Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 17 augustus 2022

De ultieme food-checklist voor de camping van Pukkelpop: wat mag niet op het terrein? En wat kan je snel klaarmaken?

HLN
De ultieme food-checklist voor de camping van Pukkelpop: wat mag niet op het terrein? En wat kan je snel klaarmaken?
Ongeacht de regenbuien of de zonnige temperaturen: deze week is het op de festivalagenda tijd voor Pukkelpop. Maar wat mag je meenemen naar het campingterrein van eten? En kan dat iets meer zijn dan de typische snel-klaar-opties? HLN Eten stelde een checklist samen ter inspiratie voor wanneer je naar de winkel gaat én chef Gilles Draps deelt 4 campingrecepten met een snufje rock-'n-roll. "Op dag één kan het al ietsje meer zijn, dan is je koelbox zijn naam nog waardig."
Lees verder

Niet enkel Evenepoel verschijnt aan de start van de Ronde van Spanje: deze Belgen kunnen eveneens hoge toppen scheren
Overmorgen gaat de Ronde van Spanje van start. Remco Evenepoel is een van de topfavorieten om de eindzege op zijn naam te schrijven, maar ook heel wat andere interessante landgenoten verschijnen aan de start in het Nederlandse Utrecht. Welke vijf Belgen zijn een optie voor jouw Gouden Vuelta-ploeg? Een overzicht.
Lees verder

Adviseur van president Zelensky onthult: "Oekraïne wil chaos creëren bij Russische troepen"
Volgens een belangrijke adviseur van de Oekraïense president Volodymyr Zelensky is Oekraïne bezig met een tegenoffensief dat gericht is op het creëren van "chaos bij de Russische troepen". De strategie is om aanvoerlijnen van de Russen diep in de bezette gebieden aan te vallen.
Lees verder

Uw gids voor de Ronde van Spanje: hoe ziet het parcours eruit? Naar welke toppers moeten we uitkijken?
De Tour zit er nog maar net op, of de volgende grote ronde loert al om de hoek. Vrijdag gaat namelijk de Vuelta van start. Met Remco Evenepoel, maar zonder tweevoudig Tourwinnaar Tadej Pogacar. Wie zijn dan wel - Evenepoel buiten beschouwing gelaten - de grote namen aan de start? Hoe is het parcours opgebouwd? En hoe verliep het vorig jaar? Op deze pagina komt u alles te weten.
Lees verder

LIVE. Thiam gaat over 1m98 in het hoogspringen en neemt afstand, Vidts knap tweede op 188 punten
De 'European Championships', een vierjaarlijks multisportevenement dat de bestaande Europese kampioenschappen in verschillende sporten samenbrengt, zijn in volle gang. Dankzij Lotte Kopecky (twee keer goud), Robbe Ghys (zilver en brons, Fabio Vandenbosschz (brons), Tim Merlier (brons) en Jules Hesters (brons) telt België voorlopig zes medailles. Komen er daar de komende dagen nog bij? Vandaag beginnen Nafi Thiam en Noor Vidts alvast aan de zevenkamp. Volg alle ontwikkelingen hieronder.
Lees verder

"Britney Spears wil wraak nemen op ex-man door middel van interview met Oprah Winfrey"
Britney Spears (40) wil háár verhaal doen in een openhartig interview met Oprah Winfrey (68). Dit is een tegenreactie op enkele uitlatingen die haar ex-man Kevin Federline (44) deed over Britneys relatie met haar zonen.
Lees verder

Kastelen en tongzoenen, zo vierde Madonna haar 64ste verjaardag
Madonna is 64 worden en dat heeft de ster in stijl gevierd. Met vrienden en familie is ze naar Sicilië in Italië afgereisd. Die reis zou duizenden euro's hebben gekost. Slapen deden ze in een kasteel op het eiland. De festiviteiten begonnen toen de verjaardag van Madonna's zoon, Rocco, werd gevierd. Hij werd 22. Daarna was Madonna zelf aan de beurt. Samen met vrienden maakte ze zich klaar om de nacht in te gaan en daar hoorden enkele dikke zoenen bij.
Lees verder

Franse skikampioen Adèle Milloz (26) sterft na val in Alpen: "Een stralende jonge vrouw"
Bij het beklimmen van een berg in het Mont Blancmassief is afgelopen vrijdag voormalig wereldkampioen toerskiën Adèle Milloz op 26-jarige leeftijd om het leven gekomen. Dat nieuws wordt bevestigd door de Franse berg- en klimfederatie in een verklaring. "Adèle was een stralende jonge vrouw. Haar glimlach en goede humeur zullen worden gemist", laat voorzitter Olivier Greber weten.
Lees verder

Ontslagen voorzitter Gegevensbeschermingsautoriteit vangt bot bij Raad van State
De ontslagen voorzitter van de Belgische Gegevensbeschermingsautoriteit (GBA) David Stevens is er niet in geslaagd via een procedure bij de Raad van State zijn job snel terug te krijgen. Het rechtscollege zag geen "uiterst dringende noodzakelijkheid" in de vordering van Stevens.
Lees verder

Ex-deelnemers over de nieuwe 'Blind getrouwd': "Dat wordt één orgie van gevoelens"
De fans kunnen nu al beginnen aftellen: in september start het nieuwe seizoen van 'Blind getrouwd'. VTM kiest voor een andere formule. De koppels trouwen op dezelfde dag en gaan allemaal samen op huwelijksreis. Of dat evenveel sensatie oplevert als bij de Australische versie van het programma is nog af te wachten. Showbits checkt bij enkele ex-deelnemers wat zij vinden van de nieuwe aanpak. "Dat wordt één grote orgie van gevoelens", kirt Nuria. En Christophe houdt wel van de Australische sensatie als guilty pleasure. "Maar ik heb er vertrouwen in dat de Vlaamse makers zo ver niet zullen gaan", vertelt Nick aan Senne en Desna in een nieuwe Showbits.
Lees verder

Vlaamse mama miste door corona de eerste weken van haar zoon: "Weet je nog dat je een kindje hebt gekregen?, vroegen ze toen ik uit coma ontwaakte"
Zijn eerste flesje. Het eerste badje. Dat eerste lachje. Omdat ze door corona in coma lag, miste Kim Moors de eerste vier weken van haar zoon Moriez, die nu 9 maanden is. "Eerst dacht ik dat ik één nacht had geslapen, maar mijn dikke buik was weg en de keizersnede al genezen".
Lees verder

Scheepvaart op Rijn in Duitsland een tijdlang geblokkeerd
Naast de lage waterstand heeft ook een goederenschip het scheepvaartverkeer op de Rijn in Duitsland een tijdlang geblokkeerd.
Lees verder

Met deze items geef je de badkamer een zomerse upgrade
De zomer is in volle gang, het uitgelezen moment dus om die warme sferen ook door te trekken naar je interieur. En ja, daar valt ook de badkamer onder. Weinig inspiratie? Vtwonen.be zet de leukste items voor een zomerse badkamer vol kleur op een rij.
Lees verder

Lizel (45) en Steven (48) liggen overhoop met hun verzekeraar na woningbrand: "Waarom hebben wij al die jaren een premie van 918 euro betaald?"
"Als ik iets heb geleerd, is dat je niet te veel op de verzekeringen moet rekenen", zucht Lizel (45) uit Nijlen in Dag Allemaal. "Een jaar nadat ons huis verwoest werd door de vlammen, is er nog steeds geen akkoord over de uitbetaling." Zij en haar man Steven (48) wonen al die tijd in een bijgebouw in hun tuin.
Lees verder

Hittegolf na acht dagen officieel voorbij
De hittegolf zit erop. Het kwik haalt vandaag geen 25 graden meer in het referentiemeetpunt in Ukkel en dus is het officieel gedaan met puffen en zweten. Acht dagen heeft de eerste landelijke hittegolf van dit jaar geduurd.
Lees verder

Producent apenpokkenvaccin niet langer zeker dat hij aan vraag kan voldoen
Het Deense bedrijf Bavaria Nordic, dat als enige ter wereld een goedgekeurd vaccin tegen de apenpokken produceert, vreest dat het niet langer aan de vraag zal kunnen voldoen nu het aantal gevallen overal blijft stijgen. Dat meldt de Amerikaanse nieuwszender 'Bloomberg'. Het bedrijf zegt nu te bekijken of het een deel van de productie kan uitbesteden.
Lees verder

Staatsfonds Noorwegen lijdt recordverlies in eerste jaarhelft
Het Noorse staatsfonds, het grootste ter wereld, heeft door de onrust op de financiële markten een recordverlies geleden in de eerste jaarhelft. Het klokte af op een nettoverlies van 1,68 biljoen kronen (omgerekend 170 miljard euro), het grootste verlies in zijn geschiedenis.
Lees verder

Coronacijfers blijven dalen, toch roept IMC op tot tweede booster
De dalende trend in de coronacijfers zet zich voort. Dat blijkt uit de meest recente epidemiologische update van gezondheidsinstituut Sciensano. Het IMC, de Interministeriële Conferentie Volksgezondheid, benadrukt ondanks de dalende cijfers toch het belang van een tweede boosterprik.
Lees verder

In deze betoverende Zuid-Afrikaanse lodge wacht je rustig in je zwembad tot er wilde dieren passeren
We zullen misschien nooit het geld hebben om er zelf te wonen, maar kijken naar en dromen van een geweldig huis doen we allemaal graag. Daarom tonen we elke woensdag een waanzinnige woning. De hele zomer gaat het om vakantiehuizen waar je zelf op reis kunt. Deze week is dat een lodge in een Zuid-Afrikaans wildreservaat.
Lees verder

Postkaartje vanop vakantie is meer dan zestig jaar onderweg: "Hopelijk werd dat de verzender nooit kwalijk genomen"
Een postkaartje terug vinden in je brievenbus. Op zich niet zo bijzonder in de zomermaanden, maar voor Paul Foster (52) uit Mechelen wel. Bij het leegmaken van zijn brievenbus trof hij recent een postkaartje uit 1959 aan.
Lees verder