Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 30 augustus 2022

Drie maanden na dood baby William: “Waarom kon de wet ons geen vredig afscheid gunnen?”

HLN
Drie maanden na dood baby William: "Waarom kon de wet ons geen vredig afscheid gunnen?"
Drie maanden geleden stierf baby William aan een zeldzame ziekte. Het jongetje uit Brugge werd amper 14 maanden oud. Zijn ouders vinden nu voor het eerst de moed om hun verhaal te doen. Over onmenselijk afscheid, geld voor andere zorgouders en onderzoek en euthanasie bij kinderen. "William was een vechter - daarom werd de leeuw ook zijn symbool - en hij heeft ons die vechtlust doorgegeven. Hij was klein, maar hij heeft veel doen bewegen. En dat willen we niet verloren laten gaan."
Lees verder

IN BEELD. MNM-dj's spelen reuzenversie van verstoppertje in Disneyland Paris
Vandaag waren er een heleboel MNM-dj's in Disneyland Paris. Niet alleen om vanuit het Franse park live radio te maken, maar ook om er verstoppertje te spelen. Luisteraars gingen op zoek naar een verstopte Dorianne Aussems en Robin Keyaert. Ook Thuis-acteur Yemi Oduwale was erbij als 'topcatcher'.
Lees verder

Zelensky ontmoet IAEA-delegatie in Kiev in aanloop naar inspectie kerncentrale
De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft dinsdag in Kiev een onderhoud gehad met de delegatie van het Internationaal Atoomenergieagentschap (IAEA). Het team reist later deze week door naar de kerncentrale van Zaporizja voor een inspectie van de centrale, die zich in een zone bevindt die door de Russische troepen gecontroleerd wordt.
Lees verder

Duitse consul die verdacht wordt van moord op Belgische echtgenoot vlucht naar Frankfurt: "Ik ben een diplomaat, er kan mij toch niets gebeuren!"
De Duitse consul die ervan verdacht wordt zijn Belgische man te hebben vermoord in Rio de Janeiro, is spoorloos na een reeks blunders door het Braziliaanse gerecht. Dat talmde te lang om een strafprocedure op te starten, waardoor de consul de gevangenis mocht verlaten. En omdat de rechter "vergat" zijn paspoort in beslag te nemen, kon hij ook nog eens probleemloos op een vliegtuig naar Duitsland stappen.
Lees verder

Familie beleefde vanop eerste rij triomf van Remco Evenepoel: "Hij sprak al sinds de winter over deze tijdrit"
Aanwezig in de Vuelta bij de eerste overwinning van Remco Evenepoel in een grote ronde: zijn familie. Papa Patrick sprak dan ook met veel trots bij VTM Nieuws. "Ik heb het met spanning beleefd. Die tijdrit was een doel. Hij staat er goed voor, maar het is nog niet gedaan. Want ik zag Roglic een zeer sterk einde van de tijdrit rijden."
Lees verder

Hele clan op post voor aangekondigd kunststukje van Evenepoel: "'Opa zal er zijn', zei ik. En nu staan we hier allemaal"
Vriendin, moeder, vader, oma, opa: de hele clan-Evenepoel was van de partij in Alicante. Het was 'van moeten', want hun held had aangekondigd dat hij iets speciaals in petto had.
Lees verder

'I Was a Teenage Exocolonist' is een bijtend tienerdrama in de ruimte
Nee, de tiener die je bestuurt in videogame 'I Was a Teenage Exocolonist' heeft géén vervelende ziekte opgelopen: hij/zij is een van de inwoners van een ruimtekolonie buiten ons zonnestelsel (een exo-kolonie dus). Waar hem/haar de uitdagingen van een jonge ruimtepionier staan te wachten. Maar ook die van een doodgewone tiener.
Lees verder

Paard ingeslapen na fatale val op Waregem Koerse
Op Waregem Koerse is een paard geëuthanaseerd na een fatale val. Dat meldt dierenrechtenorganisatie GAIA, maar ook Waregem Koerse zelf. Het dier brak tijdens de Prijs Baron Casier, de tweede hindernisren, zijn rechterbovenarm. De breuk was zo ernstig dat het paard geëuthanaseerd werd. Vandaag vond de 175e editie van het paardenwedren-event plaats.
Lees verder

Advies om Coronalert-app actief te houden
Het Interfederaal Comité Testing & Tracing, dat werd opgericht om de tracering van coronabesmettingen uit te werken, heeft de gezondheidsministers geadviseerd om de Coronalert-app nog actief te houden.
Lees verder

Flauwe invalbeurt van De Ketelaere, Milan blijft steken op 0-0 in Sassuolo
Zijn invalbeurt was naar het beeld van de wedstrijd. Een beetje kleurloos - ook Charles De Ketelaere kon de ban niet breken voor Milan op bezoek bij Sassuolo (0-0).
Lees verder

Gedaan met voorzichtige ambities bij Remco Evenepoel: "Kan nu geen verstoppertje meer spelen"
"No more hide and seek." Geen verstoppertje meer in de Vuelta. Remco Evenepoel (22) gooit alle schroom van zich af. Na zijn geweldige tijdritzege gaat hij vanaf nu vol voor de eindwinst in de Vuelta.
Lees verder

Eerste lading met Oekraïens graan aangekomen in Djibouti
Het eerste schip van het Wereldvoedselprogramma (WFP) met Oekraïens graan uit is aangekomen in de haven van Djibouti aan de oostkust van Afrika, zo heeft het WFP dinsdag bevestigd.
Lees verder

Flinke blunder: klassementsman João Almeida rijdt op zucht van finish verkeerd
Flinke misser van João Almeida in de Vuelta. De Portugees van Team Emirates reed in de tijdrit met de finish in zicht verkeerd. In plaats van rechtdoor te sturen nam hij een bocht naar links, een afslag die bedoeld was om de volgwagens van het parcours af te leiden. Onder gegesticuleer van seingevers en toeschouwers had Almeida de misser al snel in het ootje. Hij draaide zich om, trok zich terug op gang, maar verloor toch vooral kostbare tijd. De man met ambities voor het klassement finishte uiteindelijk op een vijftiende plek, op 2'13 van de ongenaakbare Evenepoel. In het algemene klassement blijft hij op een zevende plaats steken, op bijna 7 minuten van Remco.
Lees verder

"Trump schepte op over 'geheime informatie' over seksleven van Franse president Macron"
De voormalige Amerikaanse president Donald Trump zou bij enkele naaste medewerkers hebben opgeschept over details die hij wist over het seksleven van de Franse president Emmanuel Macron. Dat vertellen twee ingewijden aan Rolling Stone. Trump zou die informatie naar eigen zeggen onder meer bekomen hebben via "inlichtingendiensten".
Lees verder

Gazprom beëindigt gasleveringen aan Frans nutsbedrijf Engie
Het Russische staatsgasbedrijf Gazprom stopt per 1 september met de leveringen aan Engie. Dat Franse energiebedrijf zou niet de volledige rekening over juli hebben voldaan. Pas als Engie weer volledig betaalt gaat Gazprom naar eigen zeggen weer leveren. Engie levert ook in Nederland stroom en gas en heeft hier verschillende energiecentrales.
Lees verder

Amerikaanse vrouw (28) is "allergisch aan zwaartekracht" en kan niet meer dan drie minuten rechtstaan zonder flauw te vallen
Niet langer dan drie minuten kunnen rechtstaan, 23 uur per dag in bed liggen en dagelijks tientallen keren flauwvallen: voor de meeste mensen klinkt het als een ware nachtmerrie, maar voor de 28-jarige Lyndsi Johnson is het realiteit. De Amerikaanse vrouw lijdt aan een ernstige vorm van een syndroom dat ze zelf beschrijft als "een allergie aan zwaartekracht".
Lees verder

Geraerts: "Ik roep spelers niet terug als ze over titel spreken" - Van Bommel: "Antwerp gaat zich komende dagen nog versterken"
• Inhaalmatch • Aftrap: woensdag, 20u30 • Bosuil • Behoudt Antwerp perfect rapport?
Lees verder

Een jonge Belg schittert in de Premier League: 18-jarige Romeo Lavia scoort nu ook tegen Chelsea
O Romeo, Romeo. Romeo Lavia (18) is nu ook de jongste Belgische doelpuntenmaker in de Premier League. Of hoe het jeugdproduct van Anderlecht op zijn achttiende al een vaste waarde is in de beste competitie ter wereld. Spijtig van die spierblessure.
Lees verder

Een jonge Belg schittert in de Premier League: 18-jarige Romeo Lavia scoort tegen Chelsea, maar valt nadien geblesseerd uit
O Roméo, Roméo. Roméo Lavia (18) is nu ook de jongste Belgische doelpuntenmaker in de Premier League. Of hoe het jeugdproduct van Anderlecht op zijn achttiende al een vaste waarde is in de beste competitie ter wereld. Spijtig van die spierblessure.
Lees verder

Tekort aan drinkwater in hoofdstad Mississippi
Jackson, de hoofdstad van de Amerikaanse staat Mississippi, kampt na overstromingen met een tekort aan stromend water. De gouverneur van de staat, Tate Reeves, riep op om niet meer van het leidingwater te drinken.
Lees verder