Doorgaan naar hoofdcontent

Dalle vraagt aan De Bleeker dat influencers bedrijfsgegevens niet moeten delen op sociale media

HLN
Dalle vraagt aan De Bleeker dat influencers bedrijfsgegevens niet moeten delen op sociale media
Vlaams minister van Jeugd en Media Benjamin Dalle (CD&V) pleit ervoor dat influencers hun thuisadres niet zouden moeten delen op sociale media. Hij heeft daarover een brief geschreven naar federaal staatssecretaris voor Consumentenbescherming Eva De Bleeker (Open Vld).
Lees verder

Ann De Winne en Marleen van der Loo vervangen zieke Ann Van den Broeck tijdens matineevoorstellingen in 'Mamma Mia!'
Vorige week raakte bekend dat musicalactrice Ann Van den Broeck borstkanker heeft. Om haar daarbij de nodige rust te gunnen, wordt haar rol in musical 'Mamma Mia!' tijdens de matineevoorstellingen door twee andere actrices ingevuld. Dat laat Deep Bridge weten.
Lees verder

Noorwegen bezig met plan voor beperken stroomexport
Het Noorse ministerie van Energie gaat deze week een plan vormgeven voor het eventueel beperken van de export van stroom. Dat heeft energieminister Terje Aasland gezegd in een brief die naar Noorse partijleiders moet gaan.
Lees verder

Auto met vier inzittenden over de kop gegaan op E17
Op de E17 in Temse is maandag een auto met vier inzittenden over de kop gegaan. Alle vier raakten ze hierbij lichtgewond.
Lees verder

Chris Martin van Coldplay begroet honderden fans aan Brussels hotel: "Al tien jaar fan van hun muziek... en de charismatische frontman natuurlijk"
Voor hotel Amigo, op een steenworp van de Brusselse Grote Markt, verzamelden maandag opnieuw honderden fans van Coldplay. De Britse band verblijft er tijdens de concertreeks in het Koning Boudewijnstadion. Sommige fans stonden al enkele uren aan te schuiven, maar om 15.30 uur maakte leadzanger Chris Martin (45) toch een – weliswaar korte - verschijning.
Lees verder

Zwitserse Hoogvlakte gaat steeds meer lijken op Toscane door klimaatopwarming
Als gevolg van de klimaatverandering gaat het landschap van de Zwitserse Hoogvlakte steeds meer lijken op dat van de Italiaanse regio Toscane, waarschuwt de Zwitserse stichting voor landschapsbescherming (fp). De stichting wijst op de gevolgen van die 'toscanisering' voor het toeristische kapitaal van het landschap.
Lees verder

PostNL gaat prijzen verhogen: zijn de 'gratis' pakjes verleden tijd?
PostNL - die van de witte bestelwagens met oranje band en logo - gaat de prijzen voor het bezorgen van pakjes stevig verhogen. Die beslissing is in de eerste plaats ingegeven door de oplopende inflatie: brandstof is duurder geworden en lonen blijven stijgen. Bpost kampt met dezelfde uitdagingen. Komt het gratis bezorgen van pakjes aan je voordeur in het gedrang?
Lees verder

Michel-Ange Balikwisha neemt vliegende start bij leider Antwerp: "Mickey heeft het potentieel voor de Rode Duivels"
Met vier goals in zes officiële matchen is Michel-Ange Balikwisha (21) één van dé figuren van het seizoensbegin bij leider Antwerp. Als hij deze lijn doortrekt, lijkt de sky de limit voor de flankaanvaller. "De overstap naar een mooie club in een topcompetitie behoort tot zijn mogelijkheden", zegt Stakke Van den Buijs, ex-scout van Standard.
Lees verder

Enkele maanden geleden nog waterpret, nu sterven vissen door droogte in vijver
De waterplas in de groene omgeving van de wijk langs de Architect Vanhoornelaan in Moorsele staat zo goed als volledig droog door de extreme en aanhoudende hitte. En dat terwijl kinderen in april nog genoten van waterspelletjes in de vijver. Tientallen vissen liggen ondertussen dood te rotten langs de waterkant. "Er moet op korte en lange termijn een oplossing komen", klinkt het bij buurtbewoners.
Lees verder

Enkele maanden geleden nog waterpret, nu sterven vissen door droogte in vijver: "Intriest om te zien"
De waterplas in de groene omgeving van de wijk langs de Architect Vanhoornelaan in Moorsele staat zo goed als volledig droog door de extreme en aanhoudende hitte. En dat terwijl kinderen in april nog genoten van waterspelletjes in de vijver. Tientallen vissen liggen ondertussen dood te rotten langs de waterkant. "Er moet op korte en lange termijn een oplossing komen", klinkt het bij buurtbewoners.
Lees verder

Coldplay-zanger Chris Martin wil carrière afbouwen, ten voordele van zijn relatie? "Dakota is mijn hele universum"
Liefst vier keer treedt Coldplay deze week op in het Koning Boudewijnstadion. Hun Music Of The Spheres World Tour houdt de Britse band al zeker tot november 'on the road', pas nadien zal de gedreven frontman Chris Martin (45) thuis weer rust kunnen vinden bij zijn vriendin, actrice Dakota Johnson (32), schrijft 'Story'.
Lees verder

Hittegolf is nog niet begonnen: kwik komt nét niet aan de vereiste temperatuur
De voorspelde eerste nationale hittegolf van 2022 is maandag net niet uit de startblokken gekomen. In referentiepunt Ukkel steeg de maximumtemperatuur tot 24,9 graden Celsius om 16.20 uur. Na een lichte daling bleef de opflakkering steken op 24,8 graden. Dat is vernomen van het KMI-weerman David Dehenauw.
Lees verder

KOERS KORT. INEOS Grenadiers beloont Ethan Hayter, winnaar van Ronde van Polen, met nieuw contract - Ganna past voor EK tijdrijden
Filippo Ganna (26) komt volgende week niet aan de start van het EK tijdrijden in München. De Italiaanse hardrijder van INEOS Grenadiers zal enkel de wegrit betwisten. Naast Ganna selecteerde Italiaans bondscoach Daniele Bennati ex-winnaars Matteo Trentin en Giacomo Nizzolo, Alberto Dainese, Luca Mozzato, Jonathan Milan, Jacopo Guarnieri en Filippo Baroncini.
Lees verder

'Wittekerke'-collega's reageren op overlijden Arnold Willems: "Hij heeft één advies gegeven dat ik nooit zal vergeten"
Vanuit verschillende hoeken wordt gereageerd op het overlijden van de Belgische acteur Arnold Willems (90). Zijn collega's uit 'Wittekerke' bijvoorbeeld zijn erg aangeslagen door zijn plotse dood. Oud collega en vriend Peter Bulckaen is erg emotioneel wanneer Showbits hem spreekt: "Hij was een ontzettend warme en lieve man. Hij voelde zelfs als familie aan. Op mijn trouwfeest, de doop van onze kinderen, hij was er overal bij." Ook Kürt Rogiers - alias Sneyers - heeft warme herinneringen aan Arnold. Wat hij precies van hem geleerd heeft, vertelt hij in een nieuwe Showbits.
Lees verder

LIVE. Raman aangeboden bij AA Gent, dat Zuid-Koreaanse middenvelder strikt - Galarza geland op Zaventem om bij Racing Genk te tekenen
Het belooft nog een hete transferzomer te worden. Dat de lat hoog ligt bij Antwerp, is duidelijk. Ook bij Club Brugge zijn het drukke tijden. En welke internationale sterren, naast onder meer Romelu Lukaku, Robert Lewandowski, Erling Haaland en Sadio Mané, verhuizen deze zomer naar een ander team? Via deze pagina transfernieuws zit u op de eerste rij voor alle geruchten en done deals op de transfermarkt!
Lees verder

Belgische fotograaf maakt spectaculaire beelden van vulkaanuitbarsting in IJsland
De Belgische fotograaf Jeroen Van Nieuwenhove heeft deze spectaculaire beelden gemaakt in IJsland. De vulkaanuitbarsting begon bij Fagradalsfjall op het schiereiland Reykjanes in IJsland. Jeroen kon de uitbarsting tijdens de eerste uren filmen, en dat zorgt voor deze indrukwekkende beelden.
Lees verder

Grootste Europese kerncentralepark in Oekraïne onder kruisvuur: "Rusland brengt explosieven aan"
Volgens Kiev hebben de Russen explosieven aangebracht bij de reactoren van de centrale bij Zaporizja in Oekraïne. Beide landen beschuldigen elkaar al enkele dagen van bombardementen op de site. Het Internationaal Atoomenergieagentschap maakt zich ernstig zorgen. Hoe reëel is de kans op een kernramp? "Wanneer de noodkoeling uitvalt kunnen de reactoren smelten en is een ongeluk zoals in Fukushima niet uitgesloten", zegt emeritus professor stralingsbescherming Gilbert Eggermont (VUB).
Lees verder

Ashton Kutcher was door auto-immuunziekte tijdelijk blind en doof: "Ik heb geluk dat ik nog leef"
Zo'n twee jaar geleden werd Ashton Kutcher (44) getroffen door een zeldzame auto-immuunziekte, die hem tijdelijk blind en doof maakte. Dat vertelt de acteur in een fragment uit 'Running Wild with Bear Grylls: The Challenge'.
Lees verder

Kanye West geniet van relatiebreuk Kim Kardashian en verklaart Pete Davidson dood in valse krantenkop
Het nieuws van de relatiebreuk tussen zijn ex-vrouw Kim Kardashian (41) en Pete Davidson (28) is Kanye 'Ye' West (45) duidelijk ter ore gekomen, want hij deelde een spottende foto op Instagram waarmee hij de break-up lijkt te vieren. Afgelopen weekend raakte bekend dat de realityster en de komiek na negen maanden een punt hebben gezet achter hun relatie.
Lees verder

LIVE (di, 20u45). Overleeft Union de hel van Ibrox? Van "daarom werden we voetballer" tot "je moet ervan genieten"
Morgenavond speelt Union in Glasgow bij de Rangers zijn terugwedstrijd in de derde voorronde van de Champions League. De Belgische vicekampioen vertrok vanmorgen na de 2-0-overwinning van vorige week met reële kansen op kwalificatie richting Schotland. Op deze pagina zit u goed om al het nieuws in aanloop naar de match te volgen.
Lees verder