Doorgaan naar hoofdcontent

COMMENTAAR. “Dat een gefrustreerde Union-aanvoerder Teuma het leer kapot wilde bijten, illustreerde de Brusselse on...

COMMENTAAR. "Dat een gefrustreerde Union-aanvoerder Teuma het leer kapot wilde bijten, illustreerde de Brusselse onmacht, maar vooral de Mechelse dominantie"

In zijn eerste seizoen bij FC Groningen vier jaar geleden moest Danny Buijs tot de derde speeldag wachten op het eerste puntengewin. 't Was bij KV Mechelen niet anders. Zijn ploeg reageerde zaterdagavond tegen vicekampioen Union met glans op de gemiste competitiestart.

Lees verder

Maxime Hordies en Tim Celen winnen wegrit en zijn eindwinnaar in de Wereldbeker paracycling

Handbiker Maxime Hordies (H1) en Tim Celen, bij de driewielers (T2), hebben zaterdag de wegrit gewonnen op de wereldbeker para-cycling in het Canadese Quebec. Allebei zijn ze na drie manches ook eindwinnaar in de Wereldbeker.

Lees verder

Spannende kwartfinale is eindstation voor Team Antwerp op 3X3 Energy Sukhbaatar Open in Mongolië

Op de 3X3 Energy Sukhbaatar Open in Mongolië vormde de kwartfinale voor Team Antwerp het eindstation. De nummer 3 van de wereld verloor na een nagelbijter met 13-12 van Ulaanbaatar MMC Energy uit Mongolië.

Lees verder

Alessio Castro-Montes blijft het vizier op de Ghelamco Arena richten, ondanks buitelandse interesse: "Momenteel focus ik me enkel op AA Gent"

Alessio Castro-Montes (25) ligt niet wakker van een mogelijke transfer. Ondanks de matige puntenoogst in de eerste twee competitieduels van AA Gent klinkt de Limburgse duivel-doet-al allesbehalve misnoegd. Integendeel zelfs: "Voorlopig kreeg ik nog geen aanbod dat me aanspreekt. Ik wil nu vooral een betere start maken."

Lees verder

KV Mechelen hervindt vorm van vorig seizoen en zet Union een flinke hak: "Aanval is de beste verdediging"

Aanval is de beste verdediging. Een cliché dat niet altijd klopt, maar zaterdag Achter de Kazerne best bovengehaald kon worden. KV Mechelen greep een matig Union meteen bij het nekvel en nam na rust verder afstand van de Brusselaars. Zo hield de geviseerde verdediging ook voor het eerst de nul dit seizoen. "Voetbal moet op de eerste plaats komen", aldus Schoofs.

Lees verder

Maar liefst veertien stadsderby's en enkele bekende teamgenoten: dit moet u weten over Galatasaray, de nieuwe thuis van Dries Mertens

Na negen jaar in Napels zoekt Rode Duivel Dries Mertens dit seizoen andere oorden op. Zijn nieuwe thuishaven wordt hoogstwaarschijnlijk de Turkse hoofdstad Istanboel, waar hij voor Galatasaray SK zou gaan voetballen. Niet de eerste de beste club, want Galatasaray heeft een bijzonder rijke geschiedenis. Deze tien dingen moet u zeker weten over De Leeuwen.

Lees verder

Franse media genieten van Messi en Neymar: "Als Leo lacht, lacht iedereen"

Ze hadden er slechts één wedstrijd in de Franse competitie voor nodig om zich direct te laten zien bij Paris Saint-Germain. In het eerste duel gaven Lionel Messi en Neymar meteen een voetbalshow weg. Met één goal en drie assists was de Braziliaan de grote man aan de kant van de landskampioen, maar de Argentijn zorgde voor een schitterend slotakkoord van het duel. De Franse media hebben genoten van het spel van de twee sterren.

Lees verder

Rohan Dennis opgenomen in ziekenhuis: Australiër mist wegkoers op Commonwealth Games

Rohan Dennis staat vandaag/zondag niet aan de start van de wegrit op de Commonwealth Games in Engeland. De Australiër van Jumbo-Visma voelde zich zaterdagmorgen niet goed en is uit voorzorg overgebracht naar het ziekenhuis. Daar ondergaat hij een aantal testen, zo bevestigt de Australische wielerbond.

Lees verder

Dat belooft: Charles De Ketelaere scoort meteen hattrick tijdens tweede oefenmatch voor AC Milan

Het is weliswaar slechts een oefenmatch, maar Charles De Ketelaere heeft tijdens zijn tweede wedstrijd voor nieuwe club AC Milan meteen van zich laten spreken. Tegen derdeklasser Pergolettese mocht hij de eerste 45 minuten meedoen en scoorde hij een hattrick.

Lees verder

Ryan Giggs staat terecht voor huiselijk geweld: Manchester United-icoon riskeert tot vijf jaar cel

Maandag begint in Manchester het proces tegen voormalig stervoetballer Ryan Giggs. De 48-jarige Welshman moet zich verantwoorden voor huiselijk geweld en riskeert tot vijf jaar gevangenisstraf.

Lees verder

Antwerpenaar Brandon Baiye zag Messi wereldgoal scoren: "Op het veld had ik niet eens door hoe mooi dat doelpunt was, ik baalde gewoon"

De voorbije twee seizoenen speelde Antwerpenaar Brandon Baiye (21) in de Oostenrijkse tweede klasse. Gisteren (zaterdag) stond hij met Clermont Foot oog in oog met Neymar en Lionel Messi de Franse Ligue 1. "Een kinderdroom."

Lees verder

Plannen voor maritieme campus aan Scheldeboord in Antwerpen worden bijgeschaafd, geen nieuw stadion voor Beerschot aan de Schelde

MCA, een consortium rond rederij CMB, heeft de vergunning om een nieuw gebouw tegen de Hobokense Polder te plaatsen. Het stadsbestuur onderzoekt nu of de campus tegen de Blue Gate kan komen, bijna tegen de Kennedy- en fietserstunnel aan.

Lees verder

ANALYSE GOOTS. "Rob Schoofs blijft de onbetwistbare leider van dit KV Mechelen"

"Rob Schoofs heeft zijn draai weer gevonden. De voorbije wedstrijden kwam hij in de centrale as aanspeelpunten tekort, omdat zowel Storm als Shved op hun flank bleven plakken, en Bolingoli en Walsh inlooptijd nodig hadden. De inbreng van de balvaste Hairemans, die net als Schoofs op het gepaste moment tussen de lijnen liep, veranderde veel aan de offensieve impulsen van het team."

Lees verder

Cyriel Dessers naar Cremonese voor 6,5 miljoen euro plus bonussen, ook twee inkomende transfers zijn rond voor Genk

De transfer van Cyriel Dessers naar Cremonese kan maandag worden gefinaliseerd. De 27-jarige Vechmaalnaar vertrekt naar Italië om er maandag zijn medische en fysieke tests af te leggen. Op clubniveau is er een akkoord bereikt over een transfersom van 6,5 miljoen euro plus bonussen. Het komt erop neer dat KRC Genk er wel bij vaart als Dessers goed presteert én zijn club zich straks van het behoud verzekert in de Serie A.

Lees verder

Ploegleider Dirk Demol over komst Dylan Teuns bij Israël - Premier Tech: "Ook voor ons een aangename verrassing"

Nog geen Dylan Teuns aan de start van de 'Tour of Leuven' voor zijn nieuwe werkgever Israël - Premier Tech. Maar dat ze blij zijn met de onmiddellijke komst van de 30-jarige Limburger is een open deur intrappen, bevestigt ploegleider Dirk Demol.

Lees verder

Bestuur van Hertha BSC lijkt Rode Duivel Dedryck Boyata kwijt te willen: "Hij voegt momenteel niets toe"

Dedryck Boyata staat mogelijk voor een transfer. De centrale verdediger was lang aanvoerder van Hertha BSC maar viel zaterdag voor het eerste competitieduel in de Bundesliga, de derby tegen Union Berlijn, naast de kern.

Lees verder

LIVE. Graait Westerlo de drie punten mee uit Gent, zonder Foster én Daci? Volg de partij HIER!

In de laatste ontmoeting tussen Westerlo en AA Gent wonnen de Kemphanen met 6-2. Toegegeven, het ging om een oefenpot van een paar weken geleden. Maar kan Westerlo de stunt herhalen wanneer het om de knikkers gaat -- en zonder goaltjesdief Daci? Houdt Bolat zijn netten proper tegen zijn ex-ploeg? Blijf hier op de hoogte!

Lees verder

Standard boekt eerste competitiezege tegen Cercle Brugge dankzij twee strafschoppen

Standard heeft zijn eerste overwinning van het nieuwe seizoen te pakken. In een zeer matige wedstrijd klopten de Rouches Cercle Brugge met 2-0 dankzij twee strafschopdoelpunten van Amallah.

Lees verder

Marianne Vos is snelste van kopgroep in Zweden, maar wordt later gediskwalificeerd na "puppy paws"

De Nederlandse Marianne Vos (Jumbo-Visma) heeft zondag de WorldTour-wedstrijd in het Zweedse Vargarda gewonnen. Al was de vreugde van korte duur. Vos werd namelijk door de UCI gediskwalificeerd omdat ze enkele seconden met haar polsen op haar stuur reed en dat mag niet. De zege gaat daardoor naar nummer twee Cordon-Ragot. Onze landgenote Valerie Demey komt als vierde alsnog op het podium.

Lees verder

ONS OORDEEL. Bolat en Vetokele op niveau, te veel middelmaat bij de rest

Net zoals vorige week in het King Powerstadion van OH Leuven bleef Westerlo ook in de Ghelamco Arena met lege handen achter. Igor Vetokele bracht de bezoekers wel snel op voorsprong, maar voor de rust had AA Gent de scheve situatie recht gezet. In de tweede helft kon Westerlo te weinig aanspraak maken op de gelijkmaker.

Lees verder

Victor Campenaerts verslaat Zdenek Stybar in de sprint en wint de Tour of Leuven: "Wielrennen draait niet alleen om winnen"

Victor Campenaerts heeft de Tour of Leuven op zijn palmares geschreven. Samen met Zdenek Stybar reed hij erg lang op kop. Aan de meet was de Lotto-renner nipt sneller dan de Tsjech. Alexander Kristoff vervolledigde het podium.

Lees verder

Ekkelenkamp tekent vandaag bij Antwerp

Jurgen Ekkelenkamp (22) mag zich weldra ook officieel middenvelder van Antwerp noemen. De Nederlander legde zijn medische tests af en zet zondagavond zijn handtekening onder een vierjarige contract.

Lees verder

REACTIES. Westerlo steekt hand in eigen boezem na verlies in Gent: "Te weinig gevoetbald"

Igor Vetokele opende in Gent al na vijf minuten de score, maar Westerlo kon de vroege voorsprong niet verzilveren. "We hebben te weinig gevoetbald", is de conclusie van doelpuntenmaker Vetokele en strafschopveroorzaker De Cuyper.

Lees verder

LIVE. De bal rolt terug op Bosuil, diept Antwerp voorsprong uit of heeft OHL nog een geheim wapen? Volg het HIER!

Vandaag raakte bekend dat Ekkelenkamp zijn handtekening onder een vierjarig contract zette. Hij zal de pot tegen OHL ook vanop de eerste rij volgen. Maar wie laat er voor het eerst dit seizoen punten liggen? Dat volg je hier!

Lees verder

Amuzu en Silva dirigeren Anderlecht in eerste helft naar eenvoudige zege tegen Seraing

Anderlecht heeft vlot gewonnen van Seraing met 3-1. De Brusselaars klaarden de klus al voor rust: twee keer Amuzu - gewoon in de basis ondanks de interesse van Nice - en een keertje Fabio Silva maakten de doelpunten, de tegentreffer van Seraing was er eentje voor de statistieken.

Lees verder

Wit-Russische Victoria Azarenka krijgt geen visum van autoriteiten en moet kruis maken over toernooi in Toronto

De Wit-Russische tennisster Victoria Azarenka heeft zondag aangekondigd dat ze geen visum gekregen heeft van de Canadese autoriteiten om deel te nemen aan het WTA 1.000-toernooi in Toronto, dat maandag begint.

Lees verder

COMMENTAAR. "Ondanks de vroege voorsprong straalden ook de spelers voor rust te weinig geloof uit."

In de Kempen zijn ze misschien nog net iets geloviger dan in andere regio's in Vlaanderen, al was daar zondag op het veld van AA Gent lang niet veel van te merken. Uitgaan van eigen sterkte, het is nochtans al meer dan een jaar het credo in de Stille Kempen. Met succes. Westerlo pakte overtuigend de titel in 1B en charmeerde in de eerste wedstrijden op het hoogste niveau de neutrale voetballiefhebber met fris en offensief voetbal.

Lees verder

Frivool Barcelona heeft tijdens oefenmatch geen kind aan Mexicaanse opponent, Lewandowski opent zijn rekening

De traditionele oefenpartij voor aanvang van het nieuwe La Liga-seizoen is voor Barcelona op een doelpuntenfestival uitgedraaid. In het eigen Spotify Camp Nou klopte het voor de Trofeu Joan Gamper het Mexicaanse Pumas UNAM met droge 6-0 cijfers. Lewandowski scoorde zijn eerste voor de Blaugrana na amper drie minuten, verder voegden Pedri (x2), Dembélé, Aubameyang en De Jong hun naam toe bij de doelpuntenmakers.

Lees verder

ONS OORDEEL. Antwerpse aanvalslinie schitterde tegen OHL

Antwerp is uitstekend aan het seizoen begonnen. Zondagavond pakten de jongens van Mark van Bommel ook tegen OH Leuven de drie punten: 4-2. Marc Brys en co laten zich wel niet onbetuigd door eerst op voorsprong te komen, en na de rust de gelijkmaker te scoren. Maar Balikwisha (tot twee keer toe) besliste de match alsnog in het voordeel van de thuisploeg. Met deze overwinning is de Great Old de koploper in de competitie.

Lees verder

REACTIES. De Laet: "We zijn volwassener dan vorig jaar"

Antwerp is uitstekend aan het seizoen begonnen. Zondagavond pakten de jongens van Mark van Bommel ook tegen OH Leuven de drie punten: 4-2. Marc Brys en co laten zich wel niet onbetuigd door eerst op voorsprong te komen, en na de rust de gelijkmaker te scoren. Maar Balikwisha (tot twee keer toe) besliste de match alsnog in het voordeel van de thuisploeg. Met deze overwinning is de Great Old de koploper in de competitie.

Lees verder

Jago Geerts wint GP van Zweden MX2

WK-leider Jago Geerts (Yamaha) heeft in Uddevalla de grand prix van Zweden, vijftiende van achttien manches in het WK MX2, gewonnen. De 22-jarige Kempenaar bleef de Fransman Tom Vialle (KTM) en de Duitser Simon Laengenfelder (GasGas) voor.

Lees verder

Dries Mertens staat op het punt te tekenen bij Galatasaray: Napels maal honderd, qua gekte

Dries Mertens (35) is veel gewoon, maar dit? Turkije staat in rep en roer door zijn transfer – in positieve zin dan. Straks tekent hij bij Galatasaray, maar dit weekend kreeg hij al een voorsmaakje van de helse sfeer. "Het was geweldig om het enthousiasme van de fans te zien."

Lees verder

Jack Hendry kan het vergeten onder Carl Hoefkens, want: "Iedereen heeft zijn kans gehad"

Het ziet er niet goed uit voor Jack Hendry (27) bij Club Brugge. Van de tribune naar de basis en terug. Geslachtofferd na het drama van Eupen en zelfs na nieuw puntenverlies tegen Zulte Waregem deed Carl Hoefkens de deur dicht. "Iedereen kreeg zijn kans, zoals gezegd. De situatie is nu duidelijk."

Lees verder

COMMENTAAR. "Het stamnummer één alleen op nummer één"

Een perfect rapport na drie speeldagen, wie kan dat buiten Antwerp nog zeggen? Niemand. In Europa zitten Mark van ­Bommel en de zijnen op schema, in de competitie liepen ze nog geen averij op. Geen sinecure. Kijk maar naar Union, dat Rangers sterretjes liet zien maar wel een ­droge 3-0 kreeg aangesmeerd van KV ­Mechelen.

Lees verder

Kortrijk duwt door voor Alexis de Sart

Alexis de Sart (25) moet nog vertrekken bij Antwerp en Kortrijk biedt een reddingsboei. De West-Vlamingen zagen een eerste bod afgewezen, maar duwen door voor de midden­velder.

Lees verder

Makkelijke zege van Anderlecht met zes jongens uit eigen jeugd

Een halfuurtje had Anderlecht nodig om een uiterst zwak Seraing kopje-onder te duwen. Daarna werd het allemaal wat minder en slikte paars-wit zelfs nog een tegengoal. De zege was mooi, met liefst zes spelers in de basis uit de eigen opleiding. Maar er is nog werk in het Lotto Park. De spitsen Fabio Silva en Esposito vinden mekaar nog niet, Raman is ontevreden en dat tegendoelpunt was absoluut te vermijden. Bovendien beheersen transferperikelen de club. Even alles op een rijtje.

Lees verder

Rebel met tennisracket: Russische topper Daria Kasatkina schoffeert haar overheid met coming out en protest tegen oorlog

Ze is de beste Russische tennisster van het moment, maar door haar coming out en haar verzet tegen de oorlog in Oekraïne geldt Daria Kasatkina (WTA 12) ook als een van de meest markante figuren in het huidige tennis.De 25-jarige Kasatkina speelde de voorbije nacht de finale van het WTA-toernooi van San Jose in Californië.

Lees verder