Doorgaan naar hoofdcontent

Club Brugge zoekt (volwaardige) vervanger voor Hans Vanaken, die naar West Ham wil: “Dit is mijn laatste kans om de...

Club Brugge zoekt (volwaardige) vervanger voor Hans Vanaken, die naar West Ham wil: "Dit is mijn laatste kans om de stap te zetten"

Hans Vanaken (29) wil Club Brugge voor West Ham verlaten. Dat was al duidelijk, maar nu heeft hij het ook zelf laten verstaan. Afwachten wat blauw-zwart ermee doet. Er is een opening, in die zin dat het voor de zekerheid een vervanger zoekt. Maar de match tegen Kortrijk maakte nogmaals duidelijk dat er een klepper nodig is om de Rode Duivel te evenaren.

Lees verder

Met Bournemouth als voorbeeld: Kylian Mbappé dankt revolutionaire aftraptactiek voor razendsnel doelpunt

In het voetbal gaan trainers continu op zoek naar nieuwe manieren om de tegenstander met verstomming te slaan. Vaak gaan zulke pogingen de mist in, maar de nieuwste tactiek bij het aftrappen zorgt alvast wél voor heel wat succes in Europa. Van Bournemouth langs Sparta Rotterdam tot PSG: allemaal scoorden ze dankzij hetzelfde ingestudeerde nummertje.

Lees verder

Jef Colman stuurt Heist pas in absolute slotfase voorbij Lille: "Bij de 2-2 wist ik dat we gingen winnen"

Heist kwam zaterdagavond op het veld van Lille met de schrik vrij. Na twaalf minuten stonden de bezoekers met 2-0 in het krijt en het was wachten tot de 83ste minuut vooraleer de gelijkmaker viel. Jef Colman, die in de vorige bekerronde tegen Achel al drie keer had gescoord, bezorgde met zijn tweede doelpunt van de avond de Heistenaars uiteindelijk de kwalificatie voor de volgende bekerronde.

Lees verder

Duffelse Vicky Van de Peer wint uitgerekend in achtertuin eerste IFT-toernooi: "Schitteren op het ideale moment"

Uitgerekend op een boogscheut van haar woonplaats greep Vicky Van de Peer haar eerste zege in het ITF-circuit. In een Belgische finale tegen Hanne Vandewinkel schreef ze het 15.000 dollar-toernooi van TC De Pollepel op haar naam.

Lees verder

City Pirates-trainer Spencer Verbiest verwijt Ilias Cloetens uitsluiting niet: "Ik had als prof ook aan de noodrem getrokken"

Het heeft niet mogen zijn voor City Pirates in de Beker van België. Na knappe zeges tegen Rochefort en Olympic Charleroi gingen de Merksemnaren onderuit tegen de bezoekers uit Dikkelvenne. Extra domper: Ilias Cloetens slikte nog een rode kaart.

Lees verder

Victor Campenaerts na zege van ploegmaat De Lie in Merksem: "Graag meer kortere wedstrijden zoals deze"

De voorspelde overwinning van Arnaud De Lie, het kopstuk van Lotto-Soudal, is er ook gekomen. De wedstrijd eindigde op een massaspurt en daarin was de kloeke Waal niet af te stoppen. Hij won met overdonderend meesterschap voor de Brit Christopher Lawless en Kenneth Van Rooy.

Lees verder

Axel Witsel ziet ploegmaat bij Atlético compleet door het lint gaan: Hermoso wil eigen harde kern te lijf gaan

Atlético Madrid leed zondag zijn eerste seizoensnederlaag van het nieuwe seizoen (0-2 tegen Villarreal), en dat kon verdediger Mario Hermoso maar moeilijk slikken: de gemoederen liepen hoog op in het Wanda Metropolitanostadion.

Lees verder

Lille United strandt op zucht van bekerstunt tegen Heist: "We hebben het zelf weggegeven"

Het scheelde geen haar of Lille United had eerstenationaler Heist uit het bekertoernooi gekegeld. Twee vroege doelpunten effenden het pad naar een mogelijke zege, maar in het absolute slot konden de bezoekers de scheve situatie alsnog rechttrekken.

Lees verder

Squashzussen Gilis uit Geel schrijven EK-geschiedenis met goud en zilver: "Jammer dat één van ons moest verliezen"

Tinne en Nele Gilis zijn al jaren de boegbeelden van ons nationale squash. Wat beide zussen de voorbije week op het EK in het Duitse Hamburg hebben neergezet, is ongezien. Dat twee zussen goud en zilver behaalden, was nog nooit vertoond op een Europees kampioenschap. Deze prestatie verdient dan ook de nodige superlatieven.

Lees verder

Australië schakelt legende Guus Hiddink in voor voorbereiding op WK in Qatar: "Benieuwd welke invloed hij zal hebben"

De Australische voetbalbond heeft Guus Hiddink ingeschakeld om te helpen in de voorbereiding op het WK in Qatar. De 75-jarige Nederlander gaat bondscoach Graham Arnold volgende maand assisteren bij de oefeninterland op 22 september in Brisbane tegen Nieuw-Zeeland.

Lees verder

Marthe Goossens tekende bij AG Insurance NXTG: "Van bij het eerste gesprek was er een klik"

Geen stunt van Marthe Goossens zondag in de Merxem Classic. De sinds enige tijd in Balen residerende renster kon een massaspurt niet voorkomen en finishte op de 43ste plaats.

Lees verder

Jumbo-Visma domineert in Vuelta en geeft leiderstrui keer na keer door: "Lootjes trekken wie de volgende is"

Nederland boven voorlopig in de Vuelta, met dank aan Jumbo-Visma. De 'thuisploeg' zorgde er drie dagen lang voor dat de honderdduizenden wielerfans getrakteerd werde, op een wervelende show, die elke dag een andere wending kreeg. Robert Gesink genoot na de winst in de ploegentijdrit van zijn dag in de rode trui, om die over te dragen aan landgenoot Mike Teunissen. Niet de derde Nederlander, Sam Oomen, maar de Italiaan Edoardo Affini is in het leiderstricot naar Spanje vertrokken.

Lees verder

COMMENTAAR. "Garantie op goals Rocha is de killer die Lierse de voorbije seizoenen miste"

Twee speeldagen ver en Leonardo Rocha heeft al drie doelpunten achter zijn naam staan voor Lierse. En toegegeven, dat hadden er zelfs meer kunnen -en misschien moeten- zijn. Maar nu al hoeft niemand er aan te twijfelen dat de boomlange Portugese spits een garantie is voor goals.

Lees verder

Borna Coric spoelt blessureleed door en boekt mooiste carrièrezege in Cincinnati tegen Tsitsipas

Borna Coric (ATP-152)  heeft zondag het Masters 1.000-toernooi van Cincinnati (6.280.880 dollar) gewonnen. In de finale was de 25-jarige Kroaat met 7-6 (7/0) en 6-2 te sterk voor de Griek Stefanos Tsitsipas (ATP-7).

Lees verder

Man United - Liverpool, de topper tussen twee geplaagde rivalen die overschaduwd wordt door protestacties en heksen

1-2 tegen Brighton & Hove Albion en 4-0 tegen Brentford: Manchester United ziet sterretjes in de aanvangsfase van de Premier League. Erik Ten Hag, die deze zomer werd aangesteld als opvolger van Ralf Rangnick, wacht dus nog steeds op zijn eerste puntengewin als coach van The Red Devils. Tegen Liverpool - dat ook nog op zoek gaat naar zijn eerste driepunter van het seizoen - belooft het alvast een onrustige avond te worden: niet enkel op, maar ook naast het veld. Er staan namelijk protestacties gepland tegen de Glazer-familie.

Lees verder

Nieuwe versterking voor Westerlo: Gümüskaya legt medische tests af

De Turkse middenvelder Muhammed Gümüskaya (21) is zoals eerder aangegeven in jouw krant op weg naar Westerlo. Hij legt deze week medische testen af en kan dan een contract voor vier seizoenen ondertekenen.

Lees verder

Huisanalist Patrick Goots moet nieuw notitieboekje kopen na KV Mechelen - Westerlo: "Zelden schreef ik zoveel pagina's vol"

De 5-4 tussen KV Mechelen en Westerlo van zondagavond liet ook op huisanalist Patrick Goots een diepe indruk na. "Dit kon je gerust een klein mirakel noemen. Zelden schreef ik meerdere pagina's helemaal vol in mijn notitieboekje. Deze partij had alles: tempo vanaf de eerste minuut, veel goals, emoties en wisselende scenario's. Een gelijkspel was misschien billijker geweest, maar dat een jeugdproduct de matchwinnaar werd, is mooi voor de Mechelse supporters."

Lees verder

Elise Mertens springt naar 32e plek op WTA-ranking, David Goffin blijft steken op plaats 62

David Goffin blijft 62e op de maandag verschenen ATP-ranking. De Rus Daniil Medvedev voert het klassement nog altijd ruimschoots aan. Elise Mertens stijgt dan weer naar de 32e stek. De Poolse Iga Swiatek behoudt haar eerste plaats.

Lees verder

Vandaag eerste rustdag in Vuelta: renners zondagavond nog geland in Bilbao, overtocht van fietsen heeft voeten in de aarde

Op de extra rustdag verhuist de Vuelta vandaag van Nederland naar het Baskenland. De renners gingen gisteren meteen na de finish nog naar de luchthaven van Eindhoven voor een rechtstreekse vlucht naar Bilbao.

Lees verder

Oefenwedstrijd tussen Westerlo en KV Mechelen gaat niet door

De voor vandaag geplande oefenwedstrijd tussen Westerlo en KV Mechelen werd geannuleerd door de bezoekers. De coach van KV Mechelen Danny Buijs oordeelde dat er te veel geblesseerden zijn in zijn ploeg.

Lees verder

Gewezen F1-topman Bernie Ecclestone pleit onschuldig in proces over miljoenenfraude

De voormalige Formule 1-topman Bernie Ecclestone heeft maandag in London onschuldig gepleit in een proces over miljoenenfraude. Ecclestone wordt ervan verdacht buitenlandse tegoeden ter waarde van 400 miljoen pond (471,5 miljoen euro) op een verkeerde manier te hebben aangegeven bij de belastingen.

Lees verder

Ellen van Dijk blijft met oog op de Spelen in Parijs bij Trek-Segafredo: "Trek heeft een nieuwe standaard gezet"

De Nederlandse wereldkampioene tijdrijden Ellen van Dijk blijft de komende twee seizoenen fietsen voor Trek-Segafredo. De 35-jarige houdster van het werelduurrecord wil zich bij de ploeg, waar ze sinds 2019 voor rijdt, onder meer gaan voorbereiden op de Olympische Spelen van 2024. "Daar wil ik graag rijden, juist omdat ik ontbrak in de selectie voor de Spelen van Tokio. Ik ben nog steeds op jacht naar een olympische medaille."

Lees verder

Quick-Step Alpha Vinyl rekent onder meer op Lampaert, Vansevenant en Jakobsen in Ronde van Duitsland

Quick-Step Alpha Vinyl rekent in de Ronde van Duitsland, die woensdag start met een korte proloog, op de sprintkunsten van de Nederlander Fabio Jakobsen. Hij krijgt onder meer de steun van Yves Lampaert, Stan Van Tricht en Mauri Vansevenant.

Lees verder

Rode Duivel Amadou Onana krijgt steeds meer speelminuten bij Everton: "Maar ik moet nog wennen aan de nieuwe competitie"

Everton speelde zaterdag, op de derde speeldag in de Premier League, in eigen stadion 1-1 gelijk tegen promovendus Nottingham Forrest. Daarmee staat de ploeg voorlopig op een teleurstellende 16e stek.

Lees verder

Met de felicitaties van Mats Rits, maar met de voetjes op de grond: 'the day after' het droomdebuut van Milan Robberechts

Een eerste selectie, een eerste invalbeurt én een eerste keer matchwinnaar met twee goals. Zelden was een profdebuut spraakmakender dan dat van Milan Robberechts (18) voor KV Mechelen tegen Westerlo (5-4). "Dat we na Aster Vranckx opnieuw een jeugdspeler in de etalage kunnen zetten is belangrijk voor de club."

Lees verder

Alberto Contador over Remco Evenepoel: "Hij is één van de belangrijkste attracties van deze Vuelta"

Drie keer won Alberto Contador de Ronde van Spanje: 2010, 2012 en 2014. In eigen land en ver daarbuiten wordt 'El Pistolero' nog steeds als één van de beste ronderenners ooit gezien. De 39-jarige Spanjaard laat zijn licht schijnen over onder anderen Remco Evenepoel en Primoz Roglic.

Lees verder

Russische miljardair die veel geld verloor door oorlog in Oekraïne verkoopt Spartak Moskou aan oliemaatschappij

De Russische voetbalclub Spartak Moskou komt in handen van oliemaatschappij Lukoil. Dat Russische bedrijf neemt zowel de club als het stadion volledig in bezit. Lukoil is al jaren sponsor van Spartak Moskou.

Lees verder

Een keeper met wel heel veel pech, een historisch debuut en een pestende trainer: 7 dingen die u dit competitieweekend niet zag

Onze voetbalredactie selecteert na elke speeldag in 1A zeven dingen die u niet zag, maar wel moet onthouden. Vandaag speeldag vijf.

Lees verder

Tweedeklassers komen erbij in vijfde ronde van de Croky Cup: dit zijn alle affiches

De Croky Cup is na de bekermatchen van afgelopen weekend al toe aan de vijfde ronde en dat betekent dat ook de ploegen uit de Challenger Pro League mee in de bokaal gingen. Hier is een overzicht van alle affiches.

Lees verder

Telenet Giants Antwerp haalt shooting guard Avery Woodson als vervanger voor geblesseerde Smith

Als vervanger voor de Amerikaanse shooting guard Arik Smith heeft Telenet Giants Antwerp Avery Woodson aangetrokken.

Lees verder

Club Brugge moet Noa Lang minstens een maand missen door enkelblessure

Slecht nieuws voor Club Brugge: het moet Noa Lang wekenlang missen. De aanvaller viel uit tegen KV Kortrijk en heeft een enkelletsel opgelopen. Hij bleef met zijn voet in het gras steken. Daardoor zal hij minstens vier weken aan de kant blijven, al kunnen dat er ook zes worden.

Lees verder

Al op z'n twintigste was er interesse vanuit België: waarom Dedryck Boyata nu wél voor Club Brugge kiest

Dedryck Boyata is bijna van Club Brugge. Het is niet de eerste keer dat blauw-zwart zich meldde voor de rijzige verdediger. Maar nu liggen de kaarten anders, waardoor een transfer wél mogelijk was. Zijn vader legt uit waarom.

Lees verder

Red Flames hebben nieuwe keeperstrainer: Jan Van Steenberghe volgt Sven Cnudde op

Jan Van Steenberghe gaat aan de slag als de nieuwe keeperstrainer van de Red Flames. Dat heeft de Belgische voetbalbond (KBVB) maandag bevestigd. De 50-jarige Van Steenberghe ondertekent bij de KBVB een contract voor drie jaar en volgt Sven Cnudde op, die na elf jaar afscheid neemt van de Belgische voetbalvrouwen.

Lees verder

Dylan Teuns debuteert deze week voor Israel - Premier Tech: "Twee koersen die mij goed moeten liggen"

Dylan Teuns debuteert dinsdag in de Egmont Cycling Race in de kleuren van zijn nieuwe werkgever Israel - Premier Tech. Dat heeft de WorldTourploeg maandag bekendgemaakt.

Lees verder

BEKIJK. De 'roadtrip' van Max Verstappen richting GP van België, waarin ook Wout van Aert opduikt

Komende zondag staat op het circuit van Spa-Francorchamps de GP van België op het programma. Aangezien de GP volgend seizoen wellicht van de Formule 1-kalender verdwijnt, wordt het een speciale editie. Voor wereldkampioen Max Verstappen, die in België geboren is, is de GP in ons land áltijd speciaal. Maandag pakte zijn team Oracle Red Bull Racing uit met een speciale voorbeschouwingsvideo, waarin onder meer ook wielrenner Wout van Aert opduikt.

Lees verder

Mathieu van der Poel rijdt woensdag met Druivenkoers Overijse eerste echte wedstrijd sinds opgave in Tour

Mathieu van der Poel komt woensdag aan de start van de Druivenkoers in Overijse. Dat heeft zijn team Alpecin-Deceuninck maandagnamiddag bekendgemaakt.

Lees verder

Tim Merlier en Cameron Vandenbroucke verwachten eerste kindje: "Ons mooiste geheim"

Tim Merlier (29) en Cameron Vandenbroucke (23) verwachten hun eerste kindje. Dat hebben de Belgische kampioen wielrennen en zijn vriendin maandag bekendgemaakt via sociale media.

Lees verder

Prijzenpot in Vuelta beduidend kleiner dan in Tour en Giro

Het is uiteraard te vroeg om een financiële balans op te maken maar nu al staat vast dat de ploegen in de Vuelta beduidend minder prijzengeld bij elkaar zullen fietsen dan in de Tour of de Giro.

Lees verder

KV Kortrijk-middenvelder Youssef Challouk had volgens Referee Department geen rood mogen krijgen tegen Club Brugge

Een veelbesproken fase van het afgelopen voetbalweekend: de rode kaart van KV Kortrijk-middenvelder Youssef Challouk na een overtreding op Club Brugge-verdediger Clinton Mata. Rood of niet? De meningen waren verdeeld, maar het Referee Department is duidelijk: "Dit wordt niet gezien als ernstig gemeen spel."

Lees verder

Nummer twee van de wereld Alexander Zverev haalt US Open niet

Alexander Zverev zal niet tijdig hersteld zijn voor de US Open, die volgende week van start gaat. Het forfait van de 25-jarige Duitser werd maandag bevestigd door de toernooiorganisatie.

Lees verder

VOORBESCHOUWING VUELTA 2022. RIT 4 (Vitoria-Gasteiz - Laguardia). Eindelijk in Spanje, eindelijk voor klimmers

Het Nederlandse drieluik zit erop, de lage en vooral vlakke landen zijn ingeruild voor het grillig groene Baskenland. De vierde etappe wordt er eentje voor barroudeurs, mannen met lef. Maar de vraag is of Jumbo-Visma bereid is de leiderstrui af te staan.

Lees verder

Officieel: Rode Duivel Dedryck Boyata komt verdediging Club Brugge versterken

Het is nu ook officieel: Dedryck Boyata (31) is een speler van Club Brugge. De Rode Duivel komt over van Hertha Berlijn en tekent een contract tot 2025. Dat maakte blauw-zwart maandagavond bekend.

Lees verder

Steven Defour riskeert één speeldag schorsing en nog één voorwaardelijk na uitsluiting in KV Mechelen-Westerlo

Assistent-trainer Steven Defour kreeg tijdens de spektakelmatch tussen KV Mechelen en Westerlo een rode kaart van scheidsrechter Bert Put. Het Bondsparket heeft nu ook een schorsingsvoorstel gedaan: één speeldag schorsing en nog één voorwaardelijk. De club kan wel nog in beroep gaan.

Lees verder

Elise Mertens geeft forfait voor WTA Cleveland

In principe zou Elise Mertens de samenwerking met haar nieuwe coach Philip Dehaes inzetten op het toernooi van Cleveland, maar maandag maakte die organisatie bekend dat ze daar niet zal starten. De Belgische nummer een, 32e op de wereldranglijst, was in Cleveland vierde reekshoofd en moest in de eerste ronde de baan op tegen Sorana Cirstea (WTA-38). Maar Mertens trekt zich terug uit het WTA 250-toernooi met een prijzenpot van 251.750 dollar. Een reden werd er niet opgegeven, maar verschillende media spreken van een dijbeenblessure.

Lees verder

Gelukkig wordt het straks weer dertig graden: nog tien dagen tot Memorial en Koning Boudewijnstadion kreunt onder wateroverlast

Op 2 september vindt de komende Memorial Van Damme, een van 's werelds meest prestigieuze atletiekmeetings, en het is alle hens aan dek. De piste van het Koning Boudewijnstadion heeft fel geleden onder wateroverlast. De onderlaag is behoorlijk zompig. Benoit Hellings, de Brusselse minister van Sport, verzekert dat het op tijd in orde komt. "Er wordt aan gewerkt, er is budget voor dringende reparaties." De piste aan zijn laatste dagen toe, en zal volledig worden vernieuwd voor de editie van 2023.

Lees verder

Adrien Trebel met succes geopereerd aan schouder, Anderlecht moet middenvelder zeker tot na WK missen

Middenvelder Adrien Trebel is maandag met succes geopereerd aan zijn schouder. Door de ingreep staat de 31-jarige Fransman zeker tot de winterstop aan de kant, zo meldde Anderlecht via zijn clubwebsite.

Lees verder

Cristiano Ronaldo zet Sky Sports-presentator (en Liverpool-icoon) Jamie Carragher live op televisie voor schut: "Misschien later"

Cristiano Ronaldo (37) begon maandagavond op de bank voor de topper van Manchester United tegen Liverpool. Voor de wedstrijd had hij dus even tijd om zijn voormalige ploegmaats Gary Neville en Roy Keane, tegenwoordig analisten bij Sky Sports, langs de lijn te groeten. Presentator Jamie Carragher probeerde hem te strikken voor een kort interview, maar Ronaldo negeerde het Liverpool-icoon compleet. Een grappig en gênant moment, live op televisie.

Lees verder

Zizou Bergs, Ysaline Bonaventure en Yanina Wickmayer kennen tegenstanders in kwalificaties US Open

Zizou Bergs, Ysaline Bonaventure en Yanina Wickmayer kennen hun tegenstander voor de eerste kwalificatieronde van het US Open, het laatste Grand Slam van het seizoen, dat volgende week van start gaat.

Lees verder

Westerlo-coach Jonas De Roeck te gast in Extra Time: "Mijn debuut was bijlange zo goed niet als dat van Robberechts"

We onthouden vooral de onwaarschijnlijke comeback van KV Mechelen en het droomdebuut van Milan Robberechts, maar vergeet de keerzijde van die medaille niet. Minder dan 24 uur na dé match van het weekend zat Jonas De Roeck, coach van verliezer Westerlo, aan tafel bij Extra Time.

Lees verder

Van revelatie tot probleemkind: Anderlecht stuurt Anouar Aït El Hadj naar de B-kern

Anderlecht zit met een zaak rond Anouar Aït El Hadj (20). Die weigerde mee te spelen met de U23 in 1B, waarop paars-wit hem terugzette naar de B-kern. De middenvelder wil paars-wit het liefst verlaten, maar er is amper interesse voor hem.

Lees verder

Het wil nog niet lukken voor verdienstelijke Cyriel Dessers bij Cremonese: omhaal tot twee keer toe mis, pegel op de lat

Cyriel Dessers en Cremonese hebben ook op de tweede speeldag in de Serie A een nipte nederlaag geleden. Op het veld van AS Roma werd het 1-0. Dessers speelde een verdienstelijke partij en creëerde kansen, maar het blijft wachten op zijn eerste goal in Italië.

Lees verder

Manchester United leeft nog na zege en hoopgevende prestatie tegen teleurstellend Liverpool, Ronaldo krijgt amper vijf minuutjes

Manchester United leeft nog. Na de dramatische competitiestart met 0 op 6 planden de fans protestacties tegen de Amerikaanse eigenaars. Die bleven beperkt, want ManU herleefde en klopte Liverpool met 2-1. Jürgen Klopp en co blijven achter met een schamele 2 op 9.

Lees verder

"Qatar zet buitenlandse arbeiders uit land" na betoging om hun onbetaald loon op te eisen

Qatar heeft, minder dan drie maanden voor de start van het wereldkampioenschap voetbal in de Golfstaat, tientallen buitenlandse arbeiders het land uitgezet na een zeldzame betoging om hun onbetaald loon op te eisen. Dat heeft een Britse ngo maandag bekendgemaakt.

Lees verder

De kansen en gevaren voor Evenepoel in Noord-Spanje: "Geen domme dingen proberen in het Baskenland, oppassen voor zondag"

Na een driedaags aperitiefje in Nederland hervat de Vuelta vandaag in het noorden van Spanje. In een regio die hij zeer goed kent, wachten de komende zes etappes kansen en gevaren voor Remco Evenepoel (22). Parcoursbouwer Fernando Escartín en rasechte Bask en ploegleider Juan Manuel Garate loodsen hem en ons vooraf door het Baskenland, Cantabrië en Asturië.

Lees verder

Geen toeschouwers, wel sirenes en schuilkelders: vandaag start de voetbalcompetitie in Oekraïne weer

Vandaag dinsdag hervat de competitie in Oekraïne. In het land waar sinds februari Rusland is binnengevallen, is ook het voetbal in het hart getroffen. Toeschouwers zijn niet toegelaten in de stadions die zijn uitgerust met luchtalarmsirenes en schuilkelders. Het is bevreesd naar de toekomst kijken: "Rusland heeft ook ons voetbal kapot gemaakt."

Lees verder

Extra jaar in Brugge wenkt: Noa Lang mist twee speeldagen in Champions League (en ook droomtransfer?)

Vier tot zes weken out en niet inzetbaar voor de eerste twee speeldagen in de Champions League: het verdict voor Noa Lang (23) was maandag niet prettig. Zijn enkel liep averij op. De omstandigheden om die droomtransfer te realiseren, zijn allesbehalve ideaal. Een jaar extra bij blauw-zwart wenkt.

Lees verder

Belgische transfermarkt sluit pas op 6 september en dat is goed nieuws voor transfers Zirkzee en Vanaken

Club Brugge dreigt sterspeler Hans Vanaken te verliezen, maar heeft nog wel even tijd om een vervanger te halen. De Belgische transfermarkt sluit deze zomer pas op dinsdag 6 september, terwijl de mercato in de topcompetities eind deze maand al dichtgaat. Dat kan trouwens ook Anderlecht een voordeel geven in het dossier Zirkzee.

Lees verder

Ex-Kemphaan Marc Schaessens na de 5-4 in Mechelen: "Spektakel zit in het DNA van Westerlo, dat mag je niet wegnemen"

Vier keer scoren en toch verliezen, het is zondag hard aangekomen bij de spelers van Westerlo. Marc Schaessens (53), ex-speler én ervaringsdeskundige, is ervan overtuigd dat dit niet zal blijven hangen. "Als ze vasthouden aan die positieve manier van voetballen, zullen de punten wel volgen."

Lees verder

Krijgen we de beste Julian Alaphilippe vandaag weer te zien? "Het was de juiste beslissing om me niet mee te nemen naar de Tour"

Aankomst (licht) bergop vandaag in Laguardia, Baskenland. Een kolfje naar de hand van de allerbeste Julian Alaphilippe (30), maar krijgen we die al te zien in deze Vuelta? "Ik koers niet meer om beter te worden. Vanaf nu kan ik echt al mikken op een resultaat."

Lees verder

Onze conclusies na het EK: minder blingbling voor Team Belgium, maar nog geen zorgen voor Parijs 2024

Dit is het podium van de afgelopen Europese kampioenschappen in München, de Europese strijd in negen sporten. Goud voor gastland Duitsland met 60 medailles waarvan 26 keer goud; zilver voor Groot-Brittannië (60 medailles, 24 keer goud), brons voor Italië (51 medailles). België staat achttiende (tien medailles, drie keer goud). Op de vorige editie stonden we elfde (19 medailles, 6 keer goud). Enkele conclusies na München 2022.

Lees verder