Doorgaan naar hoofdcontent

En dan nu Basaksehir: Antwerp moet geen heksenketel vrezen tegen de ploeg waar Erdogan ooit een hattrick voor scoorde

En dan nu Basaksehir: Antwerp moet geen heksenketel vrezen tegen de ploeg waar Erdogan ooit een hattrick voor scoorde

Antwerp moet nog één obstakel overwinnen om het tot de groepsfase van de Conference League te schoppen. Een veelbesproken obstakel, genaamd Istanbul Basaksehir. De luis in de pels van 'de Grote Drie van Istanbul' is onlosmakelijk verbonden aan president Recep Erdogan. Een échte Turkse heksenketel -zoals bij thuiswedstrijden van Fenerbahçe of Galatasaray- moet de Great Old niet vrezen in Istanbul.

Lees verder

Met nog één speeldag te gaan zijn Emma Meesseman en Julie Allemand koppositie met Chicago Sky kwijt

De topper in de WNBA bracht een 89-78 overwinning van Las Vegas Aces versus Chicago Sky. Dat maakt dat Emma Meesseman en Julie Allemand de pole-position momenteel kwijt zijn. Beide ploegen tellen 25 op 35 maar Las Vegas staat positief ten opzichte van Chicago Sky. Zondag staat de laatste speeldag van de reguliere fase op het programma en weten we wie met de pole-position op zak de play-offs aanvat.

Lees verder

Met vijf de groepsfase in? De stand van zaken van de Belgische ploegen in Europa

Anderlecht en Antwerp hebben donderdagavond in de derde voorronde van de Conference League gedaan wat ze moesten doen, weliswaar tegen bescheiden tegenstanders. Wat staat er de Belgische ploegen nog te wachten in Europa? Wie zijn de tegenstanders in de laatste voorrondes? En wanneer volgt de loting voor de groepsfase? Een overzicht.

Lees verder

Oranje speelt dan toch niet de openingsmatch op het WK, Louis van Gaal: "Opmerkelijk dat er nu nog gesleuteld wordt"

Bondscoach Louis van Gaal ziet voor- en nadelen in het licht gewijzigde programma van het Nederlands elftal op het naderde WK in Qatar.

Lees verder

Robbe Ghys gaat op zoek naar eremetaal op het EK: "Bewijzen dat we ook kunnen scoren zonder Kenny De Ketele"

Een dikke naam voor een Belgische medaille op het EK van München? Noteer dan Robbe Ghys maar, die op de piste voor nieuw eremetaal gaat in de ploegkoers. Niet langer met Kenny De Ketele, die ondertussen op wielerpensioen is. Het moet nu gaan gebeuren met Fabio Van Den Bossche.

Lees verder

Zwemlegende Fred Deburghgraeve haalt zijn meest memorabele sportherinneringen boven: "Ik weet nog waar ik was toen Ayrton Senna stierf"

Elke week haalt een bekende naam zijn/haar mooiste herinneringen uit de sport boven. Deze week: Fred Deburghgraeve (Roeselare, 1973, won wereldtitel en olympisch goud op 100m schoolslag).

Lees verder

EK ZWEMMEN. Roos Vanotterdijk bereikt halve finales 50m vlinderslag, Elias Meeus en Florine Gaspard kunnen niet stunten

Roos Vanotterdijk heeft zich vrijdag op het EK zwemmen in de Italiaanse hoofdstad Rome geplaatst voor de halve finales van de 50 meter vlinderslag.

Lees verder

SK Beveren haalt met Sheldon Bateau (ex-KV Mechelen) flinke brok ervaring in huis

"Nog zoekende naar verdedigers", titelden we woensdag in ons overzicht over het nieuwe seizoen voor SK Beveren in de Challenger Pro League. Met Sheldon Bateau (31) komt er nu een flinke brok ervaring naar de Freethiel. De centrale verdediger uit Trinidad en Tobago wordt voor één seizoen gehuurd.

Lees verder

Club Brugge-CEO Vincent Mannaert spreekt in Italië voor het eerst over transfer Charles De Ketelaere: "Er was veel stress"

Het officiële debuut van Charles De Ketelaere bij AC Milan komt dichterbij en dus stond onze landgenoot vrijdag nog eens in het groot op de cover van La Gazzetta dello Sport. Binnenin de krant was er ook plaats voor een kort interview met Vincent Mannaert, de CEO van Club Brugge die wekenlang onderhandelde met Milan en het onderste uit de kan haalde voor zijn goudhaantje.

Lees verder

Daar zijn de eerste selecties voor de Vuelta: Bora-hansgrohe met Giro-winnaar Jai Hindley, Trek-Segafredo met Mads Pedersen

Wielerploegen Bora-hansgrohe en Trek-Segafredo hebben als eerste hun selectie bekendgemaakt voor de komende Ronde van Spanje, die volgende vrijdag van start gaat in Utrecht. De Duitse ploeg rekent op de Australiër Jay Hindley en de Nederlander Wilco Kelderman, de Amerikaanse ploeg op Mads Pedersen en Juan Pedro Lopez.

Lees verder

Brit Dan Bigham (INEOS Grenadiers) gaat werelduurrecord van Victor Campenaerts aanvallen

Dan Bigham gaat op 19 augustus in het Zwitserse Grenchen het werelduurrecord van Victor Campenaerts aanvallen. Dat heeft de Internationale Wielerunie (UCI) vrijdag gemeld.

Lees verder

Vrouwen van KV Mechelen beginnen vanavond met nieuw gezicht aan avontuur in Super League: "Eerlijk? We gaan een paar keer met onze kop tegen de muur lopen"

350.000 euro, of volgens Transfermarkt.be, bijna een derde van de marktwaarde van KV Mechelen-aanvaller Marian Shved. Dat bedrag hadden de vrouwen van KV Mechelen nodig om de overstap te maken naar de Super League, de hoogste voetbalklasse in het vrouwenvoetbal. Vandaag begint Malinwa aan zijn eerste opdracht van het seizoen, op bezoek bij Charleroi.

Lees verder

Belgische dubbelvier roeit in de B-finale voor de plaatsen zeven tot twaalf

De vijf Belgische roeiers kregen de tweede dag van het EK een totaal uiteenlopende uitdagingen voorgeschoteld. Marlon Colpaert mocht in zijn herkansingsrace op jacht naar een halve finaleticket, de zware dubbelvier Claeys-Lemmelijn-Maercier-Brys ging in zijn halve finalerace voluit voor een stek in de A-finale. Colpaert slaagde in zijn opzet, de dubbelvier daarentegen kon zich amper mengen voor de strijd om de finaletickets. Zij finishte zesde en moet morgen in de B-finale aan de slag

Lees verder

Relschoppers Antwerp en Frankfurt krijgen voor meer dan 280 jaar aan stadionverboden na rellen rond Bosuil

Na de rellen in Deurne voor en tijdens de Europa League-wedstrijd tussen Antwerp en Frankfurt in september krijgen 44 supporters van Antwerp en 105 Frankfurt-fans een stadionverbod en een geldboete. Ook de supporter die tijdens de wedstrijd een vuurpijl naar de bezoekende doelman smeet, werd veroordeeld. Dat meldt de Antwerpse politie vrijdag.

Lees verder

EK baanwielrennen is voor coachduo Carswell-De Ketele eerste stap richting Parijs 2024: "Er zit meer in de Belgen dan je denkt"

Voor het nieuwe bondscoachduo op in het baanwielrennen, de Nieuw-Zeelander Tim Carswell (50) en Kenny De Ketele (37) is het EK in München een eerste test. De aanloop naar een nieuwe olympiade is begonnen, binnen twee jaar in Parijs wordt de rekening gemaakt. Vijf vragen bij de start van een nieuw Belgisch pistehoofdstuk.

Lees verder

Dimitri Van den Bergh vlot voorbij eerste ronde Queensland Darts Masters in Australië

Met een 6-2 overwinning tegen de Nieuw-Zeelander Koha Kokiri heeft Dimitri Van den Bergh zich kunnen plaatsen voor de tweede ronde in de Queensland Darts Masters (PDC/71.000 euro), die plaatsvindt in het Australische Townsville.

Lees verder

En dan nu de nieuwe spelers inschrijven? FC Barcelona verkoopt voor 100 miljoen euro aan aandelen

Een belangrijke stap is gezet: FC Barcelona heeft voor 100 miljoen euro aandelen in Barça Studios verkocht. Dat heeft de Catalaanse club vrijdagmiddag meegedeeld. Nu zou het volgens de club ook moeten lukken om alle nieuwe spelers officieel in te schrijven bij La Liga voor de competitiestart van zaterdag. Later op de dag moet meer nieuws volgen.

Lees verder

Great Old kan zich volledig focussen op Europa: Antwerp - Union van 20 augustus uitgesteld

De wedstrijd tussen Antwerp en Union, op zaterdag 20 augustus in het Bosuilstadion, wordt uitgesteld. De Great Old kan zich zo beter voorbereiden op het allesbeslissende terugduel thuis tegen Basaksehir (25 augustus).

Lees verder

Buijs en KV Mechelen trekken met bevrijdend gevoel naar Cercle Brugge: "Zonder Engvall hebben we aanvallend nog genoeg opties"

Na de eerste drie punten thuis hoopt Malinwa nu ook te bevestigen buitenshuis. Trainer Danny Buijs wil zich in Jan Breydel niet laten verrassen door het stugge Cercle Brugge van Dominik Thalhammer. "We hebben ons goed voorbereid op de speelstijl van Cercle."

Lees verder

Waarom Vrancken ex-Antwerpspits Samatta graag naar Genk wil halen: "We zitten niet dik in de aanvallers"

Vrijdagmiddag was er nog geen doorbraak in het 'huurdossier' Samatta. Coach Wouter Vrancken wilde dan ook nog niet ingaan op vragen over de volgende Genkse aanwinst. Maar hij bevestigde wel dat hij er graag een extra spits bij heeft.

Lees verder

Carl Hoefkens panikeert niet en wil iets rechtzetten in Leuven, mét Noa Lang in de kern: "Hadden we gewonnen, was dit een ander verhaal"

Je krijgt Carl Hoefkens niet snel gek, ook niet nu de druk al vroeg toeneemt na de één op zes. "De verwachtingen worden groter, maar onze bedoelingen blijven dezelfde: elke match winnen." En zondag wil Hoefkens dat doen mét Lang in de selectie, die met "redelijk wat bekommernissen" zit.

Lees verder

Hoe hoofdscout Vercaigne en Overmars meteen het talent van Valencia zagen: "Het helpt dat Van Bommel een woordje Spaans spreekt"

Anthony Valencia veroverde donderdagavond de harten van de Antwerpfans. De amper negentienjarige linkspoot liet bij zijn eerste basisplaats zien dat hij alles in huis heeft om uit te groeien tot een nieuwe sensatie op de Belgische velden. "Dat hij zó snel progressie boekt verwondert mij", blikt hoofd scouting bij de Great Old Joachim Vercaigne (36) terug op de intrede van de veelbelovende Ecuadoraan.

Lees verder

Jong Genk haalt Kempenaar Daan Dierckx terug naar België

Jong Genk start zondag (16u) het avontuur in 1B met een thuismatch tegen Lierse. Coach Hans Somers, die met Lierse ooit zowel de beker als de landstitel pakte, kan rekenen op nieuwkomer Daan Dierckx.

Lees verder

Wellicht nog geen basisplaatsen voor Charles De Ketelaere en Divock Origi bij AC Milan: "We moeten ze tijd geven"

Vanaf dit weekend is ook de Serie A terug. Daarin wordt het vooral uitkijken naar AC Milan, bij wie Charles De Ketelaere en Divock Origi zaterdag hun officiële debuut kunnen maken. Op zijn persconferentie voor de wedstrijd tegen Udinese (zaterdag om 18u30) sprak coach Stefano Pioli zich uit over de speelkansen van de twee Belgische nieuwkomers.

Lees verder

Reggie Upshaw maakt kern van Telenet Giants Antwerp compleet

Met Reggie Upshaw gaf Telenet Giants Antwerp zijn laatste buitenlandse transfer vrij. Afgelopen seizoen kwam de 27-jarige en 2m01 grote Amerikaanse power forward uit voor het Oekraïense Budivelnyk Kyiv en het Duitse Mitteldeutscher BC. Daar was hij goed voor gemiddeld 12 punten en 7 rebounds per wedstrijd. De selectie van de nieuwe Kroatische coach Ivica Skelin is meteen rond.

Lees verder

Straf: met De Bruyne én Courtois zijn twee van de drie genomineerden voor UEFA-Speler van het Jaar Belgen

Rode Duivels Kevin De Bruyne (Manchester City) en Thibaut Courtois (Real Madrid) horen samen met de Franse topspits Karim Benzema (Real Madrid) tot de drie supergenomineerden voor de titel van UEFA Speler van het Jaar. Dat maakte de Europese voetbalbond vrijdag bekend.

Lees verder

Deze wedstrijden mag u dit weekend niet missen: debuut van De Ketelaere en Onana, eerste topper in Engeland en Belgenduel in Frankrijk

Koning voetbal is komend weekend he-le-maal terug nu ook de Spaanse en de Italiaanse competitie op gang getrapt worden. Wij selecteerden vijf wedstrijden in het buitenland die u niet mag missen.

Lees verder

Opnieuw goud! Ewoud Vromant kroont zich tot wereldkampioen tijdrijden op WK para-cycling

Ewoud Vromant heeft zich vrijdag tot wereldkampioen gekroond in het tijdrijden (categorie MC2) op het WK para-cycling in het Canadese Baie-Comeau.

Lees verder

Pep Guardiola praat voor het eerst over Sergio Gomez (en looft Vincent Kompany): "Hij zal strijden voor een basisplaats"

Manchester City-trainer Pep Guardiola heeft vrijdag voor het eerst gesproken over de transfer van Sergio Gomez van Anderlecht. Daarbij bevestigde hij dat de 21-jarige Spanjaard niet uitgeleend zal worden en mee zal strijden voor een plek in de basis bij City.

Lees verder

Tyson Fury kondigt opnieuw afscheid van bokssport aan

De Brit Tyson Fury, WBC-wereldkampioen bij de zwaargewichten, heeft vrijdag op zijn 34e verjaardag zijn afscheid van de bokssport aangekondigd. Wat betreft zijn toekomst, heeft de "Gipsy King" zich echter al erg wispelturig getoond. "Na lange en moeilijke gesprekken heb ik uiteindelijk beslist om het voor bekeken te houden. Op mijn 34e jaardag zeg ik jullie 'Bon voyage'", tweette Fury.

Lees verder

Dylan Groenewegen houdt Amaury Capiot van sprintzege in Arctic Race of Norway

Amaury Capiot (Arkéa-Samsic) is vrijdag als tweede geëindigd in de tweede etappe van de Arctic Race of Norway, een vierdaagse rittenkoers voor de Pro Series hoog in het noorden van Noorwegen. Ritwinst ging naar de Nederlander Dylan Groenewegen (BikeExchange-Jayco), de gele trui blijft bij de Fransman Axel Zingle (Cofidis).

Lees verder

Quick-Step Alpha Vinyl krijgt volgend jaar jongerenploeg: Soudal-Quick-Step Devo Team

Quick-Step Alpha Vinyl krijgt volgend jaar een jongerenploeg die Soudal - Quick-Step Devo Team zal heten. Het doel wordt jong talent op te sporen en hen in een structuur te brengen waarin ze kunnen groeien, om eventueel op termijn door te stoten naar het WorldTour-team van Patrick Lefevere (vanaf 2023 Soudal - Quick-Step).

Lees verder

Cyriel Dessers net zoals Romelu Lukaku en Charles De Ketelaere met rugnummer '90' in Serie A

De Italiaanse eersteklasser U.S. Cremonese heeft vrijdag bekendgemaakt dat Cyriel Dessers dit seizoen met rugnummer 90 zal spelen. Opvallend, want eerder kozen Rode Duivels Romelu Lukaku (Inter) en Charles De Ketelaere (Milan) ook al dat eerder ongebruikelijke rugnummer.

Lees verder

Aanvalster Alexandra Manly houdt Marianne Vos van vier op een rij in Ronde van Scandinavië

De Australische Alexandra Manly (Team BikeExchange-Jayco) heeft vrijdag met een late aanval de vierde etappe gewonnen in de Ronde van Scandinavië, een rittenkoers voor de WorldTour voor vrouwen. De Nederlandse Marianne Vos (Jumbo-Visma), die de voorbije drie dagen won, kwam in de sprint net te laat, maar blijft aan de leiding van het algemene klassement.

Lees verder

Kader Keita ruilt Westerlo definitief voor Sivasspor

Kader Keita (21) trekt de deur bij Westerlo achter zich dicht. De Ivoriaanse middenvelder verhuist op definitieve basis naar het Turkse Sivasspor.

Lees verder

Robbe Ghys verovert zilver op EK baanwielrennen, titelverdediger Benjamin Thomas is net te sterk

Robbe Ghys heeft ons land zilver bezorgd op het EK baanwielrennen in München. In de puntenkoers streed hij lang mee om het goud, maar titelverdediger Benjamin Thomas trok uiteindelijk aan het langste eind. Het is voor ons land de eerste medaille in München.

Lees verder

Dries Mertens bedankt Napels voor afscheidsbanners in stad: "Veel succes in het nieuwe seizoen"

Dat Dries Mertens voor altijd tot de absolute clublegendes van Napoli zal behoren, werd vrijdag nog maar eens duidelijk met afscheidsbanners die zijn opgehangen in de Italiaanse stad met het opschrift "Dag Ciro, Napoli houdt van je".

Lees verder

DE BLIK VAN BISTIAUX. "Union liet zich in Glasgow als een lam naar de slachtbank leiden. Wat een contrast met mijn club!"

De volle 23 jaar lang was Paul Bistiaux bij Royal Antwerp FC de bekendste en kleurrijkste clubsecretaris van het land. Vandaag is hij columnist voor Gazet van Antwerpen en bekeek hij onder meer hoe twee monumenten de nationale voetbaleer op het Europese toneel hoog moesten houden, met wisselend succes. Union ging ten onder in Glasgow, Antwerp stootte door op de Bosuil. "Als men erin slaagt die flow aan te houden, gaan we ver geraken, zonder enige twijfel."

Lees verder

Ekkelenkamp en Avila zijn speelgerechtigd voor Eupen-Antwerp

Antwerp gaat zondag in Eupen op zoek naar een perfecte 12 op 12 en kan daarvoor mogelijk rekenen op twee extra versterkingen. Middenvelder Jurgen Ekkelenkamp en verdediger Gaston Avila zijn speelgerechtigd.

Lees verder

Amper 17-jarige David Popovici verbetert Europees record 100 m vrije slag op EK zwemmen

De tweevoudige wereldkampioen David Popovici heeft vrijdag het Europees record op de 100 meter vrije slag aangescherpt tot 46.98 tijdens de halve finales op het EK zwemmen in Rome. Het 17-jarige Roemeense fenomeen bleef slechts zeven honderdsten van een seconde boven het wereldrecord.

Lees verder

Robbe Ghys zorgt voor eerste Belgische EK-medaille: "Ik kan het ook zonder De Ketele"

Robbe Ghys (25) zorgde met zijn eerste puntenkoers op dit niveau dat hij ook zonder sterke ploegmaat kan vlammen op de piste. Zijn zilver is meteen de eerste Belgische medaille op het EK in München. En dat voor een kersverse vader. "Nox heeft mij rapper doen rijden."

Lees verder

Lionel Messi voor het eerst sinds 2005 niet genomineerd voor de Gouden Bal, Thibaut Courtois en Kevin De Bruyne zijn er wel bij

Lionel Messi is voor het eerst sinds 2005 niet bij de 30 genomineerden om de Gouden Bal te winnen, de prijs van voetbalmagazine France Football voor beste voetballer ter wereld. Real Madrid-doelman Thibaut Courtois en Manchester City-middenvelder Kevin De Bruyne behoren wel tot de 30 genomineerden. Dat maakte het voetbalmagazine France Football vrijdagavond bekend. Courtois maakt tevens kans op de Yashin-trofee voor de beste keeper.

Lees verder

Barcelona krijgt Lewandowski en Raphinha dan toch op tijd ingeschreven voor de competitiestart

Barcelona is er vrijdagavond op het nippertje nog in geslaagd zijn nieuwkomers in te schrijven voor de competitiestart. Robert Lewandowski, Raphinha, Andreas Christensen en Franck Kessié zouden zo allemaal kunnen spelen in de eerste wedstrijd tegen Rayo Vallecano. Enkel verdediger Jules Koundé is voorlopig niet geregistreerd.

Lees verder

AA Gent boekt tweede zege op rij op veld van KV Oostende, debutant Hong steelt de show met straffe omhaal

Nauwelijks vier dagen na zijn handtekening bij AA Gent loodste de Zuid-Koreaan Hong zijn nieuwe club met een magnifiek doelpunt voorbij KV Oostende (1-3). Met zijn lef en energie smoorde hij het enthousiasme van de kustploeg. De Buffalo's lijken een smaakmaker rijker. Voor AA Gent is het de tweede zege op rij. Met acht op twaalf staan ze voorlopig tweede, op één punt van leider Antwerp.

Lees verder

Dortmund-youngsters forceren ommekeer tegen Freiburg in slotfase, Thomas Meunier bij rust vervangen

Borussia Dortmund heeft in de opener van de tweede speeldag van de Bundesliga op bezoek bij Freiburg in de slotfase nog een ommekeer geforceerd. Een 1-0 achterstand werd vrijdagavond omgezet in 1-3 winst.

Lees verder

CHALLENGER PRO LEAGUE. Lommel opent met ruime zege bij promovendus Dender, Virton en RWDM spelen gelijk

Lommel heeft de nieuwe voetbaljaargang in de Challenger Pro League vrijdagavond afgetrapt met een 1-4 overwinning bij promovendus Dender, terwijl Virton en RWDM elkaar op 1-1 hielden.

Lees verder

Promovendus Excelsior blijft mede dankzij assist van Siebe Horemans foutloos na twee speeldagen in Nederland

Promovendus Excelsior Rotterdam blijft ook na twee speeldagen foutloos in de Eredivisie. In de opener van die tweede speeldag won het vrijdagavond met 3-1 van Vitesse.

Lees verder

Anderlecht, Genk en Mechelen starten met drie punten in Lotto Super League

RSC Anderlecht, Racing Genk en KV Mechelen zijn vrijdagavond allemaal met drie punten begonnen aan de nieuwe jaargang in de Lotto Super League, de Belgische eerste klasse in het vrouwenvoetbal.

Lees verder

Weer alle ogen op Charles: maakt De Ketelaere vanavond meteen zijn officiële debuut voor AC Milan?

Nee, hij gaat niet in de moderne wijk City Life in de buurt van Romelu Lukaku wonen. En ja, hij gaat samen met zijn vriendin Jozefien meteen intensieve Italiaanse lessen nemen. De De Ketelaere-mania bereikt een hoogtepunt in voetbalgek Italië nu de 21-jarige Rode Duivel vanavond zijn officiële debuut kan maken voor AC Milan.

Lees verder

Tim Merlier wil na de Belgische ook de Europese trui veroveren: "En nadien vertrek ik met grote ambitie naar de Vuelta"

Geen weer voor een extra trui dit weekend, maar Tim Merlier (29) maakt geen bezwaar. Als Belgisch kampioen wil hij in München ook naar de Europese titel sprinten. En straks in de Vuelta mag er ook nog eentje bij. "De puntentrui? Als ik een paar ritten kan winnen, dan wil ik er misschien wel voor gaan."

Lees verder

Martinez tevreden met transfers van Rode Duivels, maar: "Jonge spelers hebben meer matchritme nodig om mee naar het WK te gaan"

De bondscoach ging er eens goed voor zitten. Samen met Roberto Martinez (49) overliepen we de transfers die de Rode Duivels deze zomer deden (of nog niet deden). Hoewel hij met een zekere vrees de transferperiode tegemoet keek, toont hij zich tevreden. Maar niet zonder een waarschuwende vinger op te steken.

Lees verder

Voorzitter Luc Van Thillo is niet meer tevreden met 'rustig' seizoen voor Lierse: "Willen winnen moet in ons DNA zitten"

Na twee maanden voorbereiding opent Lierse zondag de competitie op het veld van Jong Genk. Voorzitter Luc Van Thillo kijkt even nieuwsgierig als hoopvol naar het kampioenschap uit. Want voor het eerst sinds de terugkeer naar 1B willen de Pallieters opnieuw een rol van betekenis spelen in het profvoetbal.

Lees verder

SK Beveren-coach Wim De Decker terug op het Kiel: "Beerschot blijft speciaal"

Wim De Decker en SK Beveren starten hun promotiejacht met een verplaatsing naar Beerschot, de ex-club van de Beverse oefenmeester. "Beerschot blijft altijd speciaal. Er zit wel wat geschiedenis achter", grijnst De Decker.

Lees verder

Beerschot-coach Andreas Wieland beleeft vuurdoop: "We mogen onszelf niet te veel druk opleggen"

Zaterdag beleeft Andreas Wieland zijn vuurdoop als coach in de Challenger Pro League. De 38-jarige Oostenrijker wil niet van de daken schreeuwen dat Beerschot absoluut kampioen zal worden, maar is wel hoopvol voor de start van het nieuwe seizoen. "We hebben een goede spelerskern met een sterke groepsdynamiek."

Lees verder

Hoe Virton zichzelf pluimde bij de verkoop van Meunier en Emond

Hoe help je een kleine club om zeep? Door geld systematisch weg te sluizen. Dat overkwam Excelsior Virton op flagrante wijze, zo blijkt uit nieuwe documenten die onze redactie kon inkijken. Toen de Luxemburgse club de nog onbekende Thomas Meunier en Renaud Emond aan eersteklassers verkocht, werd het gepluimd.

Lees verder

Eupen: het zwarte beest van Antwerp in 2016, maar sindsdien zijn de rollen helemaal omgekeerd

Een bemoedigende statistiek voor rood en wit in de aanloop naar het duel tegen KAS Eupen: Antwerp bleef al veertien opeenvolgende wedstrijden ongeslagen tegen de Panda's. En in die straffe reeks speelde RAFC slechts twee keer gelijk.

Lees verder

Heistenaar Yentl Van Genechten met Eupen tegen Antwerp: "Met wat Frans en Jean-Marie Pfaff-Duits trek ik hier mijn plan"

Om ook na vier speeldagen nog met een perfect rapport te kunnen pronken, moet Antwerp zondag voorbij Eupen. De Panda's zijn met 3 op 9 aan het seizoen begonnen, maar pakten al wel de scalp van kampioen Club Brugge. Heistenaar Yentl Van Genechten (21) was drie keer negentig minuten van de partij.

Lees verder

Igor Vetokele (Westerlo) getuigt openlijk na sportieve en persoonlijke ellende: "Ik was áltijd bezig, nooit had ik een moment van rust"

Na amper 77 speelminuten heeft Igor Vetokele (30) al meer gescoord dan vorig seizoen in een heel jaar. Het doet de aanvaller duidelijk deugd, al hebben Igor en zijn vrouw Sarah de voorbije maanden een veel belangrijkere overwinning geboekt: Sarah is op dit moment kankervrij en samen genieten ze nog meer. Van zijn doelpunten, maar vooral van de kleine dingen in het leven.

Lees verder

Rob Schoofs wil op hetzelfde elan doorgaan tegen Cercle: "Dit is weer het échte KV Mechelen"

Het KV Mechelen van kapitein Rob Schoofs (28) heeft zichzelf teruggevonden. De nul is van het bord en vorig weekend tegen Union was het voor de eerste keer dit seizoen een plezier om naar Malinwa te kijken. "Dit is weer het échte KV Mechelen, met aanvallend en agressief voetbal."Tegen Cercle Brugge moet de bevestiging volgen.

Lees verder

IN HET WIEL VAN. Door de Kempen met Tom Boonen: "Ik heb de dood in de ogen gekeken"

Sinds hij afscheid nam van het wielrennen in 2015 stortte Tom Boonen zich op de autosport. Maar ook op het ontwikkelen van revolutionaire fietsonderdelen, op het gezinsleven met Lore en zijn twee dochters, op het onderhouden van zijn royale tuin en nog heel veel andere dingen die hij graag doet. Alleen fietsen schiet er nog wel eens bij in. "Als ik het doe, geniet ik ervan. Maar ik ben ook blij dat het niet meer moet."

Lees verder

Kempense wielrenster met zeven wereldtitels krijgt eindelijk erkenning met 'haar' GP Yvonne Reynders

Met haar zeven wereldtitels moet ze de grootste Belgische sportvrouw aller tijden zijn, en toch bleef erkenning lang uit voor wielrenster Yvonne Reynders. Een cafébaas brengt daar nu verandering in. Jo Helsen, uitbater van wielercafé De Welkom in Noorderwijk kwam op het idee om een koers te wijden aan de kampioene.

Lees verder