Doorgaan naar hoofdcontent

Britse politie doet oproep nadat meisje (9) per ongeluk doodgeschoten wordt in huis bij bendegeweld: “Stilte is gee...

HLN
Britse politie doet oproep nadat meisje (9) per ongeluk doodgeschoten wordt in huis bij bendegeweld: "Stilte is geen optie"
De Britse politie heeft een bijkomende man gearresteerd voor het doodschieten van een 9-jarig meisje in haar huis in de Engelse stad Liverpool. De 33-jarige wordt verdacht van moord en twee moordpogingen. Eerder had de politie al een 36-jarige man opgepakt in verband met de dodelijke schietpartij. De politie vermoedt dat de mannen verwikkeld waren in een bendeoorlog en doet nog een oproep naar getuigen. "We hebben namen nodig."
Lees verder

B&B's te koop vanaf 785.000 euro: onze woonexpert zocht en vond de mooiste panden in populaire vakantielanden: "Kleurrijk en een tikje excentriek"
Het zuiden blijft voor Belgen een ideale vakantiebestemming, en steeds meer mensen dromen er dan ook van om er een Bed & Breakfast te openen. Onze woonexpert Björn Cocquyt nam een kijkje op de vastgoedmarkt in Italië, Spanje, Portugal en Frankrijk, en koos er zijn favorieten uit. "Op deze plek zijn de trullo's, typisch stenen gebouwtjes met kegelvormig dak, bijzonder charmante plekjes om te logeren, net als het oude ovenhuisje."
Lees verder

Autistische jongen uit 'Steenrijk, Straatarm' krijgt klappen: "Zo arm dat je pepermuntjes moet verkopen?"
Een jaar na zijn deelname aan het VTM-programma 'Steenrijk, Straatarm' heeft alleenstaande papa Ronny Meys uit Oostmalle zijn schulden bijna afbetaald. Na de aandacht in de media voor dat nieuws en de heruitzending van de aflevering werd Ronny's autistische zoon Killian (15) donderdag door twee kwajongens getreiterd met die moeilijke situatie. Het resulteerde in een gevecht, waarbij hij en vooral zijn even oude plusbroer Brent moesten incasseren. "Het heeft Killian mentaal zodanig gekraakt dat hij weg wil uit de wijk", doet Ronny het verhaal.
Lees verder

Hun zoontje Rocco is al 4, maar nu pas zijn Kevin (39) en Stefan (44) erkend als ouders in ons land: "Hoog tijd dat er een federale wet komt"
Voor de Amerikaanse wet zijn Kevin Ricciolini (39) en Stefan Westerlinck (44) uit Oostende al vier jaar de twee papa's van Rocco. Voor België is dat pas sinds vrijdag. Dat komt omdat er federaal geen wet is die twee vaders van één kind erkent. "We moesten Rocco zelfs inschrijven bij de dienst Vreemdelingenzaken zodat hij een statuut zou hebben." Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) bevestigt dat een wetsvoorstel wordt uitgewerkt. Een reconstructie van een jarenlange lijdensweg, gelukkig met happy end.
Lees verder

Servië annuleert EuroPride, organisatoren zetten door
Servië annuleert de EuroPride, die normaal vanaf 12 tot en met 18 september zou plaatsvinden in de hoofdstad Belgrado. Dat maakte president Aleksandar Vucic zaterdag bekend. Volgens hem is het gezien de nieuwe spanningen met Kosovo en de hoge inflatie niet het gepaste moment om het lgbt-evenement te organiseren. De initiatiefnemers willen de EuroPride echter wel laten doorgaan.
Lees verder

LIVE. Laat aanvoerder De Bruyne de netten trillen tegen Crystal Palace?
• Premier League • Speeldag 4 • Aftrap: 16 uur • Man City heeft 7 op 9, Palace 4 op 9
Lees verder

LIVE VUELTA. Sterke kopgroep doet gooi naar ritwinst, Evenepoel oogt ontspannen in peloton
Vandaag krijgen de renners in de Vuelta het eerste luik van een zwaar weekend voor de wielen geschoven. Op de eerste beklimming van de dag moesten de ploegmaats van Evenepoel al aan de bak, maar Quick.Step slaagde er toch in de controle te houden. Nadien reed wel een interessante kopgroep weg. Op deze pagina mist u geen enkele pedaalstoot van de etappe.
Lees verder

BINNENKIJKEN. 7.700 euro per trimester en les op zaterdag: dit is de nieuwe school van George, Charlotte en Louis
De Britse prins William (40) en Kate Middleton (40) hebben de school uitgekozen waar hun kinderen vanaf september les zullen volgen. Het gezin verhuist binnenkort naar de omgeving van Windsor Castle "om dichter bij de Queen te zijn", die de laatste maanden steeds meer last heeft van gezondheidsproblemen. Een verandering die uiteraard ook gevolgen heeft voor de toekomst van hun kinderen.
Lees verder

Burgers omgekomen bij gevechten in Tripoli
Bij gevechten tussen vijandige milities in de Libische hoofdstad Tripoli zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag burgers gedood en gewond geraakt. Dat berichtten lokale media. Vooralsnog is er geen officiële bevestiging.
Lees verder

Britse minister: "Het was fout om Johnson te laten vallen"
De Britse Conservatieven hebben een fout gemaakt door Boris Johnson te laten vallen. Die conclusie maakt minister van Transport en partijgenoot Grant Shapps in een interview met de krant 'The Times'.
Lees verder

LIVE. Németh krijgt opnieuw de voorkeur op Onuachu
• Jupiler Pro League • Aftrap: 16u • Speeldag 6 • Maakt Genk weer indruk?
Lees verder

Football Talk. Manchester United wint met het kleinste verschil van Southampton - El Hadj maandag weer bij A-kern
Manchester United komt stilaan onder stoom onder nieuwe coach Erik ten Hag. Het triomfeerde op het veld van Southampton met 0-1.
Lees verder

Bijna terug naar Zweinstein, euh school: Shein lanceert betaalbare Harry Potter-collectie
We keren weldra terug naar de schoolbanken, al ziet modeketen Shein ons liever naar Zweinstein vertrekken. Het merk lanceerde een collectie volledig in Harry Potter-thema, en die is zodanig uitgebreid dat er voor elk wat wils is. Het bevat zowel preppy stukken als items die eerder trendy zijn. Een extra pluspunt: de zachte prijzen die we van de Chinese website gewend zijn.
Lees verder

Meghan Markle onder vuur, na uitspraken over Afrika: "Zeer teleurstellend"
In haar nieuwe podcast 'Archetypes' vertelde Meghan Markle (40) een opvallend verhaal over haar zoontje, Archie. Zijn kamer zou in brand gevlogen zijn terwijl Meghan en haar echtgenoot, prins Harry, in Zuid-Afrika verbleven. Het is echter niet perse dat verhaal, maar wel een andere terloopse uitspraak van de hertogin, die de aandacht trekt.
Lees verder

LIVE. Aftrap! Kan Genk, met Németh in de spits, de drie punten meenemen naar Limburg?
• Jupiler Pro League • Aftrap: 16u • Speeldag 6 • Maakt Genk weer indruk?
Lees verder

"Geen enkele mannelijke acteur zou zo kritisch bekeken worden": Renée Zellweger over haar noodgedwongen gewichtsschommelingen
Op haar 53ste voelt Renée Zellweger zich beter in haar vel dan ooit. In het verleden deden geruchten over plastische chirurgie volop de ronde, maar vandaag wijst de actrice alle middeltjes om haar leeftijd te verhullen resoluut af. Een vierde keer in de huid kruipen van Bridget Jones, daar is ze dan weer wél voor te vinden. 'Story' beschrijft hoe haar filmrol een behoorlijke uitdaging was, professioneel én fysiek. "Bridget heeft een perfect normaal gewicht en ik heb nooit begrepen waarom zoiets zo belangrijk is."
Lees verder

OPROEP. Hou jij jouw kind nog thuis op 1 september?
Donderdag breekt 1 september weer aan. Stuur jij, zoals steeds meer ouders, jouw kind toch nog niet naar school, hoewel zijn of haar leeftijdsgenootjes wel al gaan? Dan willen wij graag jouw verhaal horen.
Lees verder

Jennifer Lopez bracht nieuw nummer tijdens trouwfeest, speciaal voor Ben Affleck
De twee stapten in juli al in het huwelijksbootje in Las Vegas, maar afgelopen weekend organiseerden Jennifer (53) en Ben Affleck (50) een extravagant huwelijksfeest voor vrienden en familie in Georgia. Daar deed Jennifer wat ze het beste kan: een nieuw nummer loslaten op de wereld. Maar dan vooral op haar kersverse echtgenoot.
Lees verder

LIVE VUELTA. Sterke kopgroep lijkt te mogen strijden om ritzege, ploegmaats Evenepoel controleren in peloton
Vandaag krijgen de renners in de Vuelta het eerste luik van een zwaar weekend voor de wielen geschoven. Op de eerste beklimming van de dag moesten de ploegmaats van Evenepoel al aan de bak, maar Quick.Step slaagde er toch in de controle te houden. Nadien reed wel een interessante kopgroep weg. Op deze pagina mist u geen enkele pedaalstoot van de etappe.
Lees verder

Tomorrowland gaat nieuw restaurant bouwen op de Schorre: "Eentje dat breder gaat dan festivalvibes"
WEAREONE.world, het bedrijf achter Tomorrowland, mag een nieuw restaurant en speeltuin bouwen aan de Schorre in Boom. Dat bevestigt de provincie Antwerpen. Tomorrowland heeft ook al restaurant Mesa in Antwerpen onder haar vleugels, maar breidt dus nu uit op het festivalterrein.
Lees verder