Doorgaan naar hoofdcontent

‘Blind getrouwd’-deelnemer Joren: "Ik ben de ex van Kathleen van K3, maar dat mag het avontuur niet overschaduwen”

HLN
'Blind getrouwd'-deelnemer Joren: "Ik ben de ex van Kathleen van K3, maar dat mag het avontuur niet overschaduwen"
Nog een goeie week en dan start het nieuwe seizoen van 'Blind Getrouwd'. Het populaire VTM-programma krijgt een opmerkelijke update: alle koppels gaan samen op huwelijksreis. Hoe dat verlopen is, kunnen we voor het eerst ook aan de deelnemers zelf vragen. Want tot nu loste VTM enkel foto's, maar nu kan Showbits ook spreken met drie kandidaten. Wie met wie in het huwelijksbootje stapt, moeten ze nog geheim houden. En uiteraard of ze nog samen zijn of niet. Toch komen we al heel wat te weten. Bijvoorbeeld of het nieuwe concept evenveel drama oplevert als in de Australische versie. Bekijk het in een nieuwe Showbits.
Lees verder

Zo verwarrend zijn de Vlaamse fietsmarkeringen: aan deze vier verschillende oversteekplaatsen heb je (géén) voorrang
Een wirwar aan fietsmarkeringen kost levens. Donderdagochtend nog werd een 19-jarige fietser in Mollem gegrepen door een vrachtwagen. Hij stak over op een plek die eruitziet als een zebrapad. En zo zijn er wel meer absurde en verwarrende situaties. Waar heb je als fietser voorrang en waar niet?
Lees verder

Zo verwarrend zijn de Vlaamse fietsmarkeringen: aan deze fietsoversteekplaatsen heb je (géén) voorrang
Een wirwar aan fietsmarkeringen kost levens. Donderdagochtend nog werd een 19-jarige fietser in Mollem gegrepen door een vrachtwagen. Hij stak over op een plek die eruitziet als een zebrapad. En zo zijn er wel meer absurde en verwarrende situaties. Waar heb je als fietser voorrang en waar niet?
Lees verder

De tentakels van octopus Paul: Gheysens maakt zich op voor 'Ghelamsico', zijn club in zijn stadion
De tentakels van octopus Paul. Overal ter wereld heeft Paul Gheysens (68) wel ergens in de pap te brokken, ook in de topper van de speeldag tussen AA Gent en Antwerp. Bouwheer van de Ghelamco Arena en voorzitter van de Great Old. Het imperium breidt almaar uit. Zijn club speelt zondag in zijn stadion.
Lees verder

Lichtte Avrox-topman ons land op met mondmaskerdeal? Hericord opnieuw opgepakt
Laurent Hericord, de baas van Avrox, het Luxemburgse bedrijf dat 15 miljoen stoffen mondmaskers leverde aan België in volle coronapandemie, is opnieuw opgepakt. Dat bericht de krant 'Le Soir'.
Lees verder

Lichtte Avrox ons land op met mondmaskerdeal? Luxewagens in beslag genomen en topman opnieuw opgepakt
Laurent Hericord, de baas van Avrox, het Luxemburgse bedrijf dat 15 miljoen stoffen mondmaskers leverde aan België in volle coronapandemie, is opnieuw opgepakt. Dat bericht de krant 'Le Soir'.
Lees verder

Krant niet ontvangen vandaag? Lezers kunnen krant uit regio gratis digitaal lezen
Door problemen in de drukkerij, raakten jammer genoeg niet alle kranten van Het Laatste Nieuws tijdig gedrukt. Onze excuses daarvoor. Lezers kunnen de krant uit hun regio daarom het hele weekend gratis digitaal lezen.
Lees verder

Carl Devos. Waar wachten ze in godsnaam op?
Hoewel augustus alle zonnerecords zal breken, valt een diepe, grimmige donkerte over ons heen. We tuimelen van de ene onheilspellende aankondiging in de andere dreigende waarschuwing voor een horrorwinter. Burgers raken in paniek bij zoveelste galopperende voorstel van voorschotfactuur. Velen vrezen de koude. Jobs en bedrijven worden bedreigd door hallucinante energieprijzen. Die dwingen de productie stil te leggen. Paniek is er ook op de internationale energiemarkten. De prijsexplosie kan een sluimerende recessie stimuleren.
Lees verder

Shia LaBeouf openhartig over donker verleden: "Ik zat zo diep dat ik zelfmoord wilde plegen"
In Jon Bernthal's podcast 'Real Ones' vertelt Shia LaBeouf (36) openhartig over zijn donkere verleden. Hij gaat in op de aanklacht van zijn ex-vriendin FKA Twigs (34) wegens mishandeling. "Ik heb veel mensen pijn gedaan en daar ben ik me volledig van bewust. Ik ga me de rest van mijn leven schuldig voelen", vertelt een emotionele LaBeouf.
Lees verder

Dit verandert er vanaf 1 september: meer psychologen op school en effectieve uitvoering van kortere straffen gaat van start
Nieuwe maand, nieuwe regels. Voor het onderwijs veranderen er een aantal zaken. Zo zullen er meer psychologen aanwezig zijn op scholen en hoeven de CLB's niet langer betrokken te worden bij de beslissing om leerlingen een jaar te laten overdoen. Niet alleen in het onderwijs gelden er nieuwe regels. Op 1 september gaat de eerste stap in de effectieve uitvoering van korte gevangenisstraffen van start. Een overzicht, dit verandert er allemaal vanaf 1 september.
Lees verder

REPORTAGE. Terug naar school met Ben Weyts: "Met geld alleen lossen we de onderwijsproblemen niet op"
Het onderwijs in Vlaanderen was jarenlang een van de beste leerlingen van de klas, zelfs in Europa. Vandaag is dat onderwijs een zorgenkind. Het niveau daalt, de werkdruk stijgt en er zijn te weinig leraren. Volgens Vlaams minister van onderwijs Ben Weyts moeten leerkrachten minder gaan doen. "Ze vervullen te veel taken die eigenlijk voor de ouders of voor de maatschappij zijn."
Lees verder

Een op vijf Vlamingen gaat te laat naar de autokeuring
Vorig jaar hebben in Vlaanderen 442.549 wagens rondgereden met een verlopen keuringsbewijs. Dat is de helft meer dan de voorgaande jaren, berichten 'Het Belang van Limburg', 'Gazet van Antwerpen', 'Het Nieuwsblad' en 'De Standaard'. Ook het aantal bestuurders dat zich meer dan een half jaar te laat aanmeldt bij de autokeuring, stijgt fors.
Lees verder

Onze techexpert test de HomeWizard P1: "Eén van de eenvoudigste én goedkoopste opties om via een app je stroom- en gasverbruik op te volgen"
Er wordt gezegd dat Fluvius onze oude elektriciteits- en gasmeters stilaan vervangt door 'slimme' digitale exemplaren. Maar eigenlijk klopt dat niet. Die nieuwe meters zijn helemaal niet zo futuristisch. Ze meten je stroomverbruik maar laten je niét toe dat af te lezen op je smartphone. In deze tijden van dure energieprijzen nochtans handig. Gelukkig is er wel een oplossing: onze techexpert Kenneth Dée testte de HomeWizard P1, de goedkoopste optie op de markt.
Lees verder

Pas gehuwde Hanne Troonbeeckx leeft op wolkjes: "Maar om te slapen doe ik mijn trouwring uit"
"Wij maken echt nooit ruzie, wat dat betreft zijn we een saai koppel", lacht Hanne Troonbeeckx (43). De voormalige VTM-presentatrice trouwde op Ibiza met haar grote liefde Steffen Brans (31). "Hij heeft mijn kleine kantjes vanaf dag één omarmd", zegt ze in een uitgebreid interview aan 'Primo'. De Limburgse vertelt ook over het romantische huwelijksaanzoek en de stormachtige huwelijksreis. "Plots moesten we naar een ander hotel."
Lees verder

HLN Bistro. Béa Vandendael: "In het leven moet je durven springen"
In 'Blind gekocht' trekt makelaar Béa Vandendael (58) al vier seizoenen de schort van de sympathieke schooljuf aan: ze is streng, ze is ernstig, en ook empathisch. Dat ze ook een wild kantje heeft, verraden haar cv van dertien stielen zonder ongelukken én haar roodgeverfde coiffure. "In het leven", zegt ze, "moet je durven springen."
Lees verder

Personeel kerncentrales vraagt om ook Doel 3 en Tihange 2 langer open te houden
Het personeel van de Belgische kerncentrales vraagt om ook Doel 3 en Tihange 2, de reactoren met waterstofinsluitsels of 'scheurtjes' in de volksmond, langer open te houden. Dat staat in een open brief aan de regering, die volgens een vakbondsbron aan de VRT "ruime steun geniet" bij het personeel.
Lees verder

PROMOJAGERS SUPERTIP. Forse kortingen op Pampers: "Ik betaalde amper 0,03 euro per luier"
Verscheidene supermarkten geven deze week fikse kortingen op Pampers. Een van de leden van Promojagers België slaagde er zelfs in om door de combinatie van hoeveelheidskortingen en bonnen die je gewoon van het internet kan halen, maar 0,03 euro per luier te betalen. "En dan moet je weten dat 0,20 euro per luier al een koopje is", aldus Promojager Gunther Devisch.
Lees verder

Vierde 'Star Trek'-film zit zonder regisseur: Matt Shakman maakt mogelijk een overstap naar 'Fantastic Four'
Regisseur Matt Shakman (47), vooral bekend van de Disney+-reeks 'WandaVision', neemt afscheid van 'Star Trek'. Hij was de regisseur van de vierde film van de reeks, maar door problemen in zijn planning stapt hij op. Volgens 'Deadline' is de filmmaker in gesprek om een overstap te maken naar de aankomende Marvel-film 'Fantastic Four'.
Lees verder

De Club-fans kunnen beginnen plannen: dit is de kalender van blauw-zwart voor de Champions League-groepsfase
Dat Club Brugge voor de Champions League is ingedeeld in groep B, met FC Porto, Atlético Madrid en Bayer Leverkusen, was al duidelijk. En nu weet blauw-zwart ook wanneer het welke ploeg treft.
Lees verder

Cybercriminelen 'stelen' bedrijfsnaam en lichten kopers op via tweedehandssites: "Ik heb 300 euro betaald, maar mijn tablet nooit ontvangen"
Cybercriminelen gebruiken soms bestaande bedrijfsnamen om online spullen te verkopen. Dat merkte ook Romano Schaap, die na de sluiting van zijn computerwinkel zijn bedrijfsnaam behield om later eventueel weer op te starten. "Ze verkopen nu zogezegd laptops, computers en iPads onder mijn naam via tweedehandssites, soms voor duizenden euro's", zucht Romano. "Natuurlijk zijn die advertenties fake." Hoe is zoiets mogelijk? En kan je iets doen om als koper niet in de val van zulke oplichters te trappen?
Lees verder