Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 3 augustus 2022

Gemeente Mol: Laatste kans om in te schrijven voor Fiberklaar. Meld je aan voor 8 augustus!

Laatste kans om in te schrijven voor Fiberklaar. Meld je aan voor 8 augustus!

Ben jij al ingeschreven voor de gratis glasvezelaansluiting (fiberaansluiting) van het netwerkbedrijf Fiberklaar? Je hebt nog de tijd tot 8 augustus. Meld je aan via www.fiberklaar.be/mol. Belangrijk: het project start pas als 20% van de potentiële gezinnen zich op tijd aanmeldt. Mis deze kans dus niet en schrijf je vandaag nog in!

Lees verder

Waterrecreatie verboden in kanalen door aanwezigheid blauwalg

In de kanalen Dessel-Turnhout-Schoten, Bocholt-Herentals en Beverlo werden blauwalgen waargenomen. Onderzoek van waterstalen door de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) bevestigen de effectieve aanwezigheid van de bacteriën. Waarnemend burgemeester Andreas Verbeke vaardigt een tijdelijk recreatieverbod uit omwille van het gezondheidsrisico bij contact met de bacteriën. Ook het water gebruiken voor het besproeien van gewassen is verboden. Het verbod geldt tot het uitdrukkelijk wordt opgeheven. Wie met de huid in contact komt met blauwalg, moet zich zo vlug mogelijk douchen of afspoelen. Bij huidirritatie of misselijkheid consulteer je best de huisarts.

Lees verder

Vrijwilligers serviceflats bakken heerlijke wafels op maandag 8 en 15 augustus

De vrijwilligers van de serviceflats bakken op maandag 8 en 15 augustus heerlijke wafels. In de namiddag kan je in de hoofdingang van het lokaal dienstencentrum in Ten Hove een wafel kopen voor 0,50 euro. De vrijwilligers maken de wafels volledig zelf: het deeg maken, de wafels bakken, verkopen,... Elke maandag in juli waren de wafels uitverkocht, dus twijfel niet en kom zeker langs. Want geef toe: wie kan nu weerstaan aan de geur van een versgebakken wafel?

Lees verder

Hulp nodig bij aanvraag extra toelage huisbrandolie of propaan? Kom langs!

Om de stijging van de energiefacturen voor gezinnen te beperken, kent de federale regering een toelage van 255 euro toe. Het gaat om een eenmalige toelage voor alle inwoners die hun hoofdwoning verwarmen met huisbrandolie of propaan in bulk. Er zijn geen speciale voorwaarden. Je vraagt de toelage online aan bij de Federale overheidsdienst economie of je print een formulier af . Heb je hulp nodig? Dan helpt de dienst seniorenplus (Jakob Smitslaan 24) je graag op de vrije inloop dinsdag- of vrijdagvoormiddag tussen 9 en 12 uur. Je bent na afspraak op het nummer 014 33 16 00 ook welkom op de woon- en energiedag van donderdag 20 oktober. Breng zeker de factuur en het betalingsbewijs van de levering mee, je elektronische identiteitskaart en de pincode.

Lees verder