwsagentschappen dinsdagavond op gezag van medische bronnen. Volgens het ziekenhuis waar hij overleed, leed de oud-president aan een slepende ziekte.
Lees verder

Ex-Sovjetleider Michail Gorbatsjov (91) overleden
Mikhail Gorbatsjov, de Russische leider die in 1991 een einde hielp maken aan de Koude Oorlog, is op 91-jarige leeftijd overleden. Dat melden Russische nieuwsagentschappen dinsdagavond op gezag van medische bronnen.
Lees verder

Ex-Sovjetleider Michail Gorbatsjov (91) overleden na slepende ziekte: "Hij plaveide de weg voor een vrij Europa"
Mikhail Gorbatsjov, de Russische leider die in 1991 een einde hielp maken aan de Koude Oorlog, is op 91-jarige leeftijd overleden. Dat melden Russische nieuwsagentschappen dinsdagavond op gezag van medische bronnen. Volgens het ziekenhuis waar hij overleed, leed de oud-president aan een slepende ziekte. De reacties op het overlijden van Gorbatsjov stroomden sindsdien binnen.
Lees verder

LIVE. De deal is rond: Antwerp huurt Stengs van Nice - Wout Faes op weg naar Leicester
Het belooft nog een spannend slot van de transfermercato te worden. Zowel Anderlecht, Antwerp als Club Brugge hebben nog wel wat werk voor de boeg. En welke internationale sterren, naast onder meer Romelu Lukaku, Robert Lewandowski, Erling Haaland en Sadio Mané, verhuizen deze zomer naar een ander team? Via deze pagina transfernieuws zit u op de eerste rij voor alle geruchten en done deals op de transfermarkt!
Lees verder

LIVE US OPEN. Maakte Van Uytvanck einde aan carrière Venus Williams? 'Ali' wint in twee sets
New York is de komende dagen in de ban van de US Open. Wie volgt Daniil Medvedev en Emma Raducanu op als grandslamwinnaars in Flushing Meadows? En hoe presteren de vijf aanwezige Belgen? Mis niets van de actie in Amerika via deze liveblog.
Lees verder

Wall Street derde dag op rij in het rood door goedkopere olie en rente-angst
De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn voor de derde dag op rij omlaag gegaan. De angst voor opnieuw een stevige renteverhoging door de Federal Reserve neemt toe nu steeds meer beleidsmakers van zich laten horen. Ook waren er onverwacht goede cijfers over het aantal vacatures, wat erop duidt dat de Amerikaanse economie nog altijd goed draait en dat maakt het voor de Fed makkelijker om de rente verder op te voeren. De euro was iets meer waard dan de dollar en noteerde 1,0019 dollar.
Lees verder

LIVE (20u30). De Bruyne en City ontvangen Nottingham
• Vijfde speeldag Premier League • Aftrap: 20u30 • Etihad Stadium • Mangala is geblesseerd bij Nottingham
Lees verder

De man die Poetin haatte, is dood: Gorbatsjov eindigde de Koude Oorlog, hielp de Muur slopen en hervormde zijn land
Michail Gorbatsjov, de Sovjetleider die de wereld glasnost en perestrojka bracht, is overleden op 91-jarige leeftijd. "Gorbi" maakte een einde aan de Koude Oorlog, en hielp de Muur slopen. Hij was populair in het Westen, en werd verguisd in eigen land - onder meer door Poetin. De man met de opvallende wijnvlek stierf na een aanslepende ziekte.
Lees verder

NASA probeert zaterdag opnieuw maanraket te lanceren
De lancering van de onbemande Artemis-1, waarmee de Verenigde Staten opnieuw naar de maan willen vliegen, wordt verzet naar zaterdag. Het 'lanceervenster' van twee uur begint om 20.17 uur Belgische tijd, meldt NASA op Twitter.
Lees verder

ONZE OPINIE: "De uithaal van Zuhal Demir is pijnlijk. Nog pijnlijker? Als ze gelijk krijgt"
Wat is het verschil tussen Bart De Wever en Zuhal Demir? De ene N-VA-topper wil een nationale veiligheidsraad samenroepen voor de drugsproblematiek in Antwerpen. De andere vindt een vergadering tussen regeringen over de piekende energiefacturen eigenlijk tijdverlies. Pijnlijk is dat. Het is geen tijdverlies om een vergadering over de crisis te 'doorstaan' als Vlaams energieminister op een moment dat een samenleving zo kreunt door piekende energieprijzen. Nog pijnlijker? Als ze straks gelijk krijgt.
Lees verder

Washington: Russen bereiden "schijnreferendum" voor in bezet Oekraïne
Een hooggeplaatste Russische verantwoordelijke is belast met de organisatie van een "schijnreferendum" om Oekraïens grondgebied bij Rusland in te lijven. Dat heeft een woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken dinsdag gezegd. Volgens de woordvoerder zou de stemming binnenkort al kunnen plaatsvinden.
Lees verder

Btw op energie blijft op 6% tot eind maart, sociaal tarief wordt verlengd: deze maatregelen heeft de federale regering gisteravond zelf al beslist
Straks komen de verschillende regeringen samen om zich te buigen over de energiecrisis. De federale regering, die gisteravond nog samenkwam om maatregelen die ze op eigen houtje kan nemen, komt vandaag wel met eigen maatregelen over de brug: ze verlengt het lage btw-tarief én het sociaal tarief met 3 maanden, tot eind maart 2023. Dit mogen we vandaag wél en niet verwachten.
Lees verder

Arrestatie in zaak omgekomen Nederlandse militair in VS
De politie van de Amerikaanse stad Indianapolis heeft maandag een 22-jarige verdachte aangehouden vanwege de schietpartij zaterdag waardoor de Nederlandse commando Simmie Poetsema (26) om het leven kwam en twee anderen gewond raakten. Shamar Duncan wordt verdacht van moord, maakte de politie bekend. De openbaar aanklager moet nog besluiten of Duncan officieel wordt aangeklaagd.
Lees verder

Fair play-ouder waakt straks over sportiviteit tijdens U15-wedstrijden
Voetbal Vlaanderen lanceert met de slogan #doedegijdatthuisook?! een grootschalig actieplan om racisme, discriminatie en onethisch gedrag terug te dringen én de sportiviteit op en langs de Vlaamse voetbalvelden op te krikken. Bij de U15-ploegen wordt een nieuwe functie gecreëerd: de fair play-ouder, die moet toezien op de sportieve sfeer op en langs het veld. Aftrap komend weekend.
Lees verder

"Een kapotte helm en wat hoofdpijn óf het niet kunnen navertellen: de keuze is snel gemaakt": spoedartsen zien steeds meer ongevallen met elektrische fietsen
In de eerste helft van 2022 gebeurden in Vlaanderen bijna de helft meer ongevallen met elektrische fietsen dan in dezelfde periode vorig jaar. Hoe hoger de snelheid van de fiets, hoe zwaardere letsels spoedartsen zien: "Wat met de fiets een schaafwonde geeft, kan bij een elektrische fiets al voor een breuk zorgen."
Lees verder

"Met deze Remco valt niet te sollen": onze chef wielrennen ziet Evenepoel zich wel degelijk ontpoppen tot topfavoriet voor de eindzege
"Zeker is: eindwinst is waar deze Vuelta vanaf nu enkel nog om gaat voor Remco Evenepoel", schrijft onze chef wielrennen Marc Ghyselinck na de knalprestatie in de tijdrit. "Want hij toonde dat er met hem niet te sollen valt." Wat niet wil zeggen dat hij deze Vuelta ook gáát winnen. Remember Tom Dumoulin in 2015.
Lees verder