Doorgaan naar hoofdcontent

Cian Uijtdebroeks heerst op Col de la Madeleine in Ronde van de Toekomst, maar grijpt na straftijd naast leiderstrui

HLN
Cian Uijtdebroeks heerst op Col de la Madeleine in Ronde van de Toekomst, maar grijpt na straftijd naast leiderstrui
Straffe prestatie van Cian Uijtdebroeks in de Ronde van de Toekomst. Onze 19-jarige landgenoot klom naar de zege op de befaamde Col de la Madeleine en leek het geel te veroveren. Maar de Belg kreeg 20 seconden straftijd, nadat hij buiten de toegelaten zone een drinkbus aannam. Zo behield de Duitser Michel Hessmann alsnog zijn leiderstrui.
Lees verder

Bloemenconstructie 'De Vloot' is voorsmaakje voor Bloemencorso
Een indrukwekkende en artistieke bloemenconstructie van 30 meter op 14 meter siert dit weekend het Koning Leopold III-plein in Blankenberge. Floristen Sarah De Groote en Jos Sarens uit Sint-Gillis-Dendermonde realiseerden 'De Vloot', die opgebouwd is uit 3 rijen met houten appelkisten en 13 bloemstukken van 1 meter breed. In totaal verwerkten ze 10.000 snijbloemen in deze kleurrijke installatie die het voorsmaakje is van het Bloemencorso dat zondag vanaf 14u30 door de straten van het Blankenbergse centrum trekt met als thema 'Corso, eropuit!'.
Lees verder

Fans opgelet: Harry Styles komt binnenkort weer naar België
Het festivalterrein van Werchter wordt straks even 'Harry's House': Harry Styles komt terug naar België met zijn 'Love On Tour'. Dat is goed nieuws voor zijn vele fans.
Lees verder

Kylie Jenner overladen door kritiek na 'koele' ontmoeting op event: "Dat mag enthousiaster"
Realityster Kylie Jenner (25) ligt (weer) onder vuur op sociale media. De jongste telg van de Kardashian-clan woonde op woensdag de lancering van de Kylie Cosmetics' Lip Kits-collectie bij Ulta Beauty bij. Op het event poseerde ze met een producer, maar leek hier allesbehalve blij mee. De beelden gingen al snel viraal.
Lees verder

CELEB 24/7. Kris Jenner woont met al haar dochters een event bij en Ryan Reynolds viert de verjaardag van zijn vrouw Blake
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Vroege vluchter Herrada zet sprintersploegen een hak in rit 7, Evenepoel kent zorgeloze eerste dag in het rood
Jesús Herrada heeft de zevende etappe in de Vuelta gewonnen. De vroege vluchter van Cofidis was de snelste van een groepje van vijf, na een tocht van 190 kilometer. Rode trui Remco Evenepoel kwam niet in de problemen. Geen vuiltje aan de lucht.
Lees verder

Voormalige Duitse leraar moet voor rechter verschijnen door extremistische video's
Een voormalige Duitse schoolleraar die bekendstaat als de "leerkracht van het volk", door video's waarin hij extreemrechtse ideeën verkondigt, is vrijdag voor de rechter verschenen in Berlijn. Hij wordt ervan beschuldigd illegale propaganda en symbolen te hebben verspreid.
Lees verder

BEKIJK. Handtekeningen, bidon ontwijken en attent vooraan op klim: de dag van Remco Evenepoel in het rood
Fans blij maken met handtekeningen aan de start. Een bang momentje door een bidon. Maar ook gefocust op de voorste gelederen van het peloton toen Trek-Segafredo het tempo opvoerde op de Puerto de San Glorio - de enige noemenswaardige hindernis. Ziehier - in beeld - de eerste dag van Remco Evenepoel als leider in de Vuelta. Ritwinst was weggelegd voor een vroege vluchter: Jesus Herrada won het sprintje met vijf.
Lees verder

Turkije onderhandelt met Zweden en Finland over toetreding tot NAVO en terreurbestrijding
Zweden en Finland hebben vrijdag hun engagement herbevestigd om tegen terrorisme te strijden, zegt het Turkse presidentschap, na een vergadering in Finland tussen vertegenwoordigers van de drie landen. Finland en Zweden willen lid worden van de NAVO, maar moeten daarvoor Turkse aarzeling bezweren.
Lees verder

Extreemrechtse partij schuift op naar tweede plaats in de Zweedse peilingen
Met nog twee weken te gaan voor de Zweedse parlementsverkiezingen op 11 september, is de rechts-populistische partij Zweden Democraten (SD) naar de tweede plaats opgeschoven in de peilingen. Dat blijkt uit een nieuwe opiniepeiling die vrijdag is gepubliceerd.
Lees verder

Wallonië start 12 september nieuwe boostercampagne met aangepast vaccin
Wallonië geeft op 12 september het startschot van zijn nieuwe vaccinatiecampagne tegen het coronavirus. Daarbij zal een beroep worden gedaan op vaccins die aangepast zijn aan de omikronvariant, die tegen dan net beschikbaar zouden moeten zijn in ons land. Dat heeft het kabinet van Waals minister van Gezondheid Christie Morreale vandaag bekendgemaakt.
Lees verder

Anne Hathaway krijgt hoofdrol in fanfictie-film over niemand minder dan Harry Styles
Anne Hathaway (39) zal hoofdrol spelen in 'The Idea of You', een film die gebaseerd is op het gelijknamige fanfictie-boek over Harry Styles (28).
Lees verder

Anne Hathaway krijgt hoofdrol in fanfictiefilm over niemand minder dan Harry Styles
Anne Hathaway (39) zal hoofdrol spelen in 'The Idea of You', een film die gebaseerd is op het gelijknamige fanfictieboek over Harry Styles (28).
Lees verder

Poetin laat vooral tweederangsburgers sneuvelen, blijkt uit onderzoek van 5.801 gedode soldaten: "Etnische minderheden zijn kanonnenvlees"
De oorlogsretoriek van Rusland staat bol van het nationalisme. Maar de soldaten die daar voor sneuvelen, worden vaak niet als echte Russen beschouwd. Het zijn minderheidsgroepen en achtergestelde gebieden die de zwaarste tol moeten dragen.
Lees verder

Dochter van ex-profvoetballer betast in zwembad Rozenbroeken: twee minderjarigen tijdelijk opgepakt
Twee minderjarige jongens hebben donderdagnamiddag verscheidene tienermeisjes, onder wie de dochter van de ex-proefvoetballer Fréderic Dupré, aangerand in het zwembadcomplex Rozenbroeken. De redders hadden de twee gelukkig snel in het oog en haalden de politie erbij die hen kon inrekenen. Ze staan nu op de zwarte lijst van het zwembad en ook het parket laat weten dat dit een staartje krijgt.
Lees verder

Twee minderjarigen vallen tienermeisjes lastig in zwembad Rozenbroeken
Twee minderjarige jongens hebben donderdagnamiddag verscheidene tienermeisjes aangerand in het zwembadcomplex Rozenbroeken. De redders hadden de twee gelukkig snel in het oog en haalden de politie erbij die hen snel kon inrekenen. Ze staan nu op de zwarte lijst van het zwembad en ook het parket laat weten dat dit een staartje krijgt.
Lees verder

KOERS KORT. Kristoff juicht in Duitsland, Bettiol nieuwe leider - Nederlands kampioen Eenkhoorn verlaat Jumbo-Visma voor Lotto Dstny
Alexander Kristoff (Intermarché-Wanty Gobert) heeft de tweede rit in lijn van de 37ste Ronde van Duitsland gewonnen. De 35-jarige Noor was in de langste etappe van deze vijfdaagse rittenkoers, met start in Meiningen en aankomst na 200,7 kilometer in Marburg, na een groepssprint sneller dan de Franse kampioen Florian Sénéchal en de Italiaan Alberto Bettiol. Greg Van Avermaet werd vierde. In het algemeen klassement neemt Alberto Bettiol de rode leiderstrui over van zijn landgenoot Filippo Ganna.
Lees verder

Muzikale samenwerking tussen Dolly Parton en Kelly Clarkson op komst: '9 to 5' in een nieuw jasje
Er komt een muzikale samenwerking aan tussen Dolly Parton (76) en Kelly Clarkson (40). Deze laatste maakte het nieuws zelf bekend op Instagram. De hit '9 to 5' van Dolly zal in een nieuw jasje worden gestoken.
Lees verder

Football Talk. Antwerp breekt contract Butez open: doelman verlengt tot 2026 - Moris langer bij Union
Antwerp heeft het contract van Jean Butez opengebroken. De doelman van de Geat Old tekende een nieuwe overeenkomst tot 2026. De inmiddels 27-jarige Fransman is sinds 2020 aan de slag bij de oudste club van het land. Hij maakte destijds de overstap van Moeskroen.
Lees verder

Jimmy Janssens verbijt ontgoocheling na gemiste kans: "Ik rij vooral in dienst. Dan vergeet je soms wat een finale is"
Na de zege van Jay Vine had Alpecin-Deceuninck een kans voor twee op een rij in de Vuelta. Maar Jimmy Janssens moest zijn meerdere erkennen in het sprintje met de andere vroege vluchters. "Spijtig dat ik niet win. We waren er dicht bij", vertelt onze 33-jarige landgenoot na de zevende rit aan VTM Nieuws. "Ik rij vooral in dienst. Dan vergeet je soms wat een finale is. Ik kwam een tikkeltje te kort. Over een sprint beschik ik ook niet."
Lees verder