Doorgaan naar hoofdcontent

“De grootste fout bij het maken van sangria is de verkeerde wijn kiezen”: wat moet er dan zeker in het populaire ...

HLN
"De grootste fout bij het maken van sangria is de verkeerde wijn kiezen": wat moet er dan zeker in het populaire zomerse drankje?
De zon in je glas, de zomer op je terras: niets zo heerlijk als een zalige sangria vol frisse wijn en fruit. Wanneer je er een in Spanje bestelt, weet je wat je krijgt. In eigen land durft het daarentegen variëren. Wat hoort er dan thuis in een traditionele sangria? En hoe maak je zelf een kan klaar? Kamil Uludogan van Spaans restaurant 'De 9 vaten' in Antwerpen legt uit. "Maak de cocktail op voorhand: een dag als het kan en anders 's ochtends als je hem 's avonds serveert.
Lees verder

Drie kopstukken van grote drugsbende in Antwerpen opgepakt, aansturing gebeurde vermoedelijk vanuit Dubai
De politie en het parket hebben, in het kader van het onderzoek naar Sky ECC, op 9 augustus 21 huiszoekingen gedaan in de provincie Antwerpen. Daarbij zijn drie personen tussen 32 en 39 jaar opgepakt. Het gaat om kopstukken in het Antwerpse drugsmilieu. Er werd ook ruim 900.000 euro cash in beslag genomen. Het gerecht heeft vermoedens dat de hele bende wordt aangestuurd vanuit Dubai.
Lees verder

Brit doet voor 30 euro mee aan trekking en wint chic landhuis van 3,5 miljoen: "Ons leven staat op z'n kop"
Eén biljet van 25 pond (30 euro). Meer had een Britse familie niet nodig om een chic landhuis met panoramisch zicht ter waarde van 3,5 miljoen euro op de kop te tikken. "Ons leven staat op z'n kop", reageert een uitgelaten Uttam Parmar (58).
Lees verder

Skater begeleidt Francis (16) naar afscheidsplechtigheid: "Hij was een zegen voor zijn familie. Respectvol, nooit boos, hoogstens af en toe een beetje kribbig"
Zo'n vijfhonderdtal mensen hebben vrijdagmiddag de uitvaart van Francis Aerts (16) bijgewoond. De tiener kwam twee weken geleden om het leven nadat hij door een dronken bestuurder van het fietspad was gemaaid. De familie had een duidelijke boodschap toen ze de witte kist naar binnen droeg. Op T-shirts stond de foto van Francis met de woorden "Let me be the last victim". Eén van de skatevrienden ging de kist vooraf bij het binnengaan in de aula.
Lees verder

Skater begeleidt Francis (16) naar afscheidsplechtigheid: "Laat hem het laatste slachtoffer zijn"
Zo'n vijfhonderdtal mensen hebben vrijdagmiddag de uitvaart van Francis Aerts (16) bijgewoond. De tiener kwam twee weken geleden om het leven nadat hij door een dronken bestuurder van het fietspad was gemaaid. De familie had een duidelijke boodschap toen ze de witte kist naar binnen droeg. Op T-shirts stond de foto van Francis met de woorden 'Let me be the last victim'. Eén van de skatevrienden ging de kist vooraf bij het binnengaan in de aula.
Lees verder

17-jarige haalt mes boven tijdens vechtpartij in Knokke: "Hij deelde ook twee klappen uit"
Op het Alfred Verweeplein in Knokke raakten in de nacht van donderdag op vrijdag meerdere personen betrokken bij een vechtpartij. Eén van de betrokkenen zou ook een mes bovengehaald hebben.
Lees verder

Experiment toont hoe gevaarlijk regenval na een hittegolf kan zijn
Rob Thompson van de Reading University toont met een video aan waarom er meer kans is op wateroverlast na een hittegolf. Hij zet drie bekers met water op verschillende types gras. Wat blijkt? De natte ondergrond neemt veel makkelijker water op dan het droge gras. Bekijk de beelden van het experiment in bovenstaande video.
Lees verder

Dimitri Van den Bergh vlot naar kwartfinales in Australië
Dimitri Van den Bergh staat in de tweede ronde, oftewel de kwartfinales, op de Queensland Darts Masters. Dancing Dimi rekende in Australië af met de Nieuw-Zeelander Koha Kokiri (6-2).
Lees verder

Het huwelijksaanzoek dat niemand onberoerd laat: triatleet gaat op de knieën na Ironman, maar dan loopt het mis
Dan heb je een huwelijksaanzoek tot in de puntjes voorbereid, krijg je op het moment van de waarheid af te rekenen met een gigantische kramp. Het overkwam Marti Alt na de triatlon van Estland vorig jaar. De beelden gaan nu pas viraal. Net wanneer de Est op de knieën gaat, dé vraag wil stellen en het doosje met de ring wil openen, zijgt hij neer. Twee getuigen beginnen Alt meteen te masseren en helpen hem recht. Dan kan hij eindelijk zijn aanzoek afmaken.
Lees verder

Hoe effectief is een zelfgemaakte wespenval? "Mensen denken dat wespen altijd op zoetigheid afkomen, maar dat geldt alleen in de voedingsperiode
Het wespenseizoen is in volle gang en dit jaar zijn er véél. Je kunt op je terras geen boterham met confituur smeren of ze zitten erop. Jaag je ze weg, dan riskeer je een venijnige steek. Kan een zelfgemaakte val soelaas bieden tegen vervelende wespen? Bioloog en wespenexpert Arnold van Vliet ziet alvast meer nadelen dan voordelen.
Lees verder

BINNENKIJKEN. Brad Pitt telt 40 miljoen dollar neer voor vrijgezellenhuis aan Californische kust
40 miljoen dollar of ongeveer 39,5 miljoen euro. Dat is hoeveel Brad Pitt (58) neertelde voor de historische villa D.L. James House in Carmel-by-the-Sea, Californië. Het gebouw, dat de hoogst geprijsde woning ooit is in het gebied, heeft een even grote geschiedenis als 'Brangelina' en zal voor de acteur vermoedelijk dienen als vrijgezellenvilla.
Lees verder

Water Rijn zakt tot kritiek punt: Duitse Contargo stopt met vervoer over groot deel van rivier
Het waterpeil van de Rijn is ter hoogte van het Duitse Kaub, tussen Koblenz en Mainz, vrijdag gezakt tot 40 centimeter. Dat geldt als een kritiek niveau voor commerciële scheepvaart. Het Duitse bedrijf Contargo, dat vanuit de haven van Antwerpen containertransport aanbiedt, is gestopt met het vervoer over een groot deel van de Rijn. Dat maakte het bedrijf vrijdag bekend.
Lees verder

Water Rijn zakt tot kritiek punt: Duitse Contargo stopt alvast met vervoer over groot deel van de Rijn
Het waterpeil in de Rijn is ter hoogte van het Duitse Kaub, tussen Koblenz en Mainz, vrijdag gezakt tot 40 centimeter. Dat geldt als een kritiek niveau voor commerciële scheepvaart. Het Duitse bedrijf Contargo, dat vanuit de haven van Antwerpen containertransport aanbiedt, is gestopt met het vervoer over een groot deel van de Rijn. Dat maakte het bedrijf vrijdag bekend.
Lees verder

KOERS KORT. Giro-winnaar Hindley, Simon Yates en O'Connor kopmannen bij hun ploeg in Vuelta - Groenewegen houdt Capiot van sprintzege in Noorwegen
De Australiër Ben O'Connor is aangeduid als kopman van AG2R Citroën voor de Ronde van Spanje, die volgende week vrijdag begint in Utrecht.
Lees verder

Russische olieproductie minder gedaald dan voorspeld: slechts 3% verschil sinds start van invasie
De Russische olieproductie is met minder dan 3 procent gedaald sinds de invasie in Oekraïne. Een hele reeks westerse energiesancties blijken maar een "beperkt" effect te hebben, zo heeft het Internationaal Energieagentschap (IEA) vastgesteld.
Lees verder

Advocaat Walter Van Steenbrugge verdacht in zaak van drugslab Lendelede
Advocaat Walter Van Steenbrugge wordt verdacht van deelname aan een criminele organisatie in het dossier van een groot drugslab in Lendelede. De Brugse afdeling van het parket West-Vlaanderen vraagt zijn verwijzing naar de correctionele rechtbank, maar wil dat nieuws niet bevestigen. De raadkamer buigt zich op 19 augustus over de zaak.
Lees verder

Marilyn Manson quasi onherkenbaar tijdens zeldzaam uitje te midden van beschuldigingen seksueel misbruik
Nadat tientallen vrouwen hem beschuldigden van seksueel misbruik, hield muzikant Marilyn Manson (53) zich de voorbije maanden veeleer op de vlakte. Maar woensdag verscheen hij nog eens in het openbaar, samen met zijn echtgenote Lindsay Usich (37).
Lees verder

Franse brandweerlui krijgen hulp van Europese collega's in strijd tegen zware bosbranden
De Franse brandweerlui die de zware bosbranden bij onze zuiderburen bestrijden, hebben hulp gekregen van collega's uit andere Europese landen. In totaal zetten nu 1.100 brandweerlui zich in om branden in verschillende regio's te blussen.
Lees verder

BV 24/7. Natalia heeft goed gezelschap bij 'Zomerhit' en Niels Destadsbader brengt tijd door met zijn familie
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

"Jarenlang hoorde ik stemmen en sprak ik met God": het turbulente leven van actrice Anne Heche
Ze werd misbruikt door haar vader, leed aan schizofrenie en verloor drie van haar broers en zussen. Hollywoodactrice Anne Heche (53), die momenteel in kritieke toestand in het ziekenhuis ligt, heeft er allesbehalve een makkelijk leven opzitten. "Ik dronk. Ik rookte. Ik nam drugs. Ik had seks. Alles om de schaamte uit mijn leven te weren."
Lees verder