Doorgaan naar hoofdcontent

Asbestgevaar bij brand in varkensboerderij: hou ramen en deuren gesloten en schakel ventilatiesystemen uit

HLN
Asbestgevaar bij brand in varkensboerderij: hou ramen en deuren gesloten en schakel ventilatiesystemen uit
Aan de Maasveldweg in Ophoven (Kinrooi) is vrijdagavond een zware brand uitgebroken in een stal. De brand veroorzaakt ernstige rookontwikkeling. De rook verplaatst zich richting de grens met Maaseik. Daarom kregen de inwoners in de oostkant van Maaseik en Aldeneik de raad om voorlopig ramen en deuren gesloten te houden en ventilatiesystemen uit te schakelen.
Lees verder

Franse regiovoorzitter beschuldigt Britten van ongezuiverd rioolwater in Noordzee te lozen: "Het is een ecologische ramp"
De voorzitter van de Noord-Franse regio Hauts-de-France heeft de regering in Parijs vrijdag gewaarschuwd voor de lozing van onbehandeld Brits afvalwater in het Kanaal en de Noordzee. Xavier Bertrand spreekt over een "ecologische ramp" die volgens hem verergert sinds de brexit.
Lees verder

Taylor Swift opnieuw beschuldigd van plagiaat: aanklager eist één miljoen dollar
Taylor Swift (32) raakte opnieuw verwikkeld in een plagiaatzaak. Teresa La Dart, die het poëziealbum 'Lover' maakte, beweert dat de zangeres het extra boekje bij haar gelijknamige album uit 2019 afkeek. Ze eist nu een schadevergoeding van één miljoen dollar.
Lees verder

LIVE. Net wanneer Club onder druk komt, scoort Nielsen!
• Jupiler Pro League • Mambourg • Aftrap: 20u45 • Speeldag 6
Lees verder

Nederlandse regering wil tijdelijke rem op gezinsherenigingen
De Nederlandse regering wil de druk op de asielketen verlichten door de visumverstrekking voor zogeheten 'nareizigers' aan te passen en door voorlopig geen mensen meer op te nemen in het kader van de Turkije-deal. Dat schrijft de Nederlandse staatssecretaris Eric van der Burg in een brief aan de Tweede Kamer. De maatregelen zijn tijdelijk, benadrukt hij.
Lees verder

Frankrijk en Algerije willen mensensmokkelaars en islamisten bestrijden
Frankrijk en Algerije willen in de strijd tegen illegale migratie en mensensmokkel nauwer samenwerken. Het gaat erom smokkelbendes aan te pakken en clandestiene migranten efficiënter terug te sturen, zo heeft de Franse president Emmanuel Macron in Algiers gezegd. Daartegenover wil Frankrijk het voor bepaalde groepen als ondernemers, mensen met de dubbele nationaliteit, sportlui en kunstenaars gemakkelijker maken om het land binnen te komen.
Lees verder

LIVE. Club lijkt de drie punten mee te graaien dankzij Jutglà, kan Charleroi nog iets?
• Jupiler Pro League • Mambourg • Aftrap: 20u45 • Speeldag 6
Lees verder

Club draait stilaan warm: blauw-zwart omzeilt moeilijke klip richting leidersplaats
Negen op negen en de leidersplaats. Eupen away lijkt ver weg - met dank aan killer Jutglà en Hans Vanaken.
Lees verder

Club zet scheve situatie recht in Charleroi en pakt 9 op 9, Jutglà opnieuw belangrijk met 2 goals: "Ik voel me hier thuis"
Negen op negen en de leidersplaats. Eupen away lijkt ver weg - met dank aan killer Jutglà en Hans Vanaken.
Lees verder

Lazio-invallers dienen Inter eerste nederlaag toe, bleke Lukaku naar de kant gehaald
Inter Milaan kan niet langer een perfect rapport voorleggen. Na de zeges bij Lecce (1-2) en tegen Spezia (3-0) moesten de Milanezen het afleggen in het Stadio Olimpico van Rome tegen een geslepen Lazio, dat na drie speeldagen met een punt meer over Inter heen wipt.
Lees verder

Wall Street kleurt bloedrood na uitspraken Fed-topman Powell
Wall Street heeft vrijdag de slechtste beursdag in meer dan drie maanden genoteerd. De uitspraak van Fed-voorzitter Jerome Powell dat het een tijd zal duren vooraleer we de inflatie onder controle krijgen en het wat pijn zal doen bij gezinnen en bedrijven zorgde ervoor dat alle indexen diep in het rood gingen.
Lees verder

Ook tweede reactor van kerncentrale Zaporizja weer aangesloten op net
In de door Rusland bezette kerncentrale van Zaporizja, in het zuiden van Oekraïne, is na een noodsituatie ook de tweede reactor weer aangesloten op het net. "Vandaag om 21.15 uur (20.15 uur in België) is de tweede van de gisteren stilgelegde reactoren op het stroomnet aangesloten", zegt operator Energoatom vrijdagavond op berichtendienst Telegram. De andere van de twee nog werkende reactoren werd eerder al opnieuw aangekoppeld.
Lees verder

Vier Nederlanders aangehouden na aanvallen landgenoten in Chersonissos
De politie op Kreta heeft de handen vol aan Nederlanders die zich misdragen in badplaats Chersonissos. Agenten hebben gisteren drie jongemannen van 18 jaar en één van 19 jaar aangehouden, nadat zij volgens getuigen in de vroege uurtjes landgenoten hadden aangevallen in het uitgaansgebied van het Griekse feestoord. Dat schrijft het AD.
Lees verder

LIVE (18u15). Houdt Cercle Brugge de punten thuis tegen Zulte Waregem?
• Jupiler Pro League • Aftrap: 18u15 • Speeldag 6 • Jan Breydel
Lees verder

LIVE (16u). Laat De Bruyne de netten trillen tegen Crystal Palace?
• Premier League • Speeldag 4 • Aftrap: 16 uur • Man City heeft 7 op 9, Palace 4 op 9
Lees verder

LIVE (18u15). Trekt OH Leuven de goeie lijn door tegen KV Oostende?
• Jupiler Pro League • Speeldag 6 • Aftrap: 18u15 • King Power @ Den Dreef
Lees verder

LIVE (20u45). KV Mechelen moet het zonder doelman Coucke doen tegen STVV
• Jupiler Pro League • Speeldag 6 • Aftrap: 20u45 • Stayen
Lees verder

ONZE OPINIE. "Beste vakbonden, het is niet het moment om te staken"
Beste vakbonden, het is niet het moment om te staken.
Lees verder

Uniek: finaliste Miss England laat ware gezicht zien en zegt "no" tegen make-up
Voor het eerst in 94 jaar staat er een kandidate zonder make-up in de finale van Miss England, dat bericht de Britse krant 'The Daily Mail'. De 20-jarige Melisa Raouf wil via de schoonheidswedstrijd een statement maken tegen het 'giftige' discours rond het overdreven gebruik van cosmetica en fillers op sociale media: "Alle meiden zijn op hun eigen manier mooi", aldus de Engelse studente.
Lees verder

Duitse milieuminister: schade rivier de Oder veel groter dan alleen massale vissterfte
De Duitse milieuminister Steffi Lemke verwacht langdurige schade voor de Duits-Poolse grensrivier de Oder, die is getroffen door een milieuramp waardoor vissen massaal zijn gestorven. Of de rivier volledig zal herstellen valt niet te zeggen, benadrukt de minister in een interview met mediabedrijf 'RND'. "In de Oder als ecosysteem is veel meer schade aangericht dan alleen vissterfte", aldus Lemke.
Lees verder