Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 7 augustus 2022

Dina Tersago blikt terug op meer dan 20 jaar carrière: “Ik haal graag het beste in de mensen naar boven”

HLN
Dina Tersago blikt terug op meer dan 20 jaar carrière: "Ik haal graag het beste in de mensen naar boven"
Dina Tersago is al meer dan 20 jaar een vaste waarde op de Vlaamse televisieschermen. Ze werkte ondertussen al voor alle grote Vlaamse zenders en presenteert sinds 2004 het succesprogramma 'Boer zkt. Vrouw'. In de HLN Original 'Het Vakantiehuis' blikt ze met Birgit Van Mol terug op de afgelopen twee decennia. "Ik heb ondertussen al heel wat trouwfeesten en babyborrels gedaan", vertelt Dina. Bekijk hieronder de volledige aflevering.
Lees verder

Ouder koppel wordt brutaal gewekt door drie inbrekers aan hun bed: "Ik heb hen gesmeekt om ons niets aan te doen"
Jules Wuyts (78) en Judith Loockx (80) uit Geel hebben donderdagochtend de schrik van hun leven beleefd toen er plots drie inbrekers in hun slaapkamer stonden. Het trio eiste geld en juwelen. Eens ze hun buit hadden, sloten ze het koppel op. "Op een gegeven moment stonden ze zo dicht, dat ik echt dacht dat ze ons iets zouden aandoen", zucht Judith.
Lees verder

Gents restaurant Peper kaart fake reviews aan: "We weten honderd procent zeker dat ze nooit zijn langs geweest"
Mensen die een restaurantbeoordeling achterlaten op internet zonder ooit langs te komen, het is een ding. Ook restaurant Peper in Gent heeft er last van. Uitbaters Stefanie Billiet en Philip Henderickx luchtten er onlangs hun hart over: "Wij geven heel veel om feedback, maar dan wel om echte en oprechte feedback. Gebaseerd op een echte ervaring."
Lees verder

Gents restaurant kaart fake reviews aan: "We weten honderd procent zeker dat ze nooit langs zijn geweest"
Mensen die een restaurantbeoordeling achterlaten op internet zonder ooit langs te komen, het is een ding. Ook restaurant Peper in Gent heeft er last van. Uitbaters Stefanie Billiet en Philip Henderickx luchtten er onlangs hun hart over: "Wij geven heel veel om feedback, maar dan wel om echte en oprechte feedback. Gebaseerd op een echte ervaring."
Lees verder

Gents restaurant kaart fake reviews aan: "We weten honderd procent zeker dat ze nooit zijn langs geweest"
Mensen die een restaurantbeoordeling achterlaten op internet zonder ooit langs te komen, het is een ding. Ook restaurant Peper in Gent heeft er last van. Uitbaters Stefanie Billiet en Philip Henderickx luchtten er onlangs hun hart over: "Wij geven heel veel om feedback, maar dan wel om echte en oprechte feedback. Gebaseerd op een echte ervaring."
Lees verder

Wachtende fans vangen glimp op van Chris Martin in Brussels hotel
Vier avonden lang staat Coldplay in het Koning Boudewijnstadion in Brussel. Twee concerten hebben ze al achter de rug, maandag beginnen ze aan de tweede helft. En dat betekent dus ook dat de heren in onze hoofdstad blijven logeren. In het Brusselse hotel Amigo, meer bepaald, waar fans staan te wachten in de hoop een glimp op te vangen van Chris Martin en zijn kompanen. Hun geduld werd duidelijk beloond.
Lees verder

Sérgio Conceiçao, 'zoon van', wil in België z'n eigen verhaal schrijven: "Als papa 30 matchen van ons gezien heeft, zal het veel zijn"
Op minder dan 5 kilometer van waar z'n vader destijds furore maakte, duikt in Seraing plots een nieuwe Sérgio Conceiçao (25) op. Opgegroeid in Luik, vloeiend Frans sprekend, en met dezelfde voetbalpassie op het veld. "Als je niet die goesting hebt om alles te winnen, waar ben je dan mee bezig?"
Lees verder

Mag je zilverpapier op de barbecue gebruiken? En hoe voorkom je uitgedroogd vlees? Topslager Hendrik Dierendonck geeft antwoord op 10 lezersvragen
Een lekkere barbecue op een zomeravond? Daar houden we allemaal wel van. Toch is het niet altijd eenvoudig om je vlees perfect te bereiden. Daarom vroegen wij naar jullie meest prangende barbecuevragen, en legden deze voor aan de bekendste slager van het land: Hendrik Dierendonck. Hoe maak je een T-bonesteak op de barbecue? Hoe zorg je ervoor dat je vlees niet verbrandt? En hoe bereid je kip op een bierblik? Topslager Hendrik Dierendonck weet raad.
Lees verder

Aan het vervellen na een dag in de zon? Dermatoloog geeft tips: "Eet antioxidantrijke voeding"
Een verbrande huid door de zon is op zich al pijnlijk. Dat je daarna fameus kan gaan vervellen, is ook allesbehalve aangenaam. Dermatoloog Thomas Maselis legt uit hoe je een verbrande huid best verzorgt en wat je tegen die vervelende pelletjes kan doen.
Lees verder

Vrouw (57) valt uit achtbaan in Duits pretpark en sterft
Horror in een pretpark in Klotten in de Duitse Moezelstreek. Daar is zaterdagmiddag een 57-jarige vrouw uit een achtbaan gevallen. De hulpdiensten konden haar niet meer reanimeren. Hoe het ongeval is kunnen gebeuren, is vooralsnog onduidelijk.
Lees verder

Wat u moet weten over 'modekoning' Bakayoko, 19-jarige Belg die gisteren een eerste keer scoorde voor de hoofdmacht van PSV: "Dankzij Van Nistelrooij is mijn afwerking enorm verbeterd"
Johan Bakayoko, onthoud die naam. De Belgische winger — amper 19 jaar oud — maakte gisteren zijn eerste doelpunt in de hoofdmacht van PSV. Na 18 minuten opende hij de score in de 4-1-zege tegen Emmen. Klaar om nog meer furore te maken. Daarom: zes dingen die u moet weten over de ex-jeugdspeler van Anderlecht, KV Mechelen en Club Brugge.
Lees verder

Peter Jackson werd gecontacteerd door makers van 'Lord of the Rings'-reeks: "En toen lieten ze niets meer van zich horen"
In september komt 'The Lord of the Rings: The Rings of Power' uit, een gloednieuwe reeks gebaseerd op de werelden die door schrijver JRR Tolkien geschapen werden. Daarvoor werd regisseur Peter Jackson (60), die de 'Lord of the Rings'- en 'Hobbit'-films op z'n naam heeft staan, gecontacteerd. Dat vertelt hij in de podcast 'The Business'.
Lees verder

LIVE. Hoe doet Tom Boonen het vandaag in Pro-Am-klasse op Porsche Carrera Cup in Assen na derde plaats gisteren?
Dit weekend wordt in het Nederlandse Assen de vierde manche van de Porsche Carrera Cup afgewerkt. Tom Boonen eindigde gisteren als derde in de Pro-Am-klasse, de ongenaakbare Harry King pakte de zege in de Pro-klasse. Koen Wauters was dit keer niet van de partij. Volg alle ontwikkelingen op de slotdag in Assen in de livestream hierboven. De race start om 11u52.
Lees verder

Bestuurster (28) rijdt achterwaarts in gevel van appartementsgebouw in Wondelgem
In de Molenstraat in Wondelgem is zaterdagavond een opmerkelijk verkeersongeval gebeurd. Een bestuurster verloor er om nog onbekende oorzaak de controle over het stuur en belandde achterwaarts in de gevel van een appartementsgebouw. Hierop ontstond er een kleine brand. Er raakte niemand gewond.
Lees verder

Lewis Capaldi en Niall Horan geven verrassingsoptreden op straat in Dublin
Voor straatmuzikant Jacob Koopman werd het vrijdag een dag om nooit meer te vergeten. Tijdens een van z'n optredens in Dublin doken plots zangers Lewis Capaldi en Niall Horan op, die besloten om een paar liedjes mee te zingen. Ze brachten 'Slow Hands' van Horan, 'Before You Go' van Capaldi en 'Yellow' van Coldplay. Hoe spontaan het meezingfeestje precies was, is niet helemaal duidelijk. De twee muzikanten werden namelijk gevolgd door een filmcrew.
Lees verder

15 jaar aan gebouwd, verlaten na één nacht: wat gebeurde er in het 'vervloekte' paleis van Al Qassimi?
"Je zal de weg naar het paleis niet vinden, het paleis vindt jou." Dat wordt gezegd over het koninklijk paleis van Ras Al Khaimah, één van de zeven emiraten. Hoewel de bouw 15 jaar in beslag nam en het paleis meer dan 135 miljoen euro kostte, vluchtte de sjeik er al na één nacht weg. Hij was er getuige van "vreemde en vreselijke dingen" en keerde nooit meer terug. Wat is er gebeurd?
Lees verder

Op bezoek in het luxueuze tenthuis van Sébastien en Anse: "Het huis is volledig demonteerbaar en kan elders opnieuw worden opgebouwd"
Deze zomer bezoekt onze woonexpert Björn Cocquyt eigenaars van een tweede verblijf bij ons of in het buitenland. Eender waar, in hun bijzonder huis weg van thuis beleven ze een al even bijzondere vakantie. Sébastien Meirsonne (43) en Anse Van Gestel (37) worden in het Scheldeland keer op keer overweldigd door de natuurpracht. Ze genieten er volop van vanuit hun luxueus tenthuis met alle comfort, waar je je een beetje in Afrika waant.
Lees verder

In Antwerpse tunnels wordt systematisch te veel grondwater opgepompt: "Vergunningen, data, een globaal actieplan, het ontbreekt allemaal"
Voor het droog houden van tunnels is de aanhoudende droogte en het zakken van het grondwaterpeil voor de verandering wél goed nieuws. Toch wordt er in Antwerpen systematisch te veel grondwater opgepompt om tunnels als Kennedy en Sint-Anna watervrij te houden. De stad en de Vlaamse milieu-inspectie tikken het Vlaams Agentschap Wegen en Verkeer - dat de tunnels beheert - op de vingers en vragen een globaal actieplan.
Lees verder

Twee mannen vrijgelaten na verkrachting Belgische toeriste (20) in Italiaanse beachclub
Twee Italiaanse mannen die in voorhechtenis zaten op verdenking van de verkrachting van een Belgische toeriste (20), zijn vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs. De twee ontkennen de aanklacht en zeggen dat ze met wederzijdse toestemming seks hadden met de vrouw. Dat gebeurde in de toiletten van een beachclub in Gallipoli.
Lees verder

Man verpletterd door auto nadat driejarig kind handrem lost
In het Duitse Haan, een gemeente nabij Düsseldorf, is een 50-jarige man zaterdag om het leven gekomen onder een auto. Een driejarig kind moet per ongeluk de handrem van de wagen gelost hebben, zo blijkt uit de gegevens van de politie en de brandweer.
Lees verder