Doorgaan naar hoofdcontent

Dronken automobilist ramt herdenkingsbord voor Lorenzo (20): “Enorm geschrokken dat zijn herdenkingsplaats vernield...

HLN
Dronken automobilist ramt herdenkingsbord voor Lorenzo (20): "Enorm geschrokken dat zijn herdenkingsplaats vernield is"
Een dronken automobilist is zondagnacht in Hamme met zijn wagen uit de bocht gegaan en tegen een verlichtingspaal beland. Hij reed hierbij ook op het herdenkingsbord voor Chiroleider Lorenzo Van Hecke (20), die om het leven kwam op zijn fiets na een aanrijding met een bestuurder. De bestuurder was ook zeer licht onder invloed, maar dit had geen impact op het ongeval. "Het is bijzonder pijnlijk om te horen dat mijn broer zijn herdenkingsplaats vernield is", zegt zijn zus Eve.
Lees verder

Crypto-expert schreef een boek over Bitcoin en co: "Snel rijk worden met crypto is voorbij, maar het blijft een unieke financiële opportuniteit"
Bitcoin en andere cryptomunten beleven woelige maanden. Toch blijft het de favoriete investering van miljoenen 'believers' in de digitale munten. Gwen Busseniers van de CryptoSchool schreef een gids voor wie mee wil in de cryptowereld. Tegelijk waarschuwt ze voor verschillende vormen van oplichting. "Het gevaar schuilt niet in de technologie, maar in de kwetsbaarheid en hebzucht van de belegger."
Lees verder

Extra spaarbekken moet Vlaanderen beter wapenen tegen de droogte
Vlaams minister van omgeving Zuhal Demir (N-VA) voert de strijd tegen de aanhoudende droogte op met de aanleg van een nieuw spaarbekken aan het Albertkanaal in Ranst. Het spaarbekken is goed voor drie tot vier miljoen extra kubieke meter water dat tijdens extreme droogte als reserve kan dienen voor de drinkwaterproductie.
Lees verder

Pandatweeling Bao Di en Bao Mei viert derde verjaardag in Pairi Daiza
Bao Di en Bao Mei, de pandatweeling geboren in dierenpark Pairi Daiza, viert vandaag hun derde verjaardag. De tweeling werd dit weekend al getrakteerd op taart en felicitaties van de bezoekers.
Lees verder

Het kon niet gek genoeg op WECANDANCE. Kijk mee naar de meest geslaagde looks van afgelopen weekend
Afgelopen weekend werd er, met de tenen in het zand, massaal gedanst op WECANDANCE. En het waren dit jaar lang niet alleen de vrouwen die in hun meest modieuze looks op het toneel verschenen, ook mannen haalden alles uit de kast. Benieuwd naar welke door onze moderedacteur voorspelde trends gespot werden? Dit waren de 25 beste outfits die gedragen werden in Zeebrugge.
Lees verder

Deze maatregelen neemt Vlaamse Waterweg voor scheep- en pleziervaart door aanhoudende droogte
Door de aanhoudende droogte neemt de Vlaamse Waterweg naast bepaalde preventieve, ook effectieve maatregelen om spaarzaam om te gaan met water en het toegankelijk te houden voor iedereen. Aan verschillende sluizen in Vlaanderen worden schepen daarom gegroepeerd versast, zodat er minder water verloren gaat, zo meldt de Vlaamse Waterweg op haar website.
Lees verder

Moeder (81) van Pat Krimson overleden: "Het verlies gaat ondraaglijk zijn"
Pat Krimson (57) moest afgelopen weekend afscheid nemen van zijn moeder Gerda. Dat laat de dj weten via de sociale media. "Bedankt voor het leven en de liefde, bedankt om zo'n fantastisch sterke mama te zijn", schrijft hij in zijn bericht bij de rouwbrief. Gerda werd 81 jaar.
Lees verder

Wapenstilstand op Gazastrook houdt voorlopig stand: Israël heropent grensposten
De wapenstilstand die in de nacht van zondag op maandag is ingegaan voor de recentste escalatie van het conflict op de Gazastrook houdt voorlopig stand. Een woordvoerster van het Israëlische leger bevestigt maandagochtend dat er sinds zondagavond laat geen raketten meer zijn afgevuurd vanuit Gaza op Israël, en ook het Israëlische leger heeft geen nieuwe doelwitten in de smalle landstrook aangevallen. Israël heeft nu de grenspost Kerem Shalom, in het zuiden van de enclave, heropend voor humanitaire transporten. Ook de grensovergang van Erez is weer open.
Lees verder

Vanaf 1 september kan je renteloos 60.000 euro lenen om te renoveren: voor welke werken kan je die lening aanvragen?
De Vlaamse regering heeft het licht op groen gezet voor de Mijn VerbouwLening. Vanaf 1 september kan je daarmee tot 60.000 euro lenen voor je renovatieprojecten. De regering hoopt hiermee de woningkwaliteit en de energieprestatie van de Vlaamse woningen te verbeteren. Wie heeft er precies recht op deze goedkopere lening? En voor welke projecten kan je ze aanvragen? Bouwsite Livios zocht het uit.
Lees verder

Vanaf 1 september kan je renteloos 60.000 euro lenen om te renoveren: wie kan deze lening aanvragen?
De Vlaamse regering heeft het licht op groen gezet voor de Mijn VerbouwLening. Vanaf 1 september kan je daarmee tot 60.000 euro lenen voor je renovatieprojecten. De regering hoopt hiermee de woningkwaliteit en de energieprestatie van de Vlaamse woningen te verbeteren. Wie heeft er precies recht op deze goedkopere lening? En voor welke projecten kan je ze aanvragen? Bouwsite Livios zocht het uit.
Lees verder

LIVE (di, 20u45). Union vertrokken naar "hel" van Rangers, Van der Heyden: "Weten dat ze ons onder druk zullen zetten"
Morgenavond speelt Union in Glasgow bij de Rangers zijn terugwedstrijd in de derde voorronde van de Champions League. De Belgische vicekampioen vertrok vanmorgen na de 2-0-overwinning van vorige week met reële kansen op kwalificatie richting Schotland. Op deze pagina zit u goed om al het nieuws in aanloop naar de match te volgen.
Lees verder

F1-vedetten op vakantie: Hamilton op zoek naar roots in Afrika, Leclerc toont gespierd bovenlichaam
Het is momenteel zomerstop in de Formule 1. De coureurs genieten dan ook van een deugddoende rustpauze. Maar waar houden ze zich mee bezig tijdens hun vakantie? Een overzicht.
Lees verder

Eerste graanschip uit Oekraïne bereikt bestemming: 12.000 ton maïs aan boord
Voor het eerst sinds de totstandkoming van het internationaal graanakkoord heeft een graanschip vanuit Oekraïne zijn bestemming bereikt. Dat meldt het Turkse staatspersbureau Anadolu.
Lees verder

KOERS KORT. INEOS Grenadiers beloont Ethan Hayter, winnaar van Ronde van Polen, met nieuw contract
Ethan Hayter heeft zijn contract bij INEOS Grenadiers verlengd tot eind 2024. De Britse wielerploeg bevestigt het nieuws daags na de eindzege van het 23-jarige toptalent in de Ronde van Polen.
Lees verder

In dit Duitse boerendorpje hebben ze geen gas meer nodig. Kan Vlaanderen dat kopiëren?
In het Beierse Großbardorf maken ze zich geen zorgen om stijgende energieprijzen. Het dorp leeft zonder gas. En dat hebben de inwoners altijd al gedaan, want gasleidingen zijn er nooit geweest. Maar hoe is dat in godsnaam mogelijk? En kunnen we dat in Vlaanderen ook?
Lees verder

Kiev blaast opnieuw belangrijke brug bij Cherson op: "Wat een nacht voor de bezetters"
De Oekraïense strijdkrachten hebben afgelopen nacht opnieuw een strategisch belangrijke brug nabij de zuidelijke stad Cherson gebombardeerd. Dat hebben de autoriteiten in Kiev aangekondigd. "Wat een nacht voor de bezetters in de regio van Cherson", aldus regionaal parlementslid Serhi Chlan op Facebook. "Bombardementen rond de Antonovskibrug." Een legerwoordvoerster bevestigde de beschietingen.
Lees verder

Boris Johnson zet huis in Londen te koop voor 1,9 miljoen euro
Boris en Carrie Johnson verkopen hun huis in Camberwell in Zuid-Londen. Zelf hebben ze er nooit gewoond omdat ze naar Downing Street 10 verhuisden, de ambtswoning van de Britse premier. De vraagprijs voor het stulpje in Camberwell bedraagt een slordige 1,9 miljoen euro.
Lees verder

UNIEK LOGEREN. Louis en Evelien slapen in een anus
Een nachtje op hotel aan zee of in een chalet in de Ardennen: sommige Vlamingen willen net wat meer avontuur op vakantie. Wij gingen langs bij enkele Vlamingen die dit jaar voor een bijzondere vakantieplek gekozen hebben. Louis en Evelien uit Destelbergen kozen voor het kunstwerk CasAnus in de Verbeke Foundation in Stekene.
Lees verder

"Je zult nooit nog iemand ontmoeten die zo van je hield zoals ik": Duitse media onthullen hallucinant verhaal over Dortmund-speler die zwangere vriendin in buik zou hebben geschopt
De Duitse voetbalinternational Nico Schulz van Borussia Dortmund wordt beschuldigd van huiselijk geweld. De 29-jarige vleugelverdediger zou in 2020 zijn toenmalige vriendin hebben mishandeld. Ze was op dat moment zwanger en zou door Schulz meerdere keren in haar buik zijn geschopt.
Lees verder

Met deze gouden regels leer je succesvol af te dingen: "Ook in reguliere winkels hebben verkopers vaak al ingecalculeerd dat er wat van de prijs af kan"
Alles wordt duurder, maar vaak valt er best te praten over de prijs. Bovendien is het voor vele mensen een leuk spelletje om de prijs zo laag mogelijk te krijgen. Wij gingen op zoek naar afbiedtips. En waar kun je dan beter terecht dan bij onze noorderburen?
Lees verder