Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 31 augustus 2022

De zeven woorden van Kevin De Bruyne als trigger van zijn ontbolstering: de X-factor van “potentiële Rode Duivel...

HLN
De zeven woorden van Kevin De Bruyne als trigger van zijn ontbolstering: de X-factor van "potentiële Rode Duivel" Roméo Lavia
Zijn hamstringblessure komt op het slechtst mogelijke moment. De Premier League is gek van hem, de bondscoach evenzeer. De X-factor van Roméo Lavia (18).
Lees verder

Beelden tonen hoe gewapende man in boeien wordt geslagen aan Ibis Hotel in Brussel: hotel drie uur afgesloten, actie afgelopen
Een gewapende man heeft vanmorgen gedreigd om mensen om het leven te brengen in het Ibis Hotel in Brussel. Het hotel in de Joseph Plateaustraat werd om 10 uur geëvacueerd nadat een gewapende man werd gesignaleerd. Hij is intussen wel opgepakt.
Lees verder

Gewapende man in boeien geslagen in Ibis Hotel in Brussel: hotel drie uur afgesloten, actie afgelopen
Een gewapende man heeft vanmorgen gedreigd om mensen om het leven te brengen in het Ibis Hotel in Brussel. Het hotel in de Joseph Plateaustraat werd om 10 uur geëvacueerd nadat een gewapende man werd gesignaleerd in het hotel. Hij zou intussen wel opgepakt zijn.
Lees verder

Ronny Retro lanceert eigen tripel: "Een jaar over nagedacht"
Na de beats en de dartspijltjes, nu het bier. Luttele weken nadat hij als Ronny Retro op Tomorrowland stond, brengt 'Big Brother'-finalist Nick Kraft z'n eigen tripel op de markt. "Het was héél belangrijk dat het bier exact 6,9 procent alcohol bedroeg. Ronny heeft iets met die twee cijfers."
Lees verder

Meer dan 100.000 Britse postbodes leggen werk neer voor loonsverhoging
Medewerkers van de Britse Royal Mail hebben het werk neergelegd voor een loonsverhoging. Volgens de vakbond gaat het om meer dan 100.000 stakers, die stakingsposten hebben opgericht aan postkantoren in het hele land.
Lees verder

Britse paleis vreest voor dagboek van Meghan Markle: "Het zou inslaan als een bom als het ooit het daglicht ziet"
Het dagboek van Meghan Markle (41), dat ziet het Britse paleis liever voor altijd achter gesloten deuren. De hertogin onthulde tijdens een interview dat ze haar schrijfsels opnieuw ontdekte, wat de koninklijke familie doet vrezen voor ophefmakende memoires. "Het zou me verbazen als Meghan géén boek zou schrijven."
Lees verder

Het Britse paleis vreest voor het dagboek van Meghan Markle: "Het zou inslaan als een bom als het ooit het daglicht ziet"
Het dagboek van Meghan Markle (41), dat ziet het Britse paleis liever voor altijd achter gesloten deuren. De hertogin onthulde tijdens een interview dat ze haar schrijfsels opnieuw ontdekte, wat de koninklijke familie doet vrezen voor ophefmakende memoires. "Het zou me verbazen als Meghan géén boek zou schrijven."
Lees verder

Vaccinatiebereik bij jonge kinderen blijft erg hoog in Vlaanderen
Het bereik van de gratis vaccins voor baby's en peuters blijft in Vlaanderen erg hoog. Dat blijkt uit cijfers van het agentschap Opgroeien. Volgens het agentschap is de gevreesde 'vaccinmoeheid' door de coronacrisis uitgebleven.
Lees verder

Noorse koning roept omstreden schoonzoon op het matje na verkoop van "medaillons die corona genezen"
Koning Harald (85) en koningin Sonja (85) van Noorwegen gaan met hun schoonzoon, sjamaan Durek Verrett (47), in gesprek over het feit dat hij dure en omstreden medaillons verkoopt. Dat lieten ze deze week weten aan staatsomroep 'NRK'. Het is de eerste keer dat het Noorse koningspaar reageert op de kritiek die de verloofde van prinses Märtha Louise (50) krijgt.
Lees verder

Meer ervaring dan Tesla: dit Chinese automerk lanceert dit jaar nog drie modellen in België
De Chinezen komen niet, ze zijn er al. Je kan in ons land al merken als Aiways (via Cardoen), Bestune, DFSK en Seres (via invoerder OneAutomotive) en MG (via invoerder Astara) krijgen. De tip van de ijsberg, volgens onze mobiliteitsexpert Brecht Vanhaelewyn. In de coulissen bereiden nog ten minste twee Chinese giganten hun intrede op de Belgische markt voor. Nio zal zijn entree naar alle waarschijnlijkheid begin volgend jaar maken. Maar BYD (kort voor Build Your Dreams) wil die nog voor zijn. Dat merk heeft een Europese hoofdzetel in Nederland en wil nog deze herfst de eerste auto's op de Belgische markt loslaten. Er komen meteen drie modellen.
Lees verder

Noorse koning roept schoonzoon op het matje na verkoop van "medaillons die corona genezen"
Koning Harald (85) en koningin Sonja (85) van Noorwegen gaan met hun schoonzoon, sjamaan Durek Verrett (47), in gesprek over het feit dat hij dure en omstreden medaillons verkoopt. Dat lieten ze deze week weten aan staatsomroep 'NRK'. Het is de eerste keer dat het Noorse koningspaar reageert op de kritiek die de verloofde van prinses Märtha Louise (50) krijgt.
Lees verder

Madonna beantwoordt de 50 meest gestelde vragen: "Ik heb spijt van mijn beide huwelijken"
Op YouTube is Madonna (64) eerlijker dan ooit. In een video beantwoordt de ster 50 van de meest gestelde vragen van haar fans. Ze praat over haar huisdieren, muzikale inspiraties, relaties en veel meer. Ook is ze eerlijk over de keuzes die ze heeft gemaakt waar ze spijt van heeft: "Ik heb spijt van het trouwen... De beide keren."
Lees verder

Melania reageerde heel anders dan Donald Trump op huiszoeking in Mar-a-Lago
Melania Trump reageerde heel verschillend van haar echtgenoot op de huiszoeking van het FBI in hun residentie Mar-a-Lago in Florida begin deze maand. Dat hebben vijf mensen die dicht bij de voormalige first lady staan toevertrouwd aan nieuwszender CNN. Terwijl Donald Trump als een razende tekeerging, was zij vooral "geërgerd" dat haar privacy geschonden was. Bezorgd over de juridische implicaties van de inval was ze niet. "Ze leven volledig gescheiden."
Lees verder

Onderzoek naar spionage voor Moskou bij Duitse ministerie van Economische Zaken
De Duitse binnenlandse veiligheidsdienst BfV heeft twee hooggeplaatste ambtenaren bij het ministerie van Economische Zaken in het vizier die mogelijk voor Rusland spioneerden. De twee hebben meegewerkt aan het energiebeleid van Duitsland, wat de zaak gevoelig maakt.
Lees verder

Weerfenomeen La Niña zal wellicht nog maanden aanhouden: toenemende droogte in de Hoorn van Afrika en Zuid-Amerika
Volgens de Wereld Meteorologische Organisatie (WMO) van de Verenigde Naties zal het weerfenomeen La Niña nog tot het einde van het jaar duren. Het zou al de derde opeenvolgende winter zijn dat het natuurlijk weerfenomeen, dat sinds september 2020 gaande is, plaatsvindt. Dat is sinds 1950 nog maar tweemaal voorgekomen, zo schrijft de organisatie in een persbericht.
Lees verder

Toevallig of niet? J.K. Rowling schrijft over personage dat online wordt bedreigd vanwege transfobie
'Harry Potter'-auteur J.K. Rowling (57) heeft een nieuw boek geschreven, onder het pseudoniem Robert Galbraith, voor de misdaadthrillerserie 'Cormoran Strike'. De roman bevat toevallig een personage dat vervolgd wordt vanwege transfobie. Klinkt bekend in de oren? "Iedereen zal dit zien als een reactie op wat er met mij is gebeurd", aldus Rowling.
Lees verder

Toeval of niet? J.K. Rowling schrijft over personage dat online wordt bedreigd... vanwege transfobie
'Harry Potter'-auteur J.K. Rowling (57) heeft een nieuw boek geschreven, onder het pseudoniem Robert Galbraith, voor de misdaadthrillerserie 'Cormoran Strike'. De roman bevat een personage dat vervolgd wordt vanwege transfobie. Klinkt bekend in de oren? "Iedereen zal dit zien als een reactie op wat er met mij is gebeurd", aldus Rowling.
Lees verder

LIVE (do, 20u30). Mazzu in de wolken met 'spierkracht' van Diawara en ziet Olsson en Raman mogelijk nog vertrekken: "Benito weet dat ik hem blijf steunen"
Een vragenvuur over transfers. De persconferentie voor de topper tegen AA Gent ging op Anderlecht niet echt over de aankomende topper. Mazzu met een grijns: "Ik zal blij zijn als 6 september gepasseerd is."
Lees verder

Onze royalty-journalist over impact van prinses Diana: "Zij moderniseerde de Britse monarchie"
Prinses Diana is woensdag precies 25 jaar geleden overleden. De ex-vrouw van prins Charles overleed in 1997 op 36-jarige leeftijd als gevolg van een auto-ongeluk in een tunnel in Parijs, terwijl ze werd achtervolgd door de paparazzi. In de 'VTM Nieuws'-studio vertelt onze royalty-journalist Wim Dehandschutter over de impact die Diana maakte op de wereld én het Britse koningshuis: "Ze was mysterieus, maar ook glamoureus", klinkt het onder meer. "Haar grootste verdienste is dat ze de Britse monarchie gemoderniseerd heeft en een menselijk gelaat heeft gegeven."
Lees verder

LIVE. Ten Hag: "Ronaldo blijft bij Man United" - Olsson op weg naar Denemarken, Raman toch naar AZ?
Het slot van de transfermercato nadert. In de vijf grootste competities sluit de markt in de nacht van 1 op 2 september. De ploegen uit de Jupiler Pro League krijgen nog een weekje langer om te shoppen. Voor heel wat Rode Duivels - denk maar aan onder meer Januzaj, Praet, Faes, Denayer - de laatste kans om alsnog een werkgever én speelminuten te vinden. Via deze pagina transfernieuws zit u op de eerste rij voor alle geruchten en done deals op de transfermarkt!
Lees verder