Doorgaan naar hoofdcontent

De opvallendste momenten van snikheet Alcatrazfestival

HLN
De opvallendste momenten van snikheet Alcatrazfestival
Hoe doorsta je drie dagen lang een festival tijdens een hittegolf? Op Alcatraz Open Air in Kortrijk tonen duizenden metalfans hoe het moet. Met de loden zon is het soms een echte highway to hell, maar metalheads weten: my friends are gonna be there too.
Lees verder

Van Electric Callboy-bom tot mislukte grap met autoband op podium: de opvallendste momenten van snikheet Alcatrazfestival
Hoe doorsta je drie dagen lang een festival tijdens een hittegolf? Op Alcatraz Open Air in Kortrijk tonen duizenden metalfans hoe het moet. Met de loden zon is het soms een echte highway to hell, maar metalheads weten: my friends are gonna be there too.
Lees verder

'Schijnprocessen' tegen gevangen Oekraïners worden voorbereid: duizenden soldaten vastgehouden in 4 strafkolonies buiten de stad
Oekraïense militaire leiders willen dat de internationale gemeenschap het berechten van gevangen Oekraïense soldaten en burgers door Rusland veroordeelt. In een gezamenlijke verklaring noemen ze de mogelijke processen een "wrede daad" en een "publieke belediging". Intussen worden de gevangen soldaten vastgehouden in vier strafkolonies waar ze in geïmproviseerde en sobere kooien verblijven.
Lees verder

Echtpaar zestigers dood aangetroffen in woning in Vechmaal
In een woning in de Suskesstraat in het dorpje Vechmaal (Heers) is een echtpaar zestigers zondagavond omstreeks 18.30 uur dood aangetroffen. Het Parket van Limburg stuurde het gerechtelijk labo en een wetsgeneesheer naar de woning.
Lees verder

Julie (22) verongelukt tijdens roadtrip door Frankrijk: "Ze was de zon in ons leven, stralend en vol energie"
Er stond een idyllische road- en surftrip op de planning van Julie Smeets (22) en haar vriend. Maar zover kwam het niet, in een flits werd hun droomreis een nachtmerrie. Julie kwam om bij een tragisch ongeval op de Franse A26-autosnelweg. "Ze was ontwapenend met haar glimlach. Een topdochter en een hele lieve zus", zegt haar familie.
Lees verder

Activisten vertrappelen bloementapijt op Grote markt
Drie jonge vrouwen hebben maandag rond 17.50 uur bloemen van het bloementapijt op de Grote Markt in Brussel vertrappeld. Ze wilden oproepen tot verzet tegen het kapitalisme en aandacht vragen voor de bescherming van het milieu.
Lees verder

Man in elkaar gezakt op De Coninckplein: politie onderzoekt verdacht overlijden
Op het De Coninckplein is maandagavond een man in elkaar gezakt en overleden nadat hij onwel zou zijn geworden. Het slachtoffer had volgens de politie veel bloed verloren en kon niet meer gereanimeerd worden. Wat er precies gebeurd is, blijft onduidelijk, maar de politie onderzoekt twee mogelijke plaatsen delict.
Lees verder

Beelden tonen paniek in IKEA Shanghai door plotselinge coronasluiting na positieve coronatest van zesjarige jongen
In een IKEA-vestiging in de Chinese stad Shanghai hebben zich zaterdag chaotische taferelen afgespeeld toen de autoriteiten plotseling besloten het gebouw af te sluiten na een coronabesmetting. Niemand mocht er meer uit of in.
Lees verder

Afscheid en het laatste protest: Bernadettewijk wordt komende week ontruimd en gesloopt
Op maandagavond verzamelden in de Bernadettewijk een aantal oud-bewoners en een veertigtal activisten. WoninGent plant vanaf morgen de sloop van de wijk en en zal de krakers dan ook uitzetten. De oude sociale woonwijk werd nog één keer uitgezwaaid, niet zonder lawaai.
Lees verder

19-jarige Németh grijpt z'n kans bij Racing Genk: "Ik ga de concurrentie met Samatta gewoon aan hoor"
Cyriel Dessers weg, Paul Onuachu nog niet fit? Dan is het toch Andras Németh (19) die bij Racing Genk scoort en laat scoren. De Hongaarse jeugdinternational is niet bang voor de komst van Ally Samatta. "Ik wil van hem leren, maar ik ga de concurrentie ook gewoon aan hoor."
Lees verder

Football Talk. Witsel, als verdediger, en invaller Carrasco winnen met Atlético - Blessure Skov Olsen valt mee
Atlético Madrid heeft in de Spaanse Liga zijn competitieopener tegen Getafe vlot gewonnen. Atlético haalde het met 0-3. Hoewel eerder het omgekeerde verwacht werd, startte Axel Witsel in de basiself en Yannick Carrasco op de bank. Witsel deed dat als centrale verdediger in een driemansdefensie. Ook Antoine Griezmann kreeg van coach Diego Simeone verrassend geen plek in de basis.
Lees verder

CIA aangeklaagd voor bespioneren advocaten Julian Assange
Een groep journalisten en advocaten heeft de CIA aangeklaagd omdat de Amerikaanse inlichtingendienst hen zou hebben bespioneerd toen ze WikiLeaks-oprichter Julian Assange bezochten tijdens zijn verblijf in de ambassade van Ecuador in Londen.
Lees verder

Snapchat brengt betaald abonnement Snapchat+ nu ook uit in België: formule heeft wereldwijd één miljoen abonnees
Snapchat biedt het betaalde abonnement Snapchat+ voortaan ook in Nederland en België aan. Het geeft abonnees onder meer een speciale markering en vroegtijdige toegang tot nieuwe functies. De dienst kost 4,49 euro per maand of 44,99 euro per jaar.
Lees verder

Domme kopstoot van Núñez, pareltje van Diaz: Liverpool mist start volledig na nieuwe draw
Een op z'n zachtst gezegd opvallend thuisdebuut voor Darwin Núñez bij Liverpool. De spits die deze zomer 75 miljoen euro kostte en Benfica via bonussen zelfs 100 miljoen kan opleveren, kreeg rood na een wel erg domme actie. Núñez vocht een lijf-aan-lijfgevecht uit met Crystal Palace-verdediger Joachim Anderson. Daarbij zorgde de Uruguayaanse aanvaller al een eerste keer voor een beweging met het hoofd richting zijn naaste belager. Niet naar de zin van Anderson, die de ref wees op de beweging en Núñez een duwtje in de rug gaf. Daar kon de Liverpool-spits allesbehalve om lachen: Núñez reageerde met een nieuwe kopstoot - dit keer wel die naam waardig. Anderson zeeg neer naar de grond. Scheidsrechter Paul Tierney kon niet anders dan rood trekken.
Lees verder

Wandelaar (33) sterft door bliksem tijdens bergwandeling in Slovakije
In Slovakije is een 33-jarige bergwandelaar om het leven gekomen door een blikseminslag. Een tweede man raakte gewond, zo heeft de bergreddingsdienst HZS maandagavond gemeld.
Lees verder

Oscars verontschuldigen zich na 50 jaar bij inheemse actrice die in naam van Marlon Brando Oscar weigerde
Sacheen Littlefeather heeft na bijna vijftig jaar excuses gekregen van de Academy of Motion Picture Arts and Sciences, de organisatie achter de uitreiking van de Oscars. De inheems Amerikaanse werd in 1973 bekend toen ze namens Marlon Brando zijn Oscar weigerde uit protest tegen de behandeling van inheemse Amerikanen door de filmindustrie.
Lees verder

Tesla gaat flink omhoog op Wall Street na miljoenste geproduceerde wagen in Shanghai
Autofabrikant Tesla is maandag als grote winnaar uit de bus gekomen op Wall Street. Beleggers reageerden enthousiast op het nieuws dat er in de fabriek in Shanghai al meer dan één miljoen elektrische auto's van de band gerold zijn. Verder ging de aandacht op de aandelenmarkt in New York vooral naar olieproducenten die onderuitgingen na een stevige daling van de olieprijzen.
Lees verder

Studie: "Extreme hitte treft in toekomst 107 miljoen Amerikanen"
In de Verenigde Staten zullen in het jaar 2053 zo'n 107 miljoen Amerikanen te maken krijgen met minstens een dag van extreme hitte per jaar. Het gaat om een dag waarop de gevoelstemperatuur 52 graden Celsius is. In 2023 maken 8,1 miljoen Amerikanen dat minstens een dag per jaar mee, schrijven onderzoekers van de First Street Foundation in een nieuwe studie.
Lees verder

VN kunnen IAEA-missie naar Zaporizja begeleiden
De Verenigde Naties hebben de logistieke en veiligheidscapaciteit om een missie van internationaal atoomagentschap IAEA naar de Oekraïense kerncentrale in Zaporizja te begeleiden. Dat zegt een woordvoerder van de VN maandag. Zo'n missie zou uit Kiev moeten vertrekken.
Lees verder

VN kunnen IAEA-missie naar kerncentrale Zaporizja begeleiden
De Verenigde Naties hebben de logistieke en veiligheidscapaciteit om een missie van internationaal atoomagentschap IAEA naar de Oekraïense kerncentrale in Zaporizja te begeleiden. Dat zegt een woordvoerder van de VN maandag. Zo'n missie zou uit Kiev moeten vertrekken.
Lees verder