Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 10 augustus 2022

Gemeente Sint-Gillis-Waas: Schrijf je voor 12 augustus in voor de groepsaankoop zonnepanelen en thuisbatterij

Gemeente Sint-Gillis-Waas
Schrijf je voor 12 augustus in voor de groepsaankoop zonnepanelen en thuisbatterij

Tot 12 augustus kan je je inschrijven voor de groepsaankoop zonnepanelen en thuisbatterij van de provincie Oost-Vlaanderen. Daarna volgt de veiling en ontvangt elke geïnteresseerde een persoonlijk voorstel.

Lees verder

Vernieuwd fuifbeleid in onze gemeente

Het fuifbeleid in onze gemeente is vernieuwd. Er is niet alleen een nieuw fuifreglement, maar ook een subsidiereglement voor alcoholpreventie bij fuiven.

Lees verder

Verkeersmaatregelen Zomermarkt Sint-Gillis-Waas op zaterdag 6 augustus

Op zaterdag 6 augustus vanaf 15 uur vindt de Zomermarkt plaats. Dat brengt de nodige verkeersmaatregelen met zich mee.

Lees verder

Stookolietoelage
Verwarm je jouw woning met huisbrandolie (stookolie) of propaan dan kan je een verwarmingstoelage van 225 euro ontvangen.
Lees verder

Werken in Kerkstraat op 12 augustus t.h.v. huisnummer 80 - verkeermaatregelen

Op vrijdag 12 augustus voert SOGA werken uit in de Kerkstraat t.h.v. huisnummer 80 in opdracht van De Watergroep Oost-Vlaanderen. Hierdoor is er in een gedeelte van de Kerkstraat geen doorgang mogelijk voor gemotoriseerd verkeer.

Lees verder

Werken in Kerkstraat op 26 augustus t.h.v. huisnummer 80 - verkeermaatregelen

Op vrijdag 26 augustus voert SOGA werken uit in de Kerkstraat t.h.v. huisnummer 80 in opdracht van De Watergroep Oost-Vlaanderen. Hierdoor is er in een gedeelte van de Kerkstraat geen doorgang mogelijk voor gemotoriseerd verkeer.

Lees verder

Verkeersmaatregelen Kemelrun op 12 augustus

Op vrijdag 12 augustus van 19 tot 22 uur is het de Kemelrun (loopwedstrijd) op de dorpsfeesten in Kemzeke. De lopers lopen ook in enkele straten van onze gemeente.

Lees verder

Opgelet voor valse e-mails over achterstallige betaling rioolbelasting

Er circuleren valse mails (phishing) van het onbekende incassobureau GGN Incasso & gerechtsdeurwaarders. Daarin melden ze dat er een achterstallige betaling is van de rioolbelasting in 2021.

Lees verder

Papieren rijbewijs geldig tot 2033

Mensen die nog een papieren rijbewijs hebben, moeten dit niet zomaar laten vernieuwen. De papieren rijbewijzen zijn nog altijd geldig in Belgi├ź en in het buitenland, en dit tot 2033. Pas in 2033 is het Europese bankkaartmodel verplicht .

Lees verder

Verkeersmaatregelen TTC-ronde De Klinge (wielerwedstrijd) op 19 augustus

Op vrijdag 19 augustus vindt de wielerwedstrijd TTC-ronde De Klinge plaats voor gentlemen. Dit brengt de nodige verkeersmaatregelen met zich mee.

Lees verder

Code rood voor brandgevaar in de natuur

Het is extreem droog en acuut brandgevaarlijk in de natuur. Natuur en Bos schaalt voor haar natuur- en bosgebieden daarom op naar code rood in gans Vlaanderen vanaf donderdag 11 augustus. Vuur maken en roken is verboden.

Lees verder