Doorgaan naar hoofdcontent

BASKET KORT. Belgian Lions openen voorronde WK 2023 met zege tegen Groot-Brittannië

HLN
BASKET KORT. Belgian Lions openen voorronde WK 2023 met zege tegen Groot-Brittannië
De Belgian Lions openden de tweede voorronde voor het WK 2023 met een zege tegen Groot-Brittannië: 72-55. Het duo Bako-Obasohan was opnieuw de absolute smaakmaker. * Met een sterke 72-90 uitzege tegen New York Liberty kwalificeerde Chicago Sky zich voor de halve finale van de WNBA play-offs. Het team van Emma Meesseman en Julie Allemand komt daarin uit tegen de winnaar van Connecticut Sun en Dallas Wings. *
Lees verder

Ook Nederlandse uitgever zet verkoop 'Winnetou'-boeken stop vanwege "racistische stereotypen"
Een Nederlandse uitgeverij zet de verkoop van boeken over Winnetou, de indianenheld uit de verhalen van Karl May, stop. Meulenhoff Boekerij volgt daarmee de Duitse branchegenoot, die deze week al publicaties van 'Winnetou' introk. De boeken zouden uitpuilen met "racistische stereotypen". Ook Bol.com is intussen tijdelijk gestopt met de verkoop.
Lees verder

Anderlecht vist achter het net: Joshua Zirkzee is op weg naar Bologna
Anderlecht vist dan toch achter het net. Joshua Zirkzee (21) staat dicht bij een overgang naar Bologna.
Lees verder

Twee dieven pleiten schuldig voor diefstal en verkoop van dagboek dochter Biden
Twee inwoners van de Amerikaanse staat Florida hebben donderdag schuldig gepleit voor de diefstal en verkoop van een dagboek dat volgens gerechtsdocumenten toebehoorde aan Ashley Biden, dochter van de Amerikaanse president Joe Biden. Beschuldigden Aimee Harris (40) en Robert Kurlander (58) verpatsten het dagboek aan de conservatieve actiegroep Project Veritas.
Lees verder

De 8 beste zaken aan de kust volgens sterrenchef Luc Bellings: "Deze frieten en pannenkoeken zijn echt een 10/10 waard"
Acht weken lang passeerde sterrenchef Luc Bellings samen met journalist Stefan Vanderstraeten langs 40 eetzaken aan de kust om acht klassiekers te proeven en te keuren. Hoewel er heel wat missers waren, deelde hij zelfs meermaal een 10/10 uit dit jaar. In deze adressen eet je volgens hem de lekkerste gerechten: van de beste mosselen tot de lekkerste frietjes. "Deze frituur is echt een omweg waard."
Lees verder

"Deze kwalificatie is ook te danken aan het werk van Kompany": Felice Mazzu looft spelersgroep én voorganger na kwalificatie voor Conference League
Hij heeft het geflikt. Felice Mazzu gaat de geschiedenisboeken in als de coach die Anderlecht na vier jaar weer naar een Europese groepsfase loodste. "Een Italiaanse tegenstander zou mooi zijn."
Lees verder

Motorzweefvliegtuig crasht net naast Franse snelweg: vijftiger en kind komen om
Bij de crash van een motorzweefvliegtuig in de Savoie (in het zuidoosten van Frankrijk) zijn een vijftiger en een tienjarig kind omgekomen. Het ongeval gebeurde kort na de middag, net langs de autosnelweg A430 in Frontenex. De péage van Saint-Hélène-sur-Isère lag vlakbij.
Lees verder

LIVE (20u45). Gaat Club Brugge winnen op het veld van Charleroi?
• Jupiler Pro League • Mambourg • Aftrap: 20u45 • Speeldag 6
Lees verder

Alle nieuwe auto's in Californië vanaf 2035 emissievrij
Alle nieuwe auto's die vanaf 2035 in de Amerikaanse staat Californië verkocht worden, moeten emissievrij zijn. Wetgevers in de staat stemden donderdag volgens verwachting voor het plan dat al in 2020 werd geïntroduceerd door gouverneur Gavin Newsom, die spreekt over "het begin van het einde voor de traditionele verbrandingsmotor".
Lees verder

Grootste aantal bosbranden in Amazonegebied in vijftien jaar
Het aantal bosbranden dat tegelijkertijd in het Braziliaanse Amazonegebied woedt, is in vijftien jaar tijd niet zo groot geweest. Maandag ging het in een tijdsbestek van 24 uur om 3.358 verschillende branden, meldt het nationale ruimteonderzoeksinstituut INPE. Dat zijn er bijna drie keer zoveel als tijdens de meest verwoestende dag in augustus 2019, toen beelden van het brandende regenwoud de hele wereld overgingen.
Lees verder

As van Star Trek-actrice Nichelle Nichols gaat de ruimte in
Een deel van de as van Star Trek-actrice Nichelle Nichols gaat de ruimte in. De Amerikaanse actrice, die beroemd werd door haar rol als luitenant Uhura in de Star Trek-franchise, overleed vorige maand op 89-jarige leeftijd. Volgens entertainmentwebsite TMZ zal de as worden toegevoegd aan de lading van een Vulcan-raket die later dit jaar wordt gelanceerd.
Lees verder

Nederlands zangduo Nick & Simon stopt na 17 jaar
Nick Schilder en Simon Keizer stoppen vanaf het voorjaar van 2023 na een periode van zeventien jaar als muzikaal duo. Op deze manier ontstaat er ruimte voor "individuele creativiteit" en "al langer gekoesterde solo-aspiraties" die de zangers hebben, heeft het management aan het Nederlandse persbureau ANP bekendgemaakt. Wel blijven de twee nog samenwerken voor tv-programma's die ze maken.
Lees verder

Algerije en Frankrijk willen samen koloniale verleden onderzoeken
Algerije en Frankrijk hebben donderdag aangekondigd dat ze de complexe en pijnlijke geschiedenis van Frankrijks koloniale heerschappij in het Noord-Afrikaanse land gaan onderzoeken. Tegelijkertijd willen ze meer gemeenschappelijke projecten op poten zetten.
Lees verder

Union, AA Gent en Anderlecht vanmiddag in de trommel, dit zijn hun mogelijke tegenstanders
Nadat in Istanbul de groten der aarde al neerstreken voor de loting van het kampioenenbal, volgen vandaag de lotingen voor Europa League en Conference League. Daarbij gaan drie Belgische clubs de trommel in. De lotingen zijn na de middag LIVE te volgen op HLN.be!
Lees verder

Seks zonder toestemming is nu verkrachting in Spanje
Het parlement in Madrid heeft een wetsvoorstel aangenomen waardoor uitdrukkelijke instemming nodig is voor seks. De zogenoemde 'alleen ja is ja'-wet zorgt ervoor dat verkrachting strafbaar wordt, ook als een slachtoffer zich niet verzet. Een van de aanleidingen voor de wet is een geruchtmakende groepsverkrachting uit 2016.
Lees verder

INTERVIEW. Bart De Wever: "Ik ben bereid elke drie maanden een drugstest af te leggen. Als signaal"
"De war on drugs verloren? We zijn hem nog niet eens deftig beginnen te voeren." Bart De Wever (N-VA) pikt de kritiek niet dat hij in Antwerpen aan de verliezende hand is. "Ik zag het probleem en schudde aan elke boom. Maar de maatschappelijke en politieke elite, die vaak zelf drugs gebruikt, gedoogt dat wij een dopeland zijn. Het boeit Vivaldi gewoon niét."
Lees verder

"Daar zou nog eens een aanslag kunnen gebeuren": terreurniveau 3 ingezet vlak voor West-Vlaams festival na dreiging
Een Belgische man is door het gerecht aangehouden nadat hij een dreigement heeft geuit in de richting van het West-Vlaams W-festival in Oostende. De verdachte alludeerde op een aanslag, waarna OCAD enkele uren terreurniveau 3 activeerde vlak voor het evenement begon. Een bijzonder bijstandsteam en tientallen politieagenten doorzochten het terrein, maar uiteindelijk werd niets gevonden.
Lees verder

"Beurs lijkt op wielerpeloton in bergrit": dit zijn de winnaar en verliezers van de eerste jaarhelft
"De beurs ziet eruit zoals het peloton op het einde van een bergrit in de ronde van Frankrijk. Je weet niet goed meer wie waar zit en je weet ook niet wie nog goed is en bij wie de tank leeg is. Chaos dus", zegt senior financial economist Tom Simonts van KBC.
Lees verder

Hoge energieprijzen duwt Belg naar pandjeshuizen: "Ook de middenklasse klopt nu bij ons aan"
Aankoophuizen waar je dure spullen snel kan ruilen voor cash zitten in de lift. Ook de pandjeshuizen, die je een lening in onderpand geven, doen gouden zaken: "We kennen historisch hoge cijfers." De middenklasse wordt hard getroffen door de hoge energieprijzen. "Onze klanten gebruiken het geld om hun energiefactuur te betalen, of omdat ze schoolspullen nodig hebben voor hun kinderen."
Lees verder

Onze chef voetbal in Istanboel ziet dat hoerastemming bij Brugse bazen uitblijft: "Mooi zo, want met naïevelingen lachen Simeone en Conceição eens goed"
Club Brugge kreeg wat het wou. En ook weer niet. Hun Champions Leaguegroep zit vol addertjes, zo ziet onze chef voetbal Niels Poissonnier. En dus hoeft er niet euforisch worden gedaan. "Bart Verhaeghe draait al te lang mee in het (Europese) voetbal om te beseffen dat ploegen à la Atlético als geen ander voor een kater kunnen zorgen."
Lees verder