Doorgaan naar hoofdcontent

Gemeente Mol: Dringend gezocht: vrijwillige lesgever Naad voor Pionier op woensdagvoormiddag

Dringend gezocht: vrijwillige lesgever Naad voor Pionier op woensdagvoormiddag

Pionier is dringend op zoek naar een vrijwillige lesgever Naad voor de lessen van woensdagvoormiddag van 9.30 tot 11.30 uur. We zoeken iemand die tot het einde van dit schooljaar de groep Naad kan begeleiden. Ben jij bedreven met naald en draad, wil je je kennis graag doorgeven aan anderen en kan je starten half september? Neem dan contact op met Pionier via 014 32 27 87, pionier@gemeentemol.be.

Lees verder

Wandelweg kort tijdje afgesloten op 26 en 29 augustus voor dringende boomvelling

Het gemeentebestuur gaf een aannemer de dringende opdracht om langs de Wandelweg een vrijwel volledig afgestorven boom te vellen. De boom staat op de hoek van de parking achter de Nete en de Wandelweg. De werken worden nu vrijdag 26 en maandag 29 augustus uitgevoerd. Tijdens de werken is de Wandelweg ter hoogte van de werfzone afgesloten voor voetgangers en fietsers. Ook de parking achter de Nete is dan niet bruikbaar. Een aankondigingsbord verwittigt de parkeerders.

Lees verder

Weigering gehandhaafd voor windturbines in bossen SCK CEN

De bossen van SCK CEN zijn niet de juiste locatie voor het bouwen van zes windturbines met een hoogte van 200 meter. De raad voor vergunningsbetwistingen handhaaft de weigering van de Vlaamse regering voor dit project. Eerder verleende het college van burgemeester en schepenen al een negatief advies. De raad voor vergunningsbetwistingen gaat dus niet in op het verzoekschrift van Ecopower om de weigering te vernietigen. De raad stelt dat alle procedures juridisch correct verliepen en dat de genomen weigeringsbeslissing op basis van de juiste rechtsgronden werd gemotiveerd.

Lees verder

Vanaf 1 september Steenovens in Postel afgesloten net voor Nederlandse grens

Het gemeentebestuur plaatst op 1 september een tijdelijke afsluiting in Steenovens, net voor de grens met Nederland. Dit werd beslist na overleg met de voorzitter van de landbouwraad en enkele lokale landbouwers. De bedoeling is om landbouwverkeer dat de percelen voorbij Steenovens op Nederlands grondgebied moet bereiken te laten rijden via de Eerselseweg (N123). Het gaat om een proefopstelling tot eind november. Nadien volgt een evaluatie met de buurtbewoners en betrokken landbouwers. Momenteel kampt Steenovens – een onverharde zandweg met aanpalend recreatief fietspad – met sluipverkeer en conflictsituaties.

Lees verder