Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 31 augustus 2022

Europese gasprijs zakt voor derde dag op rij: daling van bijna 10 procent

HLN
Europese gasprijs zakt voor derde dag op rij: daling van bijna 10 procent
De Europese gasprijs is vandaag voor de derde dag op rij gezakt. Op de voor Europa toonaangevende Nederlandse TTF-beurs sloot de gasprijs af op 239 euro per megawattuur, een daling van bijna 10 procent tegenover gisteren en 30 procent tegenover de historische piek van vrijdag.
Lees verder

Quick.Step en Evenepoel moeten schakelen na verlies Alaphilippe: "Wij zullen al eens meer zeggen: 'Los het zelf op'"
Remco Evenepoel is in zijn leiderstrui weer een dagje dichter bij Madrid geslopen, maar verloor met Julian Alaphilippe ook een belangrijke pion. De wereldkampioen moest opgeven na een valpartij. "Dit is een groot verlies", aldus Evenepoel, die zich ook stoorde aan de vele mensen in de aankomstzone.
Lees verder

Problemen met overstekende herten en reeën in Rumst: moet jachtpartij oplossing bieden?
De reeën en damherten die in Rumst opduiken mogen dan wel prachtige beelden opleveren, ze kunnen ook tot gevaarlijke situaties leiden. Bij de Wildbeheereenheid (WBE) Antwerpen Zuid-Rupelstreek hebben ze naar eigen zeggen de vraag gekregen om de dieren neer te schieten.
Lees verder

LIVE. Radja Nainggolan begint op de bank tegen Union
• Inhaalmatch • Aftrap: woensdag, 20u30 • Bosuil • Behoudt Antwerp perfect rapport?
Lees verder

LIVE. De Bruyne begint op de bank tegen Nottingham Forest, dat geblesseerde Mangala mist
• Vijfde speeldag Premier League • Aftrap: 20u30 • Etihad Stadium • Mangala is geblesseerd bij Nottingham
Lees verder

Wordt het sociaal tarief uitgebreid naar de lagere middenklasse? En hoe gaan ze de overwinsten van bedrijven belasten? Uw belangrijkste vragen over het Overlegcomité Energie beantwoord
Het Overlegcomité met de verschillende regeringen van ons land heeft zich vandaag gebogen over de energiecrisis. Maar ook bij deze nieuwe maatregelen rijzen tal van vragen. Honderden twijfelgevallen stuurden onze lezers in, wij zochten een antwoord.
Lees verder

Wordt het sociaal tarief uitgebreid naar de lagere middenklasse? En hoe gaan ze de overwinsten van bedrijven belasten? De belangrijkste vragen over het Overlegcomité Energie beantwoord
Het Overlegcomité met de verschillende regeringen van ons land heeft zich vandaag gebogen over de energiecrisis. Maar ook bij deze nieuwe maatregelen rijzen tal van vragen. Honderden twijfelgevallen stuurden onze lezers in, wij zochten een antwoord.
Lees verder

Schrik voor corona zit er stevig in in peloton: "De Vuelta-organisatie moet snel iets doen. Anders kan het zondag al gedaan zijn"
Het peloton houdt de adem in: al 20 renners moesten de Vuelta vroegtijdig verlaten. Remco Evenepoel pleit voor maatregelen. "Vanaf vijf kilometer van de meet alles afzetten zodat niemand nog door kan. Da's volgens mij de enige oplossing."
Lees verder

57-jarige man overleden na aanrijding met trein in station Brussel-Noord: treinverkeer verstoord
Omstreeks iets over 18.30 uur overleed een man (57) in het station van Brussel-Noord na een aanrijding met een trein. Dat bevestigt spoorwegbeheerder Infrabel. De omstandigheden van het incident zijn nog onduidelijk, maar alles wijst voorlopig in de richting van een ongeval.
Lees verder

Persoon overleden na aanrijding met trein in station Brussel-Noord: treinverkeer verstoord
Omstreeks iets over 18.30 uur overleed een persoon in het station van Brussel-Noord na een aanrijding met een trein. Dat bevestigt spoorwegbeheerder Infrabel. De omstandigheden van het incident zijn nog onduidelijk.
Lees verder

LEVENSVERHAAL. Jan Callebaut (66): "Vertoeven bij de groten der aarde of tot 's ochtends in de kantine blijven hangen? Hij genoot van beide"
In een Aalsters ziekenhuis is vandaag in de late namiddag Jan Callebaut op 66-jarige leeftijd overleden. De bekende marketing- en communicatiestrateeg uit Affligem was al enkele weken gehospitaliseerd, maar een hartstilstand werd hem helaas fataal. "Hij kon ministers, partijvoorzitters en bedrijfsleiders samenbrengen, maar bleef even graag tot in de vroege uurtjes hangen in de kantine van VC Leeuwkens Teralfene", zegt burgemeester Walter De Donder (CD&V). Ook persoonlijke vriend Kurt Rollier van de firma Rantour is enorm aangeslagen door het verlies.
Lees verder

Nog geen kruis over WK: geen breuken voor Alaphilippe na val, wel een ontwrichte schouder
Julian Alaphilippe heeft geen breuken opgelopen bij z'n val tijdens de elfde etappe van de Ronde van Spanje. Dat maakte Quick.Step-Alpha Vinyl vanavond bekend. Nochtans was er even vrees voor een sleutelbeenbreuk nadat de wereldkampioen meteen naar de schouder tastte. Die is wel ontwricht. Het is nog niet duidelijk hoe lang Alaphilippe buiten strijd zal zijn en of hij het WK haalt.
Lees verder

Beurswaakhond waarschuwt voor VRT-docureeks 'FIRE': "Gevaarlijke en niet realistische boodschap voor jongeren"
FSMA, de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten, noemt de nieuwe VRT-docureeks 'FIRE: vroeg op pensioen' over jongeren die op een korte tijd financieel onafhankelijk willen worden, "gevaarlijk en niet realistisch". Dat laat de beurswaakhond vandaag weten.
Lees verder

REACTIES. "Overlegcomité leidt tot niets, oplossing zal zeker niet van dit orgaan komen"
Volgens oppositiepartij Vlaams Belang heeft het Overlegcomité over de energieprijzen "niets opgeleverd". "Vandaag blijkt duidelijk dat de oplossing zeker niet van dit orgaan zal komen", zegt fractievoorzitter in de Kamer Barbara Pas (Vlaams Belang). Ook Peter Mertens, algemeen secretaris van PVDA, is niet te spreken over het resultaat van het Overlegcomité over de energieprijzen. Volgens Mertens gaat de federale regering "plat op de buik voor (de) Engie-woekerwinstmachine".
Lees verder

Kortrijk heeft nieuwe coach al beet: Adnan Custovic volgt ontslagen Karim Belhocine op
Twee dagen na het ontslag van Karim Belhocine heeft KV Kortrijk al een nieuwe trainer beet. Adnan Custovic (44) moet de West-Vlamingen weer op de rails krijgen.
Lees verder

PORTRET. Bordeeluitbater Marc Seys, zachte man in een harde business: "De liefde? Voor dat vak ben ik gebuisd"
Televisiekijkend Vlaanderen maakte dinsdag kennis met Marc Seys (71), de man achter de Izegemse seksclub Di Borgia. Op z'n zachtst gezegd de vreemdste eend in de bijt. Zachtaardig, belezen, openhartig, begaan met zijn meisjes en een op en top West-Vlaams plantrekker. Zelf zou hij naar eigen zeggen nooit een bordeel bezoeken en veel vrienden heeft hij niet. "Als ik klanten tegenkom in de supermarkt met hun vrouw, dan kennen ze me niet. Dat begrijp ik ook."
Lees verder

Absolute stunt in de maak? Anderlecht wil Jan Vertonghen terug naar België halen
Van een stunt gesproken. Anderlecht wil Jan Vertonghen naar België halen. De gesprekken met de 35-jarige Rode Duivel van Benfica lopen, maar een akkoord is er nog niet. Vertonghen zit op een zijspoor bij Benfica en wil absoluut aan spelen toekomen met het oog op het WK in Qatar.
Lees verder

Franse speurders vermoeden dat controversiële imam naar België gevlucht is
De autoriteiten in Frankrijk vermoeden dat de controversiële imam Hassan Iquioussen de benen heeft genomen naar België. De man wordt gezocht sinds de Franse Raad van State dinsdag zijn uitwijzing heeft bevestigd.
Lees verder

Ook energiecoöperatie Ecopower moet afstappen van vaste prijzen
Ecopower, de burgercoöperatie die groene stroom levert opgewekt door windmolens en zonnepanelen, stapt af van volledig vaste prijzen. Dat laat het bedrijf weten aan zijn zowat 56.000 klanten.
Lees verder

Mensen over hele wereld herdenken dood van prinses Diana
Over de hele wereld wordt de dood van prinses Diana herdacht. In Londen verzamelden fans zich voor de poorten van Kensington Palace. Maar ook in Parijs, waar de prinses 25 verongelukte, betuigen mensen hun respect. " We zullen nooit vergeten wat ze allemaal voor ons gedaan heeft", klinkt het bij haar fans.
Lees verder