Doorgaan naar hoofdcontent

“Een paar meter verder en we hadden het niet meer na kunnen vertellen”: Delphine en haar gezin kunnen dronken bes...

HLN
"Een paar meter verder en we hadden het niet meer na kunnen vertellen": Delphine en haar gezin kunnen dronken bestuurder (29) maar nipt vermijden, net voor hij crasht in bocht
"Mijn man is na het ongeval meteen naar het verhakkelde voertuig gelopen. Die man raakte heelhuids uit zijn wagen, maar reageerde vrij agressief. Ik hoop dat hij vandaag beseft dat hij een gezin van drie bijna de dood heeft ingejaagd." Delphine Willepotte ontsnapte zaterdag omstreeks middernacht aan de dood, toen een dronken bestuurder haar gezin in Ieper na een inhaalmanoeuvre maar op enkele meters miste. De 29-jarige speelde zijn rijbewijs kwijt, maar het gezin is enorm onder de indruk van de feiten.
Lees verder

Eén dode en 17 gewonden nadat wagen inrijdt op menigte in Pennsylvania, 24-jarige bestuurder zegt "sorry"
In de Amerikaanse staat Pennsylvania zijn gisteren één dode en zeventien gewonden gevallen nadat een wagen is ingereden op een menigte. Dat meldt de lokale politie. De verdachte, de 24-jarige Adrian Oswaldo Sura Reyes, is opgepakt. De man zou na de crash ook nog een vrouw hebben aangevallen en vermoord, aldus de politie.
Lees verder

REEKS. Marina (64) en Mike (52) kochten 'stoemelings' de B&B waar ze net hun huwelijksverjaardag vierden: "Wie niet zoekt, die vindt (een droomhuis aan zee)"
Een weekendje aan zee om hun vijfde huwelijksverjaardag te vieren, gooide het leven van Mike (52) en Marina (64) onverwachts om. Terug thuis wilde Mike een mooie recensie schrijven op de Facebookpagina van de B&B, een duinvilla uit 1926 in belle-epoquestijl met een adembenemend uitzicht. Toen hij daar tussen de lijnen las dat de eigenaar openstond voor een goede overnemer, keken Mike en Marina mekaar aan. Wie niét zoekt, die vindt.
Lees verder

Marina (64) en Mike (52) kochten 'stoemelings' de B&B waar ze net hun huwelijksverjaardag vierden: "Wie niet zoekt, die vindt (een droomhuis aan zee)"
Een weekendje aan zee om hun vijfde huwelijksverjaardag te vieren, gooide het leven van Mike (52) en Marina (64) onverwachts om. Terug thuis wilde Mike een mooie recensie schrijven op de Facebookpagina van de B&B, een duinvilla uit 1926 in belle-epoquestijl met een adembenemend uitzicht. Toen hij daar tussen de lijnen las dat de eigenaar openstond voor een goede overnemer, keken Mike en Marina mekaar aan. Wie niét zoekt, die vindt.
Lees verder

"Deze grillige tomaat is een droomcombinatie met mozzarella en basilicum": groentechef tipt welke tomaten er zijn en in welk gerecht ze het best passen
De zomer is hét tomatenseizoen bij uitstek, maar natuurlijk is er meer dan één type tomaat terug te vinden in de winkel. "Tomaten zijn heel breed inzetbaar", vindt groentegoeroe en chefkok Frank Fol. Welke soorten zijn er allemaal en wat zijn hun kenmerken? En welke gebruik je het best in een tomatensaus, bij mozzarella of bij een tomaat-garnaal? De chef legt het ons uit en deelt een exclusief recept om het beste uit de groente te halen.
Lees verder

CHALLENGER PRO LEAGUE. Tienkoppig Beerschot klopt Beveren na bijzonder fraaie goal, Club NXT geeft dubbele bonus uit handen tegen SL16
Speeldag één in de Challenger Pro League - de tweede Belgische voetbaldivisie. Hoe start degradant Beerschot? En hoe vergaat het de beloftenploegen van Anderlecht, Club Brugge, Standard en Racing Genk? Ontdek het op deze pagina.
Lees verder

REPORTAGE. In Limburg speuren bewakingsagenten op mijnterrils naar bosbranden: "Oei, is dat een rookpluim? Of een tractor die stof maakt?"
Door de aanhoudende droogte is sinds donderdag code rood, de hoogste alarmfase, van kracht in onze bossen en natuurgebieden. Dat betekent dat uitkijkposten permanent bemand zijn om natuurbranden zo snel mogelijk te spotten. In Limburg staan zelfs bewakingsagenten op de uitkijk op mijnterrils. "Vanop tientallen kilometers kunnen wij tot op de straat juist bepalen waar het brandt."
Lees verder

Procureur-generaal ontkent wraakactie tegen topadvocaat Walter Van Steenbrugge: "Wettelijke plicht van OM om raadkamer te laten oordelen"
De Gentse procureur-generaal Erwin Dernicourt heeft gereageerd op de aantijgingen van advocaat Walter Van Steenbrugge. Van Steenbrugge werd eind deze week genoemd in een drugszaak. Hij wordt beschuldigd van deelname aan een criminele organisatie. Van Steenbrugge vermoedt een wraakactie van eerste advocaat-generaal Francis Clarysse, maar zijn overste ontkent met klem. "Deze vraag tot verwijzing werd niet opgesteld door eerste advocaat-generaal Francis Clarysse en hij nam daartoe ook geenszins de beslissing."
Lees verder

Drie alpinisten komen om het leven bij val van 60 meter diep in Ecuador, twaalf anderen raken gewond
Drie bergbeklimmers zijn zaterdag om het leven gekomen bij een val tijdens de beklimming van de vulkaan Carihuairazo in het Zuid-Amerikaanse Ecuador. Dat melden de hulpdiensten. Twaalf anderen raakten gewond.
Lees verder

"Shakira wil verhuizen naar Miami": vlucht de zangeres uit Spanje?
Wil Shakira (45) 'vluchten' van haar problemen? Insiders vertelden aan Page Six dat de zangeres Barcelona wil verlaten en naar Miami wil trekken. Dat is een opvallende keuze, nu ze middenin haar scheiding zit én er een gevangenisstraf boven haar hoofd hangt. "Miami is haar toevluchtsoord."
Lees verder

LIVE EK WIELRENNEN. Dillier en Pöstlberger kiezen voor de aanval, kan Tim Merlier de Europese trui veroveren?
Vandaag staat het EK wielrennen op het programma. Belgisch kampioen Tim Merlier is een van de topfavorieten om in München de Europese trui te veroveren, maar er zijn kapers op de kust. Fabio Jakobsen, Arnaud Démare, Alexander Kristoff en ex-wereldkampioen Mads Pedersen lijken de voornaamste uitdagers te worden. Volg alle actie LIVE op deze pagina.
Lees verder

"Boven de 30° C is een koelvest even essentieel als waterdichte kledij in de regen": tips voor motorrijders in de hitte
Motorrijden is geen pretje bij deze bloedhete temperaturen. Een hete zon op zware, beschermende motorkledij is nefast voor de concentratie en dan kan het soms zelfs gevaarlijk rijden worden. Onze motorexpert Arno Jaspers geeft advies: "Extreme weersomstandigheden vragen ook om aangepaste kledij."
Lees verder

Zware uitslaande brand in flat in Brussel: geen gewonden, wel veel schade in onderliggende panden
Zondagochtend rond 3.50 uur is brand uitgebroken in een flat op de zesde en bovenste verdieping van een gebouw aan de Vlaamsesteenweg in Brussel. Dat meldt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw. Er vielen geen gewonden.
Lees verder

Bosbrand in Zuid-Frankrijk dan toch niet onder controle, 1.000 mensen uit voorzorg geëvacueerd
In het zuiden van Frankrijk zijn zowat duizend mensen geëvacueerd vanwege een opgelaaide bosbrand die 500 hectare natuur extra in de as heeft gelegd. De evacuaties vonden plaats in het departement Aveyron, waar volgens de lokale autoriteiten in totaal al 1.260 hectare natuur verloren is gegaan.
Lees verder

Meedogenloze regels, behalve voor haar: wie is prinses Mahra van Dubai, favoriete dochter van de emir?
Hij heeft meer dan 30 kinderen bij zes vrouwen, maar er kan slechts één zijn grote favorietje zijn. Prinses Mahra, de 28-jarige dochter van emir Mohammed bin Rashid al-Maktoum (73) van Dubai, heeft veel vrijheid, kreeg toegang tot een immens fortuin en hoeft zich als enige royal niets aan te trekken van de strikte islamitische regels. Waarom staat de emir haar zoveel toe, terwijl zijn andere dochters en vrouwen vaak op gruwelijke wijze behandeld worden?
Lees verder

Barman en wetenschapsexpert leggen uit hoe je in geen tijd nieuwe ijsblokjes maakt voor in je drankjes: "Ga voor zo klein mogelijke ijsblokjes"
Op hete dagen snakken we naar ijsblokjes in onze rosé of cocktail, maar wat als je vergeten bent om ijsblokjes te maken: hoe krijg je ze toch snel klaar? En welke soort ijsblokken gebruik je bij welk drankje? Wetenschapsexpert Martijn Peters en barman Bram Van Geert leggen uit hoe je ze best maakt en bij welke cocktail je welke soort ijsblokken serveert. "Bij een plastic ijsblokjeshouder zal het water trager bevriezen."
Lees verder

Lezen over moord, vrouwenvriendschap of onweerstaanbare liefde? 16 straffe boeken voor de zomer
Het ultieme vakantiegevoel? Helemaal opgeslorpt worden door een heerlijk boek. Of je nu leest op een exotische bestemming, op je cosy terras of in je groene achtertuin: verhalen nemen je hoe dan ook mee naar een andere wereld. Ontspanning dus gegarandeerd. Ook in dit verlengde weekend. Nog op zoek naar een goed boek? Dit zijn de beste 16 verhalen van het moment.
Lees verder

Dit is pas straf! Benny Houben (45) werkt Dodentocht af van maar liefst 300 kilometer
De Dodentocht in de Antwerpse gemeente Bornem zit erop en dan is het altijd uitkijken naar leuke verhalen van opmerkelijke deelnemers. Het verhaal van Benny Houben (45) uit Helchteren is er zo een. Hoewel de Dodentocht door de hitte werd ingekort tot 65 kilometer, legde de Limburger een afstand af van wel 300 kilometer.
Lees verder

Dronken man rijdt om 9.30 uur 's ochtends in op leeg terras: geen gewonden
Zondagochtend omstreeks 9.30 uur is er een ramp vermeden op de Maurice Lemonnierlaan in Brussel. Een dronken man reed er in op een terras, maar gelukkig zat er niemand op het bewuste terras. Er vielen dan ook geen gewonden.
Lees verder

Wat is er aan de hand met Mbappé? PSG-ster weigert verder te lopen wanneer hij bal niet krijgt in een avondje vol frustratie
Een opvallend gefrustreerde Kylian Mbappé gisteren tijdens de klinkende zege van PSG tegen Montpellier (5-2). Met als toppunt zijn ongenoegen bij een veelbelovende counter. De 23-jarige Fransman stopte met lopen toen-ie niet werd aangespeeld en pakte uit met een wegwerpgebaar. Wat is er aan de hand? Coach Galtier wijst naar de gebrekkige voorbereiding.
Lees verder