Doorgaan naar hoofdcontent

Geen zege in Leuven, en ook geen nieuw contract bij Quick-Step voor Zdenek Stybar: “Ik wil graag blijven koersen”

Geen zege in Leuven, en ook geen nieuw contract bij Quick-Step voor Zdenek Stybar: "Ik wil graag blijven koersen"

Zdenek Stybar (36) stak in Leuven de hand uit naar een eerste zege sinds 1 februari 2020 in de Ronde van San Juan. De Tsjech botste in de finale echter op een sterke Victor Campenaerts.

Lees verder

Victor Campenaerts geniet na van triomf in Tour of Leuven: "Ik had de ploeg vorige week al laten weten dat ik hier kon winnen"

Het seizoen van Lotto-Soudal is niet eens slecht te noemen. Een beresterke Victor Campenaerts (30) boekte in Leuven de 21ste zege van het lopende Lotto-seizoen. Dat is er welgeteld eentje minder dan de twee voorgaande seizoenen samengeteld.

Lees verder

Veldrijder Toon Vandebosch spurt naar eerste zege op de weg: "Een goede zomer is voor mij een referentiepunt"

De kop is eraf. Toon Vandebosch pakte afgelopen week in de Ronde van Namen zijn allereerste zege ooit op de weg. De beloftevolle veldrijder uit Malle maakte het af in een spurt met negen.

Lees verder

Nijlen ondanks knappe prestatie op Lokeren-Temse uitgeschakeld: "We hebben laten zien dat we kunnen voetballen"

Nijlen kon gisteren met opgeheven hoofd Daknam verlaten. Na een sterke match verloor het met 2-1 van Lokeren-Temse en ligt het dus uit de beker. Echt ontgoocheld waren de spelers niet, ze waren vooral blij met het geleverde spel. Ook Beau Struyf kon tevreden terugkijken op zijn match. "Zelfs de supporters van Lokeren-Temse kwamen ons zeggen dat ze verbaasd waren over ons niveau."

Lees verder

Berchem Sport swingend voorbij Durbuy in beker: "Er zat bij momenten muziek in onze acties"

De eerste horde in het bekeravontuur is genomen. Berchem Sport won gisteren op eigen veld met 3-0 van Durbuy, liet een frisse en gretige indruk en trakteerde de vele supporters op een aangename voetbalnamiddag. Drie fantastische doelpunten maakten het plaatje compleet.

Lees verder

Nieuweling Yannis Van Parys pikt na spannende strafschoppenreeks meteen Geels bekersucces mee: "We trokken het winnende lotje"

ASV Geel stoot door naar volgende ronde van de Beker van België, maar dat heeft bloed, zweet en tranen gekost. Werd vorige week eersteprovincialer Zoersel nog simpel opzijgezet, dan was derdeklasser Aalter gisteren van een ander kaliber. Dat werd duidelijk vanaf de eerste minuut. De Oost-Vlamingen zorgden meteen voor evenwicht en speelden een volwassen partij voetbal.

Lees verder

De opvallende trainingssokken van Wout van Aert: "Half mens half brommer"

Veel rust of vakantie heeft Wout van Aert niet genomen na de Tour de France. Na de drie Natourcriteriums heeft onze landgenoot er ook alweer een viertal trainingen opzitten. Afgelopen weekend trainde Van Aert met onder meer Tiesj Benoot, en die toonde op sociale media de speciale kousen van zijn ploegmaat. "Half mens, half brommer", staat er op de achterkant te lezen.

Lees verder

Voetbaltempel aan de Schelde? Eerder monster van Loch Ness, dat al sinds jaren 80 opduikt

De bouw van een nieuw voetbalstadion aan de rechteroever van de Schelde lijkt weer van de baan. Verschillende burgemeesters en schepenen hoopten met deze infrastructuur te scoren, maar zagen hoe het dossier telkens weer strandde door persoonlijke en clubbelangen, financiering en locatiekeuze. Het voetbalstadion dook op, en dan weer kopje onder. En heeft zo veel gelijkenissen met het monster van Loch Ness aan de Schelde.

Lees verder

Beerschot haalt centrale verdediger voor U23: Arno De Kuyffer (19) komt over van Lokeren-Temse

Arno De Kuyffer (19) maakt de overstap van Lokeren-Temse naar de U23 van Beerschot. De centrale verdediger blijft dus in de tweede amateurklasse voetballen, maar dan in de andere reeks.

Lees verder

Krijgen Union en Antwerp ook extra rust? PSV hoeft in het weekend niet te spelen bij kwalificatie voor play-offs Champions League

De Nederlandse voetbalbond houdt rekening met PSV, potentiële tegenstander van Union, als de club uit Eindhoven zich weet te plaatsen voor de play-offs in de voorronde van de Champions League.

Lees verder

Pech blijft duren voor triatleet Marten van Riel: streep door het EK in München

Marten Van Riel (29) moet een streep trekken door het EK triatlon, dat volgende week in München plaatsvindt. De nummer vier van de voorbije Olympische Spelen sukkelt met botoedeem in zijn enkel en vreest dat zijn seizoen er vroegtijdig opzit.

Lees verder

Limburgse Galatasaray-fans blij met komst Dries Mertens: "Hij moet zich nu bewijzen"

Dries Mertens is vorige nacht met zijn gezin aangekomen in Istanboel om zijn contract bij Galatasaray te ondertekenen. Bij aankomst in Turkije stond het land in rep en roer en werd de aanvaller van de Rode Duivels met veel enthousiasme onthaald. Ook in Limburg, onder meer in Heusden-Zolder, werd de live-uitzending gevolgd.

Lees verder

Nieuwe stap: voortaan ook in vrouwenvoetbal opleidingsvergoedingen

De Hoge Raad van het Belgisch voetbal heeft hervormingen in het Belgische vrouwenvoetbal goedgekeurd. Vanaf nu zijn opleidingsvergoedingen ook verplicht bij vrouwen en de derde klasse van het vrouwenvoetbal wordt hervormd naar interprovinciale reeksen vanaf 2023-2024.

Lees verder

Antwerp-legends zien Great Old beste start nemen in 35 jaar: "Bontjassenaffaire kostte ons toen de titel"

Antwerp FC dat het seizoen begint met drie opeenvolgende overwinningen, daarvoor moeten we al 35 jaar terug in de tijd. Het tweepuntensysteem bestond nog en de Great Old bleef maar liefst negentien (!) competitiewedstrijden ongeslagen. Sterkhouders van toen Cisse Severeyns (54) en Wim De Coninck (63) blikken terug op het seizoen 1987-1988, waarin het verschroeiende begin ei zo na een vijfde landstitel opleverde.

Lees verder

VIDEO. Newcastle-fan in shock nadat speler hem ongevraagd peperdure Rolex cadeau doet

Stel je voor: je staat na een overwinning van je club te wachten op de spelers en plots krijg je ongevraagd een Rolex in de hand gestopt. Het overkwam Newcastle-supporter Steve Dutton. Het is de tweede keer dat de Franse aanvaller Saint-Maximin een supporter spontaan een peperdure horloge cadeau doet.

Lees verder

Antwerpenaar Ilyas Touba (25) pakt wereldtitel panna-voetbal in Kopenhagen: "Ik heb mijn fans beloofd om de titel te pakken en ik heb het gewoon gedaan"

Antwerpenaar Ilyas Touba (25) heeft zondagavond het wereldkampioenschap panna in de Deense hoofdstad Kopenhagen op zijn naam geschreven. Panna-voetbal is een vorm van straatvoetbal waarbij je je tegenstander zo vaak mogelijk een "panna" moet zetten, wat zoveel betekent als de bal door de benen te spelen. Het is al de zesde keer dat hij zich de beste panna-speler van de planeet mag noemen. "Ik heb aan mijn fans beloofd dat ik opnieuw de titel zou pakken", glundert de kersverse wereldkampioen.

Lees verder

Dortmund-verdediger Nico Schulz beschuldigd van mishandelen zwangere vriendin, die hij in buik zou hebben geschopt

De Duitse voetbalinternational Nico Schulz van Borussia Dortmund wordt beschuldigd van huiselijk geweld. De 29-jarige vleugelverdediger zou in 2020 zijn toenmalige vriendin hebben mishandeld. Ze was op dat moment zwanger en zou door Schulz meerdere keren in haar buik zijn geschopt.

Lees verder

D.C. United stelt Christian Benteke voor: "Welkom thuis"

De Amerikaanse club D.C. United heeft Christian Benteke officieel voorgesteld als nieuwe aanwinst. De Belgische aanvaller poseerde voor de media met een sjaal van zijn nieuwe club. De overgang van Crystal Palace werd vrijdag afgerond en intussen is Benteke gearriveerd in Washington, waar hij voor twee jaar tekende.

Lees verder

Galatasaray kondigt Dries Mertens officieel aan en geeft zijn loon prijs: "2,9 miljoen euro netto"

De Turkse club Galatasaray heeft Rode Duivel Dries Mertens officieel aangekondigd. Mertens was transfervrij en tekent voor één jaar met optie op een bijkomend jaar. Opmerkelijk is dat Galatasaray in het bericht zijn loon en tekenpremie prijsgeeft, iets wat verplicht is in Turkije. "De speler zal 2,9 miljoen euro netto verdienen en een ondertekeningsvergoeding van 1,1 miljoen euro ontvangen", laat de Turkse topclub weten.

Lees verder

Matej Mohoric heeft verklaring voor tegenvallende Tour en komt met slecht nieuws

Milaan-Sanremo-winnaar Matej Mohoric (Bahrain-Victorious) reed een tegenvallende Tour en heeft daar nu ook een verklaring voor. "Bloedtesten hebben uitgewezen dat ik een asymptomatische covid-besmetting heb doorgemaakt en mogelijk het Epstein-Barrvirus gehad heb", zegt hij. Dat laatste is de verwekker van klierkoorts, een ziekte die gepaard kan gaan met grote vermoeidheid. "Ik zal wat meer rust moeten nemen, maar hopelijk kan ik dit seizoen nog koersen."

Lees verder

Einde seizoen voor Tiesj Benoot na zware aanrijding op training

Na een aanrijding op training in Livigno komt er abrupt een einde aan het seizoen van Tiesj Benoot (28). De precieze omstandigheden van het ongeluk zijn niet helemaal bekend, maar het betrof een ernstige klap. Zijn seizoen zit er naar alle waarschijnlijkheid op. Dat betekent ook dat hij het WK in Australië moet missen.

Lees verder

Tim Wellens maakt wederoptreden in Tour de l'Ain: "Ik voel dat ik echt baat heb bij een langer seizoen"

Na een Covid-opgave in de derde week van de Tour maakt Tim Wellens (31) zijn wederoptreden in de Tour de l'Ain. Een driedaags rondje met flink wat klimwerk is de start van een hopelijk succesvol najaar voor de renner die volgend seizoen voor UAE rijdt. "Ik hoop nog mijn bijdrage te leveren voor Lotto-Soudal."

Lees verder

Polsstokspringer Ben Broeders weet waarom zijn WK-finale een tegenvaller werd: "Ik moet hopen op een dag zonder migraine"

Polsstokspringer Ben Broeders (27) is bezig aan zijn beste seizoen ooit, maar tijdens de finale van het WK atletiek liep het voor geen meter. Een migraine-aanval, vertelt hij nu. En het was lang niet de eerste keer. "Ik wou het niet aan de grote klok hangen, maar op sommige dagen geraakte ik mijn bed niet uit."

Lees verder

Kopecky spurt naar winst op dernycriterium Wilrijk

De Jaarmarktprijs in Wilrijk is een succes geworden voor de tandem Chantal van den Broek-Blaak en Lotte Kopecky. De Nederlandse ex-wereldkampioene won de supersprint, waar een superpremie aan verbonden was. Ploeggenote Kopecky maakte in de eindspurt komaf met onder anderen Ellen Van Dijk.

Lees verder

Union zonder vrees: Brusselaars starten met vertrouwen én realisme tegen Rangers

Union is qua mindset geen kleintje: de hele club leeft met vertrouwen en zonder angst toe naar de return in Glasgow. Tegelijk is er, ondanks de bonus van twee goals, veel realisme, want Rangers zal zich in Ibrox Stadium ongetwijfeld beter presenteren dan in Leuven.

Lees verder

Beerschot of Lierse K op TV? Nog geen akkoord tussen de Pro League en Eleven Sport

De lancering van de Challenger Pro League, het vroegere 1B, dreigt er een in mineur te worden. Drie dagen voor de competitiestart is er nog geen akkoord tussen de Pro League en rechtenhouder Eleven Sports over de rechtstreekse uitzendingen.

Lees verder

Hoefkens staat al snel voor zijn waarheid na gemiste start van Brugge

Antwerp alleen op kop met 9 op 9, terwijl Club Brugge (4 op 9) zijn start miste. Bij de landskampioen draaien veel hoofden in de richting van debuterend hoofdtrainer Carl Hoefkens (41). Er zijn redenen om hem nog wat tijd te geven, maar ook het bestuur wil heel snel beterschap zien.

Lees verder

9 augustus 1997: Westerlo speelt zijn eerste partij in eerste klasse: "Na de match werden de bakken bier in de kleedkamer gezet, voor Brogno was er kinderchampagne"

Vandaag is het exact 25 jaar geleden dat Westerlo zijn eerste wedstrijd in eerste klasse afwerkte. En jawel, de Kemphanen zetten meteen de toon als spektakelploeg: 4-1-winst tegen STVV. En dat met een team dat bij wijze van spreken voor een appel en een ei bij elkaar werd gekocht.

Lees verder

Thibau Nys staat vandaag aan start van eerste WorldTourkoers: "Eersteschooldaggevoel is groot,?maar hier kijk ik ?wél naar uit"

Thibau Nys (19) mag vandaag als stagiair voor het eerst nippen van de World Tour. Gisteren maakte hij al een trainingsritje in het shirt van Trek-Segafredo en vandaag staat hij aan de start van de Tour de l'Ain. "Ik ga zo veel mogelijk proberen bij te leren."

Lees verder