Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 3 augustus 2022

De beste skateboarder ter wereld die voor de verandering eens niet op een skateboard stond: dit was Tony Hawk in het ...

HLN
De beste skateboarder ter wereld die voor de verandering eens niet op een skateboard stond: dit was Tony Hawk in het Rivierenhof in Antwerpen
Nog nooit zakten zoveel mensen af op een skateboard naar het Rivierenhof dan dinsdagavond 2 augustus. Tony Hawk (54) was er dan ook te gast voor een optreden van zijn tour 'An Evening With Tony Hawk'. De beste skateboarder ter wereld deed er - door een zwaar letsel aan zijn dijbeen- geen kunstjes op een skateboard, maar deelde er wel waardevolle levenslessen die hem naar de top brachten: "Ik werd jarenlang niet in de skatewereld geaccepteerd. Creativiteit bracht daar verandering in."
Lees verder

"HBO stopt 'Batgirl'-film van Adil en Bilall in de koelkast"
Een zware dobber voor 'ons' regisseursduo Adil El Arbi en Bilall Fallah. Volgens verschillende Amerikaanse media, waaronder het toonaangevende 'Deadline', heeft producent Warner Bros. besloten om de door de Belgen geregisseerde superheldenfilm 'Batgirl' voorlopig niet uit te brengen in de bioscoop of op streamingdiensten.
Lees verder

HBO brengt 'Batgirl'-film van Adil en Bilall dan toch niet uit
Een zware dobber voor 'ons' regisseursduo Adil El Arbi en Bilall Fallah. Volgens verschillende Amerikaanse media, waaronder het toonaangevende 'Deadline', is producent Warner Bros. van plan om de door de Belgen geregisseerde superheldenfilm Batgirl voorlopig niet uit te brengen in de bioscoop of op streamingdiensten.
Lees verder

65 procent kiezers in Kansas stemt in referendum voor behoud van recht op abortus
Kiezers in de Amerikaanse deelstaat Kansas, in de Midwest, hebben in een referendum zich uitgesproken tegen een amendement dat de toegang tot abortus zou bemoeilijken of zelfs blokkeren. Het referendum was de eerste belangrijke stemming over het thema sinds het Hooggerechtshof eind juni een einde maakte aan het federale grondwettelijke recht op vrijwillige zwangerschapsonderbreking in de VS.
Lees verder

Inwoners Amerikaanse staat Kansas stemmen voor behoud van recht op abortus
Kiezers in de Amerikaanse deelstaat Kansas, in de Midwest, hebben in een referendum zich uitgesproken tegen een amendement dat de toegang tot abortus zou bemoeilijken of zelfs blokkeren. Het referendum was de eerste belangrijke stemming over het thema sinds het Hooggerechtshof eind juni een einde maakte aan het grondwettelijke recht op vrijwillige zwangerschapsonderbreking in de VS.
Lees verder

WEERBERICHT. Zonnig met temperaturen aan zee tot 25 graden en in binnenland tot 33 graden
Los van enkele wolkenvelden is het ook op woensdag opnieuw zonnig. Het wordt bovendien zeer warm, met maxima van 25 graden aan zee, rond 28 graden in de Hoge Venen tot 32 à 33 graden in het centrum van het land. Dat voorspelt het KMI.
Lees verder

WEERBERICHT. Zonnig met temperaturen tot 33 graden
Los van enkele wolkenvelden is het ook op woensdag opnieuw zonnig. Het wordt bovendien zeer warm, met maxima van 25 graden aan zee, rond 28 graden in de Hoge Venen tot 32 à 33 graden in het centrum van het land. Dat voorspelt het KMI.
Lees verder

Boer William en Amber uit 'Boer zkt vrouw' dan toch een koppel? "We zijn exclusief aan het daten"
De vonk tussen boer William (26) en Amber (22) doofde uit in 'Boer zkt vrouw'. De gegeerde cowboy miste een verliefd gevoel, terwijl het hart van Amber sneller bonsde in zijn bijzijn. Maanden nadien lijkt er dan toch een opflakkering tussen de twee. "We doen heel veel samen, ik ben zo goed als altijd bij hem", klinkt het.
Lees verder

Inside AC Milan. De nieuwe leefomgeving van De Ketelaere, met intimiderende leermeester Zlatan: "Ik zou mijn ploegmaats belachelijk maken"
Voor een tête-à-tête in een Milanees restaurant zal Zlatan Ibrahimovic hem niet snel uitnodigen. Charles De Ketelaere (21) komt bij AC Milan in het jongste elftal van de Serie A terecht, maar tegelijk ook in eentje waar een ouwe krijger messen tussen tanden plant. Wij nemen u inside Milan, anno 2022. Met een zangkoor op de bus. En zijn intimiderende drilmeester, Zlatan.
Lees verder

Boer William en Amber uit 'Boer zkt vrouw' zoeken toenadering: "We zijn exclusief aan het daten"
Hij koos haar uit alle gegadigden, maar de vonk tussen boer William (26) en Amber (22) doofde niet veel later uit in 'Boer zkt vrouw'. De gegeerde cowboy miste een verliefd gevoel, ook al bonsde het hart van Amber wel sneller in zijn buurt. Maar nu, enkele maanden later, lijkt er dan toch een opflakkering tussen de twee. Wij spraken hen over hun relatiestatus. "Ik ben zo goed als altijd bij hem", klinkt het. Waar sloeg de vonk dan toch weer over?
Lees verder

COLUMN. Poëzie, de song van Hooverphonic voor Brussels Airlines. Nooit klonk de sirene van Geike geiler dan in 'Put your hand luggage / under the seat in front of you'
Jan Segers schrijft geregeld iets ongeregelds over een min of meer bekende kop. Vandaag: Alex Callier, Hooverphonic
Lees verder

ACV wil controle op "wangedrag" bij verzekeraars arbeidsongeval
Bij een op de zeven arbeidsongevallen weigert de verzekering tussenbeide te komen. "Er moet dringend meer controle komen op het wangedrag van sommige verzekeraars", zegt het ACV daarover woensdag in De Standaard.
Lees verder

Luchtvaartchaos leidt tot explosie aan schadeclaims
Het helse voorjaar en begin van de zomer in de luchtvaart leiden tot een stormloop bij claimbedrijven die passagiers helpen een compensatie te krijgen. "In juni zagen we een verdrievoudiging van het aantal claims tegenover mei", zegt Claudio Brosche als juridisch expert bij Flightright in 'De Tijd'. "In juli waren het er zelfs vier keer zoveel." Het grootste ticketclaimbedrijf van Europa is ook in ons land een belangrijke speler. Specifieke cijfers geeft het bedrijf niet.
Lees verder

Sommige nieuwe wagens laten 28 maanden op zich wachten: "Rekent constructeur plots meerprijs aan? Niet betalen"
Wie vandaag een nieuwe wagen bestelt, moet in sommige gevallen meer dan twee jaar geduld oefenen vooraleer die spiksplinternieuwe bolide ook effectief op de oprit staat. Voor een Kia EV6 bedraagt de wachttijd al 28 maanden, Hyundai annuleert sommige bestellingen en stelt voor een meerprijs een geüpdatete versie voor. Mobiliteitsjournalist Brecht Vanhaelewyn raadt consumenten aan om zeker niet meer te betalen dan oorspronkelijk afgesproken.
Lees verder

Presidente Taiwan: "We deinzen niet terug voor militaire dreigementen"
Taiwan zal niet terugdeinzen voor militaire dreigementen. Dat heeft presidente Tsai Ing-wen gezegd tijdens een ontmoeting met Nancy Pelosi, de voorzitster van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden. Vanwege Pelosi's bezoek start Peking militaire manoeuvres rond het eiland. Taiwan wordt daar als een afvallige provincie aanzien. "We zullen de democratie blijven verdedigen", zei Tsai nog.
Lees verder

Bezoek van Nancy Pelosi aan Taiwan leidt tot militaire hoogspanning "Dit is een geval van wederzijdse zelfprofilering"
Het verrassingsbezoek van de Amerikaanse congresvoorzitter aan Taiwan wordt fel bestreden door China: zij beschouwen Taiwan als een opstandige provincie. China startte prompt vier dagen van militaire oefeningen rondom het eiland. Dreigt er een oorlog in Azië?
Lees verder

REACTIES. Van Bronckhorst: "Twee goals ophalen niet onmogelijk" - Geraerts: "De spelers moéten hiervan genieten" - Vanzeir: "Ze hebben zich aangepast"
Karel Geraerts en zijn spelers reageerden vanzelfsprekend trots na hun zege tegen Rangers in de voorronde van de Champions League. Herbekijk ze hieronder allemaal.
Lees verder

IN BEELD. Q-Beach House mocht al 150.000 bezoekers verwelkomen: "Dit is de mooiste studio van het land"
Net een maand open, en alweer een daverend succes. Vier weken nadat het Q-Beach House z'n deuren open zwaaide op het strand van Oostende, is de kaap van 150.000 bezoekers gerond. Met dank aan heerlijk zomerse temperaturen, lekkere cocktails en goede radiovibes. Q-dj's Matthias Vandenbulcke en Sean Dhondt geven tekst en uitleg.
Lees verder

Al 150.000 bezoekers voor Q Beach House: "Altijd hopen dat er een slaapplek vrij is"
Net een maand open, en alweer een daverend succes. Vier weken nadat het Q-Beach House z'n deuren open zwaaide op het strand van Oostende, is de kaap van 150.000 bezoekers gerond. Met dank aan heerlijk zomerse temperaturen, lekkere cocktails en goede radiovibes. Q-dj's Matthias Vandenbulcke en Sean Dhondt geven tekst en uitleg.
Lees verder

Ondanks het potentieel en de kwaliteiten om de Europese top te bereiken: waarom Club nú al casht voor Stanley Nsoki
Zijn wispelturigheid en de transfersom maakten van de verkoop van Stanley Nsoki (23) een no-brainer. De beslissing van Club, dat eieren voor zijn geld kiest, uitgelegd. "Iedereen heeft het recht om fouten te maken. Stanley ook, maar ik wil wel als coach dat elke speler leert uit die fouten."
Lees verder