Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 5 augustus 2022

Gemeente Boom: Diensten lokaal bestuur gesloten op 21 en 22 juli - wekelijkse markt gaat door

Diensten lokaal bestuur gesloten op 21 en 22 juli - wekelijkse markt gaat door
Op donderdag 21 juli zijn onze diensten gesloten omdat het nationale feestdag is. Op 22 juli maken we de brug en zijn we dus ook gesloten. De wekelijkste markt op 21 juli gaat wel gewoon door.
Lees verder

Antwerpen: risicocode ORANJE - hoog gevaar, wees voorzichtig!
Het is erg droog en brandgevaarlijk in de natuur. Wees voorzichtig, rook niet in natuur- en bosgebieden. Laat kinderen niet zonder toezicht in het terrein. Vuur maken is verboden.
Lees verder

Bibboekenspaaractie - Bestemming bib!
Vraag naar je gratis spaarkaart en reispas bij je volgende bib bezoek. Lees, spaar en win! De jaarlijkse zomerspaaractie van de Rupelbibliotheken gaat samen met de landelijke leesactie 'Bestemming bib!' van Iedereen leest.
Lees verder

1000 bomen: bestel nu bomen voor je tuin!
Samen met jouw gemeente, Regionaal Landschap de Voorkempen en Regionaal Landschap Rivierenland organiseert het IGEAN een groepsaankoop bomen. Negen procent van de ruimte in Vlaanderen bestaat uit tuinen.
Lees verder

Braderie van 2 tot 4 september 2022
Ook dit jaar is het weer braderie in Boom! We starten op vrijdag 2 september en feesten door tot zondag 4 september. Er is een feestmarkt, laatavondshopping, de braderie zelf, een rommelmarkt en kermis natuurlijk!
Lees verder

GRATIS WATER te krijgen op verschillende plaatsen in Boom
Wanneer je met deze huidige hoge temperaturen wandelt (of sport), is het belangrijk dat je genoeg drinkt. Geraak je oververhit, uitgedroogd of voel je je niet lekker: dan kan je vanaf vandaag (3 augustus 2022) bij een aantal horecazaken en winkels gratis 1 glas kraanwater krijgen!
Lees verder