Doorgaan naar hoofdcontent

China rantsoeneert elektriciteit door droogte en hitte

HLN
China rantsoeneert elektriciteit door droogte en hitte
Bedrijven in het zuidwesten van China moeten hun stroomverbruik terugschroeven. De regio kampt met temperaturen van meer dan veertig graden, met veel vraag naar elektriciteit tot gevolg. De waterkrachtcentrales die de stroom moeten leveren, lijden evenwel onder lage waterstanden.
Lees verder

REPORTAGE. Eerbetoon voor Arno op Oostendse Paulusfeesten werd een indrukwekkend feest: "Arno leeft voor altijd"
De Paulusfeesten werden maandagavond afgesloten met een eerbetoon aan Arno. De Oostendse artiest overleed op 23 april aan de gevolgen van pancreaskanker op 72-jarige leeftijd. Dat hij niet snel zal vergeten worden, bleek alvast uit de massale opkomst. Het Petrus- en Paulusplein stroomde volledig vol met meer dan 10.000 bezoekers om mee te vieren. Het werd immers geen emotionele avond, maar een groot feest met centraal het prachtige repertoire dat Arno heeft achtergelaten.
Lees verder

Buurtbewoners zijn overlast door inklimmers op De Ster beu: "Ze lopen door tuinen, klauteren over de omheining en delen klappen uit"
Buurtbewoners van de Vossekotstraat zijn de overlast door inklimmers op het aangrenzende recreatiedomein De Ster in Sint-Niklaas beu. De jongeren lopen in hun tuinen, klimmen over de afsluiting en zijn vaak agressief. "Toen ik één van de jongeren aansprak over zijn gedrag kreeg ik een slag en viel ik op de grond", getuigt een buurman. De politie is op de hoogte en voert controles uit.
Lees verder

Nucleaire deal: Iran zegt te hebben geantwoord op voorstel van EU
Teheran heeft zijn antwoord gestuurd op het definitieve compromis dat de Europese Unie in Wenen heeft uitgewerkt om de nucleaire overeenkomst met Iran uit 2015 te redden. Dat meldt het Iraanse persagentschap Irna dinsdag.
Lees verder

Hij zat zogezegd in Ibiza, belandde op Most Wanted-lijst, werd gevat in Nederland en zit vanaf morgen weer in Belgische cel: gevluchte pedofiel wordt dan toch overgeleverd
Pedofiel Rony Van Weyenberg (54) wordt morgen vanuit Nederland aan ons land uitgeleverd. Hij werd in ons land veroordeeld tot een celstraf van zes jaar, maar vluchtte weg. Zogezegd naar Ibiza, maar hij werd uiteindelijk in Nederland opgepakt. Daar zat hij iets meer dan twee maanden in de cel, maar woensdag vliegt hij in een Belgische gevangenis.
Lees verder

Hij zat zogezegd in Ibiza, belandde op Most Wanted-lijst, werd gevat in Nederland en zit vanaf morgen weer in Belgische cel: gevluchte pedofiel wordt dan toch uitgeleverd
Pedofiel Rony Van Weyenberg (54) wordt morgen vanuit Nederland aan ons land uitgeleverd. Hij werd in ons land veroordeeld tot een celstraf van zes jaar, maar vluchtte weg. Zogezegd naar Ibiza, maar hij werd uiteindelijk in Nederland opgepakt. Daar zat hij iets meer dan twee maanden in de cel, maar woensdag vliegt hij in een Belgische gevangenis.
Lees verder

Het succes(je) dat welgekomen is: Alica Schmidt, alias 'meest sexy atlete ter wereld', in halve EK-finale 400m
Of ze het nu wil of niet, ontsnappen aan de aandacht is geen optie. Met 3,2 miljoen volgers op Instagram is Alica Schmidt immers een fenomeen naast de piste. Naast atlete ook influencer. Terwijl ze als 400 meter-loopster nog niet eens onder de grens van 52 seconden is gedoken. Op het EK in 'haar' München lukte de 23-jarige Duitse dat ook gisteren niet (52.52), maar met een derde plaats in haar reeks wist ze zich wel te kwalificeren voor de halve finale die vanmiddag gelopen wordt. Ook Camille Laus plaatste zich: zij werd pas vierde in haar reeks, maar deed dat wel in een scherpere 51.92.
Lees verder

Primoz Roglic nu ook definitief van start in Vuelta, Remco Evenepoel krijgt vier Belgen mee, Lotto Soudal zonder uitgesproken kopman
Het is nu ook officieel: Primoz Roglic gaat vrijdag van start in de Vuelta. De Sloveen is net op tijd hersteld van zijn zware valpartij in de Tour. Ook Quick.Step-Alpha Vinyl maakte zijn selectie bekend, Remco Evenepoel krijgt het gezelschap van vier Belgen én wereldkampioen Julian Alaphilippe. Lotto Soudal gaat voor ritsucces met vier landgenoten.
Lees verder

34-jarige verdachte opgepakt voor moord op man die op De Coninckplein in elkaar zakte
Het Antwerps parket heeft een onderzoeksrechter gevorderd voor moord na het overlijden van een 46-jarige man uit Lier. De bewuste man overleed maandagavond nadat met een grijze Mercedes aan het De Coninckplein was aangekomen en daar ter plaatse in elkaar zakte.
Lees verder

Apple schikt voor 30 miljoen na jarenlange rechtszaak voor checken tassen winkelmedewerkers
Apple moet 30,5 miljoen dollar (ongeveer 30 miljoen euro) betalen in een schikking aan zo'n 15.000 winkelmedewerkers van verschillende Amerikaanse Apple Stores. Dat heeft een rechter in California beslist, meldt Reuters. De Apple Store-medewerkers hadden Apple aangeklaagd omdat ze hen tekort zouden hebben gedaan door hen niet te betalen voor de tijd die zij hebben besteed aan veiligheidscontroles na hun diensten. De zaak duurde bijna tien jaar.
Lees verder

Prins Harry onderzocht dood van moeder Diana voor nieuwe biografie: "Niet meer dan normaal dat hij er meer over wil weten"
De onthullende memoires van prins Harry (37) mogen dan wel uitgesteld zijn, maar dat wil niet zeggen dat er af en toe geen nieuwe details opduiken. Volgens bronnen zou het team van de hertog van Sussex eigenhandig op zoek gegaan zijn naar meer informatie over de dood van prinses Diana, de moeder van Harry.
Lees verder

WEERBERICHT. Hittegolf gaat achtste dag in. Vandaag tot 30 graden, maar ook onweer op komst
De hittegolf is nog niet voorbij in Vlaanderen. Het KMI verwacht vandaag en de volgende dagen nog maxima boven de 25 graden, met uitzondering van aan zee. Tot en met zaterdag blijft code geel voor de hitte van kracht. Er is echter ook weer onweer op komst. Vanaf vanmiddag en ook de komende dagen kan er lokaal veel neerslag vallen, met onweer, hagel en felle windstoten. "De zomer is nog niet voorbij, maar deze week moeten we rekening houden met verspreide regen of onweersbuien", zegt VTM-weerman David Dehenauw.
Lees verder

Kosovo kan black-outs vermijden dankzij hulp van Albanië
Kosovo heeft maandag stroomafschakelingen kunnen vermijden, nadat buurland Albanië te hulp is geschoten. Kosovo kampt met een tekort aan elektriciteit. Het Balkanland kan zich de dure invoer van elektriciteit amper veroorloven.
Lees verder

Duikers vinden historisch scheepswrak uit WOI, dat in 1917 getorpedeerd werd
Een team van ervaren duikers heeft een Amerikaans scheepswrak uit WO1 gevonden. Het schip zonk in 1917 op ongeveer 65 km van de kust van de Scilly-eilanden. De 'USS Jacob Jones' was een torpedojager van de Amerikaanse marine. Tijdens WOI werd het 96 meter lange schip door een Duitse onderzeeër getorpedeerd. 66 van de 150 man aan boord lieten daarbij het leven.
Lees verder

Alex en Saïda verhuisden terug naar de zee waar ze samen opgroeiden: "Mekaar 12 jaar niet gezien, en plots grote liefde"
Als de heimat aan je blijft trekken, dan volg je. Saïda Cornelis (36) en Alex Goelen (35) groeiden op in dezelfde wijk in De Haan en zaten ook na een verhuis naar Antwerpen samen op school. De huismus en het fuifbeest verloren mekaar 12 jaar uit het oog, tot één berichtje naar De Grote Liefde leidde. En uiteindelijk De Grote Verhuis, van Antwerpen terug naar 't zeetje. De cirkel is rond.
Lees verder

Hun bittere echtscheiding lijkt nu helemaal vergeten: Helmut Lotti's mama en eerste vrouw Kimberly samen naar zijn concert
Het was liefde op het eerste gezicht, maar na acht jaar liep het huwelijk van Helmut Lotti (52) en zijn eerste vrouw Kimberly Grosemans (53) dan toch op de klippen. Het begin van een lastige periode voor Kimberly, schrijft Dag Allemaal. Maar wat 25 jaar lang ondenkbaar leek, is nu gebeurd: zijn moeder en zijn ex zaten onlangs in vrede bij elkaar op een van zijn concerten. "Ik werd meer dan 30 jaar teruggegooid in de tijd, en het voelde goed."
Lees verder

En als je eens voor de goedkoopste auto ging? Onze autokenner test bugdet-gezinswagen Dacia Sandero
Er is niet alleen de inflatie. Ook de lange wachttijden zorgen ervoor dat auto's almaar duurder worden. Pakweg drie jaar geleden kon je nog kiezen uit meer dan een handvol modellen van minder dan 10.000 euro. Nu vind je geen enkele auto meer onder die prijs. Onze autokenner Joost Bolle ging op zoek naar de laagst geprijsde wagens in drie categorieën en onderwierp ze aan een test. In deze tweede aflevering is de Dacia Sandero aan de beurt, een compacte gezinswagen voor koppels of gezinnen met kleine kinderen. "Dit is een echte prijskraker. Het enige wat je niet koopt is status."
Lees verder

Dit zijn jouw voordelen bij energiedelen. "Vanaf 2023 versoepelen de voorwaarden"
Sinds 1 juli is energiedelen op het Fluvius-net mogelijk. Dat betekent dat je bijvoorbeeld je overschot aan energie van je zonnepanelen thuis kan delen met je buren, familie of vrienden. Of dat je het teveel aan energie kan inzetten om de elektriciteitsfactuur van je tweede verblijf te verlagen. Maar hoe doe je dat? En wat zijn de voordelen? Bouwsite Livios pluist het uit.
Lees verder

Adele wil trouwen en kinderen met haar vriend Rich Paul: "Ik ben geobsedeerd door hem"
Adele (34) wil in de toekomst trouwen met haar vriend Rich Paul (40). Ook zouden de twee graag nog meer kinderen willen. Dat verklapte de Britse zangeres in een interview met 'Elle'. "Ik ben nog nooit zo verliefd geweest. Ik ben geobsedeerd door hem."
Lees verder

Tientallen talibanstrijders gedood
Bij gevechten in Afghanistan tussen eenheden van het talibanregime en tegenstanders zijn 58 talibanstrijders gedood. Dat meldt de Afghaanse krant 'Hasht-e Subh', die zichzelf onafhankelijk noemt. De felle botsingen tussen de taliban en troepen van het Nationaal Verzetsfront (NRF) vonden plaats in de provincie Panjshir.
Lees verder