Doorgaan naar hoofdcontent

Altijd chips en frieten eten en toch nog gezond zijn door regelmatig te sporten: kan het of niet?

HLN
Altijd chips en frieten eten en toch nog gezond zijn door regelmatig te sporten: kan het of niet?
Heel wat mensen trekken vaak hun sportkleren aan om daarna te kunnen eten wat ze willen. Maar maakt het dan écht niet uit wat je voor of na die sportprestaties eet en kan je eventueel slechte eetgewoontes gewoon wegsporten? En wat als je het omgekeerde doet: wel gezond eten, maar niet sporten? Voedingscoach Claudia Van Avermaet legt het uit én deelt 3 recepten uit 'Sportfood' om de sportprestaties te verbeteren.
Lees verder

Belgische begrafenisonderneemster (29) haalt miljoenen views: "Ik ben er zeker van dat er iéts is na de dood"
Rond het beroep van een begrafenisondernemer hangt een schim van mysterie. Maar daar brengt de Brusselse Chelsea (29) verandering in. Op haar sociale media deelt ze filmpjes waarin ze laat zien wat de job inhoudt en wat er gebeurt met de doden voor ze begraven worden. Dat levert miljoenen likes en een horde aan internationale fans op. "Ik hoor vaak: 'Jij bent zo gelukkig voor iemand die begrafenisondernemer is.' Dan zeg ik: 'Maar natuurlijk, ik hou van mijn leven.'"
Lees verder

Man smokkelde meer dan 1.700 wilde dieren binnen in de Verenigde Staten
Een 30-jarige man uit de Amerikaanse staat Californië heeft bekend dat hij tussen januari 2016 en februari 2022, meer dan 1.700 wilde dieren binnensmokkelde in de Verenigde Staten, goed voor een waarde van 739.000 dollar. Dat meldt het openbaar ministerie in Los Angeles.
Lees verder

Kerncentrale van Zaporizja "totaal losgekoppeld" van het elektriciteitsnet in Oekraïne: wat betekent dat?
De kerncentrale van Zaporizja, de grootste van West-Europa, is "totaal losgekoppeld" van de rest van het Oekraïense elektriciteitsnet, na beschadiging van de communicatielijnen. Dat maakt operator Energoatom bekend.
Lees verder

Kerncentrale van Zaporizja "totaal losgekoppeld" van het elektriciteitsnet in Oekraïne, zegt operator
De kerncentrale van Zaporizja, de grootste van West-Europa, is "totaal losgekoppeld" van de rest van het Oekraïense elektriciteitsnet, na beschadiging van de communicatielijnen. Dat maakt operator Energoatom bekend.
Lees verder

Unizo wil aantal beschikbare werkuren van jobstudenten op 600 in plaats van 475 uur zien
Werkgeversorganisatie Unizo pleit ervoor om het aantal uren dat jobstudenten mogen werken op te trekken van 475 naar 600 uur. Dat zegt Unizo-topman Danny Van Assche vandaagbij de bekendmaking van de 'Jobstudent van het jaar' in Oostende. Volgens Unizo wordt de rol van jobstudenten belangrijker en worden er ook meer uren geklopt doorheen het jaar.
Lees verder

Twee Bulgaarse politieagenten overleden nadat ze worden aangereden door bus met mensensmokkelaars
In Bulgarije is een bus die migranten vervoerde vanmorgen ingereden op een politievoertuig. Daarbij zijn twee politieagenten om het leven gekomen, zo meldt de Bulgaarse regering, die de strijd tegen illegale migratie naar aanleiding van het incident zal opvoeren.
Lees verder

Champagnedruiven worden nu al geoogst door klimaatverandering: "Ook de smaak zal anders zijn"
De oogst van champagnedruiven is dit jaar noodgedwongen eerder begonnen dan normaal als gevolg van klimaatverandering. Het komt volgens kenners niet vaak voor dat er in augustus al geoogst moet worden.
Lees verder

Fans zijn bezorgd: TikTok-ster Gabbie Hanna post honderd video's in een dag
De Amerikaanse social-mediaster Gabbie Hanna (31), oftewel Gabrielle Jeanette Hanna, vertoont volgens fans verontrustend gedrag. Ze maken zich zorgen om haar geestelijke gezondheid, nadat ze plots honderd video's in een dag op TikTok plaatste.
Lees verder

LIVE VUELTA. Evenepoel laat ploegmaats tempo maken op voorlaatste beklimming van de dag
Tijd voor de eerste echte finish bergop in de Vuelta. De aankomst ligt op de onregelmatige Pico Jano, nieuw in de Ronde van Spanje. Wat kan Remco Evenepoel in deze zesde etappe? Volg het in onderstaande liveblog.
Lees verder

James Webb Space Telescope neemt voor het eerst koolstofdioxide waar in de atmosfeer van een exoplaneet
Een primeur voor de James Webb ruimtetelescoop. Voor het eerst heeft het observatorium onomstotelijk bewijs geleverd dat er koolstofdioxide (CO2) voorkomt in de atmosfeer van een planeet buiten ons zonnestelsel. Het gaat om de gasreus WASP-39b die op 700 lichtjaar afstand van de aarde rond zijn ster draait. Dankzij wetenschappelijke ontdekkingen zoals deze krijgen we een beter zicht op hoe planeten en zonnestelsels zich vormen en hoe uniek wij zijn.
Lees verder

"Ik schaam me nog voor weinig op vlak van seks": BV's geven zich bloot in 'Lotte gaat diep'
In haar podcast 'Lotte gaat diep' gaat Lotte Vanwezemael (29) geen onderwerp uit de weg. Zo verklapt comédienne Soe Nsuki (33) haar gênantste seksverhaal en vertelt ze hoe haar haren voor onzekerheid zorgden. Roeier Ward Lemmelijn (25) klapt dan weer uit de biecht over seks voor een sportwedstrijd en William Boeva (32) helpt enkele misvattingen over zijn seksleven met een beperking de wereld uit. "Er kwam altijd een punt waarop de confrontatie te groot werd."
Lees verder

STREAMINGTIP. 'She-Hulk', een eigentijdse invulling van een superheldin
Dat een vrouwelijke versie van een superheld niet altijd aanslaat bij een breed publiek weten Adil El Arbi en Bilall Fallah. Hun 'Batgirl' zag, volgens producent HBO, om budgettaire redenen nooit het levenslicht. Maar het kan ook anders. Vraag dat maar aan 'Black Widow' Scarlett Johansson of 'Wonder Woman' Gal Gadot. Of aan Tatiana Maslany. De Canadese actrice die doorbrak in het alom bejubelde 'Orphan Black' kruipt namelijk in de gifgroene huid van de vrouwelijke hulk.
Lees verder

Zo gelukkig is Nick van 'Blind Getrouwd' nu in de liefde: "Ik wil nog eens trouwen"
In september start VTM met een nieuw seizoen van 'Blind Getrouwd'. Voor ex-kandidaat Nick Laenen (41) lukte het destijds niet met zijn bruidegom Christophe, maar intussen schoot Cupido wél raak. "Ja, ik ben al meer dan negen maanden heel gelukkig in de liefde", zegt Nick tegen 'TV Familie'. "Wat zeg ik? Al bijna een jaar!"
Lees verder

Olivia Wilde openhartig over incident met voogdijpapieren: "Dat had nooit mogen gebeuren"
De Amerikaanse actrice en regisseur Olivia Wilde (38) heeft veel op haar bord. Op 28 september verschijnt haar nieuwe film 'Don't Worry Darling' in de zalen, waar haar huidig lief Harry Styles (28) in meespeelt, maar ook haar filmpresentatie in Las Vegas van afgelopen april is nog niet verteerd. Aan 'Variety' doet ze haar boekje open over dit ongemakkelijke moment én de voogdijzaak met haar ex-man Jason Sudeikis (46).
Lees verder

Rusland vergroot leger tot ruim 1 miljoen militairen
Het Russische leger wordt met 137.000 militairen uitgebreid tot 1.150.628 soldaten. De Russische president Vladimir Poetin heeft daarover een decreet ondertekend. Dat meldt het Russische staatspersagentschap RIA Novosti.
Lees verder

Rusland vergroot leger tot ruim 1,15 miljoen militairen
Het Russische leger wordt met 137.000 militairen uitgebreid tot 1.150.628 soldaten. De Russische president Vladimir Poetin heeft daarover een decreet ondertekend. Dat meldt het Russische staatspersagentschap RIA Novosti.
Lees verder

Klimaatdocumentaire Nic Balthazar 'Duty of Care: pleiten voor de planeet' vanaf 7 september in Belgische zalen
Met 'Duty of Care: pleiten voor de planeet' zet filmregisseur Nic Balthazar zijn strijd voor de klimaatzaak voort. Vanaf 7 september speelt de documentaire in een aantal Belgische zalen. Dat heeft distributeur Dalton Distribution gisteren aangekondigd in een persbericht.
Lees verder

LIVE LOTING CHAMPIONS LEAGUE. Twee liefhebbers hopen op confrontatie met FC Barcelona - Hoefkens: "Ik verkies haalbare tegenstanders boven affiches"
Straks, om 18u, gaat Club Brugge in Istanboel in de trommel voor de loting van de groepsfase van de Champions League. Blauw-zwart zit in pot vier en kan dus in een loodzware poule met zeg maar Manchester City, FC Barcelona en Inter Milaan terechtkomen. Of wordt het een haalbare loting met pakweg Eintracht Frankfurt, FC Sevilla en RB Salzburg? Vanavond kennen we het antwoord en u volgt de loting hier LIVE op de voet!
Lees verder

Camille stelt album 'SOS' voor en doet dat met een helikopter
Vandaag stelt Camille (21) haar nieuwe album 'SOS' voor. En dat doet ze op een spectaculaire manier. De ster vliegt daarmee van Kortrijk naar Sint-Niklaas om in het Waasland Shopping Center het album voor te stellen. In het najaar heeft Camille de Lotto Arena vijf keer uitverkocht.
Lees verder