Doorgaan naar hoofdcontent

Europese potindelingen liggen nu vast: dit zijn de mogelijke tegenstanders van Union, AA Gent en Anderlecht

Europese potindelingen liggen nu vast: dit zijn de mogelijke tegenstanders van Union, AA Gent en Anderlecht

Even voor middernacht donderdagavond zijn de laatste Europese play-offwedstrijden afgelopen, waardoor de potten van zowel de Europa League als de Conference League helemaal vastliggen voor de loting. Union zit in pot vier in de Europa League, AA Gent in pot één en Anderlecht in pot drie van de Conference League. Vrijdag om 13 uur gaat Union de trommel van de UEFA in, om 14u30 is het in Istanbul aan AA Gent en Anderlecht.

Lees verder

Ze hebben geen nationale competitie en spelen in Zwitserse tweede klasse, maar FC Vaduz gaat als eerste Liechtensteinse club ooit Europa in

Voor het eerst is een Liechtensteinse club erin geslaagd om zich te kwalificeren voor de groepsfase van een Europese competitie. FC Vaduz won donderdagavond met 0-1 op het veld van het Oostenrijkse Rapid Wien nadat de heenwedstrijd op 1-1 eindigde. Ook het Kosovaarse KF Balkani schreef geschiedenis.

Lees verder

Evenepoel slaagt met grootste onderscheiding in eerste Vuelta-examen: "Hopelijk neemt dit een paar vraagtekens weg bij de buitenwereld"

Remco Evenepoel is met grootste onderscheiding geslaagd in zijn eerste examen in de Ronde van Spanje. In de gietende regen onderweg naar de top van de Pico Jano reed Evenepoel de concurrentie aan flarden. Voor het eerst mag hij een leiderstrui aantrekken in een grote ronde. "Dit is een droom."

Lees verder

Jan Bakelants duldt geen pottenkijkers in Vuelta en dat levert grappig filmpje op: "Zonder schaamte!"

Grappig beeld van een licht geïrriteerde Jan Bakelants aan de finish van de zesde Vueltarit donderdag. De Kempenaar werd live in beeld genomen terwijl hij zich omkleedde en wenste daarbij iets meer privacy dan de ijverige cameraman hem gunde. "Moet je dat zo in close-up nemen?" kloeg Bakelants.

Lees verder

Felice Mazzu looft "buitengewone ingesteldheid" van Anderlecht na Europese kwalificatie: "Gaat ons boost geven"

De trainer van Anderlecht, Felice Mazzu, heeft donderdag na afloop van de wedstrijd tegen Young Boys uit Bern zijn spelers geloofd voor hun "buitengewone ingesteldheid". Anderlecht plaatste zich dankzij de winst voor de groepsfase van de Conference League.

Lees verder

Heel Europa keek met grote ogen naar machtsvertoon van Remco Evenepoel in de Vuelta: "Hij was verkleed als Eddy Merckx"

Remco Evenepoel reed zich dan wel in de leiderstrui, hij bleef na afloop van de zesde rit van de Ronde van Spanje met de voetjes op de grond. "De Vuelta is nog lang", zei de renner van Quick-Step Alpha Vinyl. Maar de toon is gezet en zijn machtsvertoon op de Pico Jano ging niet onopgemerkt voorbij.

Lees verder

Audi maakt in 2026 intrede in Formule 1: "Dit is het ideale moment"

De Duitse constructeur Audi maakt in 2026 zijn intrede in de Formule 1, zo werd vrijdag bekendgemaakt in de marge van de Grote Prijs Formule 1 van België op het Circuit van Spa-Francorchamps. Bij welk team de krachtbron zal worden gemonteerd werd nog niet vrijgegeven.

Lees verder

ANALYSE GOOTS. "Voor de standing van Antwerp in Europa is deze uitschuiver zéér pijnlijk"

Geen Antwerp in een Europese poulefase en dat voor het eerst in drie seizoenen. De vroegtijdige uitschakeling in de Conference League staat haaks op de ambitieuze plannen van voorzitter Paul Gheysens met het Stamnummer 1. "In de competitie en de beker gelden nu geen excuses meer", blikt onze huisanalist Patrick Goots terug op de opdoffer van gisteravond.

Lees verder

Audi kondigt intrede in F1 aan, CEO F1 houdt deur open voor GP van België: "Veel over geschreven, maar kalender is nog niet goedgekeurd"

De Duitse constructeur Audi maakt in 2026 zijn intrede in de Formule 1, zo werd vrijdag bekendgemaakt in de marge van de Grote Prijs Formule 1 van België op het Circuit van Spa-Francorchamps. Bij welk team de krachtbron zal worden gemonteerd werd nog niet vrijgegeven.

Lees verder

Krijgen we dan toch nog een Grand Prix van België in Francorchamps? Vier veelgestelde vragen beantwoord

Al maanden lijkt de toekomst van de Grand Prix van België onzeker. En dat is hij nog steeds. Maar er zijn steeds meer tekenen dat er niet zo lang zal moeten worden gewacht om opnieuw een F1-race in Francorchamps te aanschouwen. Volgend jaar al? Dat staat nog niet vast. De toekomst van de Belgische F1, in vier antwoorden.

Lees verder

Lotto Dstny strikt Nederlands kampioen Pascal Eenkhoorn: "Hij is iemand die kan winnen"

Pascal Eenkhoorn zal vanaf volgend seizoen uitkomen voor Lotto Dstny. De regerend Nederlands kampioen op de weg tekende een contract voor twee jaar. Hij zal bij de Belgische WorldTour-ploeg een vrijere rol krijgen in zowel de klassiekers als grote rondes. "Mijn grote drijfveer is koersen winnen. Ik wil het maximale uit mijn carrière halen", klinkt het.

Lees verder

LIVE VUELTA. Remco Evenepoel voor het eerst in het rood: volg de zevende rit hier op de voet!

Remco Evenepoel draagt als leider in het klassement voor het eerst de rode trui in de zevende rit van de Ronde van Spanje. Volg hier alles LIVE!

Lees verder

Paul Gheysens na Europese exit Antwerp: "Ik heb goed geslapen. En jij?"

Wij hadden gedacht een scherpe Paul Gheyens aan de lijn te krijgen na de uitschakeling van Antwerp in Europa. Niks was minder waar: "Geef ons wat tijd, dan komt alles wel goed."

Lees verder

Fietsen en avondloopje van 7 kilometer, zo bereiden Ferrari-coureurs Charles Leclerc en Carlos Sainz zich voor op de GP van Spa

Zeven kilometer, zo lang is het circuit van Spa-Francorchamps. En dat betekent dus dat er buiten autorijden ook eens kan gelopen worden of een rondje gefietst kan worden. Ferrari-rijders Charles Leclerc en Carlos Sainz onderhouden hun fysiek op de mythische Raidillon.

Lees verder

Max Verstappen wil schitteren in België: "Spa-Francorchamps is mijn favoriete circuit, maar het is me niet gunstig gezind"

Het F1-circus is geland in Spa en de meest gestelde vraag aan Max Verstappen is niet óf hij dit jaar wereldkampioen wordt, maar in welke Grand Prix het zal gebeuren. De regerende kampioen wil er niet op antwoorden. "Negen races te gaan, negen races die ik wil winnen. Zodra je verslapt, kan je maar beter stoppen."

Lees verder

Malinwa mist in Sint-Truiden opnieuw een handvol geblesseerden, ook Shved ontbreekt

Na de sensationele overwinning tegen Westerlo (5-4) geeft KV Mechelen zaterdagavond (20u45) STVV partij op het Truiense kunstgras. Dimitri Lavalée is er tegen zijn ex-club niet bij. Hetzelfde geldt voor doelman Gaëtan Coucke en de matchwinnaar van afgelopen weekend Milan Robberechts. Die laatste liep tegen Westerlo een contactblessure op.

Lees verder

Union kent (haalbare?) tegenstanders in groepsfase Europa League

Vicekampioen Union neemt het in de groepsfase van de Europa League in groep D op tegen het Portugese Sporting Braga, het Zweedse Malmö en het Duitse Union Berlijn, zo wees de loting vrijdag in het Turkse Istanboel uit.

Lees verder

Dimitri Van den Bergh neemt met stevig gemiddelde en fantastische laatste worp wraak op Australische boeman

Dimitri Van den Bergh(PDC 14) heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van de New Zealand Darts Masters, een toernooi in de World Series. 'The DreamMaker' was met 6-4 te sterk voor Simon Whitlock (PDC 27).

Lees verder

Australië trekt met twee kopmannen naar WK in eigen land, maar mist naast Caleb Ewan ook tijdritfenomeen Rohan Dennis

Ronde van Italië-winnaar Jay Hindley en vicewereldkampioen van 2015 Michael Matthews voeren het Australische team aan tijdens het WK wielrennen voor eigen volk in Wollongong.

Lees verder

Van Bommel is benieuwd naar reactie Antwerp op Gent: "Onnodige nederlaag op ongelukkig moment"

Je moet het hem nageven: Mark van Bommel verstopt zich niet na de uitschakeling van Antwerp in Europa. Hij was beschikbaar voor de krantenjournalisten. "Ik wil er graag nog een flankaanvaller bij", zei de Nederlander.

Lees verder

WK atletiek vanaf volgend jaar één dag korter

Het volgende WK atletiek, dat in 2023 in de Hongaarse hoofdstad Boedapest plaatsvindt, zal afgewerkt worden in negen dagen. Dat is een dag minder dan in de voorbije vijf edities, zo werd vrijdag bekendgemaakt.

Lees verder

Loting Conference League: Anderlecht krijgt topaffiche tegen West Ham, haalbare kaarten voor AA Gent

Anderlecht en AA Gent kennen hun tegenstanders in de groepsfase van de Conference League. Paars-wit lootte West Ham, FCSB en Silkeborg. De Buffalo's nemen het op tegen Molde, Shamrock Rovers en Djurgarden.

Lees verder

Twee politiemensen gewond bij rellen na verloren Europese match van Antwerp, ook onschuldige supporters delen in de klappen

Een deel van de harde kern van Antwerp heeft donderdagavond de frustraties na de verloren Conference League-match tegen Basaksehir botgevierd tegen de politie. Twee politiemensen moesten naar het ziekenhuis. Tijdens de schermutselingen kregen ook veel gewone supporters van de familietribune de volle laag van de politie.

Lees verder

Ferrari bovenaan tijdens eerste oefensessie GP van België, Max Verstappen op P3

De Spanjaard Carlos Sainz heeft tijdens de eerste oefensessie voor de GP van België de snelste tijd gereden. Teamgenoot Charles Leclerc zorgde voor een 1-2 terwijl wk-leider Max Verstappen genoegen moest nemen met de derde tijd.

Lees verder

19-jarige Cian Uijtdebroeks wint prestigieuze bergetappe in Ronde van de Toekomst, maar moet leidersplaats afgeven door tijdstraf

Onze 19-jarige landgenoot Cian Uijtdebroeks heeft vrijdag de bergetappe over de Col de la Madeleine gewonnen in de Ronde van de Toekomst. Hij wordt meteen ook de nieuwe leider. De negentienjarige Uijtdebroeks leek even ook de nieuwe leider te worden, maar hij kreeg van de jury een straftijd van twintig seconden nadat hij buiten de toegelaten zone een drinkbus aannam.

Lees verder

Alfa Romeo-rijder Zhou Guanyu blikt terug op crash in Silverstone: "Pas wanneer ik het terugzag, realiseerde ik me hoe erg het was"

Begin juli ging hij nog overkop op het circuit van Silverstone, dit weekend zit hij alweer in de wagen van Alfa Romeo om zijn grote kinderdroom verder te realiseren. De Chinees Zhou Guanyu (23) is sinds dit jaar een Formule 1-rijder en de eerste Chinees ooit. "Pas in het medische centrum wist ik wat er gebeurd was."

Lees verder

Beerschot blijft zoeken naar spitsen, coach Wieland maakt zich geen zorgen: "Er is al goed werk geleverd"

Beerschot is met 4 op 6 aan de competitie begonnen. Zondag wacht in een leeg Olympisch Stadion de streekderby tegen Lierse. Coach Andreas Wieland verwacht van zijn spelers meer intensiteit en efficiëntie dan op Sclessin. "Als ploeg zitten we nog in een proces."

Lees verder

Newcastle betaalt clubrecord voor 22-jarige Zweedse spits Alexander Isak

Het ambitieuze Newcastle heeft zich versterkt met de Zweedse international Alexander Isak. De 22-jarige spits komt over van het Spaanse Real Sociedad, waar hij de voorbije seizoenen ploegmaat was van Adnan Januzaj, zo maakte de club vrijdag bekend.

Lees verder

Doelman Jean Butez verlengt contract bij Antwerp tot 2026

Een dag na de Europese uitschakeling komt Antwerp met een mooie troostprijs voor de supporters: Jean Butez, vaste doelman en één van de grote sterkhouders, verlengt zijn contract tot 2026. Dat maakte de club vrijdagavond bekend.

Lees verder

Evenepoel voelt zich klaar voor loodzwaar weekend in de Vuelta: "Het proberen aanpakken zoals Vingegaard in de Tour"

Remco Evenpoel overleefde vrijdag in Cantabrië makkelijk zijn eerste dag in de rode leiderstrui van de Vuelta. De 22-jarige kopman van Quick-Step Alpha Vinyl beseft wel dat er een loodzwaar weekend aankomt, maar vreest de twee steile slotklimmen en de concurrentie niet.

Lees verder

Max Verstappen snelste tijdens tweede oefensessie GP van België

Max Verstappen heeft tijdens de tweede oefensessie op het circuit van Spa-Francorchamps de snelste tijd gereden. Charles Leclerc reed de tweede tijd.

Lees verder

TAS bevestigt ruim drie jaar na tragische dood van Emiliano Sala: Cardiff City moet transfersom betalen voor overleden spits

Cardiff City moet het Franse Nantes 6 miljoen euro betalen voor de overleden aanvaller Emiliano Sala. Die uitspraak van de Wereldvoetbalbond FIFA werd vrijdag bevestigd door het Internationaal Sporttribunaal TAS.

Lees verder

Kempenaar Jimmy Janssens trekt hele dag in de aanval, maar eindigt uiteindelijk vierde: "De ontgoocheling overheerst"

Jimmy Janssens was dé Belg van de dag in de aanval, maar in Cistierna was de Kempenaar van Alpecin-Deceuninck toch ontgoocheld dat hij voor zijn werkgever geen tweede opeenvolgende dagzege kon afleveren.

Lees verder

Geen kleppers, maar wel oude bekenden: dit zijn de tegenstanders van AA Gent

 De loting voor de groepsfase leverde zoals gevreesd werd door de Gentse penningmeester niet meteen een droomaffiche op. Met duels tegen de Ierse kampioen, de koploper in Noorwegen en de nieuwe werkgever van twee Zweedse ex-Buffalo's treft AA Gent anderzijds toch zeker twee verraderlijke tegenstanders. Toch zullen de Buffalo's na de uitschaking door Omonia Nicosia maar wat graag hun geschonden blazoen willen oppoetsen. Overwinteren is dan ook meer dan ooit de opdracht voor dit AA Gent.

Lees verder

De mogelijk toekomstige club van Hans Vanaken en een militaire ploeg: dit zijn de tegenstanders van Anderlecht

Anderlecht mag zich opmaken voor zijn eerste Europese groepsfase sinds 2019. Dit worden de drie tegenstanders van paars-wit in de Conference League.

Lees verder

Antwerpenaar zorgt mee voor fanbeleving op Formule 1-weekends: "Spa is het mooiste circuit ter wereld, het moet en zal er knallen"

Een simpele babbel op het autosalon in 2016. Meer was er niet nodig voor Marc Van Sintruyen om de wereld van de grootste autosport binnen te stappen. Nu verzorgt hij als consulent mee de fanbeleving op menig Formule 1-circuit wereldwijd. "En zeggen dat ik vroeger eigenlijk bitter weinig met de sport had."

Lees verder

DE BLIK VAN BISTIAUX. "Later zal blijken dat Basaksehir maar een struikelsteen was op het lichtend pad naar nieuwe glorie"

De volle 23 jaar lang was Paul Bistiaux bij Royal Antwerp FC de bekendste en kleurrijkste clubsecretaris van het land. Vandaag is hij elk weekend de vaste columnist voor Gazet van Antwerpen en verteert hij de Europese uitschakeling van de Great Old. "Voor ons komt het er nu op aan de ontgoocheling zo rap mogelijk door te slikken. Vallen, opstaan en weer doorgaan, zoals Herman van Veen. De belangrijkste match is altijd de volgende."

Lees verder

Beerschot mikt op Daniel Pérez (Club Brugge) als nieuwe spits

In zijn zoektocht naar een nieuwe nummer negen bestudeert Beerschot de piste van Daniel Pérez van Club Brugge.

Lees verder

Alexander Kristoff pakt de zege in Ronde van Duitsland: "Op twee kilometer van de finish zat ik nog in een verloren positie"

Alexander Kristoff heeft vrijdag in Marburg zijn vijfde zege van het seizoen laten optekenen dit seizoen. De 35-jarige Noor, die volgend seizoen Intermarché-Wanty Gobert verlaat voor UNO-X, was in de langste etappe van de Ronde van Duitsland de snelste van een zeer omvangrijke groep.

Lees verder

Genk bevestigt vertrek van Théo Bongonda naar het Spaanse Cadiz

Théo Bongonda heeft zijn nieuwe club beet. De 26-jarige flankaanvaller verlaat Racing Genk en trekt naar de Spaanse staartploeg Cadiz. De Limburgers bevestigden de transfer vrijdagavond. Met zijn overgang zou zo'n twee miljoen euro gemoeid zijn.

Lees verder

Anderlecht loot "pot vol geschiedenis", AA Gent ziet "nieuwe uitdaging" met tegenstanders in Conference League

Anderlecht en AA Gent kennen hun tegenstanders in de groepsfase van de Conference League. Paars-wit lootte West Ham, FCSB en Silkeborg. De Buffalo's nemen het op tegen Molde, Shamrock Rovers en Djurgarden.

Lees verder

VOORBESCHOUWING RIT 8 VUELTA 2022. Onbekende slotklim in Asturië wordt eerste echte examen voor Evenepoel als leider

Remco Evenepoel wordt zaterdagmiddag voor het eerst als leider echt gewogen. Het eerste Spaanse Vuelta-weekend begint met een korte maar lastige etappe door Asturië. De rit begint met een colletje en eindigt op een onbekende, onregelmatige en steile col die leidt naar het onooglijk kleine plaatsje Yernes y Tameza. Goed voor de derde aankomst bergop in vijf dagen tijd.

Lees verder

RWDM vindt versterking in Premier League: het huurt spits Luke Plange en verdediger Jake O'Brien van Crystal Palace

Lees verder

Ex-Giants-ster Paris Lee wint WK-kwalificatiematch met… Kameroen

Opvallende naam in de WK-kwalificatiewedstrijd bij Kameroen. Paris Lee, de MVP van 2019 in de Belgische EuroMillions League en ex-Telenet Giants Antwerp, beschikt nu over de Kameroense nationaliteit en won met Kameroen versus Congo. Hij scoorde 15 punten, gaf 3 assists en plukte 3 rebounds.

Lees verder

Clubloze Paul-José Mpoku duikt op in tribune bij Charleroi-Club Brugge

Paul-José Mpoku (30) was vrijdagavond een opvallende toeschouwer in de tribune tijdens de match tussen Charleroi en Club Brugge. De voormalige aanvallende middenvelder van Standard zit zonder club sinds hij zijn contract bij het Turkse Konyaspor verbrak.

Lees verder

Lommel wint Limburgs onderonsje tegen Jong Genk in Challenger Pro League, Dender kan weer niet winnen

Lommel heeft op de derde speeldag in de Challenger Pro League met 0-3 gewonnen tegen Jong Genk. Door de zege komen de Limburgers voorlopig aan de leiding in het klassement.

Lees verder

IN BEELD. Van pitstops oefenen tot in de controlekamer kijken: dit was de eerste dag op Spa-Francorchamps

Max Verstappen bespreekt de strategie voor de vrije trainingen met zijn team.

Lees verder

Club Brugge wint bij Charleroi voor derde keer op rij en komt voorlopig alleen op kop

Twee aanwinsten hebben Club Brugge naar de kop van de rangschikking geschoten. Twee keer Jutgla en Nielsen zorgden voor moeilijke maar verdiende winst tegen Charleroi. Dit Club komt stilaan op niveau.

Lees verder

Klaar om Max Verstappen het vuur aan de schenen te leggen: Antwerpse DFK Karting Team maakt jeugd klaar voor stap richting Formule 1

"De autosport is een microbe die je niet meer kwijtgeraakt." Of toch niet als we Ben De Feyter moeten geloven. Ben is manager van het Antwerpse kartingteam DFK dat zijn vader Willy oprichtte. Samen met zijn broer Tim begeleidt hij jongeren op weg naar hun ultieme droom: de Formule 1.

Lees verder

Beveren moet doelman Brondeel enkele weken missen

Slecht nieuws voor SK Beveren. Geel-blauw zal het enkele weken moeten stellen zonder eerste doelman Jorn Brondeel. De keeper liep een blessure aan het onderbeen op.

Lees verder

Thibaud Verlinden tegen boezemvriend Guillaume De Schryver in Beerschot - Lierse: "Hij kwam speciaal naar Engeland om me te helpen tijdens mijn revalidatie"

De voorbereiding verliep moeizaam, de eerste basisplaats tegen Standard was hoopgevend. In de streekderby tegen Lierse heeft Thibaud Verlinden nog twee extra redenen om te bevestigen: papa Dany begon er meer dan veertig jaar geleden aan zijn carrière en boezemvriend Guillaume De Schryver zit in het geel-zwarte kamp.

Lees verder

Jordy Gillekens en Lierse K. zoeken eerste clean sheet: "We moeten vooral ons eigen spel durven spelen"

Eén week na de dramatische opener bij Jong Genk herstelde Lierse zich met een ruime en verdiende zege tegen Club NXT. Maar van een écht sterke start kunnen de Pallieters pas spreken als er dit weekend ook geoogst wordt op een levenloos Kiel. Een weet voor verdediger Jordy Gillekens. "Verliezen of winnen maakt zondagavond een wereld van verschil."

Lees verder

Malinwa-verdediger Iebe Swers speelt straks... in eigen straat: "Misschien mag ik wel te voet naar huis"

Een potje voetbal bij de buren. Iebe Swers (25) maakt zaterdagavond met KV Mechelen de verplaatsing naar Stayen, op bezoek bij zijn ex-club op honderd meter van zijn voordeur. "Meer thuismatch dan dit wordt het niet voor mij".

Lees verder

Nicolas Madsen wil nieuwe architect van Westerlo worden: "Ik ben een bescheiden jongen, maar het is altijd goed om in iets beter te zijn dan de rest"

Het verhaal achter The Architect van dEus is er één met een somber en donker randje. Dan wil Nicolas Madsen als architect op het middenveld van Westerlo voor een vrolijkere noot zorgen. De eerste matchen van de 22-jarige Deen doen alvast het beste verhopen. Gekneed in de academie van FC Midtjylland, klaar om in de Kempen helemaal te ontbolsteren.

Lees verder

KVC Westerlo: dubbel Turks bezoek, tegenstander Eupen zonder topschutter

Opvallende bezoekers deze week in de Kempen. Het Turkse persbureau Anadolu Ajansi, zeg maar het Turkse Belga, zakte af naar Het Kuipje voor een reportage rond de Belgische promovendus en de Turkse inbreng. Een dag na de Europese kwalificatie tegen Antwerp mochten voorzitter Oktay Ercan en Hasan Cetinkaya ook hun collega's van Basaksehir verwelkomen.

Lees verder

AA Gent - Antwerp is ook broederstrijd Odjidja - Nainggolan: "Misschien kunnen we de titel volgend seizoen samen pakken bij Antwerp?"

AA Gent - Antwerp, dat is behalve een kraker tussen uitdagers van Club Brugge ook een broederstrijd tussen Vadis Odjidja (33) en Radja Nainggolan (34), sinds lang goeie vrienden. Een steekspel over hun gezamenlijk verleden, de nabije toekomst en Club Brugge met of zonder Hans Vanaken.

Lees verder

Een onbekende slotklim en een geitenpad van 24 (!) procent: Remco Evenepoel begint vandaag aan loodzwaar weekend in de Vuelta

Ga er maar aanstaan, Remco Evenepoel. In het slotweekend van een al bijzonder uitdagende eerste Vuelta-week heeft de parcoursbouwer als uitsmijter nog twee moordende finales geprogrammeerd. Een zelfzekere Evenepoel is echter niet bevreesd: "Het hoofddoel is de rode trui verdedigen, maar ik zal niet twijfelen als ik voel dat ik nog tijd kan winnen."

Lees verder

Ze blijven zelfs bij Remco tijdens zijn plaspauzes: maak kennis met de vier luitenanten van Evenepoel in de Vuelta

Complimenten van Remco Evenepoel donderdag boven op Pico Jano voor het "werk achter de schermen". Een bloemetje naar de 'onzichtbare' renners die bidons halen, in de wind rijden en assisteren bij de plaspauze. Gesprek met vier ploegmaats van de rode trui bij wie de koers gedaan is "net wanneer de mensen hun tv aanzetten."

Lees verder

Legende Jacky Ickx: "Francorchamps, c'est magnifique. Maar op een bepaald ogenblik telt sentimentaliteit niet meer"

Hij heeft er een eigen bocht. Retoucheerde mee "het mooiste F1-circuit ter wereld". Bezit er – officieus – het snelheidsrecord met 263 kilometer per uur. Schreef er geschiedenis. Nu ziet autosportlegende Jacky Ickx (77) 'zijn' Francorchamps misschien verdwijnen van de F1-kalender. "De autosport is een gevecht, geen ritje waar je rustig voorrang verleent. Maar dat belet niet om te rijden met een zekere hoffelijkheid en respect."

Lees verder