Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 2 augustus 2022

De deal is eíndelijk rond: Charles De Ketelaere stapt op het vliegtuig richting Milaan, Club Brugge vangt recordbedrag

HLN
De deal is eíndelijk rond: Charles De Ketelaere stapt op het vliegtuig richting Milaan, Club Brugge vangt recordbedrag
Finalmente! Charles De Ketelaere (21) vertrok vanavond met het vliegtuig naar Italië, om er een contract voor vijf seizoenen te tekenen bij AC Milan. Club Brugge vangt 35 miljoen euro inclusief bonussen nadat alle drie de partijen - óók CDK - water bij de wijn deden. Einde van 'la telenovela'.
Lees verder

Wat een podium: groene truien Van Aert en Vos winnen koppeltijdrit, Van der Poel en Van Vleuten derde
De Tour de France Femmes eindigde pas gisteren, maar voor eindwinnares Annemiek van Vleuten kon het na-Tourcriterium van Roosendaal er nog wel bij. Van Vleuten kwam er aan de zijde van Mathieu van der Poel ook in actie in de koppeltijdrit, maar het Nederlandse duo moest daarin de duimen leggen voor... Wout van Aert en Marianne Vos.
Lees verder

Dubbel feest voor Wout van Aert: winst in wegrit én koppeltijdrit met Marianne Vos op na-Tourcriterium
Dubbel feest voor Wout van Aert. Onze landgenoot won vanavond de 41ste editie van de Draai van de Kaai. Voordien was hij, samen met Marianne Vos, de beste in de koppeltijdrit. Het duo van Jumbo-Visma nam de maat van onder meer Mathieu van der Poel en Annemiek van Vleuten.
Lees verder

Michael Keaton heeft eigen Marvel- en Batmanfilms nog nooit gezien, en dit is waarom
Michael Keaton (70), vooral bekend van zijn rol als de superheld Batman en de schurk Vulture, geeft toe in een interview met 'Variety' dat hij nog nooit één van zijn eigen films heeft gezien. De Amerikaanse acteur heeft daar naar eigen zeggen helemaal geen tijd voor.
Lees verder

Biden stuurt nieuwe wapens ter waarde van 550 miljoen dollar naar Oekraïne
De VS zullen nieuwe wapens ter waarde van 550 miljoen dollar (536 miljoen euro) sturen naar het Oekraïense leger. Dat heeft woordvoerder John Kirby van het Witte Huis maandag gezegd.
Lees verder

RECONSTRUCTIE. En toen zeiden enkele Rode Duivels tegen Charles De Ketelaere: "Ga je kastje leegmaken"
Van de eerste scouting tot de finale handtekeningen. Een reconstructie van de transfersoap rond Charles De Ketelaere, waarin zelfs Rode Duivels - niét die van Club Brugge - zich moeiden.
Lees verder

Man die Nigeriaanse straatverkoper doodsloeg in Italië betuigt spijt en zegt dat hij geen racistische motieven had
De moord op de Nigeriaanse straatverkoper Alika Ogorchukwu (39) gebeurde eind vorige week op klaarlichte dag en liet de bevolking van de stad Civitanova Marche, aan de Adriatische kust, in shock achter. Van een racistisch motief zou echter geen sprake zijn. "Helaas zou de verschrikkelijke daad, ongeacht de huidskleur, hoe dan ook zijn gepleegd", verklaarde de advocaat van dader Filippo Ferlazzo.
Lees verder

Delhaize roept rode pesto terug
Delhaize heeft in samenspraak met het Federaal Agentschap voor de Voedselveiligheid besloten om Pesto Rosso (190 g) van zijn huismerk terug te roepen. Oorzaak is de mogelijke aanwezigheid van diëthylhexylftalaat (DEHP).
Lees verder

Kinderboerderij gaat in vlammen op: dieren tijdig geëvacueerd
In Strijtem (Roosdaal) is maandagavond brand uitgebroken in de kinderboerderij van MPC Sint-Franciscus. De boerderij doet dienst als centrum voor minderjarigen én meerderjarigen met een verstandelijke beperking. De brandweer doet er momenteel nog alles aan om het vuur onder controle te krijgen.
Lees verder

De deal is eíndelijk rond: Charles De Ketelaere op het vliegtuig richting Milaan, Club Brugge vangt recordbedrag
Finalmente! Charles De Ketelaere (21) vertrok vanavond met het vliegtuig naar Italië, om er een contract voor vijf seizoenen te tekenen bij AC Milan. Club Brugge vangt 35 miljoen euro inclusief bonussen nadat alle drie de partijen - óók CDK - water bij de wijn deden. Einde van 'la telenovela'.
Lees verder

Langste celstraf tot nu toe voor bestorming van Capitool
Een Amerikaanse rechtbank heeft de extreemrechtse Trump-aanhanger Guy Reffitt (49) veroordeeld tot zeven jaar en drie maanden cel voor zijn deelname aan de bestorming van het Capitool. De rechtbank sprak hiermee de voorlopig zwaarste straf uit naar aanleiding van de aanval op het Amerikaanse parlementsgebouw. Volgens de aanklagers had Reffitt een pistool bij.
Lees verder

Leider Al-Qaida gedood bij drone-aanval door VS in Afghanistan
Ayman Al-Zawahiri (71), de leider van het terreurnetwerk Al-Qaida, is door de Amerikanen gedood. Dat gebeurde met een drone-aanval in de Afghaanse hoofdstad Kaboel. Dat meldt persbureau Reuters op basis van officiële bronnen. President Joe Biden zal het nieuws straks aankondigen.
Lees verder

16-jarige fietser overleden na vluchtmisdrijf: dader botst paar kilometer verder tegen elektriciteitspaal en wordt gevat
Een 16-jarige fietser is maandagavond om het leven gekomen na een aanrijding in Temse. De dader sloeg na het ongeval op de vlucht maar knalde enkele kilometers verder tegen een verlichtingspaal. Ook na die botsing probeerde hij te vluchten. De dader werd gevat en zou onder invloed geweest zijn.
Lees verder

De deal is eíndelijk rond: Charles De Ketelaere aangekomen in Milaan, Club Brugge vangt recordbedrag
Finalmente! Charles De Ketelaere (21) is vannacht geland in Italië, om er een contract voor vijf seizoenen te tekenen bij AC Milan. Club Brugge vangt 35 miljoen euro inclusief bonussen nadat alle drie de partijen - óók CDK - water bij de wijn deden. Einde van 'la telenovela'.
Lees verder

Dodental door overstromingen Kentucky stijgt naar 35
Het aantal doden als gevolg van de overstromingen in de Amerikaanse staat Kentucky is opgelopen tot 35. Gouverneur Andy Beshear liet maandag weten dat er onder de doden vier kinderen zijn. Ook waarschuwde hij dat er nog meer gevaarlijk weer op komst is in de regio. Voor dinsdag is opnieuw hevige regenval voorspeld.
Lees verder

Warenhuizen en hotels in Spanje mogen verwarming binnenkort niet hoger draaien dan 19 graden
De Spaanse ministerraad heeft maandag regels vastgelegd voor airconditioning en verwarming in onder meer warenhuizen, bioscopen, hotels en stations en luchthavens. In deze openbare plaatsen mag de verwarming vanaf in de winter niet hoger staan dan 19 graden, en in de zomer ligt de minimumgrens voor airco's op 27 graden, kondigde Teresa Ribera, minister voor de Ecologische Transitie, maandagavond aan. De maatregelen worden genomen om tegemoet te komen aan de lagere aanvoer van Russisch gas naar Europa.
Lees verder

Californië roept noodtoestand uit vanwege apenpokken
De gouverneur van de Amerikaanse staat Californië heeft maandag de noodtoestand uitgeroepen vanwege het toenemende aantal besmettingen met apenpokken. Gouverneur Gavin Newsom hoopt dat daardoor meer mensen sneller kunnen worden gevaccineerd in de grootste staat van de Verenigde Staten.
Lees verder

Nieuw slachtoffer mensenhandel op Antwerpse bouwwerf was ook in Nederland aan de slag
Een nieuw slachtoffer van de zaak rond economische uitbuiting op een werf van chemiebedrijf Borealis was aan de slag in Nederland. Dat schrijven Gazet van Antwerpen en De Standaard vandaag. Vorige vrijdag ontdekte de politie het nieuwe slachtoffer op een appartement in Borgerhout.
Lees verder

Een doktersbezoek kan nu ook digitaal: vervangt videobellen met de dokter in de toekomst je afspraak?
Je kan vanaf nu voor heel wat medische problemen telefonisch én digitaal terecht bij je arts - van huisarts tot specialist. Stijn Vanholle van huisartsenvereniging Domus Medica en Jos Vanhoof, voorzitter van het Vlaams Artsensyndicaat, geven antwoord op de belangrijkste vragen. Hoeveel kost zo'n consult op afstand? Wat krijg je terugbetaald? En wat dan met voorschriften?
Lees verder

ONZE OPINIE. Een overheid die burgers op water wil laten besparen, moet eerst haar eigen huis op orde zetten
Volgens de koepel van drinkwaterbedrijven zal de factuur voor gezinnen en bedrijven de komende jaren gevoelig stijgen. Onder meer omdat Vlaanderen zich moet voorbereiden op meer droge zomers. "Een afleiding van de essentie", schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. "Die is simpel: we hebben te veel drinkwaterbedrijven."
Lees verder