Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 4 augustus 2022

Bootje met transmigranten in de problemen voor Noord-Franse kust: ook Belgische reddingsdiensten opgeroepen

HLN
Bootje met transmigranten in de problemen voor Noord-Franse kust: ook Belgische reddingsdiensten opgeroepen
Voor de Noord-Franse kust is donderdagmorgen een bootje met transmigranten in de problemen gekomen. Omdat het bootje niet ver van De Panne ronddobberde, werden ook Belgische reddingsdiensten opgeroepen.
Lees verder

Jennifer 'Stifler's mom' Coolidge blij met alle extra seks die ze had dankzij 'American Pie': "Zeker met 200 mensen"
Jennifer Coolidge heeft door haar rol in 'American Pie' met zo'n tweehonderd mensen seks gehad, met wie ze dat anders niet zou hebben. De rol heeft haar behoorlijk wat actie in de slaapkamer opgeleverd, zo vertelt ze aan 'Variety'.
Lees verder

Hoe ongezond is buikvet? "De vetcellen op je benen, heupen of bovenarmen zijn een stuk passiever"
Een op de twee Belgen hield wat extra kilo's over aan de pandemie. En vaak vind je die rond onze middel. Zacht, donzig en gezellig, zo'n buikje. Meer zelfs: buikvet is belangrijk. Al is er ook een keerzijde. Nog belangrijker dan je gewicht of fitheid, is je hoeveelheid buikvet ook een teken van hoe gezond je bent. Wij brengen in kaart waarom.
Lees verder

De nieuwe Tesla haalt 322 kilometer per uur. En dit is het prijskaartje
De Tesla Model S Plaid heeft 1.020 pk waarmee je in 2,1 seconden naar de 100 kilometer per uur kunt accelereren. De topsnelheid bedraagt 322 kilometer per uur. Tesla heeft nu de definitieve prijzen van de Model S en Model X Plaid bekendgemaakt.
Lees verder

"Ze planten zich extreem snel voort, kunnen zich goed verstoppen en zijn alleseters": zo kan je kakkerlakken toch voorkomen én bestrijden
We zien ze niet zo vaak, maar als we ze thuis aantreffen is het walgen, willen we er zo snel mogelijk vanaf en mag niemand het weten: kakkerlakken. Dat het taaie beestjes zijn, bewijst hun bestaansgeschiedenis. Ze zouden al meer dan 200 miljoen jaar op aarde gedijen. Om te ontdekken hoe je ze bestrijdt, contacteerden we Rentokil Pest Control BeLux, gespecialiseerd in de preventie, detectie en bestrijding van ongedierte. "Ze zijn dol op warme en vochtige omgevingen."
Lees verder

Vanaf wanneer is de airco in je auto aan onderhoud toe?
De airco in je wagen doet niet eeuwig dienst, en goed onderhoud is belangrijk. Maar hoe weet je precies wanneer het tijd is om je airco te laten bijvullen? Independer.be geeft advies.
Lees verder

Altijd al gedroomd van wonen op een afgelegen eiland? Dit Schotse eiland staat te koop
Heb je het helemaal gehad met de draaiende grasmachine van de buurman op zaterdagochtend of wil je gewoon voorgoed ontsnappen aan drukte en lawaai, dan is dit Schotse eiland misschien wel iets voor jou. Pladda staat te koop voor 418.000 euro.
Lees verder

Onze journalist reisde met de Flixbus naar Italië: 5 dingen die je moet weten voor je vertrekt
De Flixbus staat gekend als de goedkoopste busmaatschappij, die je naar wereldsteden zoals Londen en Parijs. Maar is de bus ook geschikt voor lange reizen naar vakantielanden? En hoeveel betaal je daar dan voor? Onze journalist reisde van Luik naar Milaan en vertelt vijf dingen die je best kunt weten voor je gaat boeken. "De bus voor de terugreis werd tijdens onze vakantie geannuleerd."
Lees verder

Is de Flixbus écht goedkoper dan ander vervoer, en handig voor je vakantie in het zuiden? Deze 5 dingen moet je weten voor je vertrekt
De Flixbus staat gekend als de goedkoopste busmaatschappij, die je naar wereldsteden zoals Londen en Parijs brengt. Maar is de bus ook geschikt voor lange reizen naar vakantielanden? En hoeveel betaal je daar dan voor? Onze journalist reisde van Luik naar Milaan en vertelt vijf dingen die je best weet voor je boekt. "Tijdens onze vakantie werd de bus voor de terugreis plots geannuleerd."
Lees verder

Spectaculaire beelden: vlammen slaan uit windturbine in Hull
Een windturbine in Hull (VK) vloog woensdagavond in brand. De brand ontstond terwijl de turbine aan het draaien was. Ook een stuk gras in de buurt vatte vuur. Hoe de brand is ontstaan, is niet duidelijk.
Lees verder

Niel en Ruth ontdekten Duitsland per trein voor 18 (!) euro. "Vraag locals waar je best zit in de wagon"
Duitsland is misschien niet de eerste vakantiebestemming die in je opkomt, erheen reizen met de trein al helemaal niet. Maar Niel (41) en Ruth (36) kunnen het aanraden. Ze vertellen hoe ze drie weken lang prachtige natuur, bruisende steden en interessante musea aan elkaar regen. En dat voor een prikje, dankzij erg voordelig transport, een handige app voor eetadresjes en nog een paar slimme keuzes. "Je bagage de hele dag in een locker in het station laten is echt spotgoedkoop."
Lees verder

Ouders Archie voeren nieuwe juridische strijd, kind blijft in leven
Het leven van de twaalfjarige Archie Battersbee wordt deze ochtend niet beëindigd, omdat zijn ouders een nieuwe gerechtelijke stap hebben gezet, zo heeft Sky News bericht.
Lees verder

Al zeventig Belgen dienden klacht in: Europees consumentencentrum waarschuwt voor buitenlandse datingsites
Het Europees Centrum voor de Consument (ECC) heeft in België al zeventig klachten ontvangen over misleidende handelspraktijken van buitenlandse datingsites. Dat meldt ECC België donderdag in een persbericht.
Lees verder

Vechtpartij tussen twee families op Blaarmeersen: drie personen gearresteerd, twee agenten gewond
Aan de Blaarmeersen, maar deze keer niet op de strandzone, is woensdagnamiddag een vechtpartij ontstaan. Twee families kregen het met elkaar aan de stok en gingen op de vuist. De politie kwam ter plaatse en arresteerde drie personen. Twee agenten raakten hierbij gewond.
Lees verder

Olivia Trappeniers dingt mee naar Zomerhit: "Ik wilde op mijn 18de al in Amerika bekend zijn, maar mijn pad lag vol rake klappen"
Regi's vleugels waren de springplank, 'Kom wat dichterbij' een eerste doorbraak. En twee jaar verder is Olivia Trappeniers (24) klaar om de Zomerhit zelfstandig binnen te rijven met 'Elektriciteit'. Een engelenstem verpakt in vrolijke popsongs, maar van kindsbeen af opgegroeid met de zorgen om haar zieke mama. "Ik heb mijn toevlucht in de muziek gezocht."
Lees verder

OLIVIA dingt met 'Elektriciteit' naar Zomerhit 2022: "Ik dacht op mijn 18de al in Amerika doorgebroken te zijn, maar mijn pad lag vol rake klappen"
Regi's vleugels waren de springplank, 'Kom wat dichterbij' een eerste doorbraak. En twee jaar verder is Olivia Trappeniers (24) klaar om de Zomerhit zelfstandig binnen te rijven met 'Elektriciteit'. Een engelenstem verpakt in vrolijke popsongs, maar sinds kindsbeen af opgegroeid met de zorgen om haar zieke mama. "Ik heb mijn toevlucht in de muziek gezocht."
Lees verder

Ontploft Antwerps recordaankoop Balikwisha dit jaar helemaal? "Deze keer werk ik in stilte"
Twee goals in vier officiële matchen: de voorbode van een topseizoen voor Antwerps recordaankoop Michel-Ange Balikwisha (21)? "Dit jaar ga ik niet meer zeggen dat ik 25 keer ga scoren. Maar in mijn hoofd heb ik nog altijd grote doelstellingen."
Lees verder

Je terras opnieuw aanleggen: deze aandachtspunten verlies je beter niet uit het oog
Je terras is tijdens de zomermaanden dé ideale plek om even te ontspannen, met vrienden te aperitieven of een boek te lezen. Lig je graag in de zon of verkies je een plekje in de schaduw? Met deze tips van bouwsite Livios maak je van je terras het plekje bij uitstek om tot rust te komen.
Lees verder

Op restaurant in het buitenland? Deze onverwachte extra's kan je op de rekening zien verschijnen: "In dit land rekenen ze zelfs geld aan voor ijsblokjes"
'Coperta' of 'couvert', 'service not incluided', 'TVA no incluido': als je op reis bent kunnen deze zinnetjes de rekening op restaurant flink doen doortikken. Onze journaliste zocht uit wat je extra betaalt in welk land, zodat je niet voor verrassende vakantiekosten komt te staan. Is dat broodmandje overal gratis? En komen die hapjes die zomaar op tafel verschijnen er gewoon uit vriendelijkheid? Voor deze buitenlandse, kostelijke toeristenvallen let je beter op.
Lees verder

Overstromingen in Japan: 200.000 inwoners gevraagd te evacueren
Na zware regens in het noorden van Japan zijn bruggen ingestort en rivieren uit hun oevers getreden. 200.000 inwoners wordt gevraagd de getroffen gebieden te verlaten. Intussen zijn al twee mensen als vermist opgegeven, zegt Hirokazu Matsuno, de woordvoerder van de regering. De autoriteiten waarschuwen voor een verhoogd risico op aardverschuivingen en overstromingen.
Lees verder