Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 17 augustus 2022

Gemeente Arendonk: Brandgevaar: risicocode rood

Brandgevaar: risicocode rood
Goorken P Stusz00014

Het Agentschap voor Natuur en Bos heeft de risicocode voor natuurbranden verhoogd naar code rood. Dat is de hoogst mogelijke risicocode.

Code rood wil zeggen dat er een acuut en zeer hoog risico is op natuurbranden. Het is extreem droog en door de voorspelde hitte in combinatie met aanwakkerende wind, kan de situatie snel uit de hand lopen.

Om veiligheidsredenen wordt de toegang tot natuur- en bosgebieden afgeraden. Uiteraard is vuur maken verboden in natuurgebieden, maar ook buiten natuurgebieden moet voorzichtig worden omgegaan met alles wat vuur kan veroorzaken (sigaretten, achtergelaten afval, BBQ ...).

Natuurbeheerders en brandweer zijn zeer waakzaam. Als er een brand uitbreekt, rukt de brandweer altijd uit met groot materieel. Er wordt extra materieel en mankracht ingezet.

Volg de meest actuele stand op www.natuurenbos.be/waarschuwingen.

- Lees meer
Lees verder

Fietsoversteekplaats Poederstraat aan kruispunt Grens/Voorheide
Poederstraat Grens

Op maandag 22 en dinsdag 23 augustus 2022 zal aannemer VDC in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werken uitvoeren aan het fietspad op de gewestweg N139 Grens-Voorheide.

Recht tegenover Poederstraat wordt naast het fietspad (richting centrum) een bredere opening gemaakt in de haag om een fietsoversteek mogelijk te maken. Deze oversteek is bedoeld voor het fietsverkeer van en naar Poederstraat vanop het fietspad aan de overzijde.

Een deel van de haag wordt er verwijderd, de berm verhard, de borduur verlaagd en aangepast voor fietsers en rolstoelgebruikers.

Om de werken te kunnen uitvoeren, wordt er beurtelings verkeer ingesteld met verkeerslichten. Voor fietsers wordt een veilige doorgang ingericht op de rijbaan.

Hieronder vind je het signalisatieplan.

- Lees meer
Lees verder

Vernieuwing asfalt op de N18 in Oud-Turnhout van 22 tot en met 24 augustus: omleiding door Arendonk
20220711 N18 Oud Turnhtout Omleidingsplan Alle omleidingen samen

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt tussen maandag 22 en woensdag 24 augustus 2022 de toplaag asfalt op een gedeelte van de N18 in Oud-Turnhout.

De werken op de N18 gebeuren in verschillende zones van telkens ongeveer 1 kilometer lang. Elke zone zal 1 werkdag in beslag nemen.

Planning

Maandag 22 augustus 2022 Steenweg op Turnhout en Dorp tussen de ring van Turnhout en de Van der Bekenlaan (kruispunt niet inbegrepen)
Dinsdag 23 augustus 2022 Steenweg op Mol vanaf de Van der Bekenlaan (kruispunt inbegrepen) tot aan de Zweepstraat
Woensdag 24 augustus 2022 Steenweg op Mol vanaf de Staatsbaan (N139) (kruispunt niet inbegrepen) tot aan de E34

Let op! Asfalteringswerken zijn erg weersgevoelig, waardoor de planning pas enkele dagen voordien definitief bevestigd kan worden. Op de website van AWV vind je steeds de meest recente info.

- Lees meer
Lees verder