Doorgaan naar hoofdcontent

COLUMN. Zie Sanna Marin: je bent geen slechte premier omdat je privé uit de bol gaat. Een slechte premier ben je omd...

HLN
COLUMN. Zie Sanna Marin: je bent geen slechte premier omdat je privé uit de bol gaat. Een slechte premier ben je omdat je niet doet wat je moet doen
Jan Segers schrijft geregeld iets ongeregelds over een min of meer bekende kop. Vandaag: Sanna Marin, premier van Finland.
Lees verder

Terugkeer naar kantoor stemt financiële verwachtingen videochatdienst Zoom somberder
Videochatdienst Zoom verlaagt zijn financiële verwachtingen voor het hele boekjaar, nu medewerkers bij veel bedrijven weer naar kantoor gaan. Daardoor vinden veel vergaderingen niet meer online maar weer gewoon fysiek plaats.
Lees verder

Hulporganisatie Payoke heeft te weinig middelen voor opvang slachtoffers mensenhandel
Er werden de laatste weken zoveel slachtoffers van mensenhandel ontdekt in ons land dat hulporganisatie Payoke de toevloed niet meer aankan, zo melden de kranten van Mediahuis vandaag. Onder andere op een werf van Borealis werden heel wat arbeiders gevonden die uitgebuit werden.
Lees verder

Rapper Fetty Wap dreigt achter de tralies te verdwijnen na bekennen drugshandel
De Amerikaanse rapper Fetty Wap heeft bekend dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan drugshandel. Dat hebben Amerikaanse media maandag gemeld. Volgens zender NBC dreigt minstens vijf jaar celstraf. De 31-jarige Fetty Wap, echte naam William Maxwell, pleitte schuldig aan medeplichtigheid bij de distributie en het bezit van cocaïne in de federale rechtbank van Central Islip op Long Island, het eiland ten oosten van de stad New York.
Lees verder

Zo zus, zo broer: 17-jarige Mack wordt jongste piloot die solo de wereld rond vliegt: "Zonder Zara was ik zelf nooit op het idee gekomen om alleen de wereld rond te vliegen"
Het moet in de genen zitten, want het zijn allebei hoogvliegers: na z'n zus Zara (19) eerder dit jaar, zal de amper 17-jarige Belgisch-Britse piloot Mack Rutherford woensdag de jongste ooit zijn die in z'n eentje rond de wereld vloog. "Die twee gingen al in hun Maxi-Cosi de lucht in", lacht moeder Beatrice.
Lees verder

Expert na sombere economische schets De Croo: "Tien jaar lijkt me overdreven. Tenzij we geen lessen trekken uit fouten van jaren 70"
"De komende vijf à tien winters zullen moeilijk worden." Flink wat onheil ziet premier Alexander De Croo (Open Vld) in zijn glazen bol. Staan we echt voor de economische afgrond? "Tien jaar lijkt me toch overdreven", zegt econoom Bart Van Craeynest (VOKA). "Tenzij we geen lessen trekken uit de fouten die we in de jaren zeventig maakten."
Lees verder

Braziliaanse presidentskandidaat Lula belooft ontbossing Amazonewoud te bestrijden
Voormalig Braziliaans president Luiz Inácio Lula da Silva belooft een nieuw milieu- en klimaatbeleid indien hij in oktober de presidentsverkiezingen kan winnen. "Ze zullen een einde maken aan illegale goudwinning en ernstig strijden tegen ontbossing", verklaarde Lula vandaag aan internationale journalisten in São Paulo.
Lees verder

Geen Campenaerts of medaillehoop De Lie in Australië: Lotto-Soudal laat Belgen niet naar WK gaan
Geen Victor Campenaerts en Arnaud De Lie op het WK in Australië. Beiden zijn gegeerd door bondscoach Sven Vanthourenhout, maar Lotto-Soudal wil hen niet laten gaan. Reden: de puntenstrijd voor het behoud in de WorldTour. Om diezelfde reden mag Caleb Ewan dan weer wél gaan.
Lees verder

"Trump hield ruim 300 vertrouwelijke documenten achter"
De Amerikaanse autoriteiten hebben dit jaar meer dan driehonderd vertrouwelijke documenten in beslag genomen die nog in het bezit waren van oud-president Donald Trump. De vondst van de eerste 150 documenten in januari dit jaar was een van de factoren die leidden tot de FBI-inval in Mar-a-Lago op 8 augustus. Dat meldt The New York Times.
Lees verder

VERMOORD OM HET GELD. Deel 3. De zaak Danny Mathijs. "Geldgewin was het enige motief. Hof en jury zien dus geen verzachtende omstandigheden. Bezin u en beter uw leven"
Dinsdag 21 november 2006. De moeder van Kelly Gabriël (21) doet aangifte bij de politie van Aalst. Haar dochter Kelly is al een dag spoorloos en onbereikbaar. Al snel komen de speurders uit bij de man die tot voor kort getrouwd was met Sandra, haar andere dochter. De dan 50-jarige Danny Mathijs — zo heet hij — zegt van niks af te weten.
Lees verder

Vlamingen kozen nooit vaker voor autovakantie als voorbije zomer, zelfs tot in Portugal: "Met dank aan onbetrouwbare vliegmaatschappijen en dure huurauto's"
Nooit eerder namen zoveel Vlamingen de eigen wagen naar hun vakantiebestemming. Dat mag blijken uit het recordaantal pechoproepen dat mobiliteitsorganisatie VAB ontving: "Afgelopen zomer kreeg onze alarmcentrale bijna 20% meer oproepen dan in het coronavrije 2019." Zelfs vanuit Portugal, een slordige 2.000 km rijden. "Tegenwoordig betaal je voor een huurautootje-van-niks 80 tot 110 euro per dag."
Lees verder

Na hersenletsel en afasie-diagnose: Steven 'Spillie' Spillebeen stelt voor het eerst vegan kledingcollectie voor
Hoe zou het nog gaan met Steven 'Spillie' Spillebeen? De winnaar van de eerste 'Big Brother' in ons land is helemaal terug na een zware periode, waarin hij herstelde van een hersenletsel. Spillie hield er afasie aan over, een taalstoornis waardoor hij soms moeilijk uit z'n woorden komt. Maar de ondernemer laat zich niet kisten en gaat met z'n kledingcollectie 'Rebel' nu ook de vegan-toer op. Met voor het eerst een diervriendelijke lijn, speciaal ontworpen voor het Vegan Summer Fest. Afgelopen weekend stelde hij daar z'n T-shirts, sweaters en hoodies voor. Wij stuurden onze vegan-reporter Senne naar Gent voor een nieuwe Showbits.
Lees verder

RECONSTRUCTIE. Man schiet liefdesrivaal dood en verschanst zich daarna urenlang in huis van slachtoffer: "Ik heb juist uwe man vermoord"
"Ik heb juist uwe man vermoord." Met die woorden drong Stijn M. gisteren de woning van zijn ex-vriendin in Eksaarde binnen, met een geweer in zijn handen. Hij nam in het huis de tijd om zijn Facebookstatus te updaten. Kort ervoor had hij in een nabijgelegen park Frank D.V. doodgeschoten. De dader had een korte relatie gehad met de vrouw van het slachtoffer, en kon niet verkroppen dat zij uiteindelijk toch voor haar echtgenoot had gekozen. Uit wraak schoot hij zijn liefdesrivaal een kogel in de nek.
Lees verder

"Het verlies van een dier kan net zo intens zijn als het verlies van een dierbare": Junior Planckaert openhartig in 'Bekende Viervoeters'
Het gaat Junior Planckaert (30) tegenwoordig voor de wind. Zijn programma 'Junior op zoek naar de liefde' slaagde met glans, want zo kruiste Pauline zijn pad. Daarnaast organiseerde hij met de ganse familie succesvolle glamping weekends. Maar helaas kenden de Planckaerts ook groot verdriet door het verlies van mémé Clara. In de HLN Original 'Bekende Viervoeters' stelt Junior zijn hond Apollo voor en vertelt hij hoe zijn trouwe vriend hem steunde in moeilijke periodes.
Lees verder

7 'Slimste Mensen' willen nu ook 'De Allerslimste Mens ter Wereld' worden: deze kandidaten quizzen mee in het jubileumseizoen
Het jubileumseizoen van 'De Slimste Mens ter Wereld' - dat voor de gelegenheid 'De Allerslimste Mens ter Wereld' heet - start uitzonderlijk al op maandag 5 september. Dat doet presentator Erik Van Looy met een indrukwekkende verzameling kandidaten, waarvan zeven voormalige 'Slimste Mensen' uit de voorbije tien edities.
Lees verder

Waarom Remco Evenepoel zich deze week helemaal thuis zal voelen in Noord-Spanje
De Vuelta is neergestreken in Baskenland. Waar eindelijk Spaans wordt gesproken. Waar de koers écht kan beginnen. Waar een spectaculaire openingsweek wacht. En... waar het vijf jaar geleden allemaal is begonnen voor Remco Evenepoel (22). "Je kan gerust stellen dat Remco daar is 'ontdekt'"
Lees verder

Christa Planckaert over afscheid van haar moeder Clara: "Dankbaar voor ieder moment met haar"
De Planckaerts hebben een bewogen zomer achter de rug. De glamping rond hun Franse château werd een groot succes, maar het was ook de eerste zonder mémé Clara, de 96-jarige moeder van Christa die in mei overleed. "Ik ben blij dat ik alle momenten heb meegemaakt."
Lees verder

Vias: dagelijks raken dertien kinderen gewond bij ongeval naar of van school
In België raken elke schooldag gemiddeld dertien kinderen gewond bij een verkeersongeval dat zich op weg naar school of op de terugweg naar huis voordoet. Dat blijkt uit een analyse van het verkeersveiligheidsinstituut Vias. Het risico op een ongeval is het grootst bij zestienjarige jongens.
Lees verder

WEERBERICHT. Warm weer, maar kans op buien
Een verzwakte storing bereikt vandaag het westen van het land en trekt daarna naar het oosten. De neerslag is heel beperkt, onder de vorm van enkele buitjes of wat gedruppel. Het wordt wel warm, met temperaturen tot 29 graden. Dat meldt het KMI.
Lees verder

Vraagtekens achter het WK op de weg van Lotto Kopecky?
Hangen er donderwolken boven het WK van Lotte Kopecky? Wollongong is met een maand te gaan nog wel even tijd, maar de onderzoeken naar de fysieke ongemakken bij de renster van SD Worx lopen nog steeds.
Lees verder