Doorgaan naar hoofdcontent

Duet Britney Spears en Elton John vanaf vandaag te beluisteren: “Ze zingt alsof haar leven ervan afhangt”

HLN
Duet Britney Spears en Elton John vanaf vandaag te beluisteren: "Ze zingt alsof haar leven ervan afhangt"
Vanaf vandaag kan je luisteren naar 'Hold Me Closer', een samenwerking van Britney Spears (40) en Elton John (75). Het duet is een verrassende en vernieuwde versie van 'Tiny Dancer', een monsterhit van de zanger uit 1971. Het nummer is Spears' eerste nieuwe muziekrelease sinds ze niet langer onder bewindvoering staat van haar vader. In 'The Guardian' vertelt John alles over de unieke samenwerking met de popster.
Lees verder

Ziekenhuisbaas van 700 personeelsleden op staande voet ontslagen na 17 jaar dienst: "Als er geen steun meer is van bepaalde spelers wordt de trainer ontslagen"
Lieven Vermeulen (53) is gisterenmiddag donderdag op staande voet ontslagen als algemeen directeur bij het Veurnse AZ West. De man stond er zeventien jaar aan de leiding. Huidig verpleegkundig directeur Bert Cleuren neemt zijn functie over. Vermeulen zelf reageert verrast: "Er wordt mij niets ten laste gelegd maar toch word ik de laan uitgestuurd."
Lees verder

Gemiddeld krijgen 800 Belgen per jaar de diagnose van de ziekte van Kahler: "Extreem zeldzaam onder de 40, maar bij ouderen zien we een exponentiële stijging"
Neen, bloedkanker is niet hetzelfde als leukemie. Het is een verzamelnaam voor verschillende soorten kankers die ontstaan vanuit het beenmerg. De vaakst voorkomende kanker, de ziekte van Kahler, werd in 2019 vastgesteld bij 1.023 belgen. Toch is ze voor velen nog onbekend. Professor dr. Johan Maertens, hematoloog in het UZ Leuven, geeft duiding: "De ziekte ontstaat wanneer kwaadaardige plasmacellen – een bepaald soort witte bloedcellen – overvloedig gaan woekeren."
Lees verder

Niemand is te oud voor groeiende motorclub van Okra Kempen: "Die wandelstok heb ik pas nodig als ik van mijn motor afstap"
"Met mijn helm op ben ik 18 jaar." Aan het woord: de 79-jarige Jan Van Sprengel uit Merksplas. Hij is één van de 250 motards die Okra Kempen intussen telt. Vrijdag organiseerde de seniorenvereniging een motortreffen voor Okra-motorrijders uit heel Vlaanderen. Vanuit Turnhout vertrokken ze voor een tocht van 250 kilometer.
Lees verder

LIVE. West Ham denkt na over Januzaj, Salernitana polst naar Batshuayi - Bongonda naar Cadiz - veel bedrijvigheid bij Club en Anderlecht
Het belooft nog een spannend slot van de transfermercato te worden. Zowel Anderlecht, Antwerp als Club Brugge hebben nog wel wat werk voor de boeg. En welke internationale sterren, naast onder meer Romelu Lukaku, Robert Lewandowski, Erling Haaland en Sadio Mané, verhuizen deze zomer naar een ander team? Via deze pagina transfernieuws zit u op de eerste rij voor alle geruchten en done deals op de transfermarkt!
Lees verder

OPROEP. Pasta met haar of bier met ijsblokjes: wat was jouw verschrikkelijkste maaltijd op vakantie?
Spaghetti bolognese zonder tomatensaus, een vispannetje met twee garnalen of frietjes die eruitzien als slappe asperges. Eten op vakantie kan soms serieus tegenvallen. Wij willen daarom jouw walgelijkste of grappigste verhalen over eten in het buitenland horen.
Lees verder

"Ik wilde het zo graag, je denkt niet aan wat kan mislopen." 4 Vlamingen over waarom ze hun neus lieten corrigeren
Lang leve kaarsrechte neuzen en minuscule wipneusjes. De neuscorrectie is populairder dan ooit, ondanks de fameuze kostprijs van duizenden euro's. Twee experts schetsen waar de tendens vandaan komt én wat de risico's zijn: van nabloedingen tot niet meer kunnen ademen. Naomi (26), Elisa (23), Lien (24) en Gunther (48) leggen uit waarom ze kozen voor 'een nieuwe neus'. "Achteraf gezien mocht mijn neus nog kleiner, want mooie meisjes hebben vaak nog kleinere neuzen."
Lees verder

Kinderen die dood teruggevonden werden in koffers in Nieuw-Zeeland zijn geïdentificeerd
Het identificatieproces van twee kinderen die dood werden aangetroffen in koffers in Nieuw-Zeeland, is afgerond. Dat laat de politie van Nieuw-Zeeland vandaag weten. De politie gaat nu door met het onderzoek naar de omstandigheden rond de overlijdens, aldus inspecteur Tofilau Faamanuia Vaaelua.
Lees verder

Vakbond over drugsproblemen bij politie: "Drugs verkopen of hand-en-spandiensten leveren voor milieu"
De politievakbond NSPV erkent dat het drugsgebruik bij de Antwerpse politie een probleem is. Volgens woordvoerder van de politievakbond Luc Goos blijft het niet altijd bij privégebruik, maar wordt er soms drugs verkocht of helpen politiemensen zelfs drugscriminelen door dossiers in te kijken. "Het is niet te onderschatten", vertelt Goos bij HLN LIVE.
Lees verder

Britse regulator verhoogt plafond voor energieprijzen met 80 procent
De Britse energieregulator Ofgem verhoogt het plafond voor energieprijzen vanaf oktober met 80,06 procent. De jaarfactuur van een gemiddeld Brits gezin zal daardoor stijgen van 1.971 pond naar 3.549 pond (4.203 euro). Britse huishoudens gaan deze winter bijna drie keer meer betalen om hun huizen te verwarmen in vergelijking met een jaar geleden. Dat is een schokkende prijsstijging voor miljoenen Britten die al moeite hebben om hun dagelijkse boodschappen te betalen.
Lees verder

LIVE VUELTA. Maar één echte hindernis voor leider Remco Evenepoel en co in vreemde etappe, maar het is wel een stevige
Vreemde rit in de Vuelta vandaag, met een heuvelachtige aanloop maar slechts één echte klim. Wel een stevige: de Puerto de San Glorio is na ruim 30 km 'vals plat' officieel 22,4 kilometer lang en stijgt gemiddeld 5,5 procent. De top ligt op 64,2 kilometer van de streep. Nadien loopt het over een hoogvlakte op circa 1.000 meter op overwegend vlakke of dalende wegen naar de finish in Cistierna. Remco Evenepoel draagt de leiderstrui na zijn sterke rit van gisteren. Toont hij zich opnieuw? Volg het de hele dag door op deze pagina!
Lees verder

Vanessa Bryant doneert de opbrengst van Kobe's foto's rechtszaak aan liefdadigheid
Vanessa Bryant zal om de opbrengst van het vonnis van 16 miljoen dollar dat ze woensdag won in een rechtszaak tegen Los Angeles County doneren aan een stichting die is vernoemd naar haar man Kobe Bryant en dochter Gianna.
Lees verder

Vanessa Bryant doneert schadevergoeding van 16 miljoen dollar voor foto's helikoptercrash aan liefdadigheidsorganisatie
Vanessa Bryant zal de 16 miljoen dollar die ze woensdag won in een rechtszaak tegen Los Angeles County doneren aan een stichting die is vernoemd naar haar man Kobe Bryant en dochter Gianna.
Lees verder

Britse arts verklaart baby verkeerdelijk hersendood: kindje begint twee weken na diagnose weer te ademen
Een Brits ziekenhuis ligt onder vuur nadat een ervaren arts een baby van vier maanden verkeerdelijk hersendood heeft verklaard. Twee weken na de diagnose begon het kindje namelijk weer zelfstandig te ademen. Door het incident zal de test die artsen gebruiken om na te gaan of een patiënt al dan niet hersendood is, grondig worden herzien. Dat melden Britse media.
Lees verder

David Goffin begint met veel vraagtekens aan de US Open: "Vind mijn timing nog niet"
Vier eerste rondes na mekaar zijn nog geen reden voor paniek vindt David Goffin (ATP 62). "Ik zit er niet ver vanaf, ik moet gewoon blijven werken", zei de Luikenaar vanuit new York. Maandag begint hij aan zijn twaalfde US Open.
Lees verder

Vanaf 2023 strengere normen voor wie bouwt en grondig renoveert: dit verandert er concreet voor jouw project
Ga je volgend jaar bouwen of je woning grondig energetisch renoveren? Hou er dan rekening mee dat er strengere normen gelden voor het verplichte aandeel hernieuwbare energie. Dat gaat namelijk de hoogte in voor bouwaanvragen vanaf 1 januari 2023. Bouwsite Livios legt uit wat dat precies betekent.
Lees verder

Vanaf 2023 strengere eisen voor wie bouwt en energetisch renoveert
Ga je volgend jaar bouwen of je woning grondig energetisch renoveren? Hou er dan rekening mee dat er strengere normen gelden voor het verplichte aandeel hernieuwbare energie. Dat gaat namelijk de hoogte in voor bouwaanvragen vanaf 1 januari 2023. Bouwsite Livios legt uit wat dat precies betekent.
Lees verder

Liep het huwelijk van Sylvester Stallone op de klippen door een hond? "Hij wou een rottweiler, z'n vrouw niet"
Nu de scheiding tussen Sylvester Stallone (76) en z'n echtgenote Jennifer Flavin (54) officieel aangekondigd is, speculeren verschillende media over mogelijke oorzaken van de breuk. Zo is volgens Page Six een discussie over de aankoop van een nieuwe hond de druppel geweest.
Lees verder

Vorig jaar ruim 3.300 woningen niet geschikt voor bewoning in Vlaanderen
In 2021 werden op basis van de Vlaamse Codex Wonen 3.033 woningen ongeschikt of ongeschikt en onbewoonbaar verklaard. Nog eens 279 woningen werden onbewoonbaar verklaard op basis van de Nieuwe Gemeentewet. Het totaalaantal nieuwe ongeschikt- of ongeschikt- en onbewoonbaarverklaringen kwam daarmee op 3.312. Dat blijkt vandaag uit cijfers van Statistiek Vlaanderen.
Lees verder

Hij scoorde maar liefst vijf doelpunten: prins Harry wint polotoernooi voor het goede doel
Prins Harry (37) deed donderdag voor het goede doel mee aan een polotoernooi in Aspen in de Amerikaanse staat Colorado. Het jaarlijkse evenement werd georganiseerd door Sentebale, een organisatie waarvan de hertog van Sussex mede-eigenaar is en die zich inzet voor mensen met hiv in de Afrikaanse landen Lesotho en Botswana.
Lees verder