Doorgaan naar hoofdcontent

COLUMN. Zou Vlaams Belang één stem verloren hebben door de uitschuiver van Van Langenhove?

HLN
COLUMN. Zou Vlaams Belang één stem verloren hebben door de uitschuiver van Van Langenhove?
Het komkommerseizoen zal misschien ook een rol spelen, maar een tweet van ongeleid Vlaams Belang-projectiel Dries Van Langenhove veroorzaakt nu al een week politieke deining. Dat men bij wijze van wetenschappelijk experiment "eens zou moeten kijken wat er zou gebeuren met een Vlaamse stad als we er een tijdje alleen nog etnische Vlamingen toelaten en we de 'multiculturele verrijking' dus terugdraaien", stelde hij. Van links tot rechts rolde een golf van verontwaardiging over Van Langenhove en het Vlaams Belang heen. Dertig uur had voorzitter Tom Van Grieken nodig om afstand te nemen van de uitspraken van zijn 'onafhankelijk Kamerlid'.
Lees verder

Hoop voor Vlaamse hacker Kevin D. (28), die in cel zit in Milaan: van 22 jaar cel in Texas naar hooguit 5 jaar in België
Italië heeft de uitlevering van een jonge Belgische hacker aan Amerika bevroren. In plaats van een proces in Texas - waar hij 22 jaar cel riskeert voor de hacking van vliegtuigmaatschappij American Airlines - zal hij nu woensdag in Mechelen terechtstaan voor die feiten. De maximumstraf daarvoor in ons land: 5 jaar. "En voor dezelfde feiten kan je maar één keer worden gestraft."
Lees verder

Moeder geïdentificeerd na vondst dode kinderen in koffers in Nieuw-Zeeland
De Zuid-Koreaanse politie heeft de vrouw geïdentificeerd die de moeder zou zijn van de kinderen wier resten onlangs werden aangetroffen in koffers die in Nieuw-Zeeland geveild werden. Dat meldt de politie van Seoel.
Lees verder

Bijzondere oplossing voor lerarentekort? Laat studenten toetsen verbeteren
Als leraren hun verbeterwerk uitbesteden, sparen ze 15 procent à 25 procent van hun werktijd uit. Dat blijkt uit een proefproject dat docent Jan Schoenmakers (UCLL/AP Hogeschool) uitvoerde samen met zijn studenten van de lerarenopleiding, schrijft Het Belang van Limburg vandaag.
Lees verder

INTERVIEW. Wout van Aert blikt vooruit naar WK en kijkt ook terug op zijn bewogen zomer: "Het lichaam zei stop na de Tour"
Na vier weken zonder koers werd Wout van Aert voor de verandering nog een keer tweede in de Cyclassics Hamburg. Als hij op het WK in Australië maar geen tweede wordt. Hamburg was de eerste van vier wedstrijden die hem over een maand aan de wereldtitel moeten helpen. "Het zou van het goede teveel zijn om na zo'n voorjaar en na de Tour, nog een keer een aantal weken weg te zijn van huis voor een hoogtestage."
Lees verder

INTERVIEW. Wout van Aert blikt vooruit naar WK en kijkt ook terug op bewogen zomer: "Het lichaam zei stop na de Tour"
Na vier weken zonder koers werd Wout van Aert voor de verandering nog een keer tweede in de Cyclassics Hamburg. Als hij op het WK in Australië maar geen tweede wordt. Hamburg was de eerste van vier wedstrijden die hem over een maand aan de wereldtitel moeten helpen. "Het zou van het goede teveel zijn om na zo'n voorjaar en na de Tour, nog een keer een aantal weken weg te zijn van huis voor een hoogtestage."
Lees verder

Dit gebeurde achter de schermen van 'Zomerhit': TikTok-dansjes, twee gebroken polsen en drank à volonté
Afgelopen zaterdag nam Margriet Hermans de trofee van 'Zomerhit' mee naar huis, voor haar nummer 'Lekker Blijven Hangen'. En dat is ook precies wat onze Vlaamse artiesten deden in de loungebar achter het grote podium. Ook Showbits-reporter Senne zat in de 'Zomerhit'-bar en sprak er met verschillende genomineerden over hun optreden en hun toekomstplannen. "Er komt binnenkort nog nieuwe muziek aan".
Lees verder

Opnieuw de grote man bij VRT: Eurosong komt terug, met Peter Van de Veire als gastheer
De openbare omroep haalt 'Eurosong' van onder het stof om uit te maken welke artiest ons land zal vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in 2023. Gastheer voor de tv-show: Peter Van de Veire, die na zijn afscheid bij MNM opnieuw langs de grote poort binnenkomt bij de VRT. Volgens bronnen wordt hij ook dé nieuwe stem van Radio 2.
Lees verder

VS en Zuid-Korea beginnen grootste militaire oefening in jaren
Te midden van oplopende spanningen op het Koreaanse schiereiland, zijn de legers van Zuid-Korea en de Verenigde Staten maandag opnieuw gestart met gezamenlijke oefeningen. Het gaat om de grootste manoeuvres in zeker vijf jaar.
Lees verder

LIVE. Shved wil KV Mechelen verlaten - Man United bereid om boven 80 miljoen euro te bieden voor Antony
Het belooft nog een hete transferzomer te worden. Dat de lat hoog ligt bij Antwerp, is duidelijk. Ook bij Club Brugge zijn het drukke tijden. En welke internationale sterren, naast onder meer Romelu Lukaku, Robert Lewandowski, Erling Haaland en Sadio Mané, verhuizen deze zomer naar een ander team? Via deze pagina transfernieuws zit u op de eerste rij voor alle geruchten en done deals op de transfermarkt!
Lees verder

Eén week voor US Open gaat David Goffin ook in Winston-Salem meteen onderuit
Niet de beste voorbereiding op de US Open, dat volgende week maandag start. David Goffin (ATP-62) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de tweede ronde van het met 731.935 dollar gedoteerde ATP-toernooi van Winston-Salem (North Carolina). De 31-jarige Luikenaar verloor met 6-3, 3-6, 6-3 van de Serviër Laslo Djere (ATP-86).
Lees verder

WEERBERICHT. Warme dag met maxima tot 27 graden, maar lokale bui niet uitgesloten
Vandaag start droog met soms brede opklaringen. In de namiddag neemt de bewolking toe en kan er een lokale bui vallen. Een storing bereikt ons land 's avonds en 's nachts. De maxima schommelen tussen 22 of 23 graden in de Ardennen en aan zee en tussen 26 en 27 graden elders. De wind wordt zwak tot matig uit het zuiden. Dat meldt het KMI.
Lees verder

KOERS KORT. Ganna valt nog deze herfst uurrecord aan - De Lie pakt met Schaal Sels achtste zege van seizoen
Het kersverse werelduurrecord van Dan Bigham (55,548 km, afgelopen vrijdag in het Zwitserse Grenchen) is alweer in acuut gevaar. Volgens bronnen dicht bij de renner plant Filippo Ganna nog deze herfst zijn aanval. De poging was aanvankelijk voorzien voor morgen of overmorgen, maar werd half juli uitgesteld. Nu heeft de tweevoudige en regerende wereldkampioen tijdrijden ze nieuw leven ingeblazen. Meer details zijn nog niet bekend. Wellicht zal de aanval nauw aansluiten op het WK tijdrijden (18/9) in Wollongong. (JDK)
Lees verder

Football Talk. Anderlecht is gewaarschuwd: Young Boys scoren tien keer in beker - RSCA-vrouwen uit Champions League
Young Boys heeft afgelopen weekend vertrouwen getankt voor de return tegen Anderlecht. De Zwitsers hielden in de bekermatch tegen het bescheiden FC Schoenberg serieuze schietoefeningen. Young Boys won met maar liefst 1-10, spits Nsame scoorde een hattrick. Anderlecht is bij deze gewaarschuwd. (SVL)
Lees verder

Bommetje gedropt, vaudeville gestart: onze watcher weet dat het géén vakantie was achter de schermen in de Formule 1
Komend weekend strijkt het F1-circus neer in Francorchamps. Noem het gerust het einde van de vakantie, want sinds eind juli en Boedapest werd niet meer gereden. Maar gebeurde des te meer achter de schermen. Een overzicht.
Lees verder

Negen goals Achter de Kazerne, thuiszeges voor Club en Genk en pijnlijk verlies voor Standard: de hoogtepunten van speeldag vijf
De vijfde speeldag in de Jupiler Pro League behoort alweer tot het verleden. Club Brugge en Racing Genk wonnen in eigen huis, terwijl Standard een pijnlijke thuisnederlaag leed tegen OHL. Maar het grootste spektakel was ongetwijfeld Achter de Kazerne. Liefst negen goals, en wat een ommekeer. Bekijk hieronder de hoogtepunten van de speeldag.
Lees verder

"Mijn god, wat is er gebeurd?": Brandweerman onthult laatste woorden van prinses Diana
Het is ondertussen al bijna 25 jaar geleden dat prinses Diana overleden is na een tragisch auto-ongeval in de Franse hoofdstad Parijs, maar haar dood beroert de wereld nog steeds. In een interview met 'The Sun' onthult de brandweerman die Diana reanimeerde nu haar laatste woorden.
Lees verder

Juwelendief Kim Kardashian heeft geen spijt: "Ze gooit haar geld toch weg"
Een van de mannen die ervan verdacht wordt betrokken te zijn bij de overval op Kim Kardashian (41) in Parijs in 2016, heeft geen spijt van zijn actie. In een interview met 'Vice News' zegt Yunice Abbas dat hij zich er niet slecht over voelt.
Lees verder

Op zoek naar de chemie tussen Haaland en De Bruyne: een geslaagde start wat betreft de cijfers, maar nog geen koningskoppel
De term 'koningskoppel' is sneller getypt dan dat het paar zich ook effectief vormt. Zie ook de voorspelde connectie tussen Kevin De Bruyne en Erling Haaland. Wij gingen op zoek naar de chemie tussen een doelpuntenmachine en een assistmeester.
Lees verder

Werkexpert waarschuwt: "Verander je van statuut? Let op de gevolgen voor je pensioen"
In geen enkel land blijven werknemers zo lang in dezelfde job als in België. Niet dat we noodzakelijk gelukkiger zijn met onze baan, maar velen zitten gevangen in een gouden kooi. Dat heeft vaak te maken met de voorwaarden die we dreigen te verliezen wanneer we van sector of statuut zouden veranderen. Maar is dat echt zo, bijvoorbeeld op vlak van pensioen? Werkexpert Stijn Baert buigt zich over de verschillen in de pensioenen tussen werknemers, zelfstandigen en ambtenaren: "Als je schakelt, zit er een grote adder onder het gras."
Lees verder