Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 10 augustus 2022

ANALYSE. De grootste overwinning van Oekraïne? Dat de Russen hen nu ook op de Krim moeten vrezen

HLN
ANALYSE. De grootste overwinning van Oekraïne? Dat de Russen hen nu ook op de Krim moeten vrezen
Een Oekraïense aanval op een vliegbasis op de Krim lijkt de slagkracht van de Russen danig te hebben verzwakt. De schade kan oplopen tot 1 miljard euro en helpt het offensief van Kiev in het zuiden. Maar de grootste zege is dat er Russen moeten vluchten uit gebied dat zij al lang als het hunne beschouwden.
Lees verder

Daling aan de pomp tot 12 cent voor liter benzine: "Misschien van korte duur, prijzen op internationale markt zeer volatiel"
Morgen betaal je voor benzine en diesel flink minder. Sinds de Russische inval in Oekraïne stegen de brandstofprijzen fors. Vanaf morgen bereiken ze terug het niveau van voor de oorlog. "Op de internationale markten stegen de prijzen gisteren vrij sterk, terwijl ze vandaag alweer licht afnamen", zegt Johan Mattart, directeur van Brafco, de Belgische federatie van brandstofhandelaars. Is het einde in zicht of blijft de prijs nog lange tijd onvoorspelbaar?
Lees verder

Polen onderzoekt massale vissterfte in rivier aan Duitse grens: "Ecologische tragedie"
In de Poolse stad Wrocław, gelegen in het zuidwesten van het land, wordt de dood van duizenden vissen in de rivier Oder onderzocht. Lokale vissers beschrijven het voorval als een "ecologische tragedie".
Lees verder

Amerikaanse toeriste (27) verkracht in openbaar toilet in hartje Parijs
Het is een zaak die een schokgolf veroorzaakt in het hart van de toeristische wijk van Parijs. Op de populaire promenade langs de Seine en niet ver van de Notre-Dame is zondag een 27-jarige Amerikaanse vrouw verkracht in een openbaar toilet. De politie heeft inmiddels een verdachte in hechtenis genomen.
Lees verder

Nachtwacht verknipt tot NFT's als fondsenwerving voor nieuw virtueel Rembrandt-museum
De Rembrandt Heritage Foundation wil een virtueel Rembrandt-museum openen. Om aan geld te komen, zal de Nederlandse stichting 8.000 digitale stukjes van de Nachtwacht aan de man brengen voor 200 tot 300 euro per stuk in cryptogeld, zo bericht ANP vandaag. De afbeeldingstukjes worden verkocht als Non-Fungible Tokens ofwel NFT's, unieke eigendommen die niet kunnen worden gekopieerd.
Lees verder

Tiesj Benoot doet het pijnlijke relaas van zijn ongeval: "De deur van de wagen was ingedeukt, de spiegel lag eraf en de ruiten waren gebroken"
Van 67 km/u naar 0 km/u in één seconde. Zo hard was de klap die Tiesj Benoot (28) maandag in Livigno te verwerken kreeg na een botsing met een auto. "Ik mag mij gelukkig prijzen dat ik slechts zes weken een brace rond mijn nek moet dragen." Het seizoen van Benoot zit er jammer genoeg op, maar hij heeft nu tijd voor andere dingen. Quality time met het gezin, wandelen met de hond, en... "Ik ben ook van plan om aan mijn thesis te werken."
Lees verder

LIVE (do, 20u). Mazzu en Verschaeren rekenen zich nog niet rijk voor return tegen Paide - Amuzu en Gómez ondanks transfergeruchten in selectie
• Anderlecht-Paide • Derde voorronde Conference League • Aftrap 20 uur • Anderlecht won heenmatch met 0-2
Lees verder

Wandelaars doven barbecue niet volledig en veroorzaken bosbrand nabij Eupen: 1.500 vierkante meter natuur verwoest
Vanmiddag is omstreeks 13 uur een natuurbrand uitgebroken in de buurt van de stuwdam van Gileppe in Balen, nabij de Duitstalige stad Eupen, in het oosten van de provincie Luik. Dat meldt de lokale brandweer. In totaal legde de brand ongeveer 1.500 vierkante meter natuurgebied in de as. De brand werd veroorzaakt door een slecht gedoofde barbecue.
Lees verder

Natalia brengt morgen een ode aan Olivia Newton-John bij 'Zomerhit' met 'Hopelessly devoted to you'
Het overlijden van Olivia Newton-John doet Natalia (41) in haar archief duiken. 24 jaar geleden kroop de zangeres in de studio, als verjaardagscadeautje van haar vader. Ze zong er 'Hopelessly devoted to you' in, een nummer dat ze donderdag weer naar boven haalt bij 'Zomerhit'.
Lees verder

Washington onthult Iraans plan om voormalige veiligheidsadviseur John Bolton te vermoorden
Het Amerikaanse gerecht heeft woensdag een complot blootgelegd van een lid van de Iraanse Revolutionaire Garde om de voormalige nationale veiligheidsadviseur van het Witte Huis, John Bolton, te vermoorden.
Lees verder

"Bijna alle bosbranden in Frankrijk gevolg van menselijke fouten"
De Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin denkt dat zeker negen op de tien bosbranden worden veroorzaakt door pyromanen of per ongeluk ontstaan als gevolg van menselijk handelen.
Lees verder

Julie Vermeire gaf zeilles op zomerkampen: "Als er een bootje kapseisde, waren wij er om de kinderen te redden"
Presenteren, acteren, dansen, kleding ontwerpen... Julie Vermeire (24) kan het allemaal. De dochter van Jacques is bovendien een ervaren zeilster en gaf ooit twee zomers lang als vakantiejob zeilles aan kinderen. "Ik verdiende geld en kreeg een mooi bruin kleurtje. Mooi meegenomen", vertelt Julie aan 'Story'.
Lees verder

Fergal Harkin, van Man City naar sportieve baas bij Standard: "Het wordt een zeer drukke maand"
Fergal Harkin (45) ziet het groots met Standard. Je zou voor minder, komende van Manchester City. De nieuwe sportief directeur mag meteen aan de slag in Luik, want Transfer Deadline Day komt er snel aan.
Lees verder

Telenet kampt met algemene storing, sommige klanten kunnen niet meer bellen en sms'en
Er is momenteel een algemene storing bij telecomoperator Telenet. Dat meldt het bedrijf op Twitter. Door de storing kunnen sommige klanten niet meer bellen of sms'en.
Lees verder

Laura Lieckens uit 'Blind getrouwd' verwelkomt zoontje: "Wat zien we je ongelooflijk graag"
Laura Lieckens leerden we in 2020 kennen tijdens 'Blind getrouwd'. De Turnhoutse leerde na dat - helaas misgelopen - avontuur Yorben De Backer kennen, met wie ze nu haar eerste kindje verwelkomt. Het leuke babynieuws maakte ze zelf bekend op Instagram. "Liefste Eben, welkom in deze vreemde, maar wondermooie wereld."
Lees verder

Boeing levert eerste Dreamliner in meer dan jaar
De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing heeft zijn eerste toestel van het type 787 Dreamliner opgeleverd sinds mei 2021. Sindsdien waren de leveringen opgeschort wegens een reeks defecten.
Lees verder

LIVE EUROPESE SUPERCUP. Pakken Real-Belgen eerste prijs van het seizoen? - Hazard moet tevreden zijn met een plaatsje op de bank
• Europese Supercup • Aftrap: 21u • Helsinki • LIVE te bekijken op VTM2
Lees verder

Facebook steeds minder populair bij tieners
Amerikaanse tieners hebben in de afgelopen jaren massaal Facebook de rug toegekeerd. Het sociale medium wordt nog door ongeveer een derde van de tieners gebruikt, zegt onderzoeker Pew Research Center. Zeven jaar geleden was dat nog 71 procent, toonde een vergelijkbaar onderzoek van Pew.
Lees verder

BV 24/7. James Cooke en co brengen een bezoekje aan 'Tien Om Te Zien' en Pommelien Thijs maakt haar eigen outfit
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

BV 24/7. James Cooke en co brengen een bezoekje aan 'Tien om te zien' en Pommelien Thijs maakt haar eigen outfit
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder