Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 1 augustus 2022

Dit zijn de 4 beste smartphones voor 300 euro

HLN
Dit zijn de 4 beste smartphones voor 300 euro
Veel mensen hebben noch de behoefte, noch de mogelijkheden om een smartphone van 1.000 euro (of meer) aan te schaffen. Speciaal voor hen ging smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers aan de slag: hij selecteert de beste toestellen rond de 300 euro, na een grondige round-up van de smartphonemarkt.
Lees verder

Laadstationuitbater Fastned maakt snelladen met een tiende duurder omwille van stijgende energieprijzen
Fastned, de Nederlandse uitbater van laadstations voor elektrische auto's, verhoogt met ingang van maandag zijn tarieven. Dat komt door de stijgende energieprijzen in Europa, meldt het bedrijf. Omdat de energiemarkten onzeker zijn, gaat het bedrijf de tarieven maandelijks herzien en zo nodig aanpassen.
Lees verder

Italië mag reddingsschepen enkel onder voorwaarden controleren
De Italiaanse autoriteiten mogen migrantenreddingsschepen van ngo's controleren, maar wel enkel als er acuut gevaar dreigt voor de veiligheid, de gezondheid of het milieu. Dat staat in een arrest van het Europees Hof van Justitie. Het is bovendien aan de overheid om afdoende aan te tonen dat zo'n risico bestaat.
Lees verder

WIELERTRANSFERS. Kristoff tekent voor drie seizoenen bij Uno-X - Ineos Grenadiers strikt winnaar Baby Giro
Het gonst natuurlijk al langer van de geruchten, maar vanaf 1 augustus mogen transfers in de koers ook officieel bekendgemaakt worden. Op deze pagina zit u goed voor al het transfernieuws in het peloton.
Lees verder

Football Talk. Antwerp voegt Fischer toe aan Europese lijst voor derde voorronde Conference League
Met het oog op de derde voorronde van de Conference League voert Antwerp één wijziging door aan de Europese squad list. Viktor Fischer komt in de plaats van Emanuel Emegha. Fischer was in het begin van het seizoen geblesseerd, maar is inmiddels weer fit. Afgelopen zondag viel de Deen zelfs even in tegen Zulte Waregem. Bovendien kan Fischer als flankaanvaller uit de voeten, wat van pas komt nu Manuel Benson op het punt lijkt te staan om te vertrekken. Dinsdag wordt er overigens geloot voor de Conference League play-offs. Als Antwerp het Noorse Lilleström opzij zet, moet men aan de bak tegen Fiorentina, de winnaar van Bröndby-Basel, de winnaar van Breidablik-Basaksehir of de winnaar van Apoel-Petropavlovsk. (KDC)
Lees verder

Topman techgigant TSMC in zeldzaam interview: invasie Taiwan leidt tot wereldwijde chipchaos
In het kader van de Aziatische rondreis van Nancy Pelosi, waarschuwt de Taiwanese chipgigant Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) dat een invasie zijn apparatuur "onbruikbaar" zou maken. "Niemand kan TSMC met geweld controleren", verklaarde Mark Liu, CEO van TSMC maandag in een zeldzaam interview op de Amerikaanse nieuwszender CNN.
Lees verder

Belgische F-16's weer thuis na missie van acht maanden in Estland
Na acht maanden operatie in het Baltische luchtruim zit de missie van de Belgische F-16's erop. De vier toestellen zijn maandagochtend geland op de luchtmachtbasis van Florennes, na een vlucht van 2 uur en 40 minuten uit het Estse Amari.
Lees verder

Vervroegde verkiezingen in Bulgarije op 2 oktober
De Bulgaren trekken op 2 oktober voor de vierde keer in anderhalf jaar tijd naar de stembus. Dat heeft de Bulgaarse president Roumen Radev vandaag aangekondigd.
Lees verder

Karel Geraerts optimistisch over kansen tegen Rangers: "Zij zijn grote favoriet, maar Union zal geen plankenkoorts hebben"
• Derde kwalificatieronde Champions League (heen) • Den Dreef in Leuven • Union klopte overtuigend Charleroi, Rangers vlot over Livingston • LIVE OP VTM 2
Lees verder

Van vibratorsculpturen tot aquarelschilderijen: ook deze celebrities maken kunst (en verdienen daar grof geld mee)
De kassa rinkelt voor Johnny Depp (59). Geen acteerwerk, maar zijn kunstwerken leverden hem meer dan drie miljoen euro op. Een mooie bijverdienste, en dat ondervond Depp niet alleen. Want onder andere prins Charles, Britney Spears en Ed Sheeran haalden hun kunstknobbel ook al naar boven. Bekende gezichten waagden zich van gesofisticeerde schilderijen tot sculpturen van vibrators en teddyberen.
Lees verder

VTM 2 zoekt kandidaten die keihard willen cashen in nieuw survivalprogramma 'Million Dollar Island'
100 wildvreemden, één onbewoond eiland en één miljoen aan prijzengeld. Dat zijn de ingrediënten van het nieuwe survivalprogramma 'Million Dollar Island'. VTM 2 stuurt 100 deelnemers naar een onbewoond tropisch eiland waar ze moeten overleven.
Lees verder

"De zware trainingen hebben effect op mijn libido": BV's nemen geen blad voor de mond in 'Lotte gaat diep'
Seks met vrouwen of de vrije liefde ... Margriet Hermans (68) gaat in 'Lotte gaat diep' geen onderwerp uit de weg. "Mijn oog valt soms nog wel op iemand anders, ik ben niet blind, hé", klinkt het bijvoorbeeld in de podcast. Daarin heeft seksuologe Lotte Vanwezemael (29) het met bekende Vlamingen over seks, liefde, vriendschap en relaties. Ook Thibau Nys (19) is er te gast. Hij praat over z'n relatie met de Nederlandse sprintster Anna Eikendal en verklapt hoe het nu écht zit met seks voor een wedstrijd.
Lees verder

BV's nemen geen blad voor de mond in 'Lotte gaat diep': "De zware trainingen kunnen effect hebben op mijn libido"
Seks met vrouwen of de vrije liefde ... Margriet Hermans (68) gaat in 'Lotte gaat diep' geen onderwerp uit de weg. "Mijn oog valt soms nog wel op iemand anders, ik ben niet blind, hé", klinkt het bijvoorbeeld in de podcast. Daarin heeft seksuologe Lotte Vanwezemael (29) het met bekende Vlamingen over seks, liefde, vriendschap en relaties. Ook Thibau Nys (19) is er te gast. Hij praat over z'n relatie met de Nederlandse sprintster Anna Eikendal en verklapt hoe het nu écht zit met seks voor een wedstrijd.
Lees verder

GETEST. Onze autokenner rijdt met de eerste hybride SUV van Bentley: "Fiscaal voordeel bij deze auto zal niet lang overeind blijven"
Onze autokenner Joost Bolle reed met de allereerste hybride SUV van luxemerk Bentley. De wagen zou een uitstoot hebben die lager ligt dan een Dacia Sandero. Maar is dit ook zo in de praktijk? En behoudt de dure Bentley het comfortgevoel in zijn eerste eco-auto? "De meerderheid van de Bentley-eigenaars zal deze auto niet constant aan de laadpaal hangen."
Lees verder

GETEST. Onze autokenner rijdt met de eerste hybride van Bentley: "Stoot in werkelijkheid meer uit"
Onze autokenner Joost Bolle reed met de allereerste hybride SUV van luxemerk Bentley. De wagen zou een uitstoot hebben, die lager ligt dan een Dacia Sandero. Maar is dit ook zo in de praktijk? En behoudt de dure Bentley het comfortgevoel in zijn eerste eco-auto? "De meerderheid van de Bentley-eigenaars zal deze auto niet constant aan de laadpaal hangen."
Lees verder

Football Talk. Antwerp voegt Fischer toe aan Europese lijst - Anderlecht kent mogelijke tegenstanders in laatste voorronde Conference League
Anderlecht speelt pas donderdag z'n heenmatch in de derde voorronde van de Conference League tegen het Estse Paide Linnameeskond, maar ook de mogelijke tegenstanders in de eventuele laatste voorronde zijn al bekend. Paars-wit kan daarin uitkomen tegen West Ham, de winnaars van de duels AZ-Dundee United, KuPS Kuopio-Young Boys, Molde-Kisvarda FC en de verliezer van de confrontatie tussen Fenerbahçe en FC Slovacko.
Lees verder

Van je vrienden moet je het hebben: Kobe Ilsen kwakt Viktor Verhulst een taart in z'n gezicht
Vandaag, op één augustus, mag Viktor Verhulst 28 kaarsjes uitblazen. En dat kan zijn vriend en dj-partner Kobe Ilsen niet zomaar voorbij laten gaan. Het dj-duo 'Ilsen & Verhulst' sloot zondagnacht de Jan Primusfeesten in Haacht af met een dj-set én felicitaties voor de jarige. "We hebben een kleine verrassing voor Viktor", vertelde hij aan het enthousiaste publiek. Waarna Viktor een grote chocoladetaart in zijn gezicht kreeg.
Lees verder

Kobe Ilsen feliciteert dj-partner Viktor Verhulst met taart in zijn gezicht
Vandaag, op één augustus, mag Viktor Verhulst 28 kaarsjes uitblazen. En dat kan zijn vriend en dj-partner Kobe Ilsen niet zomaar voorbij laten gaan. Het dj-duo sloot zondagnacht de Jan Primusfeesten in Haacht af met een dj-set én een grote felicitatie voor de jarige. "We hebben een kleine verrassing voor Viktor", vertelde hij aan het enthousiaste publiek. Waarna Viktor een grote chocoladetaart in zijn gezicht kreeg.
Lees verder

Hocus pocus pats! Beste goochelaar ter wereld is Belg Laurent Piron (28)
Vorig jaar werd hij al tot beste goochelaar van Europa gekroond en nu is onze landgenoot Laurent Piron ook de beste magiër ter wereld. De 28-jarige Waal schoot zaterdagavond de hoofdvogel af tijdens het WK Goochelen in Canada.
Lees verder

Sri Lanka vraagt donaties om ondervoeding bij kinderen tegen te gaan
Sri Lanka heeft maandag een dringende oproep tot private donaties gedaan om zo de groeiende ondervoeding bij kinderen in het land tegen te gaan. Negen op de tien inwoners zijn afhankelijk van staatssteun, maar nu Sri Lanka failliet verklaard is, kan het land zelf geen ondersteuning meer bieden.
Lees verder