Doorgaan naar hoofdcontent

Gedesoriënteerde berenwelp uit de nood geholpen door parkwachters nadat ze te veel hallucinogene honing had gegeten

HLN
Gedesoriënteerde berenwelp uit de nood geholpen door parkwachters nadat ze te veel hallucinogene honing had gegeten
In Turkije hebben enkele parkwachters een jonge beer uit de nood moeten helpen nadat deze zich tegoed had gedaan aan een overdosis honing. Het arme dier wankelde op haar poten, jammerde en was behoorlijk onder invloed. Hoe dat kwam? Op een nog onbekende manier had ze van Turkse 'Deli Bal' of "Mad Honey" gesmuld, honing die een roes veroorzaakt.
Lees verder

Moeder van man (24) die Salman Rushdie neerstak: "Na reis naar Libanon veranderde hij in een religieuze fanaticus"
In een exclusief interview met 'The Daily Mail' heeft de moeder van Hadi Matar, de 24-jarige man die de Brits-Indiase schrijver Salman Rushdie (75) afgelopen vrijdag heeft neergestoken, verteld dat ze haar zoon in 2018 volledig zag veranderen in een religieuze fanaticus na een reis naar Libanon. "Ik had verwacht dat hij gemotiveerd zou terugkeren, dat hij zijn opleiding zou afmaken, zijn diploma zou halen en een job zou zoeken. In plaats daarvan sloot hij zichzelf op in de kelder", aldus Silvana Fardos (46). De vrouw wil haar zoon naar eigen zeggen nooit meer spreken.
Lees verder

BV 24/7. Sarah Puttemans en Viktor Verhulst zijn all dressed up, Pat Krimson en Loredana vieren een mijlpaal
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

"Toen kostte de stoel 70 euro, nu betaal je meer dan 1.000 euro." Oude IKEA-meubels kunnen je veel geld opleveren
Vintage IKEA-meubels zijn een enorme rage, en daardoor zijn ze tegenwoordig vaak honderden of zelfs duizenden euro's waard. Ook Hannelore en Pieter zijn fan en hebben enkele authentieke stukken van de Zweedse woonwarenketen in huis staan. Ze leggen uit waarom de prijs van een oude stoel of lamp plots zoveel kan stijgen. En wie weet, misschien brengt jouw Billy-kast binnen een aantal jaar ook wel geld in het laatje?
Lees verder

Vintage IKEA-meubels zijn duizenden euro's waard. Interieurliefhebbers Hannelore en Pieter leggen uit waarom
Vintage IKEA-meubels zijn een enorme rage, en daardoor zijn ze tegenwoordig vaak honderden of zelfs duizenden euro's waard. Ook Hannelore en Pieter zijn fan en hebben enkele authentieke stukken van de Zweedse woonwarenketen in huis staan. Ze leggen uit waarom de prijs van een oude stoel of lamp plots zoveel kan stijgen. En wie weet, misschien brengt jouw Billy-kast binnen een aantal jaar ook wel geld in het laatje?
Lees verder

Pieter-Jan (29) wil Kanaal oversteken met supboard om onderzoek naar zeldzame kanker te steunen: "Als ik er geraak, zou het al fantastisch zijn"
Knokke-Heistenaar Pieter-Jan Buekens (29), huisarts in opleiding, staat voor de sportieve uitdaging van zijn leven. De man wil het het kanaal van Frankrijk naar Engeland over suppen ten voordele van een fonds dat wetenschappelijk onderzoek omtrent eierstokkanker financiert. In april vorig jaar stierf de zus van een studiegenoot aan het kleincellig ovarium carninoma. Deze kanker treft vooral jonge vrouwen en heeft een ongunstige prognose.
Lees verder

Chinese manoeuvres boven Taiwan zijn "onverantwoordelijk", zegt Amerikaanse legerchef
De beslissing van China om raketten af te schieten boven Taiwan is "onverantwoordelijk". Dat heeft de Amerikaanse commandant Karl Thomas dinsdag gezegd tijdens een rondetafelgesprek in Singapore. Volgens hem moeten de acties en de claims van China in vraag gesteld worden.
Lees verder

"Belg neergeschoten bij bendegeweld in Zweden"
Bij bendegeweld in de Zweedse stad Landskrona is een Belg neergeschoten. Dat meldt de Zweedse krant 'Expressen'. Het is voorlopig niet bekend of hij toevallig in de buurt was of deel uitmaakte van de criminele organisatie. Het slachtoffer ligt in het ziekenhuis.
Lees verder

Oekraïne vernietigt geheim hoofdkwartier van Russische paramilitairen nadat ze poseren voor foto waarop straatnaam te zien is
Oekraïne zegt dat het een geheim hoofdkwartier vernietigd heeft van de Wagnergroep, een organisatie van huurlingen die meestrijdt met de Russische troepen. Volgens gouverneur Serhiy Hayday van Loehansk werd de locatie van de schuilplaats ontdekt "met dank aan een Russische journalist". Die postte vorige week een foto van de basis op Telegram. Daarop was de straatnaam te zien van de plaats waar de paramilitairen zich bevonden.
Lees verder

Nieuw seizoen van 'Down The Road': dit zijn de zes nieuwe reisgenoten van Dieter Coppens
Vanaf 29 augustus zijn de avonturen van Dieter Coppens en zijn medebegeleidster Saar opnieuw te volgen in het nieuwe seizoen van 'Down The Road'. Zij gingen op reis, samen met zes jongeren met het syndroom van Down. Dit keer zijn het Anne-Sophie, Ellen, Isa, Ruben, Bob en Simon die de reis van hun leven zullen maken naar Thailand.
Lees verder

Duitse stroomprijs voor het eerst boven de 500 euro/MWh: stijging van 500 procent op jaar tijd
De Duitse stroomprijs is voor het eerst ooit boven de 500 euro per megawattuur gestegen. De prijs om volgend jaar in Duitsland stroom te leveren steeg vandaag met 5,2 procent tot 502 euro per megawattuur. Dat is ruwweg een stijging met 500 procent op een jaar tijd.
Lees verder

Leuvense onderzoekers ontdekken nieuwe manier om zeldzame lymfeklierkanker te stoppen
Onderzoekers van de KU Leuven, UZ Leuven en het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB) hebben een nieuwe manier gevonden om de groei af te breken van een zeldzaam maar zeer agressief type lymfeklierkanker. Dat heeft de KU Leuven dinsdag bekendgemaakt in een persbericht. Door het gebruik van medicatie kunnen ze de samenwerking tussen twee genen aan banden leggen, die aan de basis ligt van de ontwikkeling van de kanker.
Lees verder

Officieel: Sergio Gómez verlaat Anderlecht en trekt naar Manchester City
Anderlecht passeert langs de kassa. Linksachter Sergio Gómez (21) verlaat paars-wit en heeft een vierjarig contract bij Manchester City getekend. Het nieuws hing al een tijdje in de lucht, maar is nu door beide clubs bevestigd. De Spanjaard levert minstens 15 miljoen euro op, met bonussen kan het bedrag zelfs tot meer dan 20 miljoen oplopen.
Lees verder

Wat is de invloed van voeding op kanker? Oncoloog en diëtist leggen uit: "Ga niet zomaar vasten of keto eten, DIY-diëten zijn gevaarlijk in dit geval"
Kankerpatiënten krijgen vaak te horen dat ze op hun voeding moeten letten om hun lichaam zo goed mogelijk te verzorgen tijdens het ziekteproces. Vandaag is de ziekte de grootste doodsoorzaak van ons land, maar welke invloed heeft voeding in de preventie ervan? En kan het ook helpen bij genezing? Oncoloog Hans Wildiers en hoofddiëtist van UZ Leuven Christophe Mathys geven tips en halen enkele misverstanden de wereld uit. "Tomaten hebben een beschermend effect tegen prostaatkanker."
Lees verder

Bosband in Portugees natuurpark laait weer op: drie dorpen geëvacueerd
Een bosbrand in een natuurpark in het Portugese Serra da Estrela, die vorige week onder controle was, is dinsdagochtend opnieuw opgelaaid. Dat meldt de civiele bescherming. Er zijn meer dan duizend brandweerlieden gemobiliseerd om de vlammen weer onder controle te krijgen. De inwoners van drie dorpen zijn uit voorzorg geëvacueerd.
Lees verder

Baasjes besmetten hondje met apenpokken: "Slapen met je huisdier is geen goed idee"
In Parijs is een eerste geval van apenpokken vastgesteld bij een 4-jarig Italiaans windhondje. Uit onderzoek blijkt dat het dier met het virus besmet is door zijn baasjes, twee samenwonende mannen met wisselende seksuele contacten. Dat schrijft het medische vakblad 'The Lancet'. Het apenpokkenvirus kan behalve door huid-op-huidcontact ook door het delen van kleding of lakens worden overgedragen. Viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven) vermoedt dat verder onderzoek nog meer besmettingen bij dieren aan het licht zal brengen.
Lees verder

Ezra Milller wordt behandeld voor "complexe psychische problemen"
Ezra Miller is gestart met een behandeling voor "complexe geestelijke gezondheidsproblemen". Dat heeft de 29-jarige acteur uit onder meer 'The Flash' bekendgemaakt naar aanleiding van een aantal verontrustende voorvallen, waarvan de verdenking van een inbraak in de Amerikaanse staat Vermont de laatste was.
Lees verder

Eerste VN-schip met graan voor Afrika is vertrokken, zegt Oekraïne
Het eerste humanitaire schip dat door de VN gecharterd is om Oekraïens graan te vervoeren, is vandaag vertrokken uit de haven van Pivdennyi, in het zuiden van Oekraïne, met ongeveer 23.000 ton graan aan boord. Dat graan is bedoeld voor Afrika, kondigt het Oekraïense ministerie van Infrastructuur aan.
Lees verder

De gruwelvilla waarnaar "roofdier" en Man City-verdediger Benjamin Mendy zijn slachtoffers lokte: "Jacht op vrouwelijke sekspartners was een spelletje"
Manchester City-verdediger Benjamin Mendy (28) wordt samen met een handlanger beschuldigd van aanranding en verkrachting van in totaal 13 jonge vrouwen. Het proces is gisteren van start gegaan met het pleidooi van de advocaat van de slachtoffers. En dat leidde tot enkele gruwelijke verhalen, inclusief beeldmateriaal van kamers uit 'The Spinney', zoals Mendy zijn villa noemde, waar de meisjes naar verluidt verkracht werden. "Niet bewegen, niet bewegen", zei Mendy, terwijl hij haar verkrachtte met haar armen op de rug geklemd. Mendy riskeert levenslang.
Lees verder

Poetin: "VS willen conflict in Oekraïne rekken en veroorzaken ook elders ter wereld chaos"
Volgens de Russische president Vladimir Poetin willen de Verenigde Staten de oorlog in Oekraïne "bewust rekken". Dat zei hij tijdens een speech voor de Internationale Veiligheidsconferentie in Moskou. Poetin beschuldigt Washington er bovendien van ook op andere plaatsen ter wereld conflicten te ontketenen. Het Russische staatshoofd had het onder meer over de politieke spanningen tussen China en Taiwan, die de VS volgens hem erger maken.
Lees verder