Doorgaan naar hoofdcontent

Eerste vrouw met apenpokken vastgesteld in ons land, risicogroepen "maximaal" gevaccineerd tegen eind volgende week

HLN
Eerste vrouw met apenpokken vastgesteld in ons land, risicogroepen "maximaal" gevaccineerd tegen eind volgende week
Voor het eerst is een vrouw in ons land besmet geraakt met het apenpokkenvirus. Dat heeft Boudewijn Catry van gezondheidsinstituut Sciensano bevestigd op een infosessie over het virus.
Lees verder

Witte dolfijn die uit Seine werd gehaald, geëuthanaseerd na ademhalingsproblemen
De witte dolfijn of beloega die in de Seine rondzwom is vandaag gestorven. Dat melden de Franse autoriteiten. In een laatste poging om het dier te redden, heeft men de dolfijn uit de Seine gehaald om deze naar de zee te transporteren. De beloega begon moeite te krijgen met ademhalen waardoor experts besloten om het dier te laten inslapen.
Lees verder

Bermbrand op E19 richting Nederland in Sint-Job-in-'t-Goor: twee rijstroken versperd
Op de E19 tussen Antwerpen en Breda woedde woensdagochtend een bermbrand op de middenberm ter hoogte van Sint-Job-in-'t-Goor. De linker- en middenrijstrook richting Nederland waren daardoor een tijdlang versperd. De brandweer kwam ter plaatse en heeft het vuur kunnen blussen.
Lees verder

PODCAST. Geert neemt Alba mee op Fifty Shades-avontuur. "Ik de dominator, zij de onderdanige"
Terwijl zij in de douche stond, pakte ik de spullen uit die ik had meegebracht. Een zacht, maar stevig lint voor rond haar nek, een klittenband voor rond de polsen of enkels, een zweepje, een blinddoek, en drie kaarsen." Geert (45) leert Alba (36) kennen via een datingapp. Hij geeft aan dat hij als dominante 'Sir' op zoek is naar iemand die een onderdanige rol wil spelen. En daar staat Alba wel voor open. Ze spreken af en beleven een brandend hete nacht vol straffen en kaarsvet. Hoe dat verder afloopt, hoor je in deze aflevering van de podcast 'Mijn Superseks'.
Lees verder

LIVE. Drukke dag in Genk: Dessers officieel naar Cremonese, Limburgers willen Samatta als vervanger en ronden komst van Argentijn Galarza af
Het belooft nog een hete transferzomer te worden. Dat de lat hoog ligt bij Antwerp, is duidelijk. Ook bij Club Brugge zijn het drukke tijden. En welke internationale sterren, naast onder meer Romelu Lukaku, Robert Lewandowski, Erling Haaland en Sadio Mané, verhuizen deze zomer naar een ander team? Via deze pagina transfernieuws zit u op de eerste rij voor alle geruchten en done deals op de transfermarkt!
Lees verder

Ook buiten het voetbal wil dollende Kevin De Bruyne ploegmakker Erling Haaland gerust helpen: "Zal ik je komen assisteren?"
Een bromance lijkt in de maak. Erling Haaland en Kevin De Bruyne dollen er op los onder een foto die de Noorse spits postte op Instagram. "Ik sta op het punt om het volledige menu te bestellen", schrijft Haaland bij een kiekje van zichzelf op restaurant. Een kans die De Bruyne niet kon laten liggen.
Lees verder

Dansend meisje op TikTok laat Lizzo huilen: "Dit is waarom ik het doe"
De tranen vloeiden over Lizzo (34) haar wangen wanneer ze kleine Aria zag dansen op haar nummer 'About Damn Time' op TikTok. De zangeres voegde er snel een reactie aan toe: "Wanneer je muziek maakt, vergeet je dat het een impact kan hebben op mensen. Dat het hen gelukkig kan maken en hun zelfvertrouwen kan geven."
Lees verder

Jane Lynch verlaat Broadwayshow 'Funny Girl' vroeger dan voorzien: "Het heeft niets met Lea Michele te maken"
Vorige maand liet 'Glee'-actrice Lea Michele (35) op Instagram weten dat ze Beanie Feldstein vervangt als Fanny Brice in de Broadwayshow 'Funny Girl'. Al snel volgde daarop het nieuws dat haar 'Glee'-collega Jane Lynch (62) uit de show zou stappen. Toeval of niet? Ze maakte de reden van haar vertrek nu zelf bekend. "Ik vertrek op vakantie. Er is geen drama", klinkt het.
Lees verder

Vlaamse regering maakt 130.000 euro vrij voor bestrijding Aziatische hoornaar: "We zullen versnelling hoger schakelen"
De Vlaamse regering maakt dit jaar 130.000 euro vrij om de Aziatische hoornaar te bestrijden. Dat melden de Vlaamse ministers van Landbouw en Omgeving, Jo Brouns en Zuhal Demir. De wespensoort vormt een bedreiging voor de honingbij die al jaar en dag in onze contreien rondvliegt. Door de honingbij te belagen, betekent de exoot ook slecht nieuws voor de land- en tuinbouw: bijen vervullen immers een belangrijke rol als bestuivers .
Lees verder

Russische politie doet inval in huis van protesterende tv-journaliste
De Russische politie heeft een inval gedaan in de woning van de televisiejournaliste die wereldberoemd werd door een nieuwsuitzending op de Russische televisie te verstoren met een protest tegen de oorlog in Oekraïne. Marina Ovsjannikova, die al herhaaldelijk werd beboet voor haar kritiek op het Russische leger en de Russische invasie, moet rekening houden met een lange celstraf.
Lees verder

Rusland haalt perfect werkende vliegtuigen uiteen voor onderdelen omdat het er in buitenland niet meer aanraakt
Het lijkt erop dat de westerse sancties tegen Rusland werken. Russische luchtvaartmaatschappijen - waaronder het door de staat gecontroleerde Aeroflot - zijn begonnen met het strippen van perfect werkende vliegtuigen voor onderdelen, omdat ze die in het buitenland niet meer kunnen kopen. Dat blijkt uit onderzoek van persbureau Reuters.
Lees verder

BINNENKIJKEN. Sarah Ferguson koopt villa van 8 miljoen euro, ondanks vermeend faillissement: "Waar haalt ze dat geld?"
Ophef in Groot-Brittannië: Sarah Ferguson (62), de ex-vrouw van prins Andrew, heeft zopas een ravissante villa met een prijskaartje van 8 miljoen euro op de kop getikt. Dat is vreemd, gezien ze in het verleden regelmatig verklaarde dat ze "constant op het randje van de financiële afgrond" leeft. Bovendien heeft ze het optrekje zelf niet eens nodig, want ze woont nog steeds samen met Andrew in de Royal Lodge van Windsor. Waarom de plotse aankoop, en waar haalde ze het geld vandaan?
Lees verder

De rijkgevulde carrière van Serena Williams in tien beelden: van het prille begin over haar catsuit tot de scheldpartij richting een umpire
"Het aftellen is begonnen." De woorden van Serena Williams (40) in Vogue laten weinig aan de verbeelding over - het einde van haar glorieuze tenniscarrière is nabij. Williams draait al meer dan twintig jaar mee aan de top en zorgde in die periode voor vele memorabele momenten. Een overzicht in 10 foto's.
Lees verder

Afkoelen tijdens de hittegolf? Deze 8 ventilatoren staan stijlvol in je interieur
De eerste hittegolf van het jaar is aangebroken. Dat betekent zweten à volonté. Als je geen airco in huis hebt, is een ventilator de ideale oplossing. Alleen staat zo'n standaard zilveren stok niet altijd even mooi in je interieur. Gelukkig zijn er ook verschillende modieuze exemplaren te vinden. Dit zijn onze acht favorieten.
Lees verder

Huizen en appartementen te koop vanaf 234.000 euro... op een Spaans golfresort: "Dankzij de verhuursservice is dit een ideale belegging"
Droom je al weg bij de gedachte aan een tweede verblijf aan de Spaanse kust? Waarom zou je dan niet meteen op zoek gaan naar een buitenverblijf op een golfresort? Onze woonexpert Björn Cocquyt ging voor jou op zoek naar de mooiste huizen en appartementen te midden van de holes en greens.
Lees verder

Tiesj Benoot blijft positief na gebroken nekwervel: "Al moet ik wel minstens 40 dagen een nekbrace dragen"
Tiesj Benoot kwam maandag zwaar ten val op training in Italië en liep daarbij een breukje in de nekwervel op. Onze landgenoot van Jumbo-Visma blikt terug op het voorval en blijft vooral positief. "Het had veel erger kunnen aflopen."
Lees verder

KOERS KORT. Geen Vuelta voor Bernal, die rentree viert in Duitsland - Girmay voegt Druivenkoers toe aan programma
Biniam Girmay is sinds maandag terug in Europa, maar dat had heel wat voeten in de aarde. De renner van Intermarché Wanty Gobert was maar liefst 24 uur onderweg vanuit Eritrea naar ons land. "Mijn twee vluchten hadden vertraging, dus daarom duurde de tocht zo lang. Gelukkig vloog ik in business class, dus heb ik vrij goed kunnen rusten tijdens de trip", zegt Girmay, die nu tot het WK in Australië in onze contreien blijft. "Na deze Franco Belge rijd ik een Frans programma met La Polynormande, de Ronde van de Limousin en GP Plouay, maar op 24 augustus kom ik nog even naar België voor de Druivenkoers." Na Plouay gaat het dan richting Canada voor de GP's van Quebec en Montreal. (BVDC)
Lees verder

Alles wat we tot nu toe weten over de spin-off 'House of the Dragon': "Veel draken en witharige pruiken, maar minder seksueel geweld"
Dragons are coming. 'Game of Thrones'-fans kunnen beginnen aftellen. Vanaf 22 augustus verschijnt de spin-off 'House of the Dragon' op HBO Max én bij ons op Streamz. Het is nu drie jaar geleden dat de grote finale van 'Game of Thrones' op de wereld werd losgelaten. Fans bleven met gemengde gevoelens achter en vroegen zich af wat ze van deze prequel mogen verwachten. Auteur George R.R. Martin lichtte al een tipje van de sluier op: "De afleveringen zijn verbazingwekkend." In dit artikel verzamelen we allés wat we tot nu toe weten over de nieuwe fantasieserie.
Lees verder

China kondigt einde aan van militaire oefeningen bij Taiwan
China heeft zijn militaire oefeningen rond Taiwan na zes dagen voorlopig beëindigd. Dat heeft het leger via het sociale medium Weibo laten weten.
Lees verder

Boliviaanse 'Death Road': ooit levensgevaarlijk, nu een paradijs voor wilde dieren
Death Road, de beruchte route die door het Boliviaanse Andesgebergte loopt, is nu een veilige haven voor wilde dieren en planten. De route eiste het leven van zo'n driehonderd slachtoffers tussen 1999 en 2003. Doordat het transport sinds enkele jaren sterk beperkt wordt, staat fauna en flora weer in volle bloei.
Lees verder