Doorgaan naar hoofdcontent

Dochter van Poetins huisideoloog en brein achter inval Oekraïne omgekomen bij aanslag met bomauto: was hij zelf doel...

HLN
Dochter van Poetins huisideoloog en brein achter inval Oekraïne omgekomen bij aanslag met bomauto: was hij zelf doelwit?
In Rusland is Daria Doegina, de 30-jarige dochter van Poetins huisideoloog Aleksandr Doegin, om het leven gekomen bij een vermoedelijke bomaanslag op de auto waarin ze reed. Dat melden meerdere lokale media, maar het nieuws is voorlopig nog niet bevestigd door de autoriteiten. De explosie vond plaats op een snelweg buiten Moskou. Alexandr Doegin is het brein achter de Russische inval in Oekraïne.
Lees verder

Vliegerfestival in Verenigd Koninkrijk om Afghanen te steunen
In het Verenigd Koninkrijk zijn zaterdag in vele steden 'kites' of vliegers opgelaten, als steun aan de Afghanen die alweer een jaar onder het talibanregime moeten leven. Vliegeren is al meer dan een eeuw erg populair in Afghanistan, maar het spel werd door de taliban verboden, net als muziek of dansen.
Lees verder

Somalische troepen beëindigen gijzeling in hotel Mogadishu
Somalische troepen hebben na ongeveer 30 uur een einde gemaakt aan een gijzeling door terroristen van de beweging al-Shabaab in een hotel in de Somalische hoofdstad Mogadishu. Er zijn vermoedelijk zeker vijftien doden gevallen.
Lees verder

Op reis met viroloog Steven Van Gucht, ook natuurfotograaf in hart en nieren: "Wachten op het juiste licht en 90 procent van het werk is gedaan"
Op werkdagen hangt Steven Van Gucht (46) boven de microscoop naar minuscule virussen te turen, maar op vakantie verruimt de bekende viroloog z'n blik als natuurfotograaf. "Ik vind mezelf absoluut geen topper hoor, maar toen mijn moeder jong stierf vond ik het zonde dat we nauwelijks foto's van haar hadden. Daarom probeer ik nu zoveel mooie momenten vast te leggen."
Lees verder

Japans tienermeisje steekt op straat twee mensen neer "omdat ze de doodstraf wil"
Een tiener van amper vijftien jaar heeft op straat in Tokio twee voorbijgangers neergestoken. Ze gaf toe dat ze de mesaanval pleegde "omdat ze de doodstraf wilde", zo bevestigt de politie zondag. De slachtoffers werden gewond maar bij bewustzijn overgebracht naar het ziekenhuis.
Lees verder

VERMOORDE ONSCHULD. "Ik word zot. Ze krijsen allebei": Lielly sterft na zwaar geweld van babysitter Kjell
Zes jaar zou Lielly nu zijn. Twee handen op één buik met haar tweelingzusje Letty. Maar babysitter Kjell C. (44) besliste daar anders over. Hij bracht de kleine Lielly in mei 2016 door zwaar geweld om het leven. Amper vijf maanden was het meisje toen. Toch kreeg Kjell C. slechts een voorwaardelijke straf. "Ooit zullen we Letty vertellen wat er met haar zusje gebeurd is. Maar daar is ze nu nog te jong voor", getuigt mama Kristel Gelders uit Geel.
Lees verder

E40 tussen Erpe-Mere en Aalst komende nacht afgesloten voor vernieuwing bruggen
Komende nacht zal de snelweg E40 tussen Aalst en Erpe-Mere in beide richtingen afgesloten worden. Voor de vernieuwing van twee bruggen over de snelweg in Erpe-Mere moet dan immers zwaar werfmateriaal worden aangevoerd via de E40, meldt het Agentschap Wegen en Verkeer. Alle verkeer wordt omgeleid.
Lees verder

WEERBERICHT. Het wordt weer heet: volgende week zomert het tot 30 graden
Volgende week staan er ons weer warme dagen te wachten. Vandaag wordt het al aangenaam warm met temperaturen tot 24 graden, maar vanaf woensdag stijgt het kwik tot 29 graden. Donderdag wordt mogelijk opnieuw de kaap van 30 graden overschreden.
Lees verder

WEERBERICHT. Vandaag bewolkt en droog, volgende week zomert het weer tot 30 graden
Vandaag start de dag veelal zonnig, al is er over het westen van het land wat meer bewolking met kans op een lokaal buitje aan zee. Later wordt het overal gedeeltelijk bewolkt, zegt het KMI. De maxima schommelen tussen 20 graden op de Ardense hoogten, 21 graden aan zee en 24 graden op de meeste andere plaatsen.
Lees verder

AWV vernieuwt verlichting en wandplaten in Kennedytunnel, werken duren tot midden mei 2023
Het Agentschap Wegen en Verkeer begint op vandaag met het vernieuwen van de verlichting in de Kennedytunnel. Er komt een volledig nieuwe led-installatie met intelligente sturing. Tijdens de werken zullen ook de brandwerende wandplaten vernieuwd worden. De werken duren wellicht tot midden mei 2023.
Lees verder

"In januari al wou hij álles weten over Club": hoe Ferran Jutglà (23) de stap van Barça B naar FCB in mum van tijd verteerde
"Zijn familie zou hem hier drie maanden bijstaan, maar dat bleek niet nodig." Relaas van de razendsnelle integratie van Ferran Jutglà, in geen tijd aan Club Brugge en de Jupiler Pro League aangepast.
Lees verder

Ecuador onderschept tonnen cocaïne bestemd voor haven Rotterdam
In Ecuador is in totaal 3,5 ton cocaïne gevonden in twee containers met bananen met bestemming Europa. Een van de containers zou naar Rotterdam worden verscheept, de andere richting Groot-Brittannië, heeft de politie van het Zuid-Amerikaanse land op Twitter gemeld.
Lees verder

Metejoor reageert op onverwachte 'Zomerhit'-uitslag: "Natuurlijk ben ik teleurgesteld"
Het einde van de zomer nadert, en naar goede gewoonte wordt dan de 'Zomerhit'-trofee uitgereikt. Niet topfavorieten Pommelien Thijs of Metejoor gingen ermee aan de haal, maar wel ancien Margriet Hermans. Met 'Lekker Blijven Hangen' blijkt nog maar eens dat de nummers uit 'Liefde Voor Muziek' een gegarandeerd 'Zomerhit'-succes zijn (na 'Verover Mij' en 'Kom Wat Dichterbij'). Showbits-reporter Senne was erbij en kon spreken met winnares Margriet, presentatoren Niels en Siska, en een teleurgestelde Metejoor.
Lees verder

Jo Vally is zot van zijn vijf kleinkinderen, maar: "Ze mogen mij niet bompa noemen"
Jo Vally (63) heeft één dochter en liefst vijf kleinkinderen: tweeling Stan en Lio (7), Noa (5), Ella (4) en Jules (bijna 2). En hij sluit niet uit dat er nog een zesde komt. "Want met ons Carmen weet ge nooit", zegt de zanger, die momenteel scoort met 'De zomer van ons twee', glimlachend. "Als de mensheid ooit uitsterft, zal het niet onze schuld zijn! Carmen heeft in haar eentje - allez, samen met haar man natuurlijk - al voor veel nageslacht gezorgd", vertelt hij grappend aan 'TV Familie'.
Lees verder

Onze vrouw sliep net als Wout van Aert in een hoogtetent: "Beklemmend, lawaaiierig en dorstig. Blij dat ze terug de doos in kan"
Hij plooit er geen trip naar Livigno, Tignes of de Teide meer tussen richting WK. De laatste finetuning voor Australië gebeurt voor Wout van Aert op Herentalse hoogte, in zijn hoogtetent. Waarom een plastic hok en een brommende zuurstofpomp boven idyllische bergflanken verkiezen? Twee nachten in een hoogtetent, wij wilden wel eens weten hoe dat voelt.
Lees verder

"Ik ben in mijn leven altijd op zoek naar goede, betaalbare wijnen": Sven Ornelis trots op eigen online wijnhandel
In de HLN Original 'Het Vakantiehuis' stelt radiopresentator Sven Ornelis zijn appartement in Barcelona voor. De ideale dag van Sven in Spanje draait om rust en culinair genot. En dat laatste vindt de JOE-stem in zijn eigen wijnen. Hij laat Birgit Van Mol meegenieten van de cava die hij zelf zorgvuldig selecteerde voor zijn online wijnhandel. "Deze cava heeft zo'n beetje de 'biscuit' van de champagne", klinkt het. Bekijk hieronder de volledige aflevering.
Lees verder

De ultieme verrassingsact? Johnny Depp maakt wellicht z'n opwachting op de MTV VMA's
Na zijn overwinning in de rechtbank werkt Johnny Depp (59) voorzichtig aan zijn comeback. De Amerikaanse acteur stond in de afgelopen weken al een paar keer op het podium met zijn goede vriend Jeff Beck. Daarnaast is Depp ook al begonnen met de opnames van zijn nieuwe film. En met een beetje geluk zien we Johnny Depp volgende week ook terug op de MTV VMA's.
Lees verder

Niets gescheurd of gebroken bij Gerben Thijssen, "maar wel veel pijn, dus afwachten of hij nog start"
De blessures die Gerben Thijssen gisteren overhield aan zijn val in de slotkilometer van de tweede rit in de Vuelta lijken mee te vallen. "Er zijn geen breuken en geen gescheurde pezen of spieren in de enkel, blijkt uit onderzoek in het ziekenhuis", meldde de teamarts van Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux.
Lees verder

Elton John deelt officiële teaser van zijn duet met Britney Spears
Op 26 augustus is het zover: dan verschijnt 'Hold Me Closer', het nieuwe nummer van Elton John (75) en Britney Spears (40). Voor wie niet tot dan kan wachten, hebben we wel geluk. De Britse artiest deelde op zijn sociale media al een eerste geluidsfragment van het duet.
Lees verder

Onze buitenlandwatcher na de zoveelste teleurstelling van Eden Hazard: "Eigenlijk verdient hij de stilte"
Dat Eden Hazard bij Real Madrid op de bank begint, mag geen nieuws meer zijn. De discussie zelfs niet meer waard. Met een strafschopmisser helpt hij de perceptie rond zijn situatie evenmin. Onze buitenlandwatcher vindt het tijd dat iedereen de realiteit onder ogen ziet. Een verhaal over een rode bril of een roze bril: "Arme Eden. Zouden we niet beter luidop over Modric praten?"
Lees verder