Doorgaan naar hoofdcontent

Elon Musk beweert in tweet dat hij Manchester United koopt

Elon Musk beweert in tweet dat hij Manchester United koopt

Tesla-topman Elon Musk heeft dinsdag op Twitter gezegd dat hij de Britse voetbalclub Manchester United gaat kopen. "Geen dank", schreef hij erbij. Het is nog onduidelijk of Musk het meent of niet.

Lees verder

Anderlecht volgt dossier Joshua Zirkzee nog

Opvallend nieuws in het Duitse Bild: Anderlecht volgt het dossier Joshua Zirkzee nog. Dat lijkt op het eerste gezicht vreemd omdat Rsca met Fabio Silva en sebastiano Esposito al twee spitsen heeft, maar dat zijn huurlingen. Zirkzee zou een investering in de toekomst kunnen zijn.

Lees verder

Worden Ruud Vormer en Bas Dost herenigd? FC Utrecht en twee andere clubs denken aan middenvelder van Club Brugge

Er is nu ook Nederlandse interesse voor Ruud Vormer, aanvoerder op overschot bij Club Brugge. Onder andere FC Utrecht polste bij zijn entourage naar zijn voorwaarden.

Lees verder

De blijde terugkeer van publiekslieveling Ally Samatta: "Je merkt aan alles, hij is weer thuis"

"Hij is zot van Genk. Altijd gebleven", glimlacht Dimitri de Condé, wanneer een stralende Ally Samatta het trainingsveld oploopt. Het relaas van een triomfantelijke terugkeer.

Lees verder

Geïrriteerde Serena Williams slaat persconferentie (opnieuw) over na kansloos verlies tegen toptalent Emma Raducanu op WTA Masters Cincinnati

Serena Williams (WTA-402) heeft de eerste ronde op het WTA 1.000-toernooi in het Amerikaanse Cincinnati (hard/2.527.250 dollar) niet overleefd. De Amerikaanse, die vorige week haar afscheid aankondigde, verloor kansloos met 6-4 en 6-0 van de Britse Emma Raducanu (WTA-13).

Lees verder

Femke Bol, Nederlandse hoop op drie gouden plakken én het lief van onze Ben Broeders: "Ik mag bijna elke dag aan de bak. Lekker toch?"

Ze heeft op haar 22ste al olympisch brons en WK-zilver in haar trofeeënkast hangen, maar Femke Bol wil meer. Op het EK atletiek gaat het Nederlandse loopwonder vandaag voor haar eerste van drie gouden plakken. Wat maakt haar zo bijzonder?

Lees verder

Team Antwerp 3x3 neemt het in Lausanne op tegen Partizan Belgrade en Ulaambaatar MMC

De loting van de 3X3 World Tour in het Zwitserse Lausanne brengt Team Antwerp, nummer 3 op de wereldranking, in poule C met het Servische Partizan Belgrade (nummer 11 worldranking) en Ulaanbataar MMC Energy (Mongolië, worldranking 6). Zaterdag en zondag gaat het toernooi in Zwitserland door.

Lees verder

Rani Rosius weet zich niet te plaatsen voor finale 100m op EK: "Wesp en valse start haalden me uit mijn concentratie"

Rani Rosius is er niet in geslaagd om te stunten op het EK in München. Onze jonge landgenote plaatste zich voor de halve finales, maar moest daar haar meerdere erkennen in haar concurrenten. Rosius finishte in haar halve finale als zesde in 11.53.

Lees verder

Elise Mertens bereikt kwartfinales dubbelspel in Cincinnati

Elise Mertens (ATP dubbel 4) heeft zich dinsdag geplaatst voor de kwartfinales van het dubbelspel op het WTA 1000-toernooi in het Amerikaanse Cincinnati (hard/2.527.250 dollar).

Lees verder

Antwerp en Beerschot akkoord over transfer van doelman Matijas

Davor Matijas (22) heeft zijn transfer nu zo goed als beet. Beerschot vond een akkoord met Antwerp en maakt het contract op voor de Kroatische keeper.

Lees verder

LIVE. Antwerp stapt op vliegtuig naar Istanbul, Nainggolan is geen vroege vogel: "Amai, mijne frak"

Donderdagavond om 19u45 neemt Antwerp het een eerste keer op tegen het Turkse Basaksehir. Een ticket voor de groepsfase van de Conference League staat op het spel in deze play-offronde, dus een goeie uitgangspositie behalen is de bedoeling en dan kan de Great Old het volgende week op de Bosuil afmaken. Woensdagochtend stapt de groep al op het vliegtuig naar Istanbul en ook wij zijn erbij. Volg alles hier LIVE!

Lees verder

Cristiano Ronaldo doorbreekt stilte en hekelt media: "Van de 100 verhalen die geschreven werden, kloppen er slechts vijf"

Cristiano Ronaldo heeft nog eens van zich laten horen. De 37-jarige Portugees van Manchester United is het beu dat er in de media overal foute verhalen over zijn persoon opduiken. Over enkele weken wil Ronaldo de waarheid vertellen in een interview.

Lees verder

Hein Vanhaezebrouck wil voor eigen publiek goede uitgangspositie afdwingen tegen Omonoia Nicosia: "Enige Belgische club die eerst thuis moet spelen"

 AA Gent ontvangt morgenavond het Cypriotische Omonoia Nicosia in de Europa League play-offs. "Hier voor eigen publiek moeten we gewoon winnen en hopelijk is het voldoende", kijkt Hein Vanhaezebrouck alvast vooruit. "Met de warme omstandigheden daar, wacht er jou altijd een moeilijke wedstrijd. Kijk maar naar Antwerp dat vorig seizoen daar met 4-2 verloor."

Lees verder

Prima start voor Noor Vidts en Nafi Thiam op EK zevenkamp met tweede en derde plaats op 100 meter horden

Titelverdedigster Nafi Thiam is woensdag degelijk begonnen aan de zevenkamp op het Europees kampioenschap atletiek in het Duitse München. De olympische en wereldkampioene werd derde in haar reeks van de 100 meter horden in 13.34, goed voor 1074 punten en de derde tijd van alle deelneemsters. Haar persoonlijk record bedraagt 13.21.

Lees verder

Ex-topman Olympische Spelen Tokio opgepakt op verdenking van corruptie

Een voormalig topman in de organisatie van de Olympische Spelen van 2020 in Tokio is woensdag samen met drie andere mannen gearresteerd in het kader van een onderzoek naar mogelijke omkooppraktijken. Dat meldt de Japanse openbaar aanklager.

Lees verder

Dit zijn de 17 Belgen die vrijdag starten in de Vuelta

Met 17 zijn ze, de Belgen die vrijdag in Utrecht aan de start komen van de Ronde van Spanje 2022. We kijken uiteraard uit naar Evenepoel, maar er is meer dan alleen Remco. Een overzicht.

Lees verder

Thibau Nys gaat op zoek naar bevestiging in Ronde van de Toekomst: "Kijk ernaar uit om mij nog eens te meten met generatiegenoten"

Niet alleen in Utrecht wordt er gekoerst deze week, met de Ronde van de Toekomst start donderdag een aantrekkelijke meerdaagse uitdaging voor beloften in Frankrijk. De rittenkoers geldt traditioneel als een belangrijke waardemeter in het peloton. België reist af met een sterke selectie met onder meer Cian Uijtdebroeks en Thibau Nys.

Lees verder

Geen transfer voor Hans Vanaken, maar extra jaar en beter contract kan wél voor Club Brugge

Club Brugge is stellig wat betreft Hans Vanaken (29): hij mag deze mercato niet weg. De concrete interesse en het bod van West Ham ten spijt.

Lees verder

Spa-Francorchamps wil waarde tonen in Formula 1-circuit: "Fans zullen dit jaar van veel meer kunnen genieten dan enkel snelle wagens"

Nog een week en dan komen de twintig beste autocoureurs ter wereld weer naar ons land. Woensdag lichtte de organisatie van de Grote Prijs van Spa-Francorchamps alvast een tipje van de sluier op. "Fans zullen niet enkel kunnen genieten van de wagens, maar ook van talrijke dj's en gerenommeerde catering", zegt Marc Vansintruyen, promotor van Spa GP.

Lees verder

Remco Evenepoel trekt met "voorzichtige ambitie" naar Vuelta: "Weet nog altijd niet wat ik waard ben in een koers van drie weken"

Met de Vuelta, die vrijdag van start gaat, begint Remco Evenepoel aan zijn tweede rittenkoers van drie weken. Aan de Giro kwam vorig jaar vroegtijdig een eind door een valpartij, in deze Ronde van Spanje gaat hij op zoek naar antwoorden op enkele vragen. "Want uiteindelijk weet ik nog altijd niet wat ik waard ben in een koers over drie weken."

Lees verder

Elise Mertens legt haar lot in handen van Philippe Dehaes: kan een nieuwe coach de oude ambities aanwakkeren?

Alvast tot en met de US Open werkt Elise Mertens (WTA 33) samen met Philippe Dehaes. Nadien bekijken beide partijen of ze hun deal verlengen. Mertens heeft een wisselvallig jaar achter de rug, waarin ze zo'n 20 plaatsen prijsgaf op de wereldranking en alleen op de grand slams piekte. Kan Dehaes haar vroegere regelmaat herstellen?

Lees verder

Nairo Quintana wordt geschrapt uit Tour-uitslag na vondst verboden pijnstiller in bloedwaarden

Een kleine maand na het einde van de Tour de France moet Nairo Quintana zijn zesde plaats in het klassement afstaan. In een persbericht communiceerde de UCI dat er afwijkende waarden in het bloed van de Colombiaan werden gevonden. Het gaat om de verboden pijnstiller Tramadol. Quintana, die gisteren nog zijn contract bij Arkéa-Samsic verlengde, wordt wel niet geschorst.

Lees verder

Franse skikampioene Adèle Milloz (26) overlijdt na val in Alpen: "Ze was een stralende jonge vrouw"

Adèle Milloz, voormalig wereldkampioen toerskiën, is afgelopen vrijdag op 26-jarige leeftijd overleden tijdens een beklimming van de Mont Blanc in de Franse Alpen, zo heeft de Franse berg- en klimfederatie zaterdag bekendgemaakt. "Adèle was een stralende jonge vrouw," vertelde Olivier Greber, voorzitter van de Compagnie des Guides (berggidsen) van Chamonix.

Lees verder

Chris Froome tempert verwachtingen voor Vuelta: "Hard getroffen door covid-besmetting"

Chris Froome won de Vuelta twee keer (2011 en 2017), maar haalt dit keer zelfs niet de ruime lijst met favorieten voor het klassement. De 37-jarige Keniaanse Brit is nooit echt hersteld van zijn zware val in de Dauphiné van 2019, al toonde hij dit jaar in de Tour-etappe naar L'Alpe d'Huez opnieuw vlagen van zijn klasse. Een covid-besmetting maakt hem ook pessimistisch over zijn kansen in de Vuelta.

Lees verder

Waarom Tramadol op de lijst van de verboden producten staat? "Het tast je alertheid aan en het is verslavend"

Nairo Quintana is de eerste renner die zijn uitslagen geschrapt ziet als gevolg van het gebruik van de pijnstiller Tramadol tijdens een competitie. De 32-jarige Colombiaan werd betrapt tijdens de Tour en ziet bijgevolg zijn zesde plaats in de eindstand geschrapt.

Lees verder

Transfervrije Jason Denayer onderhandelt met Saoedische Al-Nasr

Rode Duivel Jason Denayer heeft nog altijd geen nieuwe club maar dat is een kwestie van tijd. De 27-jarige verdediger is in gesprek met Torino, Valencia en Al-Nasr (Saoedi-Arabië). Die laatste is een verrassende naam, maar onze redactie kreeg de bevestiging dat de 35-voudige international daar serieuze onderhandelingen mee voert.

Lees verder

Davy Roef verlengt contract bij AA Gent tot juni 2025: "Uit eerste voorstel sprak meteen veel respect"

 Vorig seizoen veroverde Davy Roef een basisplaats bij de Buffalo's en ontpopte hij zich tot de ultieme held tijdens de afsluitende strafschoppensessie tijdens de bekerfinale tegen Anderlecht. Nu wordt de 28-jarige doelman door het Gentse clubbestuur beloond met een nieuw, verbeterd contract: "Dit is zonder meer een beloning nadat ik hard bleef werken gedurende die maanden toen ik nauwelijks tot niet speelde."

Lees verder

Hommeles in wielerland: Lotto Soudal stuurt Belgisch talent enkel met reservefiets naar koers omwille van gevoelige transfer

Hommeles tussen Lotto Soudal en een van de renners van haar opleidingsploeg, William Junior Lecerf. Het 19-jarige klimtalent verkast naar het jeugdteam van Patrick Lefevere en dat wordt hem niet in dank afgenomen. Het vertrek van Lecerf komt onrespectvol aan bij Lotto-Soudal, dat de samenwerking nog voor het einde van het seizoen besluit stop te zetten. Resultaat: Lecerf moet het enkel met een reservefiets stellen in de Ronde van de Toekomst, waar hij met de nationale ploeg aan deelneemt.

Lees verder

Van Bommel blikt na lange trip naar Istanboel vooruit: "Geen ideale voorbereiding, maar daar heeft deze groep ervaring mee"

Na een verre trip met de nodige vertraging naar Istanboel schoof Mark van Bommel iets na 18 uur lokale tijd (17 uur in België) aan voor de verzamelde Belgische én Turkse pers. "We kenden geen ideale voorbereiding, maar het is wat het is", zei Van Bommel.

Lees verder

EK TIJDRIJDEN MANNEN. Stefan Bissegger verrast topfavorieten Ganna en Kung, Rune Herregodts finisht twaalfde

Stefan Bissegger is de nieuwe Europese kampioen tijdrijden. Hij haalde het met klein verschil voor zijn landgenoot Stefan Kung en wereldkampioen Filippo Ganna. Rune Herregodts sloot zijn eerste internationaal kampioenschap af op een verdienstelijke twaalfde plaats.

Lees verder

Telenet Giants Antwerp naar Kosovo voor kwalificaties FIBA Europe Cup

Telenet Giants Antwerp trekt eind september naar Kosovo voor het kwalificatietoernooi van de FIBA Europe Cup. De ploeg van coach Ivica Skelin speelt daar van 27 tot en met 30 september voor een ticket voor het reguliere seizoen van de FIBA Europe Cup.

Lees verder

Simon Yates begint vol vertrouwen aan Ronde die hij vier jaar geleden won: "Geen reden dat ik Vuelta niet opnieuw kan winnen"

Simon Yates (30) is één van de vele 'herkansers' in deze Vuelta. Een valpartij stuurde zijn Giro in de war, nu hoopt hij op drie weken zonder tegenslag. "De Vuelta is een race die me ligt."

Lees verder

Dylan Borlée en Cynthia Bolingo kunnen niet stunten in finale 400 m

Dylan Borlée is woensdagavond op het EK atletiek vijfde geworden in de finale van de 400 meter met een tijd van 45'39". Iets later op de avond werd Cynthia Bolingo zevende in haar finale van de 400 meter.

Lees verder

Steff Cras verlaat Lotto Soudal en tekent bij TotalEnergies: "Ambitie om zo hoog mogelijk te eindigen in klassement etappekoersen"

Steff Cras rijdt zoals eerder aangekondigd volgend seizoen voor TotalEnergies. Cras was de voorbije drie jaar in dienst bij Lotto Soudal en tekent nu een contract voor twee jaar in Franse loondienst.

Lees verder

Dylan Borlée loopt lang mee met de toppers, maar kan finaal niet stunten en wordt vijfde in finale 400m: "Ik blijf achter met een kleine frustratie"

Dylan Borlée is op het EK atletiek vijfde geworden in de finale van de 400 meter. Met een tijd van 45.39 kan hij terugblikken op een goeie wedstrijd. Lang kon hij meelopen met de toppers, maar bij het ingaan van de laatste rechte lijn moest de jongste van de broers Borlée afhaken. De Brit Matthew Hudson-Smith liep in 44.53 naar het goud, voor de Zwitser Ricky Petrucciani (45.03) en zijn landgenoot Alex Haydock Wilson (45.17)

Lees verder

Julius Bliek ziet new look Rupel Boom starten in mineur: "We kunnen niet wegsteken dat bijna iedereen nieuw is"

Rupel Boom is met een nederlaag aan de competitie begonnen. Na een degelijke eerste helft volgde gisterenavond een veel mindere tweede periode, waarin Ninove-speler Romero Gomez met twee goals de Boomse voorsprong ongedaan maakte.

Lees verder

Young Reds verliezen, Nsimba valt uit

Trainer Gill Swerts kon voor de eerste opdracht van het seizen twee bekende namen aan zijn jonge bende toevoegen. Davino Verhulst stond in doel en aanvoerder Bruny Nsimba kwam de aanval versterken.

Lees verder

Jo Christiaens debuteert met Heist in mineur

Voor zijn eerste competitieopdracht zette coach Jo Christiaens drie debutanten in de ploeg. Nieuwkomers Diedhiou, Peers en Ulenaers begonnen aan de match.

Lees verder

Dessel Sport en Robbe Goor gaan zwaar onderuit op openingsspeeldag: "We moeten met zijn allen voor de spiegel gaan staan"

Dessel ging op de eerste speeldag met de billen bloot tegen een veel sterker Knokke. De thuisploeg kreeg op het middenveld geen voet aan de grond en ook achteraan rammelde het bij momenten net iets te vaak. Diepe spits Oleg Cheprassov, in de plaats gekomen van de geblesseerde Skender Loshi, stond vooraan eenzaam in de spits.

Lees verder

Hoogstraten gaat in eerste match op hoogste amateurniveau meteen onderuit tegen Leuvense beloftenploeg

De eerste wedstrijd van Hoogstraten in eerste nationale is meteen uitgedraaid op een zware kater. Een gelijkspel leek lange tijd in de maak, maar een frommelgoal in de laatste minuut stuurde de Rooikens met lege handen naar huis. Fall had daarna de 1-1 maar binnen te koppen, maar miste.

Lees verder

Cynthia Bolingo (zevende) helemaal terug na zware blessure: "Je leert meer uit pech dan uit zeges"

Geen medaille voor Cynthia Bolingo (29) op de 400 meter, maar haar zevende plaats mag een klein mirakel heten. De hartsvriendin van Nafi Thiam raakte in februari zwaar geblesseerd aan de knie en moest zwaar revalideren na een operatie. Een jaar na haar droevige exit op de Olympische Spelen, ook door een blessure, staat ze er weer helemaal.

Lees verder

Adrien Trebel en Sebastiano Esposito hebben Zwitserse 'ervaring': "Young Boys zou in België voor de titel spelen"

Anderlecht staat voor een dwingende opdracht: Young Boys Bern uitschakelen op weg naar de poules van de Conference League. Daarvoor kan het op twee Zwitserland-kenners rekenen: Adrien Trebel (31) en Sebastiano Esposito (20). De eerste was vorig seizoen uitgeleend aan Lausanne, de tweede aan FC Basel. "Wij moeten gewoon die groepsfase halen."

Lees verder

Toby Alderweireld speelt vanavond met Antwerp in Basaksehir: "Het was Antwerp of niks. Het hele plaatje klopte"

Dit is het eerste grote interview met Toby Alderweireld (33) bij Antwerp. Waarbij het woord "Basaksehir" slechts één keer valt – onze fout. "Ik ben asociaal tijdens het seizoen."

Lees verder

Remco Evenepoel is hét gespreksontwerp in aanloop naar start in Utrecht: "Evenepoel kan in de Vuelta rijden zoals Van Aert in de Tour"

Eerste persconferenties in de Vuelta en meteen onderwerp van gesprek: Remco Evenepoel. Na zijn demonstratie in San Sebastian schat de concurrentie hem hoog in. "We houden hem in de gaten. Hij is een van de sterkste renners in het peloton."

Lees verder

Is Nafi Thiam op weg naar Europese titel én een … ? : "Een record? Daar denk ik niet aan"

Geen twijfel mogelijk: Nafi Thiam (27) is helemaal hersteld van het WK in Eugene. Een maand later is ze in München op weg om haar Europese titel in de zevenkamp te verlengen. Na vier onderdelen leidt ze met ruime voorsprong en heeft ze zelfs het vijftien jaar oude Europese record van de Zweedse Carolina Klüft (7.032 punten) in het vizier. Maar dan heeft ze wel een superworp in het speerwerpen nodig. Noor Vidts (26) staat tweede en is na haar indoorwereldtitel op weg naar haar eerste EK-medaille in de zevenkamp.

Lees verder