Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 11 augustus 2022

Gemeente Mol: Plantjesverkopers gezocht voor Kom op tegen Kanker op 16 en 17 september

Plantjesverkopers gezocht voor Kom op tegen Kanker op 16 en 17 september

Zin om de handen uit mouwen te steken voor Kom op tegen Kanker? Verkoop dan azalea's tijdens het Plantjesweekend op vrijdag 16 en zaterdag 17 september! Enkele uurtjes is al genoeg om je steentje bij te dragen aan de strijd tegen kanker. Vrijwilligers melden zich via tegenkanker@gemeentemol.be of 014 33 05 03. Word plantjesverkoper en maak samen met ons een vuist tegen kanker!

Lees verder

Agentschap voor Natuur en Bos zoekt kandidaten voor beheer van percelen

Het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) wil het beheer van een aantal percelen overdragen. Voor onze gemeente gaat het over drie clusters van in totaal ongeveer 4,53 hectaren. Je moet het beheer overnemen van alle percelen die tot eenzelfde cluster behoren. Interesse? Dien uiterlijk 12 september 2022 een motivatienota in bij ANB. Meer informatie over de percelen en de procedure vind je op de website van ANB.

Lees verder

Meer dan 20% schreef in, werken Fiberklaar starten dit najaar!

Het netwerkbedrijf Fiberklaar start dit najaar met werken aan het gloednieuwe glasvezelnetwerk. Meer dan 20% van de 14.000 gezinnen die de kans kregen voor een gratis aansluiting tekende hiervoor in. Fiberklaar voorziet meer dan 2.800 huishoudens van een rechtstreekse glasvezelaansluiting (fiberaansluiting). Om te vieren dat Fiberklaar de kaap gehaald heeft, organiseert het bedrijf op 18 augustus een infomoment 'Mol gaat voor Fiber' in hotel Corbie. Iedereen is welkom.

Lees verder

Code rood voor extreem hoog brandgevaar in bossen en natuurgebieden

De provincie Antwerpen trekt de risicofase voor brand in natuurgebieden op van code oranje naar code rood. Dit betekent dat er extreem hoog brandgevaar is. De aanhoudende droogte en aanwakkerende wind zorgen voor een gevaarlijke cocktail voor brandgevaar en liggen aan de basis van deze beslissing. De toegang tot natuur- en bosgebieden wordt ten zeerste afgeraden. Vuur maken in natuurgebieden is verboden, maar ook buiten natuurgebieden ga je voorzichtig om met alles wat vuur kan veroorzaken. De natuur is immers kurkdroog. Meld onrustwekkende situaties onmiddellijk via het noodnummer 112.

Lees verder