Doorgaan naar hoofdcontent

COLUMN. Hittegolf. Droogtegolf. Ik volg alle tips van De Standaard. Maar één ervan wil helaas niet lukken: “Plas ...

HLN
COLUMN. Hittegolf. Droogtegolf. Ik volg alle tips van De Standaard. Maar één ervan wil helaas niet lukken: "Plas in de douche"
Jan Segers schrijft geregeld iets ongeregelds over een min of meer bekende kop. Vandaag: Bram Verbruggen, weerman.
Lees verder

Britney Spears heeft geen contact meer met haar tienerzoons: "Het breekt mijn hart"
Britney Spears (40) heeft op Instagram haar teleurstelling in haar tienerzoons geuit. De zangeres vindt het moeilijk dat Sean (16) en Jayden (15) haar niet meer willen zien. "Het breekt mijn hart. Ik heb alles voor hun gedaan", schrijft een emotionele Spears.
Lees verder

OCAD: "Rechts-extremisme is in opmars"
OCAD, het coördinatieorgaan voor de dreigingsanalyse, kreeg vorig jaar 218 meldingen binnen in verband met terrorisme of extremisme. Eén dreiging werd beoordeeld als "zeer ernstig en nabij". Dat meldt OCAD donderdag in zijn jaarverslag. "Dreigingen worden nog steeds het meest geuit via sociale media en berichtenapplicaties", klinkt het.
Lees verder

Speurders 'Klopjacht' breken in binnen bij James Cooke en Gert Verhulst: "Waar is Jonatan Medart?"
Een verrassing voor Gert een James: de speurders van het Play'-programma 'Klopjacht' stonden plots voor de deur van de Zuiderkroon. Ze waren op zoek naar Jonatan Medart, één van de kandidaten van 'Klopjacht Celebs'. Het duo is echter niet van plan om ook maar een woord te lossen.
Lees verder

LIVE. Union heeft interesse in jongste Real Madrid-speler ooit in de Champions League - Dessers officieel naar Cremonese
Het belooft nog een hete transferzomer te worden. Dat de lat hoog ligt bij Antwerp, is duidelijk. Ook bij Club Brugge zijn het drukke tijden. En welke internationale sterren, naast onder meer Romelu Lukaku, Robert Lewandowski, Erling Haaland en Sadio Mané, verhuizen deze zomer naar een ander team? Via deze pagina transfernieuws zit u op de eerste rij voor alle geruchten en done deals op de transfermarkt!
Lees verder

Moet WK-tegenstander Marokko op zoek naar een nieuwe bondscoach? 'Vahid Halilhodzic op weg naar de uitgang vanwege conflict met Hakim Ziyech'
Het lijkt erop dat het Marokkaans voetbalelftal op het WK in Qatar niet geleid wordt door Vahid Halilhodzic (69). De Bosnische bondscoach, die sinds 2019 aan het roer stond bij de 'Leeuwen van de Atlas', is volgens L'Équipe op weg naar de uitgang. Op het WK spelen de Rode Duivels op 27 november hun tweede groepswedstrijd tegen Marokko.
Lees verder

Taiwan voerde nieuwe militaire oefening uit met artillerie
Het Taiwanese leger heeft donderdag opnieuw een militaire oefening uitgevoerd met scherpe munitie. Daags tevoren had China het einde van zijn militaire oefeningen nabij het eiland aangekondigd.
Lees verder

Bodycambeelden tonen hoe politie ruit inslaat en hond uit snikhete auto redt in Engeland
Deze agenten worden gebeld voor een hond die vastzit in een snikhete auto. Ze twijfelen niet en breken één van de ruiten. De kleine zwarte Shih Tzu is overhit en is hevig aan het hijgen. De agenten leggen de hond in nood in de schaduw en geven hem water.
Lees verder

JANSSEN VS. FREY. Twee spitsen voor één plekje, maar voorlopig moet Van Bommel niet kiezen: "Wij praten niet eens over nummer één of twee"
Met de komst van grootverdiener Vincent Janssen leek het verhaal van vicetopschutter Michael Frey geschreven bij Antwerp. Anderhalve maand later lijkt niets minder waar. "Twee evenwaardige spitsen, dat is vrij uitzonderlijk." De twee spitsen op de Bosuil in de weegschaal.
Lees verder

Vanaf wanneer is een jaarlijkse reisverzekering goedkoper dan een tijdelijke?
Wie een reisverzekering afsluit, heeft de keuze tussen een tijdelijke en een doorlopende of jaarlijkse polis. Wanneer ben je goedkoper af met een tijdelijke verzekering? En wanneer is een jaarlijkse reisverzekering goedkoper? Spaargids.be rekende het uit.
Lees verder

"Met kleine bedragen, maar wel met regelmaat en over een lange periode, kan je een mooi kapitaaltje bij elkaar sparen": zo beleg je zelfs met wisselgeld
Over beleggen bestaan nogal wat misverstanden. Een populaire mening is dat beleggen enkel voor 'de rijken' zou zijn. "Daar is niets van aan", zegt onze geldexpert Pascal Paepen. "Ikzelf ben als tiener beginnen te beleggen met mijn zakgeld. Ondertussen zijn de financiële markten dankzij de technologische ontwikkelingen nog meer gedemocratiseerd." Allemaal goed en wel. Maar beleggen met wisselgeld, hoe begin je daaraan?
Lees verder

"Zelfs wie belegt met wisselgeld kan een klein fortuin bij elkaar sparen": onze geldexpert vertelt hoe je dat kunt doen
Over beleggen bestaan nogal wat misverstanden. Een populaire mening is dat beleggen enkel voor 'de rijken' zou zijn. "Daar is niets van aan", zegt onze geldexpert Pascal Paepen. "Ikzelf ben als tiener beginnen te beleggen met mijn zakgeld. Ondertussen zijn de financiële markten dankzij de technologische ontwikkelingen nog meer gedemocratiseerd." Allemaal goed en wel. Maar beleggen met wisselgeld, hoe begin je daaraan?
Lees verder

Vader (51) overleeft als bij wonder hevige ruzie met z'n twee zonen: "Hij werd vier keer gestoken met een Rambo-mes"
De 51-jarige vader die woensdagavond levensgevaarlijk gewond geraakte na een ruzie met zijn twee zonen in Houthulst, blijkt vier keer te zijn gestoken met een Rambo-mes. De man verloor liefst vijf liter bloed, maar is na een operatie in het ziekenhuis buiten levensgevaar. "Hij had het geluk dat er geen vitale organen geraakt werden", zegt commissaris Wim Merlevede van de lokale politie Polder. De twee zonen van 23 en 25 jaar oud worden donderdag verder verhoord.
Lees verder

Kim Jong-un was ernstig ziek tijdens coronagolf in Noord-Korea
De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un was ernstig ziek tijdens de coronagolf in Noord-Korea. De leider maakte donderdag bekend dat het land het coronavirus heeft verslagen en dat de strengste coronamaatregelen worden geschrapt, aldus staatsmedia donderdag.
Lees verder

Fervent deelnemer Ruben Van Gucht over kortere Dodentocht: "We moeten als maatschappij ook eens naar onszelf kijken"
Na twee jaar corona kent de Dodentocht in Bornem een nieuwe tegenslag: de hittegolf. De 100 km lange tocht wordt door de warme temperaturen voor het eerst in de geschiedenis ingekort tot 65 km. Sportpresentator Ruben Van Gucht, die als ultraloper al meermaals deelnam aan de Dodentocht, betreurt die beslissing toch wel. "Ik denk dat wat extra drankposten en voorzieningen zoals petjes voldoende zouen zijn geweest."
Lees verder

"Zelfde antwoord" (x 400) : zo verliep ondervraging Trump in fraudezaak 'The Trump Organization'
De Amerikaanse oud-president Donald Trump heeft zich tijdens zijn zes uur durende ondervraging door de New Yorkse procureur-generaal Letitia James over vermeende fraude door 'The Trump Organization' meer dan 400 keer beroepen op zijn zwijgrecht. Dat blijkt uit een reconstructie van de Amerikaanse krant 'The New York Times'.
Lees verder

Belg stelt vakantieplannen opnieuw minder uit na coronajaren
Belgische werknemers hebben in de eerste zeven maanden van dit jaar weer meer vakantie genomen dan in de voorbije twee coronajaren. Dat blijkt donderdag uit cijfers van hr-dienstverlener Acerta op basis van de werkelijke geregistreerde uren vakantie van de voorbije vier jaar van ruim 260.000 werknemers actief bij meer dan 40.000 werkgevers in België.
Lees verder

Gedaan met tickets van 10 euro bij Ryanair
Ryanair zal de komende jaren geen tickets meer kunnen aanbieden aan absolute bodemprijzen, zoals 0,99 of 9,99 euro. Dat heeft topman Michael O'Leary van de Ierse lowcostmaatschappij gezegd in een radio-interview met de Britse omroep BBC.
Lees verder

98 procent van alcohol- en drugtests negatief tijdens Vlaamse verkeerscampagne 'Groot Gelijk'
Bij de alcohol- en drugtests in het kader van de Vlaamse verkeerscampagne 'Groot Gelijk' is 98 procent negatief uitgedraaid. De lokale en federale politie voerden van 27 juni tot 31 juli meer dan 98.000 testen uit in Vlaanderen, zo melden de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV), Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters en de Federale Politie donderdag in een persbericht.
Lees verder

Dan toch geen familiedrama: dit is waarom Nicola Peltz geen Victoria Beckham-trouwjurk droeg
Toen Nicole Peltz (27) in april in het huwelijksbootje met Brooklyn Beckham (23) stapte, deed ze dat niet in een trouwjurk van haar schoonmoeder en modeontwerpster Victoria Beckham (48). Wel in Valentino Haute Couture. De bewuste keuze van de jurk leidde tot geruchten dat het niet zo goed zou boteren tussen de twee. Nicola en Brooklyn spreken zich voor het eerst uit over de zogenaamde vete. "Iedereen in onze familie kan met elkaar overweg, wat heel goed is."
Lees verder