Doorgaan naar hoofdcontent

De enige overlevende werkt nu bij AstraZeneca: nieuwe inzichten over prinses Diana, 25 jaar na haar dood

HLN
De enige overlevende werkt nu bij AstraZeneca: nieuwe inzichten over prinses Diana, 25 jaar na haar dood
Het is woensdag exact 25 jaar geleden dat prinses Diana om het leven kwam in een dramatisch verkeersongeval in Parijs. Er komt geen officiële herdenking, maar er verschenen wel enkele nieuwe onthullingen. Wat stopte haar bodyguard in haar kist? Waarom is de Franse recherche nog steeds gefrustreerd? En waarom kreeg prins Philip een telefoontje van de politie? Acht nieuwe inzichten en theorieën over het leven en de dood van Diana.
Lees verder

10 kids tonen wat ze op 1 september naar school zullen aandoen: "Elke ochtend kies ik zelf mijn kleren"
Peuters, kleuters en tieners keren morgen terug naar school, en daar hoort uiteraard de perfecte outfit bij. Zoek je zelf nog inspiratie voor de grote dag? Tien kinderen tonen hun coole 1 septemberoutfit en vertellen waarom ze die kozen. "Op mijn eerste schooldag kan mijn favoriete pet niet ontbreken."
Lees verder

Veilig terug naar school: wanneer mogen kinderen op het voetpad rijden? En welke accessoires zijn onmisbaar?
Het einde van de zomervakantie is daar: vanaf morgen gaan leerlingen in het hele land terug met de fiets naar school. Helaas is de fiets niet altijd het meest veilige vervoersmiddel. Hoe zorg je ervoor dat je kind veiliger naar school trapt? HLN Shop geeft vijf tips.
Lees verder

Een maandelijkse afrekening voor energie: wat zijn de voor- en nadelen? En bij welke leveranciers kan het?
Sinds april is het mogelijk om je energie maandelijks te betalen op basis van jouw reële verbruik. Je werkt dus niet langer via een voorschot en een slotfactuur, maar betaalt naar analogie met de telefoonrekening meteen exact voor wat je verbruikt. Is het interessant om nu te kiezen voor een maandelijkse afrekening? En kan het al bij elke energieleverancier? Mijnenergie.be legt uit.
Lees verder

"Een e-bike bespaart je autoritten, een speedpedelec kan een auto vervangen": dit zijn de beste modellen van 2022 en wat je moet weten bij aankoop
Speedpedelecs zijn erg populair, vooral voor langeafstandsritten. Maar waar let je op als je zo'n snelle e-bike gaat kopen? En kun je er zomaar de weg mee op? Mich Vergauwen van mobiliteitsorganisatie VAB geeft uitleg: "Je hebt geen last van files, je gaat snel vooruit, maar goedkoop is zo'n fiets niet." En als extraatje geven we de beste speedpedelecs van 2022, getest door VAB.
Lees verder

Leonardo DiCaprio is opnieuw single na een relatie van 5 jaar
Leonardo DiCaprio (47) is niet langer samen met zijn vriendin Camila Morrone (25). De twee hebben na vijf jaar in alle stilte een punt gezet achter hun relatie. Al is de timing wel opvallend. Het nieuws komt namelijk iets meer dan twee maanden na de 25ste verjaardag van Morrone...
Lees verder

FBI bewijst met foto's dat Trump 'topgeheim' materiaal verborgen hield
Het Amerikaanse ministerie van Justitie zegt bewijs te hebben dat het team rond voormalig president Donald Trump heeft geprobeerd documenten te verbergen die de miljardair had meegenomen uit het Witte Huis naar zijn verblijf in Florida. Een advocaat van Donald Trump zou bij een bezoek van de FBI in juni agenten "expliciet verboden" hebben in dozen in een opslagruimte in Mar-a-Lago te kijken.
Lees verder

Groen over Overlegcomité Energie: "Moeten tot op limiet kijken wat mogelijk is"
Vandaag is er een Overlegcomité over de energiecrisis. Covoorzitter van Groen Jeremie Vaneeckhout zegt aan Freek Braeckman in 'HLN Live' dat er gekeken moet worden naar nieuwe maatregelen. Groen is voorstander van een overwinstbelasting. "Het valt moeilijk uit te leggen dat bedrijven gigantische winsten maken, maar de facturen onbetaalbaar zijn", klinkt het.
Lees verder

Mariah Carey gebruikt klare taal tegen Meghan Markle: "Je hebt soms divamomenten"
Meghan Markle (41), de hertogin van Sussex, heeft zo haar 'divamomenten'. Al heeft ze dat zelf nooit zo doorgehad, blijkt uit de tweede aflevering van Meghans podcast 'Archetypes', waarin ze praat met zangeres Mariah Carey (53). Die laatste verheldert dat graag voor haar.
Lees verder

Premier Japan wil af van banden tussen zijn partij en Moonsekte
Leden van de regeringspartij in Japan mogen geen banden meer hebben met de Japanse Verenigingskerk, beter bekend als de Moonsekte. Premier Fumio Kishida heeft dat aangekondigd nadat de afgelopen tijd veel te doen is geweest over de Moonsekte door de moord op oud-premier Shinzo Abe.
Lees verder

Minister Ben Weyts: "Sinds juni 300 extra plaatsen in buitengewoon onderwijs, maar vraag stijgt nog sneller"
Sinds juni zijn er 300 plaatsen bijgekomen in het buitengewoon onderwijs met middelen die Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) vrijmaakte, maar de vraag naar buitengewoon onderwijs stijgt nog sneller.
Lees verder

LIVE VUELTA. Simon Yates test positief op corona en moet opgeven - Sprinters aan zet in rit over licht glooiende wegen
Vandaag is het aan de sprinters in de Vuelta. De 191 kilometer lange rit naar Cabo de Gata loopt over licht glooiende wegen en telt geen enkele echte helling. Een kans voor Tim Merlier dus, nog meer nadat concurrent Sam Bennett, winnaar van twee etappes, uit koers verdween met corona. Toch twijfelt Merlier of het uitvallen van de Ier goed nieuws is. "Dat is opnieuw een ploeg minder die wil werken om tot een sprint te komen", beseft hij. Hoe draait het uit? En kent Remco Evenepoel een zorgeloze dag in het rood? Volg hieronder LIVE de elfde etappe op de voet.
Lees verder

Apple gaat de iPhone 14 onthullen: hoe is de smartphone afgelopen 15 jaar veranderd?
Op woensdag 7 september onthult Apple de nieuwste generatie iPhones. De Apple-smartphone is sinds dit jaar alweer 15 jaar oud, hoe is de telefoon in anderhalf decennium veranderd?
Lees verder

Poetin betuigt "diep medeleven" na dood Gorbatsjov, maar "geen plannen voor staatsbegrafenis"
De Russische president Vladimir Poetin heeft zijn "diep medeleven" betuigd na de dood van voormalig Sovjetleider Michail Gorbatsjov (91). Een staatsbegrafenis lijkt er evenwel niet in te zitten voor de man die een cruciale rol speelde in het beëindigen van de Koude Oorlog.
Lees verder

Zo herken je misleidende reclames op sociale media. Expert: "Foto's van slechte kwaliteit? Dan moet je op je hoede zijn"
Wonderhuidcrème, afslankspray of zelfs houtpellets: op sociale media wemelt het van de advertenties die verbluffende deals beloven. Je betaalt tientallen euro's en ... hoort daarna nooit meer van het bedrijf. Nochtans zag de website er koosjer uit. Hoe kan dat? Een social media- en een reclame-expert leggen uit hoe je die slimme misleidende reclames toch kunt herkennen. "Pocht het bedrijf met positieve reviews? Die komen vaak van geautomatiseerde bots uit India."
Lees verder

Stel je tankbeurt nog maar even uit: diesel wordt weer goedkoper
De maximumprijs voor een liter diesel (B7) wordt vanaf morgen verlaagd tot maximaal 2,0680 euro per liter. Dat meldt de FOD Economie.
Lees verder

LIVE. Bedrijvigheid bij Anderlecht: Olsson op weg naar Denemarken, Raman mogelijk toch naar AZ - Januzaj in Sevilla - Torino drukt door voor Praet
Het slot van de transfermercato nadert. In de vijf grootste competities sluit de markt in de nacht van 1 op 2 september. De ploegen uit de Jupiler Pro League krijgen nog een weekje langer om te shoppen. Voor heel wat Rode Duivels - denk maar aan onder meer Januzaj, Praet, Faes, Denayer - de laatste kans om alsnog een werkgever én speelminuten te vinden. Via deze pagina transfernieuws zit u op de eerste rij voor alle geruchten en done deals op de transfermarkt!
Lees verder

Vader van Doutzen Kroes plotseling overleden
De vader van Doutzen (37) en Rens Kroes (35) is overleden. Dat blijkt uit een bericht dat foodblogger Rens dinsdag op Instagram heeft geplaatst. Bij het bericht plaatst het jongere zusje van topmodel Doutzen een oude foto waarbij ze vrolijk lachend bij haar 'heit', Fries voor vader, op schoot zit.
Lees verder

'Immortality': veel te zien, weinig te spelen
Als je er het geduld voor opbrengt, is nieuwe Xbox-game 'Immortality' een diepe observatie over roem, psychisch en fysiek geweld, en de vraag of grote kunstenaars ook enorme klootzakken mogen zijn. Maar daarvoor moet je je wel door enkele uren gezapige interactie wroeten, die je nauwelijks als 'spelen' kunt kwalificeren.
Lees verder

Beelden tonen hoe koning van Marokko 'dronken' door Parijs strompelt (en dat roept vragen en kritiek op)
In de Marokkaanse media wordt er met geen woord over gerept, maar via de sociale media is een video opgedoken van koning Mohammed VI (59) in Parijs. Op de beelden is de vorst al wankelend te zien, terwijl hij ondersteund wordt door zijn gezelschap. De beelden zorgen voor een nieuwe stroom aan geruchten en lokken veel reactie uit.
Lees verder