Doorgaan naar hoofdcontent

BINNENKIJKEN. Een theater met 977 plaatsen, 5 restaurants, 11 dekken en plaats voor 1.750 passagiers: Disney Magic me...

HLN
BINNENKIJKEN. Een theater met 977 plaatsen, 5 restaurants, 11 dekken en plaats voor 1.750 passagiers: Disney Magic meert aan in Zeebrugge
In de haven van Zeebrugge ligt sinds zondagavond het befaamde Disney Magic-cruiseschip aangemeerd. Het eerste schip van Disney Cruise Line meet 294 meter en is 32 meter breed. De boot komt vanuit Dover en vaart morgen verder naar Amsterdam. "Door de oorlog in Oekraïne komt het schip uitzonderlijk naar ons land", zegt Gert Ickx van de Port of Antwerp-Bruges.
Lees verder

Slotrit Tour de France Femmes meer bekeken dan finale EK Voetbal voor vrouwen
Gisteren hebben 455.196 mensen gekeken naar de slotrit van de Tour de France Femmes. Die rit, die eindigde op de steile flanken van La Super Planche des Belles Filles, lokte meer kijkers dan de finale van het EK vrouwenvoetbal tussen Engeland en Duitsland, die door 226.355 mensen werd bekeken. Dat meldt de VRT vandaag.
Lees verder

Koop eens een Tomorrowland-outfit: ontwerper maakt outfits van tenten en vlaggen van het festival
Tomorrowland 2022 zit er alweer op, maar wie niet genoeg kan krijgen van het festival - én een originele look wil dragen - kan terecht bij de Nederlandse designer Bryan Borghans. Hij ontwierp enkele unieke stuks, die volledig werden gemaakt uit een DreamVille-tent en een Tomorrowland-vlag.
Lees verder

PORTRET. Stichter van Fox Grill en vader van tweesterrenchef Stéphane Buyens (86) overleden: "Pa bracht de klanten binnen die ma culinair verwende"
Stephanus 'Etienne' Buyens, de stichter van Fox Grill, nu het gekende tweesterrenrestaurant Le Fox in De Panne, is maandag op 86-jarige leeftijd overleden. "Hij is als een kaars uitgedoofd", vertelt zijn zoon Stéphane Buyens, die de zaak van zijn ouders nog steeds runt. "Le Fox is oorspronkelijk het idee van mijn pa. Hij was in 1971 de eerste in de streek met een grillrestaurant dat 's nachts open was." Een portret van een volksvriend die paste voor kaviaar met champagne, maar genoot van een pintje met een pepersteak.
Lees verder

PORTRET. Stichter van Fox Grill en vader van tweesterrenchef Stéphane Buyens overleden: "Pa bracht de klanten binnen die ma culinair verwende"
Stephanus 'Etienne' Buyens (86), de stichter van Fox Grill, nu het gekende tweesterrenrestaurant Le Fox in De Panne, is vandaag overleden. "Hij is als een kaars uitgedoofd", vertelt zijn zoon Stéphane Buyens die de zaak van zijn ouders nog steeds runt met zijn vrouw en brigade. "Le Fox is oorspronkelijk het idee van mijn pa. Hij was in 1971 de eerste in de streek met een grillrestaurant dat 's nacht open was." Een portret van een volksvriend die paste voor kaviaar met champagne maar genoot van een pintje met een pepersteak.
Lees verder

OPROEP. Welke vragen over borstvoeding zou jij graag stellen aan een expert?
Hoe goed is borstvoeding echt voor de gezondheid van je kind? Ben je sneller op je gewicht als je borstvoeding geeft? Slapen baby's die borstvoeding krijgen minder snel door? En bestaat dé perfecte techniek om borstvoeding te geven?
Lees verder

"Kraantjeswater wordt tot 20 procent duurder": Welke gevolgen heeft nog twee weken droogte voor onze landbouw, natuur en drinkwater?
Tot midden augustus wordt er amper een spatje regen verwacht, met woensdag zelfs opnieuw temperaturen tot 33 graden of meer. Welke gevolgen hebben die twee weken bijkomende droogte voor onze landbouw, natuur, rivieren en drinkwatervoorziening? Hoe ziet de nieuwe drinkwaterprijs eruit? En welke maatregelen zijn nodig om erger te voorkomen? Een overzicht.
Lees verder

MMA-vechter loopt na kniestoot in het gezicht een verschrikkelijk gebroken neus op
Zijn tweede gevecht in het MMA (Mixed Martial Arts) zal Blake Perry niet gauw vergeten. De neusbreuk die hij opliep tegen Marcel McCain, is momenteel talk of the town in de gevechtssportwereld.
Lees verder

Kaartje voor 5.000 dollar: hoe Bruce Springsteen zich steeds meer vervreemdt van zijn fans
Bruce Springsteen (72) heeft zich de woede van zijn fans op de hals gehaald. Door een 'dynamisch' prijssysteem zijn in de VS kaartjes voor concerten van de Amerikaanse rockster voor liefst 5.000 dollar (4.900 euro) verkocht. De reactie van zijn manager op de kritiek viel ook helemaal verkeerd, en het is niet de eerste smet op z'n blazoen. Wat is er aan de hand met de 'working class hero'?
Lees verder

Overheid en kinderartsen werken aan obesitasproject voor maagverkleiningen bij jongeren: "De drama's die we bij 17-jarigen zien, zijn schrijnend"
"Betaal maagverkleining ook voor jongeren terug." Experts pleiten er al lang voor, maar door de stijgende vraag bij 16 tot 17-jarigen wordt er nu ook gewerkt aan een obesitasproject die dat mogelijk moet maken. "We zien 17-jarigen met een BMI van 50 die zich thuis opsluiten omdat ze zo beschaamd zijn. Ouders zijn radeloos. Maar wij moeten wachten tot de dag dat ze 18 zijn. Zo werkt geen enkele ziekte", reageert prof. Bart Van der Schueren van de obesitaskliniek van UZ Leuven.
Lees verder

21 doden bij verkeersongeval in Congo
In het zuidoosten van Congo zijn 21 mensen omgekomen bij een verkeersongeval. Dat meldt VN-radio Okapi maandag op basis van lokale bronnen. Het ongeval vond zaterdag plaats in het dorp Musaka, op het grondgebied van Kanyama, in de provincie Haut-Lomami. De slachtoffers zaten in een vrachtwagen die op weg was naar de provinciehoofdstad Lubumbashi.
Lees verder

Mede-oprichter van Child Focus overleden
Baron Daniel Cardon de Lichtbuer, die een fundamentele rol speelde in de oprichting van Child Focus, is afgelopen dinsdag overleden op 91-jarige leeftijd in Hasselt. Dat heeft Child Focus bekendgemaakt in een rouwbericht op zijn website.
Lees verder

LIVE. Benson op weg naar Burnley - Genk wijst bod Bologna op Lucumi af - Koundé voorgesteld bij Barcelona
Het belooft nog een hete transferzomer te worden. Dat de lat hoog ligt bij Antwerp, is duidelijk. Of Club Brugge Charles De Ketelaere en/of Noa Lang kan houden, wordt dat steeds minder. En welke internationale sterren, naast onder meer Romelu Lukaku, Robert Lewandowski, Erling Haaland en Sadio Mané, verhuizen deze zomer naar een ander team? Via deze pagina transfernieuws zit u op de eerste rij voor alle geruchten en done deals op de transfermarkt!
Lees verder

Chinese economie weegt op olieprijs
Olie is vandaag iets goedkoper geworden. Een mogelijke terugval van de Chinese vraag weegt op de prijzen. De Noordzeesoort Brent zakte vandaag onder de 100 dollar per vat. Rond 15.30 uur kostte de Europese referentie 99,94 dollar per vat, bijna 4 procent minder dan vrijdag. De Amerikaanse soort WTI was met 93,64 dollar per vat ruim 5 procent goedkoper.
Lees verder

BV 24/7. Sarah Puttemans feliciteert haar vriend Viktor Verhulst en Christoff viert zijn held
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Schokkende dashcambeelden tonen hoe Thaise brug instort tijdens werken: twee doden
In het Thaise Samut Sakhon zijn zondag twee mensen omgekomen bij de instorting van een brug. De Vibharambrug is meer dan dertig jaar oud en werd verstevigd met metalen staven. Twee dashcams filmden het moment waarop een tien meter lange betonnen balk loskwam en op enkele auto's viel.
Lees verder

Karel Geraerts : "Zij zijn grote favoriet, maar Union zal geen plankenkoorts hebben" - Rangers ziet sterspeler Kent uitvallen
• Derde kwalificatieronde Champions League (heen) • Den Dreef in Leuven • Union klopte overtuigend Charleroi, Rangers vlot over Livingston • LIVE OP VTM 2
Lees verder

Rusland zet na Boris Johnson ook Britse ex-premier David Cameron op sanctielijst
Rusland heeft zijn sanctielijst uitgebreid met 39 bekende Britten, onder hen oud-premier David Cameron en oppositieleider Keir Starmer.
Lees verder

Laura Tesoro en Willy Sommers beetgenomen door FC Prankers: "Deugenieten!"
De FC Prankers sloegen weer toe achter de schermen bij 'Tien om te zien'. Beetnemers van dienst zijn Rob en Wout. Zij doen niets liever dan de gekste fratsen, die ze online kunnen vinden, uitproberen. Dit keer moesten Bart Kaëll, Jérémie Makiese, VandaVanda-lid Frédéric, Willy Sommers en de jonge presentatoren Laura Tesoro en Aaron Blommaert eraan geloven. Slaagt het duo in hun opzet?
Lees verder

Dylan O'Brien helpt geruchten de wereld uit: "Stiles zal niet te zien zijn in de Teen Wolf-film"
Binnenkort verschijnt er een 'Teen Wolf'-film, gebaseerd op de succesvolle serie. Maar slecht nieuws voor de fans van het personage Stiles Stilinski: de Amerikaanse acteur Dylan O'Brien (30) verklaarde dat hij écht niet te zien zal zijn in de film. "De show betekent veel voor mij, maar ik moest deze keuze maken", klinkt het.
Lees verder