Doorgaan naar hoofdcontent

Fietser (58) stikt na insectenbeet in hals

HLN
Fietser (58) stikt na insectenbeet in hals
Een 58-jarige Maldegemnaar is tijdens een fietstocht overleden aan een allergische reactie na een insectenbeet. Zijn keel zwol op waardoor hij ter plaatse stikte.
Lees verder

Ongeveer 9.000 Oekraïense soldaten omgekomen sinds start invasie, zegt Kiev
De Russische inval in Oekraïne heeft op zes maanden tijd ongeveer 9.000 slachtoffers gemaakt in het Oekraïense leger. Dat meldt de bevelhebber van de Oekraïense strijdkrachten, Valeri Zaloezjny, geciteerd door het persagentschap Interfax-Ukraine.
Lees verder

Neen, uw beeld staat niet stil: deze manier van een penalty trappen hebt u allicht nog niet gezien
Een erg bizarre manier om een penalty te trappen in de Portugese tweede klasse. Jardel - voluit Esmiraldo Sá Silva en spits bij Feirense - koos niet voor de gekende aanloop. Wél ging hij meteen achter de bal staan. Met één voet naast het leer, het andere been in de lucht en klaar om te trappen. Zo bleef hij secondelang als een standbeeld staan - wachtend op het fluitsignaal van de arbiter. Velen in de huiskamer dachten ongetwijfeld dat er wat schortte met hun tv-connectie of internetverbinding. Tot de ref op het fluitje blies: Jardel trapte de bal netjes in het hoekje. La Liga Portugal keek verbaasd op en deelde de beelden. "Squid Game. Level: Pro."
Lees verder

Doegina werd in opdracht van Oekraïne vermoord, zegt Russische inlichtingendienst
De Oekraïense geheime dienst zat achter de moord op journaliste Daria Doegina, dochter van Poetins huisideoloog Alexander Doegin. Dat besluit de Russische inlichtingendienst FSB althans, na het onderzoek naar de moord dat één dag na de feiten is afgerond. Volgens de FSB zat de Oekraïense Natalia Vovk achter de aanslag, en is de vrouw intussen naar Estland gevlucht.
Lees verder

Casemiro neemt in tranen afscheid van Real Madrid: "Ik wil Man United helpen zoals ik Real geholpen heb"
De traantjes liet hij de vrije loop. Na vijf keer de Champions League, drie landstitels, een Spaanse Copa en drie keer het WK voor clubteams heeft Casemiro vandaag uitgebreid afscheid genomen van Real Madrid. De Braziliaan (30) trekt naar de Premier League, waar club in het slop Man United 60 miljoen euro (plus 10 miljoen bonussen) voor hem neertelt.
Lees verder

"Dat Moyes al voor de derde keer terugkomt, heeft hem nu overtuigd": vader Vital over de tweespalt waarin Hans Vanaken zich bevindt
"Het is een luxeprobleem - Hans zal er zijn slaap niet voor laten." Vital Vanaken (60) over de bewogen weken van zoon Hans, die luidop droomt van West Ham United: "Hans had meermaals telefonisch contact met de trainer. Waarover dat dan gaat? De logische dingen."
Lees verder

EU wil trainingsmissie organiseren voor Oekraïense leger
De Europese Unie wil een "trainings- en assistentiemissie" organiseren voor het Oekraïense leger, die zou plaatsvinden in de buurlanden van Oekraïne. Dat heeft de Europese hoge vertegenwoordiger van het buitenlands beleid Josep Borrell verklaard tijdens een persconferentie in het Spaanse Santander.
Lees verder

Corona bezorgde Britse economie grootste krimp sinds 1709
De Britse economie is aan het begin van de coronapandemie nog harder gekrompen dan eerder werd aangenomen. Het Britse statistiekbureau becijferde dat de economie met 11 procent achteruitging in 2020, de grootste krimp sinds 1709. Eerder gingen de Britse rekenmeesters uit van een teruggang van 9,3 procent.
Lees verder

Deze Audi's kunnen rijden zonder stuur: "Binnen tien jaar is dit realiteit"
Audi biedt een bijzondere blik in de toekomst met drie spraakmakende studiemodellen. De Skysphere, Urbansphere en Grandsphere zitten vol met futuristische gadgets en nieuwe technologieën die nogal veel beloven. Maar wat zien wij er over een paar jaar nu echt van terug in de showroom?
Lees verder

EU spreekt steun uit voor dokter en nobelprijswinnaar Denis Mukwege
De Europese Unie heeft haar steun betuigd aan Denis Mukwege, de winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede die vorige week werd "belet" naar Kisangani te reizen voor een deelname aan wetenschappelijke conferenties. De EU veroordeelde de "intimidatie en bedreigingen" aan het adres van de beroemde gynaecoloog en mensenrechtenactivist.
Lees verder

Topman vertrekt volgend jaar bij Adidas
De CEO van Adidas, de Deen Kasper Rorsted, verlaat in de loop van 2023 de Duitse sportkledingfabrikant. Dat maakte het bedrijf vandaag bekend.
Lees verder

Russisch toerist post vakantiekiekje en verklapt per ongeluk waar Russische luchtafweer staat
Een Russisch toerist die bij een wandeling langs het strand op de geannexeerde Krim een Russisch luchtafweersysteem zag staan en er een kiekje van postte op sociale media, heeft daardoor zonder het te weten de locatie ervan prijsgegeven. "Bedankt en doe zo voort", reageerde het Oekraïense ministerie van Defensie al smalend op Twitter.
Lees verder

Russische toerist post vakantiekiekje en verklapt per ongeluk waar Russische luchtafweer staat
Een Russische toerist die bij een wandeling langs het strand op de geannexeerde Krim een Russisch luchtafweersysteem zag staan en er een kiekje van postte op sociale media, heeft daardoor zonder het te weten de locatie ervan prijsgegeven. "Bedankt en doe zo voort", reageerde het Oekraïense ministerie van Defensie al smalend op Twitter.
Lees verder

Spaanse werknemers Ryanair hernemen staking: zes vluchten geannuleerd
De Spaanse werknemers van Ryanair zijn maandag opnieuw gestart met een staking. Zes internationale vluchten met Spanje als vertrekpunt of bestemming zijn geschrapt, zo meldt een van de vakbonden. Daarnaast liepen 28 vluchten vertraging op.
Lees verder

Kleedkamers van vier sportcentra in Kortrijk dicht door te groot risico op levensbedreigende legionellabesmetting
De kleedkamers van sportcentra Lange Munte en Mimosa in Kortrijk, Weimeersen in Rollegem en Olympiadeplein in Marke zijn preventief gesloten wegens een potentiële legionellabesmetting. Dat laat schepen van Sport Wouter Allijns (Team Burgemeester) weten.
Lees verder

Politie haalt twee dronken rolstoelgebruikers uit het verkeer
De politie van Antwerpen heeft dit weekend twee dronken zestigers, die met twee in een elektrische rolstoel zaten, uit het verkeer gehaald. De rolstoel was bovendien niet voorzien om twee personen te dragen. Ze moesten een taxi naar huis nemen.
Lees verder

LIVE (21u). "Dan moet Liverpool drie punten krijgen": Klopp speelt in op mogelijk protest van United-fans tegen eigenaars
• Premier League • Old Trafford • Man United startte met 0 op 6 • Liverpool heeft 2 op 6
Lees verder

"Ik vond zelfs enkele parels van de prinses": politiechef getuigt in nieuwe documentaire over de dood van prinses Diana
Op 31 augustus 1997 sloeg het noodlot toe voor prinses Diana. Haar fatale autocrash in Parijs blijft tot op de dag van vandaag nazinderen. Daarom brengt 'Channel 4' 25 jaar na de gebeurtenis een nieuwe documentairereeks uit. Daarin worden de politieonderzoeken én de complottheorieën uitgespit. In de eerste aflevering doet de politiechef, die destijds al eerste het wrak aantrof, uit de doeken hoe ze in de ban raakte. "Ik raakte geobsedeerd door het vinden van aanwijzingen."
Lees verder

Dit zijn de meest bestelde bedrijfswagens (en ze zijn bijna allemaal elektrisch)
De elektrische wagen is definitief doorgebroken bij bedrijven. In de top tien van meest bestelde bedrijfsauto's staat er nog maar één benzinewagen. Dat blijkt uit cijfers van leasingmaatschappij Arval. Maar om welke auto op benzine gaat het? En waarom kiezen we voor elektrisch?
Lees verder

LIVE. Shved wil KV Mechelen verlaten - Standard dicht bij Israëlische winger Osher Davida voor 1,6 miljoen
Het belooft nog een hete transferzomer te worden. Dat de lat hoog ligt bij Antwerp, is duidelijk. Ook bij Club Brugge zijn het drukke tijden. En welke internationale sterren, naast onder meer Romelu Lukaku, Robert Lewandowski, Erling Haaland en Sadio Mané, verhuizen deze zomer naar een ander team? Via deze pagina transfernieuws zit u op de eerste rij voor alle geruchten en done deals op de transfermarkt!
Lees verder