Doorgaan naar hoofdcontent

De vrouwelijke Michels/Cruijff: bondscoach Sarina Wiegman moet Engeland Europees kampioen maken

De vrouwelijke Michels/Cruijff: bondscoach Sarina Wiegman moet Engeland Europees kampioen maken

Sarina Wiegman (52) moet Engeland Europees kampioen bij de vrouwen maken. Daarvoor wordt ze gehaald en goed betaald. Ze is al samen met Rinus Michels de meest succesvolle bondscoach in het Nederlands voetbal en heeft als enige vrouw een standbeeld in het nationaal voetbalcentrum in Zeist. Naast Michels en Johan Cruijff. In Engeland boetseren ze ook al aan een standbeeld want dat komt er als Wiegman zondag tegen de Duitse vrouwen de titel pakt. Dat allemaal terwijl haar zus vorige maand nog op te jonge leeftijd overleed.

Lees verder

Hanne Claes loopt in Lier haar beste 400 meter horden van het seizoen

Hanne Claes heeft zaterdag de 400 meter horden gewonnen op de Flanders Cup in Lier. Ze deed dat in 55.33, haar beste tijd van het seizoen.

Lees verder

Lamkel Zé een stap dichter bij Omonia Nicosia

Zoals vrijdag geschreven is Didier Lamkel Zé (25) aan het pushen voor een transfer naar Omonia Nicosia in Cyprus, nadat hij het Saoedische Abha Club had afgewezen. En de Kameroense winger is intussen goed op weg om zijn slag thuis te halen.

Lees verder

Van China naar Marokko: Chris Van Puyvelde wordt de nieuwe technische directeur bij de Marokkaanse voetbalbond

Na vier jaar bij de Chinese voetbalbond gaat Chris Van Puyvelde (62) nu in Marokko aan de slag. Ook daar zal hij de functie van technisch directeur op zich nemen.

Lees verder

3X3 ABA Edmonton Challenger brengt kwartfinale Team Antwerp versus ... Team Merksem

De 3X3 ABA Edmonton Challenger in Canada brengt met Team Antwerp versus Team Merksem vandaag (20 uur Belgische tijd) een wel bijzondere kwartfinale. De winnaar van dit toernooi casht maar liefst 15.000 dollar, de nummer krijgt ontvangt 4.000 dollar. De top twee is ook geplaatst voor de 3X3 World Tour in Montreal (3 en 4 september).

Lees verder

Geen WK voor Tissoudali? Aanvaller vreest voor gescheurde kruisband

De kans is niet onbestaande dat Tarik Tissoudali het WK zal moeten missen. De 29-jarige Marokkaanse aanvaller van AA Gent moest gisteren in het duel tegen STVV al na een halfuur naar de kant met pijn aan de rechterknie. Hij vreest voor een gescheurde kruisband. Dat zou willen zeggen dat hij verschillende maanden aan de kant staat.

Lees verder

COMMENTAAR. "'Malinwa op KVO, altijd epic', maar niet deze keer"

'Malinwa op KVO, altijd epic' luidde het onderschrift op de Mechelse Instagrampagina bij een post in aanloop naar de tweede speeldag. Niet dus. Na de spektakelrijke 2-4 triomf van vorig seizoen volgde nu een 2-1 nederlaag tegen tien Oostendenaren.

Lees verder

Remco Evenepoel kijkt na spraakmakende zege alweer vooruit: "Als alles volgens plan verloopt, ben ik bij start Vuelta nog paar procentjes beter"

De stofwolken van de Tour zijn nog maar amper gaan liggen of daar is Remco Evenepoel. Met een indrukwekkende solo won het 22-jarige supertalent voor de tweede keer in zijn carrière de Clasica San Sebastian. Na Wout van Aert beschikt België overduidelijk over een tweede goudhaantje. Zijn relaas!

Lees verder

Een van de mooiste, maar lang niet de eerste solo van Remco Evenepoel: ken je deze nog?

De tweede overwinning in de Clasica San Sebastian of de zege in Luik-Bastenaken-Luik? Beiden erg mooi, maar zeker niet de enige solozege uit de nog prille carrière van Remco Evenepoel. Een overzicht.

Lees verder

MMA-vechtster kijgt back-up van dochtertje wanneer rivale komt dreigen tijdens face-off

In de MMA nemen Julianna Peña en Amanda Nunes het morgen tegen mekaar op in de ring. Vandaag stonden beide vrouwen al tegenover elkaar in de face-off. Peña stond er echter niet alleen voor. Zo nam haar dochtertje het op haar moeder. Het leverde alvast schattige beelden op.

Lees verder

Voormalig F1-wedstrijddirecteur Michael Masi kreeg doodsbedreigingen na beslissende race in Abu Dhabi: "Ze zouden achter mij en mijn familie aankomen"

De voormalige F1-wedstrijddirecteur Michael Masi heeft doodsbedreigingen ontvangen na de Grote Prijs van Abu Dhabi, die in 2021 beslissend was voor de wereldtitel. Dat heeft de Australiër zondag verklaard in een interview in de Australische The Daily Telegraph.

Lees verder

David Jensen, ex-doelman van Westerlo, naar Istanbulspor

David Jensen, de 30-jarige Deense doelman die vorig seizoen onder de lat stond bij Westerlo, heeft een nieuwe club. Hij tekende een contract voor twee seizoenen bij de Turkse eersteklasser Istanbulspor. Vorig seizoen huurde Westerlo hem van New York RB.

Lees verder

"Bedankt voor alles, Dries": Mertens en vrouw Kat Kerkhofs genieten ook na het afscheid bij Napoli nog van de stad en de omgeving

Van De Schorre in Boom naar restaurant Verginiello op het eiland Capri, nabij Napels. Dat was het parcours dat Dries Mertens en zijn vrouw Kat Kerkhofs de laatste dagen aflegden. Mertens mag dan wel speler af zijn bij Napoli, dat wil niet zeggen dat de omgeving hem geen warm hart meer toedraagt. Integendeel.

Lees verder

Westerlo verliest na veel offensieve intenties, maar te weinig rendement: "Toch overheerst er een gevoel van trots"

Geen tweede zege en geen zes op zes voor Westerlo na de trip naar Leuven. De Kemphanen voetbalden zeker niet slecht, maar toonden offensief te weinig rendement. "In de laatste fase moeten we veel rustiger blijven en de juiste beslissing nemen", legde Sinan Bolat de vinger op de wonde.

Lees verder

Max Verstappen haalt voor GP in Hongarije stevig uit naar wedstrijdleiding: "Alsof we amateurs zijn"

Max Verstappen was positief verrast over de snelheid van zijn RB18, maar kwam uiteindelijk van een koude kermis thuis. Het werd geen topklassering tijdens de kwalificatie. Nee, de Nederlander start slechts als tiende aan de Grand Prix van Hongarije (start zondag 15.00 uur).

Lees verder

Burnley blijft aandringen voor Benson, die niet in selectie van Antwerp zit

Antwerp moet het vanavond tegen Zulte Waregem doen zonder Manuel Benson. De winger staat dicht bij een vertrek naar Burnley, de Engelse tweedeklasser waar Vincent Kompany sinds kort de hoofdtrainer is.

Lees verder

Lotto-renner Maxim Van Gils houdt barstje in hand over aan val tijdens Ronde van Wallonië

Maxim Van Gils heeft een barstje opgelopen in het scheepvormig been (scaphoid) van zijn rechterhand bij een val in de Ronde van Wallonië, die woensdag eindigde. Zaterdag had hij veel pijn in de Clasica San Sebastian, waarna de blessure aan het licht kwam bij radiografisch onderzoek. Dat heeft zijn team Lotto Soudal zondag bekendgemaakt.

Lees verder

COMMENTAAR. "Met de identiteit van Westerlo zal Het Kuipje straks snel gevuld zijn"

Mooi verliezen. Het klinkt altijd een beetje vreemd, maar het kan dus wel. Vloog die knal van Daci in de kruising in plaats van uiteen te spatten, dan ging vandaag zijn doelpunt viraal en schreven we hier over een wereldgoal van de nieuwe Kempense parel in de Jupiler Pro League. Een speler die zo in het rijtje kan treden van namen als Tosin Dosunmu, Toni Brogno, Jaime Ruiz of Jaja Coelho.

Lees verder

Weer een Rode Duivel naar de Premier League: Orel Mangala verkast officieel naar Nottingham Forest

Orel Mangala heeft een mooie transfer te pakken. De 24-jarige Belgische middenvelder van VfB Stuttgart, die vorig seizoen ook Rode Duivel werd, maakt de overstap naar Nottingham Forest.

Lees verder

LIVE. Slotrit in Tour de France Femmes, aankomst ligt op La Super Planche des Belles Filles

Legt iemand haar nog iets in de weg? Na de masterclass van zaterdag start topfavoriete Annemiek van Vleuten met maar liefst 3 minuten en 14 seconden voorsprong op haar landgenote Demi Vollering. In de slotrit richting la Superplanche des Belles Filles krijgen de rensters vanaf startplaats Lure nog 123 kilometer voor de kiezen. Met naast de Planche nog twee cols van tweede en eerste categorie. Volg alles hier LIVE!

Lees verder

KV Mechelen is nog zoekende: tactische aanpassingen en drie wissels brengen geen soelaas in Oostende

Ook de Oostendse zeelucht heeft bij KV Mechelen niet voor de nodige verfrissing gezorgd. Na de nederlaag tegen Antwerp greep Danny Buijs met enkele tactische aanpassingen en drie wissels daadkrachtig in, maar het resultaat bleef uit. Neen, dit KV Mechelen staat nog in de steigers. Al kan je dat geen weken aan een stuk meer blijven verkondigen. "Dat we zoekende zijn, mag geen excuus blijven."

Lees verder

Julie De Wilde heeft een boodschap voor haar mederensters in slotrit van Tour Femmes: "Ik ben een overlever, laat me alsjeblieft op tijd aankomen"

Een niet mis te verstane boodschap van Julie De Wilde voor de start van de slotrit in de Tour Femmes. "Ik ben een overlever. Alsjeblieft, laat me gaan. Ik wil gewoon op tijd aankomen", klinkt het.

Lees verder

AG Insurance-NXGT koestert ambities om het onder Jolien D'hoore tot WorldTour te schoppen

De wielerformatie AG Insurance-NXGT heeft zondag officieel aangekondigd dat het haar WorldTour-licentie voor volgend jaar heeft aangevraagd. Met ploegleidster Jolien D'hoore en gesteund door Patrick Lefevere toont het UCI-team zich ambitieus.

Lees verder

Lotte Kopecky had op meer gehoopt en is niet tevreden over haar Tour: "Ik had graag een ritzege gehad"

Lotte Kopecky zal naar alle waarschijnlijkheid de eerste editie van de Tour de France Femmes afsluiten met twee derde plaatsen. Een ritzege zat er niet in. "Ik moet eerlijk zijn, ik had op meer gehoopt", gaf ze zondag toe voor de start van de laatste etappe.

Lees verder

Racing Genk klopt Standard in eigen huis na vermakelijke partij en boekt eerste driepunter van het seizoen

KRC Genk pakte tegen Standard (3-1) niet alleen zijn eerste seizoenszege, vooral de manier waarop maakte indruk op de enthousiaste fans. Halfweg de eerste helft had de 18-jarige El Khannouss zijn visitekaartje al afgegeven en hadden Dessers (2) en Trésor de eindstand al op het bord staan.

Lees verder

Huiveringwekkende crash op Commonwealth Games: Britse baanwielrenner vliegt van de piste en belandt in het publiek

Een vreselijke crash op de Commonwealth Games tijdens het baanwielrennen. Matt Walls van Team Engeland vloog tijdens de kwalificatie voor de 15 km scratch in de laatste ronde uit de bocht, recht in het publiek. De wedstrijd werd meteen gestaakt en de medische diensten snelden ter plaatse. Enkele fans kwamen door de crash onder het bloed te zitten. Iemand werd in een rolstoel afgevoerd, een jong meisje werd behandeld aan een snee in haar arm. Collega-renner Matt Bostock werd op een brancard afgevoerd, terwijl Walls op de tribune werd behandeld.

Lees verder

Strava liegt niet: slechts zes mannen reden ooit sneller Le Petit Ballon op dan Annemiek van Vleuten

Wie zich de voorbije dagen vrolijk maakte over het niveau van het vrouwenwielrennen in de Tour de France Femmes (die valpartijen!), moet zijn mening misschien toch eens herzien. Uit de Strava-cijfers van zaterdag blijkt dat onder meer winnares Annemiek van Vleuten (39 intussen) meer dan haar vrouwtje staat tussen de mannen.

Lees verder

Marshall Nelson en Archange Izaw Bolavie debuteren bij Belgian Lions

De Belgian Lions zijn de voorbereiding opgestart richting de eerste twee wedstrijden van de beslissende WK-kwalificatieronde (25 en 28 augustus) en het EK in Georgië/Tbilisi dat op 1 september aanvat. Bondscoach Dario Gjergja neemt voor de stage naar Finland 18 Lions mee. In de selectie twee debutanten: Marshall Nelson (28 jaar, 1m87) is een Australiër met Belgisch paspoort die vorig seizoen bij Cairns Taipans speelde en Archange Izaw Bolavie (21 jaar, 2m08) is een grote power forward die bij Brussels aan de slag was.

Lees verder

Max Verstappen pakt schitterende overwinning na inhaalrace in GP Hongarije, Ferrari gaat alweer de mist in

Max Verstappen heeft op fantastische wijze de Grote Prijs van Hongarije gewonnen. De Nederlander vertrok nochtans pas vanop de tiende plek, maar knokte zich naar zijn achtste zege van het jaar. Mercedes-piloten Lewis Hamilton en George Russell mochten mee het podium op, Verstappens grote rivaal Charles Leclerc werd na alweer een bedenkelijke strategie van Ferrari pas zesde en krijgt opnieuw een flinke klap in de titelstrijd.

Lees verder

Belgisch succes in Ronde van Polen: Gerben Thijssen boekt allereerste WorldTour-zege in massasprint

De tweede rit in de Ronde van Polen is gewonnen door onze 24-jarige landgenoot Gerben Thijssen (Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux). Hij was de snelste in een massaspurt voor Pascal Ackermann (UAE) en Jonathan Milan (Bahrain Victorious) en boekte zo zijn eerste zege. Een andere landgenoot, Jasper De Buyst (Lotto-Soudal), werd op anderhalve kilometer van de meet als laatst overgebleven vluchter teruggegrepen.

Lees verder

Stoffel Vandoorne zet belangrijke stap richting mogelijke Formule E-titel

Onze landgenoot Stoffel Vandoorne finishte de tweede race in Londen als vierde en doet zo een schitterende zaak in de strijd om de Formule E-titel. Lucas di Grassi won de race.

Lees verder

Ook Club Brugge loopt tegen eerste nederlaag aan: onherkenbare landskampioen komt niet voorbij stug Eupen

Club Brugge heeft zijn eerste nederlaag van het seizoen geleden: op Eupen verloor het met 2-1, ook al moest de thuisploeg een kwart match afwerken met tien. De landskampioen was slap, ongeïnspireerd en defensief enorm kwetsbaar, een euvel dat tegen Genk ook al aan de oppervlakte kwam. Werk op de plank voor Hoefkens.

Lees verder

Annemiek van Vleuten trots op eindzege in allereerste Tour de France Femmes: "Ik hoop dat dit een grote start is voor meer"

Zaterdag had ze de concurrentie al gedecimeerd in de Vogezen, dus er moesten gekke dingen gebeuren als Annemiek van Vleuten zich zondag niet tot eerste winnares van de Tour de France Femmes zou kronen. Die gebeurden ook niet. Van Vleuten won ook op de Super Planche des Belles Filles en stelde zo een eindzege veilig waar ze enorm trots op is.

Lees verder

Bouzkova verpulvert Potapova voor eigen volk en pakt eerste WTA-titel in Praag

De Tsjechische Marie Bouzkova (WTA 66) heeft zondag in de finale van het WTA-toernooi van de Tsjechische hoofdstad Praag (hard/251.750 dollar) haar Russische opponente Anastasia Potapova (WTA 59) verpulverd.

Lees verder

Junior Wannes Magdelijns zorgt voor Belgische medaille op WK BMX

De Belgische junior Wannes Magdelijns is zondag als derde geëindigd op de wereldkampioenschappen BMX in het Franse Nantes. De Zwitser Simon Marquart en de Amerikaanse Felicia Stancil zijn de nieuwe wereldkampioenen op eliteniveau.

Lees verder

Bern Zimmermann, Jasper Christiaens en Jilke Michielsen zijn Belgisch kampioen bij de nieuwelingen

Bern Zimmermann heeft zich zondag in Brasschaat tot Belgisch kampioen bij de jongens tweedejaars nieuwelingen gekroond. De renner van AA Drinks Young Lions was, na 80 kilometer, in een sprint met negen sneller dan respectievelijk Lomme Van Den Meerssche en Matthé De Leyn.

Lees verder

Uitverkocht Wembley ontploft: gastland en topfavoriet Engeland pakt na verlengingen eerste Europese titel ooit

Gastland Engeland heeft zich in een uitverkocht Wembley voor het eerst in de geschiedenis tot Europees kampioen gekroond. In de finale ging Duitsland pas na verlengingen met 2-1 voor de bijl. De Engelsen waren vooraf topfavoriet om in eigen land Europees kampioen te worden en losten die verwachtingen ook in.

Lees verder

Na-Tourcriterium van Putte onderscheidt zich door gezellige sfeer: "Ons criterium is nog niet zo groot, maar wel plezant"

Het na-Tourcriterium van Putte heeft met Philipsen, Matthews, De Lie en Tietema enkele bekende namen aan de start gekregen en dat lokte redelijk veel volk naar het centrum. Bij de rennersvoorstelling werd duidelijk dat deze vier ook het populairste waren bij de toeschouwers. De sfeer zat meteen goed en maakte van dit na-Tourcriterium misschien wel het gezelligste van allemaal.

Lees verder

Eén van de beste aller tijden is niet meer: NBA-legende Bill Russell (88) overleden

De Amerikaanse basketlegende Bill Russell (88), vooral gekend voor zijn periode bij NBA-ploeg Boston Celtics, is op 88-jarige leeftijd overleden. Dat bevestigde zijn familie via sociale media. Hij wordt beschouwd als een van de beste basketballers in de NBA-geschiedenis. Hij won maar liefst elf NBA-titels.

Lees verder

Team Antwerp wipt… Team Merksem in kwartfinale op 3X3 challenger in Canadese Edmonton

Op de 3X3 challenger in het Canadese Edmonton kwalificeerde Team Antwerp zich voor de halve finale. Het won de kwartfinale van… Team Merksem.

Lees verder

LIVE. En plots ontploft de Bosuil: Balikwisha zet Antwerp op 1-0 tegen Zulte Waregem

Drie dagen na het Europese succes in Kosovo moet Antwerp alweer vol aan de bak. Zulte Waregem is vanavond de tegenstander in de eerste competitiewedstrijd op de Bosuil. Op naar de volgende overwinning? Volg de match hier LIVE vanaf 21u!

Lees verder

ONS OORDEEL. Niet Balikwisha, maar Yusuf was de beste man bij Antwerp

Perfecte start voor Antwerp: na het Europese succes ook 6 op 6 in de competitie. Zulte Waregem gaf het nochtans niet cadeau, maar was gezien bij de goal van Balikwisha en eindigde zelfs nog met een man minder: 1-0. Hier zijn onze spelersbeoordelingen van de Great Old.

Lees verder

COMMENTAAR. "Na nu ook nog een droge 6 op 6 is het duidelijk: er zit muziek in dit Antwerp"

Voor de vierde keer al de nul gehouden en na de (zware) Europese kwalificatie nu ook de competitie gestart met een droge 6 op 6. Terwijl de Brugse en Brusselse concurrentie al dure punten liet liggen, heeft Antwerp FC zijn start duidelijk niet gemist. De Great Old speelt volgende week, opnieuw op de Bosuil, tegen OHL, de enige andere club met een foutloze start, voor een 9 op 9 en de eerste plaats. Heerlijk.

Lees verder

PSG is maatje te groot voor Nantes en pakt Franse supercup na goals van onder meer Messi en Neymar

Het sterrenelftal van Paris Saint-Germain heeft geen steek laten vallen bij de eerste prijsuitreiking van het seizoen. De Parijse landskampioen had in de supercup, de eerste wedstrijd met inzet in het Franse voetbaljaar, geen kind aan bekerwinnaar FC Nantes. Het werd 4-0.

Lees verder

Yellow Tigers promoveren niet naar Nations League na nederlaag tegen Kroatië

De Yellow Tigers zijn er niet in geslaagd promotie naar de Nations League af te dwingen. In de finale van de Challenger Cup moesten de Belgische volleybalvrouwen zondagavond in Zadar met 3-1 het onderspit delven voor gastland Kroatië. De setstanden waren  25-20, 21-25, 25-22 en 25-21.

Lees verder

REACTIES. Matchwinnaar Balikwisha: "Het doet deugd om zo vroeg in het seizoen beslissend te zijn"

Met zijn tweede doelpunt in vier dagen tijd maakte Michel-Ange Balikwisha (21) opnieuw het verschil voor Antwerp. "Het doet deugd om zo snel de weg naar doel te vinden", reageerde de Antwerpse matchwinnaar. "Vorig seizoen maakte ik mijn eerste doelpunt veel later (op 9 december tegen Olympiacos, red.). Deze treffers geven me een boost om nog beslissender te zijn de volgende matchen."

Lees verder

COMMENTAAR. "De verwachtingen werden meer dan ingelost: het was eindelijk hun Tour (en nu is het aan de sponsors)"

Er werd zo naar uitgekeken. Wel, de nieuwe Tour de France Femmes loste de verwachtingen meer dan in. Mooie, spannende wedstrijden, veel sfeer, veel publiek en hoge kijkcijfers. De vrouwen toonden dat ook zij op de fiets voor spektakel kunnen zorgen. Nu hopen dat er veel centen bijkomen om het niveauverschil te verkleinen. Wat dat blijft het pijnpunt.

Lees verder

Antoine Lejoly (Beerschot) op weg naar RFC Luik

De 24-jarige Antoine Lejoly verlaat Beerschot en tekent eerstdaags een contract bij RFC Luik. De jonge doelman kan bij de ambitieuze club uit de hoogste amateurafdeling eerste doelman worden. Bij Beerschot was hij tweede doelman, hij moest in de pikorde Mike Vanhamel voor zich dulden.

Lees verder

ANALYSE GOOTS. "Verkoop van Lamkel Zé is voor Antwerp een goede zaak, maar ook doodjammer"

Het is het einde van een hoofdstuk om niet snel te vergeten: Didier Lamkel Zé verlaat Antwerp. Na een bewogen passage op de Bosuil trekt hij definitief naar Omonia Nicosia in Cyprus. Onze huisanalist Patrick Goots neemt afscheid. "Voor mij was Lamkel Zé één van de meest complete spelers die ik op een Belgisch voetbalveld heb gezien in de laatste tien jaar. Hij had alles, behalve een 'goed hoofd'."

Lees verder

En dat voor een tussendoortje richting Vuelta: Remco Evenepoel maakt indruk met tweede zege in Clasica San Sebastian

Remco Evenepoel heeft op 22-jarige leeftijd voor een tweede keer de Clasica San Sebastian op zijn naam geschreven. En hoe! De Ket schudde een solo van 45 kilometer uit de benen om met net geen twee minuten voorsprong op de Fransman Pavel Sivakov de finish te bereiken. En nu op naar de Vuelta.

Lees verder

'Super Fille' Annemiek van Vleuten geeft Tour Femmes de winnaar die ze verdient: "En nu pizza en ijs en niks doen"

Een Super Fille zette in de gele trui de kroon op het werk op La Super Planche des Belles Filles. Annemiek van Vleuten (39) was outstanding in de bergen en zo krijgt de herboren Tour de France Femmes de winnares die het verdient. "Dit is een mirakel na mijn ziekte, maar wel mijn mooiste zege ooit."

Lees verder

Gemiddeld meer dan half miljoen kijkers per avond: vrouwenkoers en -voetbal gooien deze zomer ongezien hoge ogen

Met gemiddeld meer dan een half miljoen kijkers per avond bleef de 'vrouwenvariant' van Vive le Vélo afgelopen week in het wiel van de Ronde van Frankrijk voor mannen. Tegelijk toonde ook het EK voetbal welke hoge ogen vrouwensport kan gooien. De zomer van 2022 zou weleens het ijkpunt kunnen worden waarnaar nog vaak verwezen zal worden als dé zomer waarin vrouwensport big werd, ook op tv. "Ik heb meteen gezegd dat we dit moesten doen. Maar in Nederland deden ze het niet."

Lees verder